9 Kasım 2024 Cumartesi

Tiramisu Pasta Tarifi

 










Tiramisu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pandispanya

Krema için;

  • 5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 300gr labne peyniri
  • 1 paket krema

Arasına isteğe bağlı;

  • Çekilmiş ceviz vs

Üzerine;

  • Kakao

    Tiramisu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremayı yapalım krema için süt nişasta şeker ve 4 yumurta sarısını bir tencerenin içerisine alalım ve şöyle çırpma teli ile güzelce karıştıralım.
  • Ardından ocağa alalım ve kısık ateşte kaynayıp, kıvam alana kadar sürekli karıştıralım kısık ateşte yapmamızın amacı topak topak olmaması mutlaka kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  • Kıvamı aldıktan sonra ocaktan alın ben farklı bir kabağa aktardım sizler tencereniz büyükse içerisinde yapabilirsiniz.
  • Sıcakken içerisine vanilya ve 300 gram labne peynirini ekleyerek çırpma telimizi güzelce karıştırıyoruz, daha sonra üzerine streç filmle kapatıp 2 saat kadar dolapta soğumaya bırakalım.
  • Tamamen soğuyan kremayı dolaptan çıkardıktan sonra 1 paket kremayı ayrı olarak krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Ardından içerisine kremayı ekleyelim ve mikserle güzel bir kıvama gelene kadar çırpalım daha sonra sıkma torbasına alalım ve dolapta bir saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Bu arada biz de hazır pandispanya kekimizi çıkartalım ve tek katını kalıba koyalım ardından nescafe şeker ve suyu güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra kekimize bu karışımla her yerine gelecek şekilde ıslatalım ardından üzerine kremamızı sıkalım ben orta kısmına ceviz kırıkları ekledim sizler farklı şeyler ekleyebilirsiniz.
  • Ardından ikinci kat kekimizi koyalım ve yine nescafe de karışımla ıslatalım daha sonra krema ile kaplayalım kapağını kapatıp, dolapta en az 5 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Daha sonra dolaptan çıkardıktan sonra üzerine kakao serpiştirelim ve kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz 

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti 

    Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 dakika kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 🌸
  • daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz. Karıştırma kabına yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır.
  • Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. 🌸
  • kek hamurunu pişiriyoruz. Kek hamuru yağlanmış kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakılır. 🌸
  • İerbeti kek ile buluşturuyoruz. Fırından çıkan haşhaşlı kekin ilk sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet dökülür. 🌸
  • Krem şanti ile kaplıyoruz servise hazır. Kek soğuduktan sonra krem şanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Dilimlenerek servis edilir. A

Protein Ekmek Tarifi

 

Protein Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı lor peynir
  • 5 yemek kaşığı ince yulaf
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Kekik
  • Zerdeçal

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Chia
  • Yulaf taneleri

    Protein Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri blendera koyup yüksek devrede homojen kıvam alana kadar karıştırdım.
  • Daha sonra hafif yağladığım borcama aldım ve üzerini süsleyip fırına verdim. Kontrollü bir şekilde yaklaşık 20 -25 dk pişirdim ve kahvaltıda tükettim. Ortalama 6 dilim çıkıyor 🌺🌿✨️😊
  • Not:Bu ekmeğin tamamında 73 gram protein mevcut 👌💥 Yağsız tuzsuz lor peynirinin 100 gramında 72 kalori bulunmaktadır. 1 çorba kaşığı (15 gr) yağsız tuzsuz lor peyniri 11 kaloridir. Yağsız tuzsuz lor peynirinin 100 gramı 6. 66 gram karbonhidrat, 10. 34 gram protein, 0. 29 gram yağ içermektedir.

Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek)

 

Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su (hamur kıvam alana kadar ekleyin veya azaltın hamur kulak memesi kıvamında olcak)
  • Tuz

İçi için:

  • 650 gram kadar kıyma
  • 4-5 tane soğan rendelencek
  • Tuz
  • Karabiber

    Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak içimizi hazırlayalım. Soğanı rendeleyelim, kıymamızı koyalım ,tuzumuzu ,karabiberimizi ekleyelim, iyice karıştıralım karıştırdıktan sonra beklemeye alalım.
  • Hamurumuzu yapalım. Unu ve tuzu yoğurma kabına alalım suyumuzu azar azar yoğurarak ekleyelim.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurumuz olmuştur.
  • Hamuru 34 eşit parçaya bölelim (bezeler gram olarak 60 gram ağırlığında olacak) yuvarlak pazılar yapalım .
  • Temiz sofra bezinin içine dizelim.Üstünü kapatalım .
  • Bir tane hamur alalım servis tabağından biraz küçük açalım ,yarısını kıyma harcından koyalım.
  • Harcımız biraz cıvık olsun, diğer yarısını kıymanın üzerine kapatalım .
  • Bütün hamuru bu şekilde yapalım biraz dinlendirdikten sonra hepsini sırasıyla arkalı önlü kızartalım ,servise hazır

5 Kasım 2024 Salı

Domates Soslu Naneli Makarna Tarifi

 

Domates Soslu Naneli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna

Sosu için;

  • Yarım kavanoz domates sosu veya 3 tane domates rendesi
  • Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tatlı acı karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Köri vb.

    Domates Soslu Naneli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak makarnamızı haşlamaya ocağımıza alalım. Makarnamız haşlanırken ayrı bir tavada sosumuzu hazırlayalım. Sıvı yağ ve salçamızı karıştırıp bir dakika kadar kavuralım.
  • Üzerine naneyi tuzu domatesi ekleyip karıştıralım. Bu aşamada isterseniz istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
  • Domates sosumuzu kısık ateşte 5 dk kadar pişirelim. Daha sonra haşlanan makarnayı süzüp sosumuza ilave edip karıştıralım. Sıcak sıcak tüketelim. Afiyet olsun 🫠👌.
  • Not: Tuz ve baharatları ayarını damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.

Kebapçı Salatası Tarifi

 

Kebapçı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 adet domates
  • 1 çay kasıgı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzerine;

  • 3-4 yemek kaşığı nar eksisi

    Kebapçı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp kabın içerisine alalım.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz ve sumak ekleyip elimizle azerek yoğuralım.
  • Son olarak küp doğranmış domatesleri, tuz kırmızı toz biber ve zeytinyağ ekleyelim.
  • Güzelce karıştıralım.
  • Servis tabağına alınır ve üzerine nar ekşisi gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.

Fırında Tavuk Şiş Tarifi

 

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğüs (750 gram kadar)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber (yeşil biber de eklenebilir)
  • 1 adet domates

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

    Fırında Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğun sosunu hazırlayalım;Sos için tüm malzemeler karıştırma kabına alınır ve güzelce karıştırılır.
  • İrice küpler halinde doğranmış tavuklar sosa atılır, harmanlanır ve dolapta en az 2 saat dinlendirilir. (ne kadar dinlenirse o kadar iyi akşamdan da sosa koyabilirsiniz)
  • Bu sırada sebzeler hazır edilir. Hepsi irice doğranır.
  • Sosla dinlenen tavuklar dolaptan alınır ve sırasıyla sebzeler ve tavuk şişe dizilir, fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzeri ıslatılmış yağlı kağıt ile örtülür.
  • 200 derecelik fırında alt-üst ayarda yaklaşık 50 dk pişirilir.
  • Son 15 dk sında üzerindeki yağlı kağıt alınır o şekilde pişirmeye devam edilir.
  • Fırından çıkan tavuk şişler bekletmen servise hazırdır

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi

 

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kırmızı pancar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet iri havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

    Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?Kırmızı pancarın içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmesine sedeften egzamaya ürtiker, kurdeşen ve karaciğer hastalıkları ile vücutta kaşıntının önlenmesinde faydalı olduğu bilinmekle birlikte ayrıca  kırmızı pancarın kemik sağlığına ve kas yapısına katkısı da çok fazladır. Bunun yanında kırmızı pancar  aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir. İçinde çok fazla protein barındırır ve  içinde bol miktarda C vitamini vardır. C vitamini genel anlamda vücudun savunma sistemine katkıda bulunur ve bağışıklığı arttırır.

    Ayrıca yapılan araştırmalarda kırmızı pancarın 15 dakikadan daha uzun süre pişirilmemesi gerektiğine  işaret edilmiş olup kırmızı pancardaki çok önemli kanser önleyici antioksidanların (betanin ve vulgaxanthin) uzun süre kaynatıldığı zaman büyük oranda azalmakta  ve pancarın bu kanser önleyici antioksidan etkileri önemli miktarda yitirilmektedir.

    Ve işte bu bilgiler ışığında kırmızı pancarın ister turşusunu ister salatasını ister sıkıp suyunu içerek yada çorbasını yaparak birçok şekilde faydalanabiliriz. Bende evde çocuklar için pancar çorbası yaptım ve sizlerle de paylaşmak istedim;

    1. Öncelikle pancar, havuç, soğan ve patatesleri soyarak küçük küçük doğruyoruz (uzun süre kaynatmak yararını azaltacağından ben kısa sürede pişirmek için ben düdüklü tencere kullandım)
    2. Düdüklü tencerede zeytinyağını çok az kızdıyoruz ve  kızdırdığımız yağa önce soğan ve sarımsaklarımızı atıyoruz .
    3. Biraz çevirdikten sonra doğradığımız tüm malzemeleri de ekleyerek 2-3 dakika kavuruyoruz.
    4. Daha sonra et suyu ve suyunu ve tuzunu da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
    5. Düdüklüde 10 dakika kaynattıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçiriyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.

3 Kasım 2024 Pazar

Mısırlı Köz Meze Tarifi

 

Mısırlı Köz Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı köz patlıcan
  • 1 su bardağı garnitür
  • 3-4 yemek kaşığı mısır
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı dereotu
  • 1,5su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

    Mısırlı Köz Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta patlıcan,garnitür ve mayonezi karıştırıp üzerine sarımsak rendeleyelim.
  • Mısır ve dereotunu da ekledikten sonra üzerine yoğurt ve tuzu ekleyelim, karıştıralım.
  • Mısırlı köz mezemiz hazır