27 Aralık 2019 Cuma

Yerli otomobil logosu ile ilgili ilk ipucu!

Türkiye’nin otomobilleri tanıtıldı. Sedan ve C-SUV karoserlerindeki iki model sahneye çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın konuşmasının ardından sahneye çıkan modeller ile birlikte yerli otomobil logosu ile ilgili meraklı bekleyiş de sona erdi. Konsept otomobillerin üzerindeki logo kendini gösterdi.

Yerli otomobil logosu nasıl olacak?

Yerli otomobil ile ilgili merak edilen konulardan biri de logosu ve ismiydi. Düzenlenen etkinlikle birlikte hem otomobilin teknik detayları hem de logosu ortaya çıktı. Sedan ve C-SUV modellerinin önünde TOGG yazısı dikkat çekti.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta: Bu logo henüz kesinleşmiş değil. Konsept olarak yerleştirildiği ve hali hazırda logo çalışmalarının devam ettiği belirtiliyor. Aracın adı 2020 yılında belirlenecek.
Bu arada sahnedeki otomobillerin şimdilik konsept olduğunu da belirtelim. Seri üretim modellerinde farklı bir logo kullanılacağı ve logo çalışmalarının da ilerleyen zamanda başlayacağı belirtildi.
Modellerin sahneye çıkmasıyla birlikte yerli otomobil logosu da netlik kazandı. Türkiye’nin otomobili ile ilgili merak edilen bir detay daha böylelikle ortaya çıkmış oldu.
Sahnedeki otomobillerde gördüğümüz üzere, araçların üzerinde sadece bir TOGG yazısı bulunuyor.
Yerli otomobil fabrikası 2021 yılında açılacak. Türkiye’nin otomobillerinin ilki de 2022 yılında asfalta inecek.
Yerli otomobil için ilk ön sipariş de etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından berildi.

Zamanınızı Doğru Kullanarak Verimliliğinizi Arttırmanın 5 Yolu

Günümüzde zamanı doğru ve verimli kullanmak hiç olmadığı kadar önemli. Birçok insan, koşuşturmayla geçen günlerin ardından sorumlulukların altında eziliyormuş hissine kapılsa da planlı yaşamak düşündüğünüz kadar zor değil! Hayatını planlı yaşamayı sevenlerin ve zamanını verimli kullanmak isteyenlerin tercihi bireysel emeklilikle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Günlük hayatın kalabalığından uzaklaşıp zamanını verimli kullanmak isteyenlerin yapması gerekenleri yazdık. İşte zamanınızı doğru kullanarak verimliliğinizi arttırmanın 5 yolu...

1. Programlı olmaya özen gösterin
Programlı bir hayata sahip değilseniz ne yazık ki zaman yönetimi konusunda başarılı olmanız mümkün değil! Unutmayın, yaşadığımız çağda zaman, her şeyden çok daha önemli. Bu nedenle işlerinizin bir dağ gibi önünüzde birikmesini istemiyorsanız hayatınızı planlamaya ve programlamaya özen göstermelisiniz. Doğru bir zaman yönetimi için gününüzü planlayabilir ve işlerinize gerektiği kadar vakit ayırmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.

2. İşlerinizi ertelemeyin
Zamanı verimli kullanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de işlerinizi ertelememek! Eğer yapılması gereken işleriniz varsa işlerinizi ertelemeyin ve o an yapın. Olur da işlerinizi ertelemeye başlarsanız zaman geçtikçe enerjinizi kaybedeceğinizi ve ertelemeye devam edeceğinizi unutmayın. İşlerinizi ertelemek istediğinizde programınızın aksayacağını ve karışacağını düşünerek kendinizi motive edebilirsiniz. Örneğin yorgun hissettiğiniz günlerde işlerinizi ertelemek yerine enerjinizi yükseltecek aktiviteler yapabilirsiniz. Bu sayede yapmanız gereken işleri başarmanın keyfini sürebilirsiniz!

3. Kendinizi tanıyın
Zamanınızı verimli kullanmanın en önemli adımlarından biri de kendinizi iyi tanımaktır. Aksi takdirde planlarınızı doğru yapamaz ve gerçekçi bir program oluşturamazsınız. Örneğin sosyal medya ya da televizyon gibi vakit öldürme araçlarına karşı bir zaafınız varsa bu araçlara bir süre veda etmek sizin için oldukça faydalı olacaktır. Özellikle “sadece beş dakika” diyerek saatlerimizi harcadığımız bu aktiviteler, zamanınızı verimli kullanmanızı engeller. Bu nedenle kendinizi iyi tanımalı, sizi meşgul edecek ve programınızı aksatacak aktivitelerden kaçınmalısınız.

4. Uyku saatlerinizi gözden geçirin
İşlerinizi yetiştirebilmek için uykunuzdan vazgeçmek, uzun vadede fiziksel ve ruhsal sağlığınızı etkileyebilir. Bu nedenle uykunuzu bir düzene oturtmak düşündüğünüzden çok daha önemli. Vücudunuzun ihtiyacı olan uyku minimum 6, maksimum 8 saattir. Bu saatler arasında uyumaya ve vücudunuzu yormamaya dikkat etmelisiniz. Aynı şekilde gereğinden fazla uyumak, miskinlik yapmak ve yatakta vakit geçirmek de zamanınızı verimli kullanmanızı engelleyecektir.

5. Önceliklerinizi belirleyin
Zamanınızı verimli kullanmak istiyorsanız öncelikleriniz konusunda gerçekçi davranmanız şart! Eğer önceliklerinizi belirlemezseniz aciliyeti olmayan işlere takılı kalır, acil işlereyse gereken özeni gösteremezsiniz. Bu nedenle programınızı oluştururken bir öncelik sırası yapmanızda fayda var. Ek olarak önceliklerinizi belirlerken daha önce de bahsettiğimiz gibi kendinizi tanımanız oldukça önemli. Bu sayede hangi işin daha çok vaktinizi alacağını ya da hangi işi daha çabuk bitirebileceğinizi de anlayabilirsiniz. Böylelikle öncelik sırası yapmak sizin için çok daha kolay olacak!


26 Aralık 2019 Perşembe

Yoğurtlu Ispanak Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg ıspanak
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 -2 adet havuç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 tatlı kaşığı limon suyu
  • Tuz

Yoğurtlu Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları temizleyip, iyice yıkayın. Suyunu süzerek ufak doğrayın.
  2. Tencereye ıspanaklarla 5 bardak suyu alarak kaynatın. Kaynayıp haşlanınca ocağın altını kapatın.
  3. Ispanakları süzün. Haşlama suyunu atmayın.
  4. Ayrı bir tencerede zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğan ve havuçları kavurun. Üzerine ıspanakları ve haşlama suyunu ekleyip 15 dk harlı ateşte kaynatın. Sonra altını kısın.
  5. Bir kasede yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Tencerede kaynayan çorbaya ılıtarak ekleyin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
  6. Tuzunu da ekleyip 8-10 dk daha kaynatıp altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.


..::Afiyet Olsun::..

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için :
  • Yarım kg kıyma kuzu dana karışık
  • 1 su bardağından iki parmak eksik galeta unu
  • 1 orta boy soğan rendesi
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • Tuz, karabiber
Diğer malzemeler:
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 5-6 adet sivri biber
  • 6 adet kültür mantarı
  • 2 orta boy domates
  • 1 adet soğan veya 10 tane arpacık soğan
  • 1 çay bardağı bezelye konservesi
Sosu İçin;
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı)
Kızartmak için :
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Yapılışı



  1. Evvela köftesini yapalım. Soğanı rendeleyip yumurtayı bütün olarak kırıp tüm malzemeyi karıştıralım. Soğanın suyunu süzmeyin galeta unu çekecek.
  2. Soğanınız susuz ise galeta ününü biraz su ile ıslatın. İyice yoğurup top köfteler yapın.
  3. Havucun, patatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
  4. Domatesin kabuğunu soyup dilimleyin.
  5. Biberleri üçe dörde bölün.
  6. Mantarları yıkayıp dört beş dilime kesin.
  7. Şimdi ayrı ayrı ama aynı yağda sırası ile kızartalım. Önce patatesleri sonra havucu, biberi, mantarı atıp hafif kızartın.
  8. Sonra köfteleri kızartıp peşinden julyen doğranmış soğanı ya da arpacık soğanları ve domatesleri de soteleyin. Domatesler biraz yumuşayınca ocağı kapatın.
  9. Kızarttığınız sebzeleri fırın kabına sırasıyla koyup üzerine bezelyeleri serpiştirin. Domatesleri de ilave edin.
  10. Sosu için bir kaba sıcak su, salça, pul biber ve tuzu alıp, salçayı açana kadar karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin.
  11. Yemeğimizi 180 derece önceden ısınmış fırında yarım saat kadar pişirin.
  12. Fırından çıkınca isteğe bağlı kekiğini serpiştirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı erişte
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sıcak su
  • Tuz

Tereyağlı Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve sıvı yağ birlikte eritilir.
  2. Erişteler eklenir ve renk değiştirinceye kadar kavrulur.
  3. Tuz ve üzerini 1.5 parmak geçecek kadar sıcak su eklenip ağzı kapalı olarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  4. Piştikten sonra tel tel oluncaya kadar dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun…

Kereviz Salatası Tarifi

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam nane
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 tane ceviz
Servis İçin ;
  • Portakal ve ceviz

Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

Havaların soğuması ile vücudun daha çok dirence ihtiyacı olur☺️
Soğuk havalara karşı en güzel dayanma gücünü kereviz sağlar☺️sevmeyenlere bile sevdirecek ;


  1. Sarımsaklar rendelenir, sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  2. Kereviz soyulur ve rendelenip hemen yoğurda eklenir. (kararmaması için)
  3. Havuç rendelenir, nane ve cevizde doğranıp yoğurda eklenir.
  4. Zeytinyağı gezdirilip salata harmanlanır ve salata servise hazır.
    Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye (Kavrulmuş Unlu) Tarifi

Elmalı Kurabiye (Kavrulmuş Unlu) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;
  • 125 gram margarin (yarım paket)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1,5 çorba kaşığı sirke
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı kavrulmuş un+ 3 su bardağı kadar un
Elmalı harcı için:
  • 4 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 kaşık şeker
  • Yarım çay bardağı ceviz

Elmalı Kurabiye (Kavrulmuş Unlu) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1,5 su bardağı kadar unu tavaya alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım. Bir kenara alıp soğumasını bekleyelim.
  2. Daha sonra elmaları rendeleyip üzerine toz şekeri ilave edip bir miktar pişirelim, en son tarçın ve cevizini ekleyelim onu da bir kenarda soğumaya bırakalım.
  3. Diğer taraftan hamuru için margarini, sıvı yağı,yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu, sirkeyi, soğumuş kavrulmuş un ve pudra şekerini ilave edip, yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hazırladığımız hamuru bezelere ayırarak, bir merdane yardımıyla bolca unladığımız tezgahta ince bir şekilde açalım.
  5. Hamurları bir büyük su bardağının ağzı yardımı ile yuvarlak şekilde keselim içlerine elmalı harcımızdan koyup, iki yanları üstte buluşacak şekilde katlayalım. Bütün hamurları bu şekilde katlayarak tepsimize yerleştirelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180° derece fırında yaklaşık 20′ dakika kadar pişirelim.
  7. Bu ölçülerle tam 40 adet elmalı kurabiye çıkmaktadır. Kavrulmuş unun verdiği lezzeti tatdığınızdan sonra bir dahakine asla normal un kullanmayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun😚😚

Ağlayan Pasta (Glutensiz) Tarifi

Ağlayan Pasta (Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardaktan 1 kaşık fazla glutensiz un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 50 gr kakao
Sos için;
  • 2 bardak süt
  • 30 gr kakao
  • Yarım bardak şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ

Ağlayan Pasta (Glutensiz) Tarifi Yapılışı



  1. Yumurtalar şeker ile iyice çırpılır, sonra sıvı malzemeler süt, sıvı yağ eklenir çırpılır.
  2. Sonra katı malzemeler eklenir, kabartma tozu, un, kakao eklenir çırpılır.
  3. 170 derecelik fırında 20 dk pişirilir ben uzun borcama koydum.
  4. Sos için bütün malzemeler tencereye konur ve kaynatılır. (Kek ve sos sıcak olacak)
  5. Kek pişince üzerine sos dökülür.
    AFİYET OLSUNN.

Havuç Ve Lahana Mezesi Tarifi

Havuç Ve Lahana Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy kara lahana
  • 6 tane havuç
  • Bir avuç dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
İç harcı
  • Sarımsaklı yoğurt

Havuç Ve Lahana Mezesi Tarifi Yapılışı

Merhaba🤗
  1. Havucumuzu rendeliyoruz, lahanamızı ince ince kıyıyoruz.
  2. Zeytinyağıyla ikisini bir güzel ezilene kadar pişiriyoruz ve tuzumuzu ekleyip, biraz daha karıştırıp soğuması için ocaktan alıyoruz.
  3. Soğuduktan sonra cevizimizi ve sarımsaklı yoğurdumuzu ekliyoruz, bir güzel harmanlıyoruz. Ve son olarak servise hazır.
    Afiyet olsun 🤗

5 Dakikada Cocostar Pasta Tarifi

5 Dakikada Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için :
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Orta katı için:
  • 1 paket krem şanti
  • Süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
Üst katı için:
  • Çikolata sosu (paketin yarısı)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı bitter çikolata damlası

5 Dakikada Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  1.  İlk tabanı hazırlıyalım, bir kaba bisküviyi koyalım, tereyağını eritelim ve diğer malzemeleri de kaba koyalım güzelce yoğuralım, çok fazla kırmayalım bisküvilerimizi kalıbımızın en altına yerleştirelim.
  2.  Krem şantiyi paketin arkasında yazan süt ölçüsüne göre karıştıralım, Hindistan cevizini de ekleyip, kalıbın ikinci katını sürelim.
  3. Çikolata sosumuzu ocakta sütle karıştırıp, kaynatalım, kaynayınca içine çikolata damlalarını da ekleyip karıştıralım ocaktan alalım.
  4. Hazır olan sosumuzu da 3. kata dökelim ve buzluğa koyalım 1 saat.
  5. Pastamız hazır 1 saat sonra çıkarıp, yiyebilirsiniz. Afiyet olsun

Hamsi Kapama Tarifi

Hamsi Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 3 orta boy patates
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet limon
  • Yarım limon suyu
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Kekik

Hamsi Kapama Tarifi Yapılışı

Pişirme Süresi : Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika. (Süreyi fırınınızın huyuna göre kısaltıp, uzatabilirsiniz.)
  1. Hamsiler ayıklanır, yıkanır ve suyu süzülmek üzere süzgece alınır.
  2. 📌 Tüm sebzeler soyulur, patatesler kızartmalıktan biraz daha kalın doğranır. Havuçlar halka halka ve kuru soğan piyazlık doğranır.
  3. Biberler birer ikişer cm uzunluğunda doğranır. Maydanozlar yaprak yaprak ayrılır. Tüm sebzeler geniş bir kaba alınıp tuz, yağ ve kekik ile harmanlanır.
  4. Yuvarlak borcam tepsinin altı fırça ile hafif yağlanır. Balığın yarısı altına dizilir. Sebzeler üzerine serilir.
  5. Dilimlediğimiz limonlar da dizilir. Kalan balık tepsinin üstüne yerleştirilir. Biraz tuz ekelenir. Fırça yardımı ile birazda yağ sürülür.
  6. İlk yarım saat tepsinin ağzını kapatıp pişirelim. Daha sonra üzerinin kızarması için fırını üst rafa alıp kapağını açalım.
  7. Dilerseniz üstüne de yarım limon suyu dökebilirsiniz. Ya da piştikten sonra limonla servis edebilirsiniz.
  8. Yanında güzel bir yeşil salata ile tüketebilirsiniz.
    Afiyet, şifa olsun.

Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe göre tereyağ da koyabilirsiniz)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tane havuç
  • Yarım çay bardağı mısır
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 1 su bardağı tavuk suyu yada et suyu
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağımızı bir tavaya alalım ısıtalım.
  2. Pirincimizi yarım saat önceden ıslayalım.
  3. Isınan tavamıza süzdürdüğümüz pirinçleri koyalım tuzumuzu atalım.
  4. Havuçları küp küp doğrayıp, onları da pirinçle birlikte kavuralım.
  5. Tavuk suyu ve normal suyumuzu da (toplamda 2 bardak su giriyor) ekleyelim.
  6. Mısır ve bezelyeyi de koyalım.
  7. Pişmesini bekleyelim, ilk başta ocağın altını iyice açın, 2 dk böyle kaynasın sonra kısalım, yavaş yavaş demini ala ala pişirelim.
    Afiyet olsun 😋

Ekşili Erişte Çorbası Tarifi

Ekşili Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • Nane, tuz
  • 6 su bardağı sıcak su
  • İsteğe göre tavuk bulyon
  • Yarım limon

Ekşili Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağlarımızı alıp eritiyoruz, üzerine unumuzu ekleyip, kavuruyoruz .
  2. Salçayı da katıp, daha sonra suyumuzu tuz, nane ve eriştemizi katıyoruz.
  3. Ekşi olması için, yarım limon suyu ilave edip, yaklaşık 25, 30 dk kaynatıyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰