Tiramisu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır pandispanya
Krema için;
- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 300gr labne peyniri
- 1 paket krema
Arasına isteğe bağlı;
- Çekilmiş ceviz vs
Üzerine;
- Kakao
Tiramisu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı yapalım krema için süt nişasta şeker ve 4 yumurta sarısını bir tencerenin içerisine alalım ve şöyle çırpma teli ile güzelce karıştıralım.
- Ardından ocağa alalım ve kısık ateşte kaynayıp, kıvam alana kadar sürekli karıştıralım kısık ateşte yapmamızın amacı topak topak olmaması mutlaka kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Kıvamı aldıktan sonra ocaktan alın ben farklı bir kabağa aktardım sizler tencereniz büyükse içerisinde yapabilirsiniz.
- Sıcakken içerisine vanilya ve 300 gram labne peynirini ekleyerek çırpma telimizi güzelce karıştırıyoruz, daha sonra üzerine streç filmle kapatıp 2 saat kadar dolapta soğumaya bırakalım.
- Tamamen soğuyan kremayı dolaptan çıkardıktan sonra 1 paket kremayı ayrı olarak krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Ardından içerisine kremayı ekleyelim ve mikserle güzel bir kıvama gelene kadar çırpalım daha sonra sıkma torbasına alalım ve dolapta bir saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Bu arada biz de hazır pandispanya kekimizi çıkartalım ve tek katını kalıba koyalım ardından nescafe şeker ve suyu güzelce karıştıralım.
- Daha sonra kekimize bu karışımla her yerine gelecek şekilde ıslatalım ardından üzerine kremamızı sıkalım ben orta kısmına ceviz kırıkları ekledim sizler farklı şeyler ekleyebilirsiniz.
- Ardından ikinci kat kekimizi koyalım ve yine nescafe de karışımla ıslatalım daha sonra krema ile kaplayalım kapağını kapatıp, dolapta en az 5 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra dolaptan çıkardıktan sonra üzerine kakao serpiştirelim ve kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz