3 Kasım 2019 Pazar

Katıklı Dolma Tarifi

Katıklı Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5_6 tane kabak
  • 250 gr kıyma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 tane rendelenmiş soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, kuru reyhan, karabiber, pulbiber
Üzeri için ;
  • Yeteri kadar sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı ve pulbiberi

Katıklı Dolma Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar sizlere çok güzel bir dolma tarifi ile geldim 🤗
Yiyenlerden tam not alan bu tarifi sizinde denemenizi tavsiye ederim gerçekten çok güzel.
  1. Kabakları güzelce yıkayıp 2 parmak eninde dilimleyip içlerini oyun.
  2. Yoğurma kabına tüm malzemeleri koyup iyice yoğurun her bir kabağın içine iç harcından doldurun. (Çok fazla doldurmamak şartıyla)
  3. Güzelce doldurup tencereye yerleştirin.
  4. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar kaynar su koyup pişinceye kadar kaynatın.
  5. Servis tabağına alırken üzerine sarımsaklı yoğurt ve erimiş tereyağını gezdirip servis yapın.

Sebzeli Tavuk Baget (Tencerede) Tarifi

Sebzeli Tavuk Baget (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük domates veya 4-5 adet cerry domates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 2, 5 – 3 su bardağı kaynamış su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Sebzeli Tavuk Baget (Tencerede) Tarifi Yapılışı



  1. Patates, havuç küp doğranır.
  2. Kırmızı ve yeşil biber 4 bölünür.
  3. Soğanlar yemeklik doğranır.
  4. Tavuk butlar yıkanır.
  5. İsterseniz derisini alin veya bırakın ben aldım (derisi kalacaksa sıvı yağ ilavesi yapmayın).
  6. Uygun bir tencere/tava ısıtılır. Tavuklar yerleştirilir.
  7. Önce yağsız tencerede mühürlenir.
  8. Daha sonra soğan ve havuç eklenir.
  9. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür. 2-3 dak orta ateşte pişirilir.
  10. Daha sonra patates, biber, domates ve bezelye eklenir.
  11. Kaseye salça alınır bütün baharatlar ilave edilir üzerine sıcak su dökülür ve salça eriyene kadar karıştırılır.
  12. Salçalı karışım tavukların üzerine dökülür.
  13. Sos Tavukların üzerini fazla geçmemli.
  14. Orta ateşte yarım saate yakın pişirilir.
  15. Salçalı sos hemen hemen yarıya iniyor.
  16. Eğer sulu isterseniz daha fazla su ilavesi yapabilirsiniz.
  17. Yanına pirinç pilav servise edilebilir. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 😘

Patates Kebabı Tarifi

Patates Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 Adet orta patates
  • 500 Gr kıyma
  • Yarım çay bardağı Galeta unu
  • 1 Adet yumurta
  • 1 Yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 Çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 Çay kaşığı tuz
  • 1 Adet büyük soğan
  • 2 Küçük diş sarımsak

Patates Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba 500 gr kıymalı alalım.
  2. Bir adet rendelenmiş soğanı ilave edelim.
  3. Yumurtayı da ilave edelim.
  4. Rendelenmiş sarımsağıda ilave edelim.
  5. Toz biberi, pulbiberi, tuzu, karabiberi de ilave ederek galeta ununu da ilave ederek, elimizle güzelce yoğuralım.
  6. Patatesleri soyana kadar köfte harcımız biraz dinlensin.
  7. Patatesleri güzelce halka halka doğrayalım.
  8. Bir köfte bir patates olarak borcama dönerek dizelim.
  9. Bu işlem bittikten sonra isteğe göre ortaya biber ve domates de konulabilir.
  10. Üstünde dökülecek sos tarifi: 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alalım.
  11. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı da alarak tereyağını erimesini sağlayalım.
  12. Tereyağ eridikten sonra 1 yemek kaşığı salçayı biraz tuz, biraz pulbiber,birazda karabiber ekledikten sonra üzerine 1, 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek 2 dakika daha karıştırdıktan sonra tüpün altını kapatalım.
  13. Önceden ısıtılmış fırını açarak yemeğimizi koyalım.
    Deneyen herkese afiyet olsun 😊😊

Mevsim Salatası Tarifi

Mevsim Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 turp orta boy
  • 3 havuç
  • Yarım kara lahana
  • Nar ekşisi göz kararı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Arzuya göre küçük süs biberi veya zeytin

Mevsim Salatası Tarifi Yapılışı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
  1. Turpları kalem şeklinde doğruyoruz.
  2. Havuçları rendeliyoruz.
  3. Karalahanayı ince ince doğrayıp hepsini bir kapta karıştırıyoruz.
  4. Sonra sosu yağı ,tuzu ,naneyi de ekleyip karıştırıyoruz. İsterseniz acı biber de koyabilirsiniz.
Ben daha önce domatesiz salata hayal bile edemiyordum ama bu salatayı o kadar çok sevdim bütün kış yaparım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun inşallah
Dua eder dua beklerim

Basit Fındıklı Kek Tarifi

Basit Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Adet Yumurta
  • 1, 5 Şişe Soda
  • 1, 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3, 5 Su Bardağı Un
  • 1/2 (yarım) (Yarım) Su Bardağı İri Çekilmiş Fındık
  • 2 Paket Vanilya

Basit Fındıklı Kek Tarifi Yapılışı


  1. Kek hamurunu hazırlayacağımız kabın içerisine yumurtaları kırıp üzerine toz şekeri ilave edelim. Mikser yardımı ile karışım krema kıvamını alana kadar çırpalım.
  2. Karışım krema kıvamına geldikten sonra içerisine sıvı yağ, soda ve vanilyayı ekleyelim. Tekrar çırpalım. Daha sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
  3. Son olarak içerisine iri çekilmiş fındığımızı ekliyoruz. Spatula ya da kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
  4. Kek kalıbımızı yağlıyoruz ve kek karışımımızı kek kalıbına aktarıyoruz.
  5. Daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
  6. İçinin piştiğine emin olunca – bu esnada kürdan testi yapabilirsiniz – fırından çıkartıyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.
  7. Dilerseniz fındık yerine isteğinize bağlı olarak sade ya da kuru meyveli olarak da yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Pudingli İrmikli Lokum Tarifi

  • Pudingli İrmikli Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • Çilekli puding 3, 5 süt ile pişirilenden olucak (veya istediğiniz bir puding de olabilir)
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Süslemek için;
  • Hindistan cevizi

Pudingli İrmikli Lokum Tarifi Yapılışı

  1. Pudingimizi bir tencereye boşaltıyoruz sonra irmiği ve şekeri ekliyoruz.
  2. Malzemeleri birbirine karıştırıp üzerine sütü ilave ediyoruz ,ocağımıza koyuyoruz.
  3. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz iyice koyulaştığında altını kapatıp margarini ve vanilyayı ekliyoruz.
  4. Yarım saat soğumaya bırakıyoruz .
  5. Sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz.
İster hemen servis edin isterse dolapta 1 saat kadar dinlendirin öyle servis edin
afiyet olsun.

Minik Bebiş Yoğurdu Tarifi

Minik Bebiş Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (bim de satılan altın süt ile yapıyorum)
  • 2 kaşık ev yoğurdu ” ilk olarak prebiyotikli yoğurt mayasından elde ettim” üzerindeki tarife göre uygulamak yeterli

Minik Bebiş Yoğurdu Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar öncelerinde hiç yoğurt tutturamazdım :)) ama miniğim bana mucizeyle geldi. ek gıdaya geçeli 3 aydır hiç dışarıdan almıyorum artık güzel yoğurtlar yapabiliyorum meğerse önemli olan sütün sıcaklığıymış :))
Öncelikle köy sütü bulabilenler şanslı tabiki benim istanbul gibi bir yerde güvenilir bir köy sütü bulabilmem çok zor bende bim de satılan altın sütü keşfettim ve yoğurt için gayet güzel bir süt kaymağı bile oluyor kaynatırken diğer günlük sütlerde köy sütü kokusu alamadım ama bu sütte o koku var mis gibi.
İlk başta şokta satılan yayla prebiyotikli yoğurt mayasıyla başladım üzerinde yazan tarife uygulayın gayet güzel oluyor ilk baslarda yoğurtta tatlımsı bir tat oluyor ama maya aktarıldıkça tadı normal yoğurt tadına dönüşüyor. benim gibi gerçek ev yoğurdu mayası bulamayanlar için kolaylık.
Hadi şimdi minik bebişlerin minik yoğurtlarını yapalım.
  1. Sütümüzü uygun bir tencereye alıp en az 15-20 dk sık sık karıştırarak kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
  2. Ortam ısısına göre değişebilir ama en az 15-20 dakika ılıyınca serçe parmağımızla 7 ye kadar sayıyoruz ve 6-7 gibi sıcaklık artık parmağımızı yakıyorsa sütümüz olmuş demektir.
  3. Bir kasede 2 kaşık mayalık yoğurdumuza 1-2 kaşık süt ekleyerek karıştırıyoruz ve tenceremize döküyoruz iyice karıştırıyoruz.
  4. Varsa minik kavanozlara yoksa minik kapaklı kahvaltılık kaselerine sütümüzü paylaştırıyoruz. 1 litre sütten 5 adet küçük kavanoz elde ediyorum.
  5. Bir tepsiye örtü serip kavanozlarımızı koyup üzerine ben resimdeki gibi bir süzgeç kullanıyorum gayet pratik ve iyi oluyor.
  6. İyice üzerini ve kenarlarını sarmalayıp en az 7 saat dışarıda sonrasında buz dolabında ilk 1 saat kapakları açık sonrasında kapaklarını kapatıp muhafaza ediyorum.
  7. Soğuyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz 24 saat de buzdolabında bekletip sonra tüketin demiyorum minik kaplarda olduğu için katı halde oluyor hemen tüketebilirsiniz afiyet olsun minik bebişlerimize:))

Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası (Patatesli) Tarifi

Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 büyük boy patates
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • Sıcak su ( ben 12 su bardağı kullandım)
  • Tuz
Ayrıca;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası (Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tenceremizi ocağa alıyoruz. Sıvı yağını ilave ediyoruz.
  2. Sonra incecik doğradığımız soğanları ekliyoruz.
  3. Soğan diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Ardından nane pul biber ve kimyonu ilave ediyoruz.
  5. Az bir şey kavurduktan sonra iyice yıkayıp süzdüğümüz mercimeği ilave ediyoruz.
  6. Üzerine küçücük küpler şeklinde kestiğimiz patatesi ekledikten sonra 1-2 dakika kavuruyoruz.
  7. En son suyunu veriyoruz, tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve düdüklü tenceremizin özelliğine göre pişiriyoruz.
  8. Benim tencerem öttükten 40 dakika sonra tenceremi ocaktan aldım.
  9. Ocağımı ötmeye başladığı andan itibaren en kısık ayara getirdim ve bu şekilde pişirdim.
  10. Dilerseniz çorbanızı blendırdan geçirebilirsiniz. Fakat ben süzme işlemini tercih ettim.
  11. Bunun için başka bir tencereyi ocağa bıraktım.
  12. İçinde tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı erittim.
  13. 1 yemek kaşığı un ilave edip kokusu çıkana dek kavurdum.
  14. Ardından tenceremin üzerine süzgeç bıraktım ve pişen mercimek çorbasını süzgeçten eze eze geçirerek kavrulmuş una ekledim.
  15. Süzgeçte kalan kısmı da en son çorbaya ilave ettim ve hızlıca karıştırdım.
  16. Çorba kaynadıktan sonra ocaktan aldım.
  17. Salçalı sosu için salçayı tereyağla birlikte kavurdum. Ve servis ederken çorbanın üzerine gezdirdim.

Fındıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Fındıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • Un
Üzerine;
  • 1 su bardağı fındık
  • 300 gr çikolata

Fındıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Un ölçüsü vermiyorsun çünkü her markada farklı ölçü çıkıyor.
  3. Merdane yardımı ile 2 santim inceliğinde açarak su bardak veya kalıpla bastırarak bölüyoruz.
  4. Üzerine fındık parçaları koyarak 170 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
  5. Benmari usulü erittiğimiz çikolataya bandırıyoruz.
    Enfes bir lezzet

Öksürük İçin Ceviz Çayı Tarifi

Öksürük İçin Ceviz Çayı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml su
  • Bir tutam ceviz içi kabuğu

Öksürük İçin Ceviz Çayı Tarifi Yapılışı

Kış aylarında artan öksürüklere birebir, çocukların severek tükettiği, kimyasal ilaçların yerine tamamen doğal bir çay.
  1. Cevizi kırdıktan sonra içinden çıkan ince kabuklarını atmayıp biriktirin.
  2. Suyu kaynatın.
  3. Kaynayan suya bir tutam biriktirdiğiniz ince kabuktan atın.
  4. 2-3 dk tekrar kaynatın.
  5. Rengi değişince ocaktan alıp dinlendirin.
  6. Ilıklaşınca içebilirsiniz. Afiyet şifa olsun. Günlük bir bardak tüketebilirsiniz.
REKLAM

Pırasalı Peynirli Börek ( Tavada ) Tarifi

Pırasalı Peynirli Börek ( Tavada ) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 3 adet yufka
  • 1 kase peynir
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, kırmızı pulbiber, tuz
Sos için;
  • 1 yumurta
  • 1 su bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su

Pırasalı Peynirli Börek ( Tavada ) Tarifi Yapılışı

  1. Pırasalar yıkanmış ince ince doğranmış tavaya sıvı yağı alalım .
  2. Yıkanmış ,süzülmüş pırasaları ,sıvı yağda soteleyelim.
  3. Diriliği gidene kadar pulbiber, karabiber ve tuzunu ilave edin karıştırın .Soğumaya bırakın .
  4. Sos için bütün malzemeyi koy iyice çırpın .
  5. Tavayı yağlayın yufkaları bölerek tavaya yerleştirin.
  6. Bir kat yufka sonra sos 1, 5 yufkayı pırasalı harçtan koyun.
  7. Üzerine peynir gezdirin.
  8. Geri kalan yufkaları bir sos bir yufka olarak tavaya yerleştirin.
  9. Alt üst pişirin çok lezzetli oluyor afiyetler olsun. 😊 😀

Limonlu Pamuk Kek Tarifi

Limonlu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 limon tengesi
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Limonlu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye ve köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
  2. Sıvıyağ ve sütü ekleyelim.
  3. 1 limonun kabuğunu rendeleyip yarım limonun suyunu sıkarak kaşıkla çırpalım. .
  4. Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve unu da eleyerek karışıma ekleyelim.
  5. Kaşıkla homojen kıvam alana kadar çırpalım.
  6. Yağlanmış kek kalıbına dökelim.
  7. 180 derece fırında içi pişene kadar bekleyelim. . Afiyet olsun 😋

MatePad Pro’nun yeni görüntüleri sızdırıldı

Huawei 2020 model cihazlarıyla gündeme gelmeye başladı. Birçok farklı orta segment telefon sızıntısının yanı sıra Huawei’nin tablet modelleri de sızdırılmaya devam ediyor. Bugün de Huawei MatePad Pro görüntüleri ortaya çıktı!

Huawei MatePad Pro görüntüleri sızdırıldı!

Huawei’nin 2020 model orta segment mobil cihazlarının sızdırılmaya devam ettiği şu günlerde tabletle ilgilenenler için de güzel haber geldi. Geçtiğimiz günlerde farklı sızıntılarıyla karşımıza çıkan cihaz, bugün detaylı görüntüleriyle ortaya çıktı.
Birkaç gün önce kullanım testlerinin yapıldığı esnada sızdırılan ve karşımıza çıkan yeni Huawei tabletinin kod adı Marx‘dı. Cihazın MediaPad M7 olduğu söyleniyordu. Fakat bugün çıkan görüntüler ve raporlar MatePad Pro ismiyle karşımıza çıkacağını neredeyse kesinleştirdi.Delikli ekran tasarımıyla ön tarafta bir kamera barındıracak cihaz, arka tarafında da ikili kamera kurulumu ile karşımıza çıkıyor. Tabletin mekanik klavye destekli bir yapıda tasarlanması ve kalemi ile de Apple’ın iPad‘leri ile rekabet için sunulacağını düşündürdü.
Önceki sızıntılar bu tabletin siyah veya beyaz olmak üzere iki renkte satışa sunulacağını gösteriyordu. Fakat sızdırılan raporlarda tabletin yeşil ve turuncu renklerinin de satışa sunulacağı belirtiliyor. Tasarım konusunda birçok detaya hakim olunsa da tabletin şu an bilinen pek bir özelliği yok.
Fakat daha önce çıkan sızıntılara göre tablet Kirin 990 işlemci desteği ile gelecek. Bununla birlikte 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı sunacak. Ekran altı parmak izi desteği de beklenen önemli özellikler arasında. Cihazın M Pen desteği ile de gelmesi kullanıcıları sevindirecek gibi duruyor.