7 Şubat 2018 Çarşamba

Teknolojik Yenilikler Nedir?

teknolojik yenilik:dediğimiz aklımıza gelen yeni çıkan telefonlar ve onların özellikleri olsun kapasitesi olsun herhangi artan kapasitesi olsun yeni çıkan arbalarda  hayatı kolaylaştıran özelliklerdir.bunlar bir nevi dogrudur,                                                                                                                                        teknolojik yenilikler: demek insan hayatını kolaylaştıran teknoloji vasıtasıyla teknolojik icatlardır.            teknolojik icadlar: telofonun icadı biz insanları haberleşme konusunda hayatımızı kolaylaştırmıştır, arbalar,otobüs,uçak biz insanların ulaşım konusunda hayatımızı kolaylaştırmıştır. ve mutfak aletleri biz insanların yemek yapımında mutfakta hayatımızı kolaylaştırandır. ve bunlar halen kendini geliştirmeye devam ettirmektedir.tabiki televizyonları unutmamak gerekir,ilk televizyonlar sadece siyah beyaz yayınlar yapıyordu.şimdiki'lere  bakıldıgında renkli yayınlar yapıyor, ve farklı inçlerde(boyut,yükseklik) satılıyor. saatlerde akla gelebilir, dijital,su geçirmeyen,tarih,gün,yıl,ve özellikle askerlerin kullandığı şafak sayma özelliği olan şafak sayar özelliği olan saatlerdir.fotograf makinaları akla gelebilir kendinize göre önemli anı ölümsüzleştirmek ve hatırlamaktır. video çeken video kamerası kendinize göre önemli anı video kaydıyla ölümsüz hale getirmektir.Teknolojinin insan hayatındaki yeri nedir?
Teknoloji, bilim ışığında ortaya çıkıp bilgi birikiminden oluşan teknik anlamdaki bir kavramdır. Teknolojinin insanların hayatına girmesi ile beraber herkese kattıkları farklı olmuştur. Yani kiminin hayatına girerken olumlu bir şeyler katmış ve kiminin de hayatına girerken bazı olumsuzlukları beraberinde getirmiştir. Teknolojiye bağlanamayacak olan bu durumlar kişilerin teknolojiyi nasıl kullandığı ve ne kadar kullandığı ile ilgili bir durumdur. Yani hayatına teknoloji giren bir kişi teknolojinin şekillendirmeleri doğrultusunda teknolojiye göre değişmemektedir. Teknoloji, insanın davranışları ve kendisini kullanımı ile yakından alakalı bir durumdur. Teklonoji yenilikler mesela eskiden kadinlar cubuktan yapilmiş süpúrgeyle temizlermiş şimdi elektiriklisüpürgeyle temizleniyo tasarim aklimiza gelen ilginç fikirlerin yapilmasina tasarim denir.Hayatımıza girmesi beklenen teknolojik yenilikler ve icatlar: Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler, sadece akıllı telefonlardan veya oyun konsollarından ibaret değil. Hem askeri hem de günlük yaşantımıza kolaylık sağlayacak ileri teknoloji ürünleri her geçen gün hayatımızın her alanına girmektedir. İşte, 2017 yılından itibaren beklenen teknolojik gelişmeler ve icatlar;
Eski çağlardan bu güne kadar yaşanan teknolojik gelişmeler, bugün içinde olduğumuz bilişim çağının temellerini meydana getirmiştir. Özellikle son 10 yıllık süreçte gerçekleşen teknolojik icatlar, gelecekte nasıl bir dünyanın beklediği konusunda bizlere ışık tutmaktadır. İnsanoğlunun merakı bilimi, bilim de teknolojiyi güçlendirmektedir. Bu sayede teknolojik gelişmeler her zaman başımızı döndürmekte ve içinde bulunduğumuz dünyayı makineleştirmektedir.
Geliştirilen teknolojiler Silikon Vadisindeki teknoloji devi şirketleri kaygılandırırken, modern dünyanın insanını heyecanlandırmakta ve takdirini kazanmaktadır. Bu gelişmelerin bir sonu yok gibi görünüyor. Çünkü insanoğlu var olmaya devam ettikçe bu gelişmelerin yaşanması kaçınılmaz.
Yeni geliştirilen birçok teknolojik ürünün insanlara sağladığı yararları yadsınamaz elbette. Ses hızından daha hızlı giden trenler, robotik protezler, akıllı cihazlar, sürücüsü olmayan otomobiller ve giyilebilir teknolojiler gibi pek çok buluş yaşamlarımızdaki yerini almaya başladı.

Kabak çorbası-Yemek tarifleri

Kabak çorbası tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 2 kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 25 gr tereyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
Üzeri için
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber                                                                                                      Kabak çorbası hazırlanışı
  • Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın. İnce rendeleyin.

  • Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edin ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü eklerken karıştırmaya devam edin.

  • Süt kaynayınca rendelenmiş kabakları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dere otunu ince kıyarak çorbaya ekleyin.

  • Küçük bir tavada tereyağını eritip pulbiber ekleyin. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ ve kıyılmış dereotu dökerek sıcak servis yapın.

  • AKLINIZDA BULUNSUN
  • Kabak çorbasına isteğe göre haşlanmış pirinç, yeşil mercimek veya nohut ilave ederek farklı bir tat yaratabilirsiniz.

Patatesli italyan böreği

Patatesli italyan böreğiPatatesli italyan böreği tarifi için malzemeler
  • 6 patates
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1/4 muskat rendesi
  • 100 g mozzarella peyniri
  • 2 çorba kaşığı taze kaşar
  • 5 dilim salam veya jambon
  • 2 çorba kaşığı parmesan peyniri
  • 1/4 demet maydanoz
  • 50 g tereyağı                                                                                                                                Patatesli italyan böreği hazırlanışı
  • Haşladığınız patatesleri ezin, tuz ve karabiberi ekleyin. Parmesan peynirinin yarısını, muskat rendesini ve yumurtaları ilave edip karıştırın, kenarda soğumaya bırakın. Mozzarella peynirini ve salamı küp küp doğrayın. Kıyılmış maydanozu ve kalan parmesanı ekleyip karıştırarak harcı hazırlayın. Kelepçeli fırın kabını yağlayıp, üzerine galeta unu serpin.
  • Elinizi ıslatın ve patates püresini fırın kabına yayın. Üzerine hazırladığınız harcı ve en üste kalan patates püresini yayın. Üzerine tekrar galeta unu serpin ve eritilmiş tereyağını dökün. 170 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve fırından çıkardığınız böreği 15 dakika dinlendirip servis yapın.

Yemek Tarifleri

Patatesli italyan böreğiPatatesli italyan böreği tarifi için malzemeler
  • 6 patates
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1/4 muskat rendesi
  • 100 g mozzarella peyniri
  • 2 çorba kaşığı taze kaşar
  • 5 dilim salam veya jambon
  • 2 çorba kaşığı parmesan peyniri
  • 1/4 demet maydanoz
  • 50 g tereyağı                                                                                                                                Patatesli italyan böreği hazırlanışı
  • Haşladığınız patatesleri ezin, tuz ve karabiberi ekleyin. Parmesan peynirinin yarısını, muskat rendesini ve yumurtaları ilave edip karıştırın, kenarda soğumaya bırakın. Mozzarella peynirini ve salamı küp küp doğrayın. Kıyılmış maydanozu ve kalan parmesanı ekleyip karıştırarak harcı hazırlayın. Kelepçeli fırın kabını yağlayıp, üzerine galeta unu serpin.
  • Elinizi ıslatın ve patates püresini fırın kabına yayın. Üzerine hazırladığınız harcı ve en üste kalan patates püresini yayın. Üzerine tekrar galeta unu serpin ve eritilmiş tereyağını dökün. 170 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve fırından çıkardığınız böreği 15 dakika dinlendirip servis yapın.

6 Şubat 2018 Salı

Yemek tarifleri - Peynirli sandviç börek

Peynirli sandviç börekPeynirli sandviç börek tarifi için malzemeler
  • 2 yufka
  • 300 g lor peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 orta boy domates
  • 1 orta boy yeşil dolmalık biber
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
  • 1/2 demet maydanoz                                                                                                                    Peynirli sandviç börek hazırlanışı
  • Peynirli iç harcı hazırlamak için kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Sarı dolmalık biberin de çekirdeklerini alarak, domateslerle aynı boyutta kesin. Lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, domates, dolmalık yeşil biber küpleri, yumurta, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi karıştırın.
  • Mutfak tezgahı üzerine açtığınız yufkaları ortadan ikiye kesin. Ayçiçek yağının yarısı ve yoğurdu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra yufkaların üzerine sürün. Peynirli iç harcı orta kısımlarına yayıp kenarlarını içe doğru katladıktan sonra iri rulolar halinde sarın. Böreklerin üzerini kalan ayçiçek yağıyla hafifçe yağladıktan sonra önceden kızdırdığınız tavaya alın.
  • Orta ateşte ters-yüz edip ha?f bir renk alana kadar kızartın. Servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.

5 Şubat 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri - Mısır unlu keçi peynirli börek

Mısır unlu keçi peynirli börekMısır unlu keçi peynirli börek tarifi için malzemeler
Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
İçi için:
  • 350 g yağlı sert beyaz keçi peyniri
  • 150 g lor peyniri
Açmak için:
  • Mısır unu
Islatmak için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ                                                                                                                     Mısır unlu keçi peynirli börek hazırlanışı
  • Hamuru için unu derin bir kaba eleyin ve tuzu ekleyip harmanlayın. Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 20 küçük bezeye ayırın. Her birini hafif unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. Sonra tek tek mısır unu ile unlayarak açabildiğiniz kadar ince açın. Temiz bir masa örtüsünün üzerine serip kurumamaları için aralarına mısır unu serperek üstlerini örtün. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Ocak üstü sacı ya da elektrikli sacı ısıtın ve yufkaları tek tek sacda arkalı önlü hafif kurutun. Yufkaların birini yağlanmış yuvarlak bir tepsiye alın. Süt ve sıvı yağı bir kapta karıştırıp kaşık yardımıyla yufkanın üzerine gezdirin. Sonra peynir karışımından serpiştirin. Diğer yufkayı üzerine kapatın ve süt-yağ karışımını gezdirin. Tekrar peynir serpin. Bu şekilde tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üstteki yufkayı sadece süt yağ karışımıyla ıslatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirin. Fırından alıp dilimleyerek sıcak servis yapın.

Yemek tarifleri - Enginarlı börek

Enginarlı börekEnginarlı börek tarifi için malzemeler
  • 3 yufka
İç harcı için:
  • 2 havuç (Rendelenmiş)
  • 8-10 konserve bebek enginar
  • 200 g beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için:
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta                                                                                                                                     Enginarlı börek hazırlanışı
  • İç harcını hazırlamak için bir tavada zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş havucu ekleyip soteleyin. Enginarları ikiye bölün ve havuçlara ilave edip ocaktan alın. Rendelenmiş peynir ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Sosu hazırlamak için yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları bir kasede çırpın. Kare bir fırın kabına, yufkanın kenarları dışında kalacak şekilde bir yufkayı yerleştirin. Üzerine bir miktar sos sürün. İkinci yufkayı da aynı şekilde yayın ve tekrar sos sürüp üçüncü yufkayı serin. Hazırladığınız harcı yufkaların üzerine yayın. Kenardan sarkan yufkaları kıvırarak harcın kenar kısmına yerleştirip çerçeve oluşturun. Kalan sosu kenarlara sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

4 Şubat 2018 Pazar

Yemek tarifleri - Un çorbası

Un çorbası tarifi için malzemeler
  • 8 su bardağı tavuk suyu 2 kahve fincanı un 30 gr tereyağıÜzeri için: 1 salçalık kırmızıbiber 1 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 kase ufalanmış lor peyniri                                                               Un çorbası hazırlanışı
  • Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

  • Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın.

  • Afiyet olsun.

Yemek tarifleri - Mantarlı bonfile

Mantarlı bonfile tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 3 hamburger ekmeği
  • 6 bonfile
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr mantar
  • 1 soğan
  • 150 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
Marine için
  • 1 diş sarımsak
  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik                                                                                                                     Mantarlı bonfile hazırlanışı
  • Marine işlemi için, cam bir kaseye soğanları ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağı, süt, kekik ekleyip karıştırın. Etleri bu karışıma ilave edip 3-4 saat bekletin.

  • Hamburger ekmeklerini enine ortadan ikiye kesin ve fırın ızgarasında kızartın. Mantarları küçük doğrayın ve limonlu suda bekletin.

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kremayı ekleyin.

  • Bonfileleri sosuyla yapışmaz bir tavada yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin. Kremalı mantarı kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın. Bonfileleri üzerlerine yerleştirin. Taze biberiye yapraklarıyla pişirilmiş elma dilim patates ile sıcak servis yapın.

Yemek tarifleri - Domates çorbası

Domates çorbası tarifi için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı domates püresi 30 gr tereyağı 5 su bardağı su Tuz SERVİS İÇİN Kaşar peyniri Taze nane                                                                                        Domates çorbası hazırlanışı
  • Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi sararıncaya kadar kavurun. Domates püresini ilave edin. Suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Kaselere aktarıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

  • Yaz mevsiminde çorbanızı taze domateslerle hazırlayabilirsiniz. Kabukları soyulmuş domatesleri enlemesine ortadan ikiye kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı, halka doğranmış soğan, tuz ve karabiber ilave edip pişirin.Mutfak robotundan geçirin. Tereyağını eritip 1 yemek kaşığı unu kavurun. Diğer karışıma ilave edip üzerine et suyu ekleyerek 15 dakika pişirin.

1 Şubat 2018 Perşembe

Yemek tarifleri - İtalyan düğün çorbası

İtalyan düğün çorbasıİtalyan düğün çorbası tarifi için malzemeler


Köftesi için
  • 1 soğan
  • 1/3 su bardağı kıyılmış taze maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 300 g kıyma
  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • 1 demet doğranmış ıspanak
  • 1.5 çay bardağı yıldız şehriye                                                                                                      İtalyan düğün çorbası hazırlanışı
  • Köfte için, rendelediğiniz soğan, kıydığınız maydanoz, yumurta, ezdiğiniz sarımsak, tuz ve karabiberi geniş bir kaba alarak karıştırın. Rendelediğiniz parmesan peyniri ve kıymayı ekleyip yoğurun. Harçtan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak köfte şekli verin. Yağlı kağıt üzerine dizip kenara alın. 
  • Çorba için, tavuk suyu ve doğradığınız ıspanağı bir tencereye alıp kaynatın. Köfteleri ekleyip karıştırın. Yıldız şehriyeyi ekleyip yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

Yemek tarifleri - Karnabahar çorbası

Karnabahar çorbası tarifi için malzemeler
  • 15 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 patates
  • 700 ml sebze suyu
  • 400 ml süt
  • Kırmızı pulbiber
  • Kekik
  • Tuz                                                                                                                                             Karnabahar çorbası hazırlanışı
  • Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

  • Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pulbiber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.

31 Ocak 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri - Domates çorbası

Domates çorbası tarifi için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı domates püresi 30 gr tereyağı 5 su bardağı su Tuz SERVİS İÇİN Kaşar peyniri Taze nane                                                                                        Domates çorbası hazırlanışı
  • Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi sararıncaya kadar kavurun. Domates püresini ilave edin. Suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Kaselere aktarıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

  • Yaz mevsiminde çorbanızı taze domateslerle hazırlayabilirsiniz. Kabukları soyulmuş domatesleri enlemesine ortadan ikiye kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı, halka doğranmış soğan, tuz ve karabiber ilave edip pişirin.Mutfak robotundan geçirin. Tereyağını eritip 1 yemek kaşığı unu kavurun. Diğer karışıma ilave edip üzerine et suyu ekleyerek 15 dakika pişirin.