Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ilik süt
- 2 tane yumurta (sarısı üstüne)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz maya veya 1 tane yas maya
- Alabildiği kadar un
İçi için;
- 1 su bardağı kadar çekilmiş haşhaş
- 1 yemek kaşığı şeker
- Haşhaşı açmak için ayrıca yarım su bardağı sıvı yağ
Üstü için;
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü, şekeri ve mayayı koyunuz iyice karıştırınız. Sonra diğer malzemeleri ekleyip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz ve mayalanması için üstünü kapatıp 1 saat bekletiniz.
- Sonra 6 veya 7 bezeye ayırınız oklava kullanmadan elinizle bastıra bastıra servis tabağı büyüklüğünde acınız.
- Her birinin arasına hazırlamış olduğunuz haşhaştan sürünüz en üstekine sürmeyiniz açabildiniz kadar açınız. Ne kadar açarsanız o kadar katları ince olur o yüzden ben katlarını ince sevdiğim için biraz büyük açıyorum.
- Sonra 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiniz bükünüz ve tepsiye yerleştirip, istediğiniz büyüklükte kesiniz tepsi mayası için tekrar üstünü kapatıp, hamurunuz 2 katına çıkına kadar bekletiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.
- Not: pişirme süresi fırından fırına değişir.
- Eğer haşhaşınız yoğunsa sıvı yağını kontrollü olarak artırabilirsiniz. Birde şekerini damak tadınıza göre eksiltip çoğaltabilirsiniz.
Islak Coco Star Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 ,5 fincan kakao
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harç
- 1 ,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı süt
- 1 fincan şeker
- 1 kaşık granül kahve şart değil
Üzerine
- Kahvaltılık çikolata
Islak Coco Star Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumuşak margarin karıştırma kabına alıyoruz.
- Üzerine şeker yumurta sarısı kakao vanilya hepsini güzelce karıştırıyoruz.
- Sonra unu kontrollü şekilde ekliyoruz.
- Kabartma tozu ilave edip karıştırıyoruz.
- İç harç yumurta akı şeker ve hindistan cevizini karıştırıyoruz.
- Kakaolu harçtan küçük mandalina büyüklüğünde koparıp düzleştiriyoruz.
- Ortasına hindistan cevizli harç koyup kapatıyoruz.
- Fırın tepsisine diziyoruz. Hepsi bitince 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika veya fırın ayarına göre pişiriyoruz.
- Piştikten sonra 1 bardak süte şeker ve kahve ilave edip kurabiyelerin üzerine döküyoruz.
Kendi Sosunda Pişen Kremalı Domatesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram makarna
- 2 domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 ml sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
- 1 diş sarımsak
- 2, 5 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü ile)
- İsteğe göre kurumuş maydanoz
Kendi Sosunda Pişen Kremalı Domatesli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremalı domatesli makarna için öncelikle zeytinyağı, rondodan geçirdiğimiz domatesleri ve salçaları tavamıza alıp, karıştırarak 2-3 dakika kavuralım.
- Kremayı ve tereyağını da ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Makarnayı da ekleyerek tekrar karıştıralım ve suyumuzu ekleyelim.
- Suyumuz kaynadıktan sonra sarımsak ve baharatları ekleyelim, karıştıralım.
- Ocağımızı orta ateşe alıp kapağı kapalı bir şekilde suyu çekene kadar pişirelim. Pişme süresi değişiklik gösterebilir, bu aşamada kontrollü olmalısınız.
- İsterseniz piştikten sonra taze veya kuru maydanoz ekleyip karıştırabilirsiniz. Benim en bi sevdiğim ve yemeye doyamadığım makarna tarifimi denerseniz şimdiden afiyet olsun 🤤👏🏻❤️.
Nefis Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- ️3 patlıcan
- ️150 gr labne peyniri
- ️100g beyaz peynir
- ️25 gr frenk soğanı (Doğranmış)
- ️25 gr dereotu (Doğranmış)
️Üzerine sürmek için
- Zeytinyağı
Nefis Patlıcan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı ince dilimler halinde kesin.
- Patlıcan dilimlerini pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yan yana dizin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 220° fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrolü pişirin.
- Harcı için labneyi,beyaz peynirini, doğranmış frenk soğanı ve doğranmış dereotu bir kaseye koyun ve bir kaşıkla iyice karıştırın.
- Soğumuş patlıcan dilimini bir tabağa koyun ve bir tatlı kaşığı yardımı ile harcı alt kısmına yerleştirip yavaşça yuvarlayın. Bu uygulamayı hepsinde tekrarlayın.
- Son olarak tekrar üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Özel Bal Sosu İle Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo tavuk but
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Özel Bal Sosu İle Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk butları önceden yıkayıp süzelim, iyice süzülen tavuk butları ortadan ikiye ayırıp kesik atalım.
- Diğer taraftan bir kaba bütün malzemeleri koyup güzelce karıştıralım.
- Sosu tavuk butlara sürüp tepsiye alalım.
- 200 derece fırında 45 dakika üstü kızarana kadar kızartalım. Fırından fırına fark olabilir siz süreyi biraz daha uzatabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 6 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım limon suyu
Sosu için;
- 1 adet ince doğranmış kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yeşil mercimek, kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, alalım ve yıkayalım.
- Yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta sarısı,1 bardak ılık su, limon suyu, karıştıralım iyice çırpalım.
- Terbiye içine, çorbadan iki kepçe alıp karıştıralım.
- Yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edelim.
- Sosu için bir tavaya ince ince doğranmış soğan, tereyağı ve sıvı yağ pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Toz kırmızı biber, nane, karabiber ekleyip kızdıralım.
- Çorbanın üzerine dökelim.
Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 150 gram kıyma
- 2 adet ince kıyılmış orta boy kuru soğan
- 2-3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce yaprakları bahçeden taze taze topladım. Kaynayan suyun içinde 2-3 dakika rengi sararana kadar haşladım. Ya da bir leğenin içine yaprakları koyup üzerine kaynayan suyu ilave ederek sararmasını bekleyelim.
- İç harcı için; soğan ve maydanozları küçük küçük doğrayalım. Bulgur ve pirinci yıkayalım. Salça, baharat ve yağ eklenmesi yaparak tüm malzemeleri bir kapta yoğuralım.
- Yaprakları saralım. Ben termo düdüklü de pişirdim. Düdüklüye sardığımız sarmaları dizelim. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirelim.
- Yarım yemek kaşığı salçanın üzerine 3 -4 su bardağı sıcak su ilave edip karıştıralım. Yaprakların üzerine dökelim. Su yapraklarla aynı hizada olmalı.
- Ardından kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika sonra ocağı kapatalım. 10 dakika yeterli olacaktır.
Tart Kalıbında Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet büyük boy patates
- 3 adet havuç
- 1 demet dere otu
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Konserve ve ya haşlanmış mısır
- İsteğe göre üzerine tereyağı ve toz biber
Tart Kalıbında Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi güzelce haşlıyoruz.
- Havuçlarımızı soyup rendeleyip kavuruyoruz.
- Haşlanan patatesleri ezip içerisine kavurduğumuz havuçları ekliyoruz tuz koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Tart kalıbımıza streç film seriyoruz ve üzerine havuçlu patates harcımızı döküyoruz biraz dolapta dinlendiriyoruz.
- Yoğurdun içinde sarımsak ve mayonezi ekleyip pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz.
- Dinlenen patates harcını çıkarıp uygun bir tabağa ters çeviriyoruz.
- Yoğurdu üzerine döküyoruz. Dere otu ve mısırla süslüyoruz. İsteğe göre üzerine tatlı toz biberli tereyağı dökebiliriz.
Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
- 1 çay bardağı süt
- Bal
Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi Nasıl Yapılır?
- Antep fıstığı ezmesi, süt ve tatlılığına göre bal blenderdan geçirilir.
- Silikon dondurma kalıbına eşitçe dökülür.
- Donduktan sonra isteğe göre benmari eritilmiş çikolataya bulanır.
- Ardından çikolatası da donunca servis edebilirsiniz.
Kıyır Kıyır Sucuklu Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ (3 yemek kaşığı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kıyır Kıyır Sucuklu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri karıştıralım ele yapışmayan hamur elde edelim içerisine sucuk, kaşar ve maydanoz ekleyelim ve videodaki gibi şekil verelim kesme aparatı ile ortadan derince keselim.
- Yumurta sarısı sürelim üzerine haşhaş serpelim. 180 derecede kızarana kadar pişirelim.