Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet levrek
- 1 dilimlenmiş limon
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 5-6 tane çeri domates
- 5-6 diş sarımsak
- 3 tane defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (her balık için)
Sos İçin ;
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuz ( tamamen damak tadınıza göre)
Fırında Levrek Tarifi Yapılışı
En kolayından en lezzetlisinden fırında balık
- Balıklar temizletilir, yıkanır ve suyunun süzülmesi için süzgece alınır.
- Patatesler ve soğanlar soyulur, halka halka doğranır, domates ikiye bölünür. Tepsiye dizilir.
- Balıklarda üzerine dizilir. Balıkların üzerine çizikler atılır.
- Balıkların içine sarımsak ve defne yaprağı konur. Çiziklere limon dilimleri konur.
- Sos malzemeleri harmanlanıp balığın içine dışına bolca sürülür.
- Kalırsa patates soğanın üzerine de gezdirilir.
- 200 derece önceden ısınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. (fırından fırına değişiyor patatesler piştiğinde balıklarda pişmiş oluyor)