Kremalı Mantarlı Makarna (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (Kalın kesme-Tortiglioni kullandım)
- 250 gr. İstiridye mantar(normal mantarda olur)
- 1 küçük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2, 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu krema
- Taze nane yaprakları
- Karabiber
- Tuz
Kremalı Mantarlı Makarna (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı
Herkese Merhabalar
Makarnayı farklı sos ve sunumlarla denemek gerçekten keyif verici oluyor. Makarnayı hem sıradanlıktan kurtarmış, hemde farklı sunumlar hazırlama imkanı bulmuş oluyorsunuz.
Mutfakta çalıştığım dönemlerde; en keyif aldığım uygulamaların başında gelirdi kendileri hep
Bu tarifimle; dışarda yediğiniz makarnalardan çok daha lezzetli bir tat ile karşı kaşıya kalacaksınız. Hazır olun, başlıyoruz.
Bu tarifimle; dışarda yediğiniz makarnalardan çok daha lezzetli bir tat ile karşı kaşıya kalacaksınız. Hazır olun, başlıyoruz.
- Kaynar, içini tuz atılmış suyumuza 1 paket makarnamızı döküyoruz. Suyunun içine mutlaka aromasını salabilecek, ve sizinde hoşlandığınız bir bitki/ot çeşidi kullanıyoruz. Bu; nane, benim gibi Frenk maydanozu veya küçük bir dal biberiye olabilir. Makarnayı asla çok pişirmeyin, paket üstündeki süre, örneğin; 12 dakikaysa, siz 10. Dakikada süzme işlemini yapın. Ve diğer bir püf nokta geliyor; bu gibi sıvı sos kullandığınız makarnaları asla durulamayın. Bu şekilde makarna sosu daha iyi sindirmiş olucaktır.
- Bu işlemlere uyduktan sonra makarnamız temel anlamda hazır olur.
- Sıra sosumuza geldi; Mantarları fırçalayarak iyice temizliyoruz. Çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz. Tereyağımızla beraber güzelce soteliyoruz. İçerisine incecik doğradığımız soğanı, sarımsakları ve nane yapraklarını ilave ediyoruz. Güzelce harmanlıyoruz. Tercihen; tane karabiber çekip, tuzunuda bu aşamada katıyoruz.
- Ocağı kapatıp, 1/2 dakika dinlendirdikten sonra; kremamızı ilave ediyoruz, bir kaç taşım kaynatıyoruz ve makarnayla sosu buluşturuyoruz. Birbirlerine geçmeleri için; 2/3 dakika karıştırarak ocakta tutuyoruz.
- Sunum yaparken üzerine ufaltılmış taze nane yapraklarınıda katmayı ihmal etmiyoruz.
Dışardan makarna yemeğe son.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.