3 Aralık 2019 Salı

2 Yumurta Akından 1 Tepsi Beze Tarifi

2 Yumurta Akından 1 Tepsi Beze Tarifi İçin Malzemeler

(Çay bardağı ölçüsü 100 ml)
  • 2 adet büyük boy yumurtanın akı
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay bardağından biraz eksik toz şeker veya pudra şekeri
  • Dilerseniz birkaç damla gıda boyası (ben limon sarısı ekledim)

2 Yumurta Akından 1 Tepsi Beze Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaların aklarını ayırıp çırpma kasesine alın. Yumurta aklarına bir damla bile sarı karışmamalı ve çırpma kabınız tamamen kuru olmalı.
  2. Bir fiske tuz ilave edip köpürene dek çırpın. Azar azar şekeri ekleyerek en yüksek devirde tıraş köpüğü kıvamını alana dek (kabı ters çevirdiğinizde akmamalı) yaklaşık 10-15 dk çırpın.
  3. Renklendirmek isterseniz gıda boyasından damlatıp spatula ile söndürmeden karıştırın ve ucuna yıldız duy taktığınız sıkma torbasına alın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz şekilde sıkıp 100 derecede fansız ayarda ısıtılmış fırında yaklaşık 55-60 dk pişirin.
  5. Piştikten sonra fırının kapağını hemen açmayın, bir 15 dk da fırında bekletip öyle çıkarın. Deneyenlere afiyet olsun.

Hem Leziz Hem De Doyurucu Erzincan Çorbası Tarifi

Hem Leziz Hem De Doyurucu Erzincan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 300 gram çift çekilmiş orta yağlı dana kıyma
Köftesi için
  • 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Köfteleri unlamak için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 su bardağı kaynar su
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 baş küçük boy soğan
  • 1 kase dolusu erişte
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Birkaç damla limon
  • Tuz
  • Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve nane

Hem Leziz Hem De Doyurucu Erzincan Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. 300 gram orta yağlı kıymayı tuz ve karabiber ekleyip yoğurun ve küçük toplar yapıp un serptiğiniz tepsiye alıp hafifçe unlayın.
  2. Küçük bir soğanı veya yarım soğanı çok küçük doğrayıp az miktarda zeytinyağında soteleyin.
  3. Soğanların rengi dönünce köfteleri ekleyip hafifçe kızartın ve ardından 4-5 bardak kaynar su ekleyin.
  4. Köfteler hafif pişince küçük 1 kase dolusu erişte ile tuz ekleyip pişirmeye devam edin. Elinizin altında hep kaynar su bulunsun, çorba koyulaşırsa eklersiniz.
  5. Ayrı bir kasede 1 yumurtanın sarısı, yarım limonun suyu, tepeleme 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı unu bir miktar soğuk suyla seyrelterek çırpın.
  6. Erişteler piştiğinde çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp terbiyeye ekleyip hızlıca karıştırın. Ardından terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyerek bir yandan karıştırmaya devam edin.
  7. Ki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Tereyağında nane kavurup çorbanın üzerine dökerek servis edin. Deneyenlere afiyet ve şifa olsun.

2 Kişilik Büyük Pizza Tarifi

2 Kişilik Büyük Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • Yarım su bardağı ilik sut
  • Yarım su bardağı ilik su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 150 gr dilimlenmiş sucuk
  • 4 adet dilimlenmiş sosis
  • 10-15 tane siyah zeytin
  • 2 tane sivri biber
  • 5 tane mantar
  • 1 tane konserve mısır
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
Sos:
  • Ketçap

2 Kişilik Büyük Pizza Tarifi Yapılışı

  1. ☆Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. ☆Daha sonra 40 dakika üstünü örtüp dinlendirelim.
  3. ☆Hamur dinlendikten sonra 2 eşit parçaya ayıralım. İkisini de büyük tabak büyüklüğünce ince bir şekilde açalım. (çok da ince olmasin. )
  4. ☆Daha sonra pişireceğimiz tepsiye hamuru alıp üzerine ketcap sıkıp heryere yayalım.
  5. Üzerine kaşar peynirini koyup diğer malzemeleri dizelim.
  6. ☆200 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü pişene kadar pişirelim.
    Afiyet olsun.

Lahana Böreği Tarifi

Lahana Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy ahana
  • 200 gr yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sumak
  • Kuru fesleğen
  • Nane
  • 1 tatlı kaşığı dolusu salça
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
Üzeri İçin ;
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Lahana Böreği Tarifi Yapılışı


  1. İçi için ; pirinci yıkayıp suyunu süzdürelim ve bir kaba alalım. tavaya sıvı yağ ve kıymayı alıp suyunu çekene kadar kavuralım , soğanı ekleyip biraz daha kavuralım pirinci ilave edelim.
  2. Üzerine tuzu, pul biberi, rendelediğimiz sarımsakları, salçayı, sıvı yağı, ince ince doğradığımız maydanozu ve soğanı ilave edin.
  3. Lahanaları tencereye kat kat dizelim. bir yaprak lahanayı dizdiğimiz lahanaların zeminine yerleştirip harcımızı dökelim.
  4. Tekrar bir yaprak lahana daha serip, kenardan sarkan lahanaları üstüne kapatalım (ters çevireceğimiz için ağzı dar bir tencere olmamalı.
  5. Dolmaların üzerine sıvı yağ, sıcak su ve bir çay kaşığı tuzu gezdirelim. Kısık ateşte pişirelim (suyu çektiği halde pişmezse sıcak su ekleyebilirsiniz. )
  6. Pişince ters çevirip dilimleyerek servis yapalım. Kolay gelsin

Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi

Portakal Soslu Etimek Tatlısı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 paket tuzsuz etimek
Muhallebi;
  • 1 lt süt
  • 3 yemek k un
  • 2 yemek k nişasta
  • 1, 5 su b şeker
  • Vanilya
  • 1 paket süt kreması
Şerbeti;
  • 1, 5 su bardağı seker
  • 2 su bardağı sıcak su
Portakal sosu;
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti yapıyoruz. Şekeri çelik tencereye alıyoruz, eriyene kadar bekliyoruz, şeker tamamen eriyince sıcak suyu yavaş yavaş döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Şerbet kaynayınca ocaktan alıyoruz. borcama etimekleri diziyoruz ve şerbeti sıcak bir şekilde etimeklerin üzerine döküyoruz. soğumaya bırakıyoruz.
  3. Muhallebi için tencereye vanilya ve süt kreması dışındaki bütün malzemeleri koyuyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Pişince ocaktan alıp ılımaya yakın vanilyayı ve süt kremasını koyup karıştırıyoruz.
  5. Soğumadan etimeklerin üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
  6. Üzerine isteğe bağlı hindistanceviziserpebilirsiniz. dolapta 1-2 saat bekletiyoruz.

Çikolata Şelalesi Tarifi

Çikolata Şelalesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 Buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için
  • 1 su bardağı süt (Soğuk)
  • Çikolata sosu

Çikolata Şelalesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Ardından kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpın.
  3. Kabartma yı da ekleyip son kez karıştırın.
  4. Kalıbı güzelce sıvı yağ ile yalayıp karışımı dökün bikaç kez tezgaha vurun.
  5. Önceden ısıtılmış fırında keki pişirin.
  6. Bu arada çikolata sosunu arkasındaki tarife göre pişirin.
  7. Kek biraz ılıyınca bir bardak soğuk sütü gezdirin üzerinde ve ardından soğumuş olan sosu da gezdirin, isteğe göre süsleyin afiyetle 😊 kek yumuşacık oluyor nefis bir tarif

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet avakado
  • 1 kutu konserve mısır
Sosu için;
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı tahin

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı



  1. Soğanı, avakadoyu minik minik doğruyoruz.
  2. Üzerine haşlanmış nohut ve konserve mısır ilave ediyoruz.
  3. Sosu için ayrı bir kapta sıvı yağ ve tahini karıştırıyoruz.
  4. Tahin sıvı kıvama gelene kadar yağ ekliyoruz.
  5. Üzerine limon suyu ve tuzu ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.

Kırmızı Lahana Çorbası Tarifi İ

Kırmızı Lahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Kırmızı lahana
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
KREMASI İÇİN
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Kırmızı Lahana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanı, patatesi, havucu ve kırmızı lahanayı küp küp doğruyoruz ( küçük kırmızı lahana ya da yarısını koyabilirsiniz ).
  2. Hepsini bir tencereye alıp üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde şu koyup pişmeye bırakıyoruz.
  3. Sebzeler kaynamaya başlayınca ayrı bir tencerede kremayı hazırlıyoruz.
  4. Tereyağını erittikten sonra unu koyup kavuruyoruz, üzerine sütü de ekleyip kaynayana kadar pişirip altını kapatıyoruz.
  5. Sebzeler pişince suyunu süzdürüyoruz ( suyunu dökmeyin sonradan çorbanın kıvamını ayarlamak için bu suyu kullanabilirsiniz )
  6. Hazırladığımız kremanın içine sebzelerimizi ekliyoruz isterseniz kıvamına göre suyunu ekleyip tuz karabiber atıp 5 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamızı ocaktan alıp blendırdan geçiriyoruz. Afiyet olsun

2 Aralık 2019 Pazartesi

Karışık Salata (Özellikle Balık Yanında Süper) Tarifi

Karışık Salata (Özellikle Balık Yanında Süper) Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek mor lahana
  • 1/2 (yarım) Demet roka
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 küçük salatalık
  • 2 havuç
  • 1 turp
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Karışık Salata (Özellikle Balık Yanında Süper) Tarifi Yapılışı



  1. Mor lahanayı inçe inçe kıyalım.
  2. İçine bir tutam tuz ve biraz limon sıkıp ovalım.
  3. Suyunu sıkıp bir kaba alalım.
  4. Havucu ve turpu soyup rendeleyip ekleyelim.
  5. Rokayı irice doğrayıp ilave edelim.
  6. Yeşillikleri yıkayıp inçe kıyıp salatamıza ekleyelim.
  7. Salatalıkları küp küp doğrayalım. Yağını tuzunu ve limonunu ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun

Fırında Levrek Tarifi

Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy levrek (kişi sayısına göre sayıyı ayarlayabilirsiniz)
  • 1  adet kuru soğan (2 balık için 1 tane yetiyor)
  • 1-2 adet domates
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Defne yaprağı (tercihe bağlı)

Fırında Levrek Tarifi Yapılışı

  1.  Levrekleri temizletip yıkayalım.
  2.  Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek levrekleri üzerine yerleştirelim.
  3.  Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirelim. Tuz ve karabiber serpelim.
  4.  Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirip fırına sürelim.
  5.  160 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim.

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • yarım yemek kaşığı biber ya da  domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
  3. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
  4. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
  5. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir.
  6. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir.
  7. Kıvamı koyu gelirse size bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
  8. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
  9. Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.
Mercimek çorbası tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-2 adet patates
  • 1-2 adet havuç
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Barbunyalar üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır.
  2. Barbunyaları, haşlanırken çok eritmeyin.
  3. Patates ve havuçlarla birlikte kaynarken ki pişme payını da göz önüne alın.
  4. Ayrı bir tencerede zeytintağı, soğan ve sarımsak kavrulur.
  5. Salça ve toz biber eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  6. Ardından kabukları soyulup küp doğranmış patates ve havuçlar eklenir.
  7. Hepsi biraz kavrulduktan sonra haşlanıp suyu süzülen barbunyalar eklenir.
  8. Son olarak tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su eklenerek kapağı kapatılır.
  9. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  10. Patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.
  11. Altını kapattıktan sonra en az yarım saat dinlendirin.
..::Afiyet Olsun::..

Çokoprens Tarifi

Çokoprens Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Aldığı kadar un
  • Çokokrem

Çokoprens Tarifi Yapılışı


  1. Bütün malzemelerle sert olmayan bir hamur yoğurun.
  2. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  3. Sonra merdaneyle 1cm kalınlığında açın.
  4. Tırtıklı kalıpla yoksa su bardağıyla kesin tepsiye dizin. üstüne çöp şişle delikler açın
  5. 160c fırında pişirin.
  6. Soğuyunca çokokrem sürün ve ikisini üst üste kapatın. (çokokremi servis yapmadan yarım saat önce sürün. Aksi halde yumuşar)
Kolay gelsin