14 Kasım 2017 Salı

yemek tarifleri(Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava)

Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava 

Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi (isteğe bağlı az yada çok yapabilirsiniz)
  • Mısır unu
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • Az miktar sıvı yağ
  • Tuz

Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava Tarifi Yapılışı

Balıkların temizledikten sonra iyice yıkayalım. Hamsileri tabağa alıp ayrı bir tabağa mısır unu ve tuzu karıştırıp balıkları bulayın. Tavaya az miktarda sıvı yağ ve tereyağını koyalım ,yağ kızdıktan sonra balıkları dizip kızartalım. Her iki yüzünü kızartıp servis tabağına alalım. Balıklarımız hazır Afiyet olsun:).

13 Kasım 2017 Pazartesi

yemek tarifleri

Çikolata Soslu Muzlu Pasta  

Çikolata Soslu Muzlu Pasta (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
Muhallebisi için:
  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
Üzeri için :
  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet kremşanti
  • 4 adet muz (1 paket hazır çikolata sosu+2 su bardağı süt)

Çikolata Soslu Muzlu Pasta (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı

Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp iyice çırpın. Ardından yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpın daha sonra yağlanmış dikdörtgen borcama dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında keki pişirin. üzerine çatalla delikler açıp kek ılındıktan sonra 1 su bardağı sütü her tarafına dökerek keki ıslatıp. bir kenarda bekletip, muhallebiyi hazırlayın. Muhallebisi için bütün malzemeleri tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğuyan kekinizin üzerine ılınan muhallebinizi dökerek her tarafına yayın. daha sonra ince ince dilimlediğiniz muzları üzerine döşeyin. sonrasında 1 su bardağı soğuk sütle çırparak soğuttuğunuz krem şantiyi. Muzların üzerini kapatacak şekilde yayın. daha sonra buzdolabında 1, 2 saat kadar soğutun. Soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle pişirip soğuttuğunuz çikolata sosunu krem şantinin üzerine koyun. (sıcak olarak sakın koymayın krem şanti eridiği için çikolata sosuna karışıyor) sonrasında fıstık hindistan cevizi yada damla çikolatayla süsleyip iyice soğuduktan sonra, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. 

yemek tarifleri

Soslu Tavuk Budu  

Soslu Tavuk Budu Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet tavuk but
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı su

Soslu Tavuk Budu Tarifi Yapılışı

Bütün sos malzemeleri karıştırıp bulamaç haline getirin. Butları teker teker sosa bulayıp tencereye ya da fırın tepsisine dizin. Elma dilimi patates de ekleyebilirsiniz. Tencerenin kapağı kapalı şekilde tavukları pişirin. Daha sonra kapağı açıp tavukları kendi yağında kızartın. Afiyet olsun.

12 Kasım 2017 Pazar

yemek tarifleri

Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk  

Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bütün kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Beşamel Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (Şart değil)

Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk Tarifi Yapılışı

Merhaba hayırlı akşamlar.
Yıllar önce bir restoranda çok beğenmiştim bu tarifi. O günden beri evde hep yaparım. Kullanılan malzemeler birbirine çok yakışıyor.
Öncelikle ıspanağı doğrayalım ve güzelce yıkayıp, süzgece alalım. Kuru soğan ve biberi doğrayıp tavaya alalım. Üzerine yağ ekleyelim. Kavrulunca ıspanağı ekleyelim. Suyunu salıp çekince tuz ve pulbiberi ekleyip ocaktan alalım.
Bütün tavuk göğsünü bıçakla ikiye ayıralım. Bir parçasını görüntülerde görüldüğü gibi bıçakla biraz açalım ve et dövücü ile inceltelim. Sert herhangi bir cisimle de olur. Tavuğun her yerini tuzlayıp fırın tepsisine alalım. Bütün hepsine aynı işlem yapılır.
Tavukların içerisine ıspanak koyulur ve üzeri kapatılır.
Üzeri için domates rendelenir. Kekik, salça ve su ile karıştırılır, tavukların üzerine eklenir. 250° fırında tavuklar tamamen pişinceye kadar pişirilir.
Beşamel sosu için yağ ve un kavrulur. Süt ilave edilir, karıştırılır. Göz göz olunca tuz ve karabiber eklenir. Ocaktan alınır.
Pişen tavuklar fırından alınır ve hemen beşamel sos eklenir. Arzu ederseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Tekrar fırına verilir ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcakken servis edilir.
Afiyet olsun.

11 Kasım 2017 Cumartesi

yemek tarifleri



Mor Kuskus Salatası 

Mor Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 4 su bardağı şalgam suyu
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • Yoğurt

Mor Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

Tencerenin içine şalgam suyunu kaynatın. Kuskusları ekleyip haşlayın. Kuskuslar soğuduktan sonra yoğurt ekleyip karıştırın. Kornişon turşuları küçük küçük doğrayın. Mısır, bezelye ve turşuları da kuskusa ekleyip karıştırın.

Yemek tarifleri

Magnolyam  

Magnolyam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı  un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • Arasına cici bebe

Magnolyam Tarifi Yapılışı

Un kokmaması için biraz teflon tavada kuru kuru çevrilir.
Un soğuyunca bütün malzemeler karıştırılır. Muhallebi yapılır.
Kuplara yarıya kadar muhallebi sonra da rondodan çekilmiş un haline gelmiş bebe bisküvi ve üzerine muz konur. Kupun kenarlarına muz – çilek süslenir kalanını da muhallebi ile doldurulur. Üzerini yine bebe bisküvi ile süslenir.

Yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu 

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket margarinin 1/4 (4 de 1 i )
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 250 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 adet patlıcan küçük boy
  • Patates
  • Tuz
  • Pul biber
  • Aldığı kadar kaynar su

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi Yapılışı

Merhabalar Bugünde Tavuklu Patlıcanlı Patatesli bir ara sıcak hazırlayalım. Malum menümüzde ara sıcak önemli çorbadan hemen sonra servise sunduğumuz yemeğimizin hem lezzetiyle hemde görüntüsüyle görenleri mest etmesini isteriz neyse fazla uzatmayım buyrun tarifime. 😊
Hazırsanız başlayalım. 😉
Yağlarımızı tencereye alalım eriyip ısınsınlar.
Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşene kadar pişirelim.
Sarımsakları da ekleyelim.
Salçayı da ekleyip birazcık kavuralım.
Kuş başı doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyip iyice kavuralım.
Tavuk iyice kavrulunca patatesleri ekleyelim (benim kullandığım patatesler cevizden az büyük bu yüzden doğramaya gerek duymadım) biraz kavuralım.
Patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra kaynarsuyu ekleyelim üzerini az geçecek şekilde sonra pişmeye bırakalım.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte 20 ila 25 dakika pişirelim.
Şimdiden Afiyet Olsun 💖💖💖💖

10 Kasım 2017 Cuma

Yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket margarinin 1/4 (4 de 1 i )
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 250 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 adet patlıcan küçük boy
  • Patates
  • Tuz
  • Pul biber
  • Aldığı kadar kaynar su

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi Yapılışı

Merhabalar Bugünde Tavuklu Patlıcanlı Patatesli bir ara sıcak hazırlayalım. Malum menümüzde ara sıcak önemli çorbadan hemen sonra servise sunduğumuz yemeğimizin hem lezzetiyle hemde görüntüsüyle görenleri mest etmesini isteriz neyse fazla uzatmayım buyrun tarifime. 😊
Hazırsanız başlayalım. 😉
Yağlarımızı tencereye alalım eriyip ısınsınlar.
Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşene kadar pişirelim.
Sarımsakları da ekleyelim.
Salçayı da ekleyip birazcık kavuralım.
Kuş başı doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyip iyice kavuralım.
Tavuk iyice kavrulunca patatesleri ekleyelim (benim kullandığım patatesler cevizden az büyük bu yüzden doğramaya gerek duymadım) biraz kavuralım.
Patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra kaynarsuyu ekleyelim üzerini az geçecek şekilde sonra pişmeye bırakalım.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte 20 ila 25 dakika pişirelim.
Şimdiden Afiyet Olsun 💖💖💖💖

9 Kasım 2017 Perşembe

Yemek tarifleri



Karnabahar Kızartması  

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 7 kaşık un
  • 1 bardak süt
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

Öncelikle karnabaharımızı ayıklayıp çok ufak olmayacak şekilde birbirinden ayırıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz. Sonra bu arada biz kızartma sosunu hazırlıyoruz. Öncelikle un ve sütü karıştırıyoruz sonra yumurtaları ilave edip birde onunla karıştırıyoruz. Pişen karnaharlarımızı  soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonrada sosa batırıp kaşık yardımıyla kızdırdığımız kızartma yağına atıp arkalı önlü kızartıyoruz. Sonra isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN. 😋🍽

8 Kasım 2017 Çarşamba

Yemek tarifleri



Kfc Usulü Çıtır Tavuk  

Kfc Usulü Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1, 5 su bardağı corn flakes
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • 4 tatlı kaşığı acı sos
  • 1 çay kaşığı kara biber

Kfc Usulü Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

Öncelikle tavuğumuzun terbiyelenmesiyle başlayalım. İlk olarak tavuğu jülyen şekilde yani ince uzun şekilde doğruyoruz. Daha sonra bir kaba alıp üzerine acı sosu tuzu ve karabiberi döküp bir güzel harmanlıyoruz. Buzdolabına alıp 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz. Dinlenen tavuklarımızı alıyoruz sırayla kaplara koyduğumuz galeta unu sonra yumurta daha sonra corn flakes e bulayıp kızgın yağda kızartmak için tavaya koyuyoruz 2-3 dk önlü arkalı pişiriyoruz. Dilerseniz yanına ketçap mayonez ve diğer soslarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

7 Kasım 2017 Salı

Yemek tarifleri

Ballı Hardallı Tavuk  

Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 diș Sarımsak
  • 200 gram Mantar
  • 500 gram Tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı Zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı Ballı hardal sosu
  • 1 yemek kaşığı Krem peyniri
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 avuç Yeşil fasulye
  • 1 avuç Kuşkonmaz
  • 1 adet Havuç
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı Tuz
  • Sevdiğiniz kadar Karabiber  

    Ballı Hardallı Tavuk  Tarifi Yapılışı

    Önce tavuk göğsünü zeytin yağınla beraber tuzlayıp 20 dk bekletin (oda sıcaklığına gelsin). Tavuk göğsünü tercihen döküm tavada yüksek ateşte kızartın. Tavuk kızarttığınızda doğranmış mantarları ve sarımsağı ekleyin. Hepsi pişesiye kadar kapağını kapatıp bekleyin. Mantarlar suyunu saldıktan sonra krem peyniri, ballı hardal sosu ve karabiber ekleyin. Altını kısın, bir güzel içine çeksin bütün lezzetleri. Yanında servis için, sebzelerimizi hafif tuz ekleyerek haşlayın. Hafif diri kalması tercihimdir. Video dan kısaca bakabilirsiniz. Hmmm afiyet olsun.

6 Kasım 2017 Pazartesi

Yemek tarifleri

Adana Kebap Tepside  

Adana Kebap Tepside Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tek çekim dana kıyma
  • 400 gr tek çekim kuzu kıyma
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet çok ince doğranmış suyu sıkılmış soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (Biber salçası tatlı ise kullanın)

Adana Kebap Tepside Tarifi Yapılışı

Kasaptan kıymaları karıştırarak alın ve mutlaka tek çekim isteyin. İçerisine soğanları çok ince doğrayın ve mutlaka suyunu sıkıp süzerek kullanın içerisine sarımsağı salçayı ve baharatları ekleyip az yoğurun ve dolapta en az 1 saat bekletin. İmkanınız varsa 1 gün bile bekletseniz daha da güzel olur. Daha sonra fırın tepsisinin üzerine kıymayı elinizi ıslatarak yayıp düzleştirin. Bir bıçak tardımı ile düz şeritler halinde kesip fırında 200 derece ızgara ayarında kontrollü olarak 20 ila 30 dakika arası pişirin.

5 Kasım 2017 Pazar

Yemek tarifleri

Havuçlu Dereotlu Poğaça  

Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3. 5 bardak un
  • 1 bardak yoğurt
  • 4/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr tereyağ yoksa margarin
  • 1 havuç
  • 1/2 demet dereotu
  • Beyaz peynir  

    Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

    Geniş büyük bir kapta önce unu, toz şekeri, tuzu, kabartma tozu hepsi karıştırılır. Havuç rendelenir, dereotu ince ince doğranır. Yoğurt ,sıvı yağ, tereyağı, yumurtanın beyazı içine sarısı üstüne sürmek için ayrı bir kaba ayrılır. İyice yoğrulur. Bekletmeye hiç gerek yok. Elde yumurta büyüklüğünde hamur koparılır. Avuç içi büyüklüğünde hamur açılır. İçine ben burgu peynir koydum fakat siz damağınıza uygun farklı bir peynirde kulanabilirsiniz. Üzerine yumurtanın sarısını sürerek. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında Pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.