- Sürekli olarak masa başında oturmaktan kaçının. Günümüzde birçok insan, masa başı işlerde hareketsiz bir biçimde saatlerini geçirmekte. Hareket etmeden saatlerce oturmak, birçok duruş bozukluğuna davetiye çıkarır. Eğer duruş bozukluklarından korunmak istiyorsanız gün içerisinde minik egzersizler yaparak kaslarınızı esnetebilirsiniz.
- Eğer masa başı işlerde çalışıyorsanız doğru oturma teknikleri üzerine çalışabilirsiniz. Örneğin oturduğunuz sandalyenin sırtınızı desteklediğinden ve dik tuttuğundan emin olun, vücut ağırlığınızı her iki kalçanıza eşit olarak yayın, bilgisayarınızı göz hizanıza konumlandırın ve ayaklarınızı tam olarak yere basın. Bu gibi ufak detaylar sayesinde duruşunuzu düzeltmeniz mümkün.
- Doğru bir şekilde yük kaldırmayı öğrenmeniz şart! Bizler fark etmesek de günlük hayatımızda birçok eşyayı kaldırmamız gerekir. Eğer kaldırdığınız objeleri doğru bir şekilde kaldırmıyorsanız bu durumun omurga sağlığınıza çok ciddi zararlar verebileceğini hatırlatalım.
- Uyku saatlerinize ve kalitenize dikkat etmek, duruş bozukluklarından korunmanın bir başka yolu! Yeteri kadar uyumadığınızda vücudunuz gerilir ve bitkin düşer; dolayısıyla yetersiz uyku, duruş bozukluğuna davetiye çıkarır. Duruş bozukluğundan korunmak istiyorsanız ihtiyacınız olan uykuyu aldığınızdan emin olmalısınız.
- Spor yapın! Spor yapmanın vücudumuza ve ruh sağlığımıza olan faydalarını bilmeyenimiz yok. Eğer duruş bozukluklarıyla mücadele etmek istiyorsanız spor, sizin için biçilmiş kaftan! Spor yaparak kaslarınızı güçlendirebilir, duruş bozukluğundan korunabilirsiniz.
28 Aralık 2019 Cumartesi
En Bilinen Postür Bozuklukları ve Düzeltmek İçin Yapmanız Gerekenler
27 Aralık 2019 Cuma
Etli Buhara Pilavı Tane Tane Pilav Sofraların Vazgeçilmezi Tarifi
Etli Buhara Pilavı Tane Tane Pilav Sofraların Vazgeçilmezi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 200 gr kuşbaşı dana eti (Kavrulmuş)
- 1 bardak et suyu
- 3 bardak sıcak su
- 1 bardak bezelye (Haşlanmış)
- Tuz, karabiber
Etli Buhara Pilavı Tane Tane Pilav Sofraların Vazgeçilmezi Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ eklenir ve yemeklikten küçük kuru soğan doğranır ve tencereye eklenir.
- Soğanlar kavrulduktan sonra küçük uzun şeritler doğranan havuçlar kavrulur.
- Etler ilave edilir kavurma işlemine devam edilir.
- Kavrulduktan sonra bezelye pirinçler ve et suyu eklenir. Sıcak su ve baharatlar eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
Nefis Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi
Nefis Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kabak
- 1 kutu mısır
- Yarım çay bardağı kırılmış ceviz (isteğe bağlı)
- Yarım demet dereotu
- 1, 5 su bardağı yoğurt
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için:
- Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Nefis Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Yapılışı
- Kabakları yıkayıp rendeleyelim.
- Tavaya sıvı yağ alalım üzerine rendelenmiş kabağı ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
- İçine soğumuş kabak, mısır, doğranmış dereotu ve isteğe bağlı cevizi ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
- Üzerine zeytinyağı gezdirelim ve pul biber serpelim.
Afiyet olsun.
Terbiyeli Kerevizli Tavuk Çorbası Tarifi
Terbiyeli Kerevizli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kalçalı but
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Karabiber
- Tuz
Terbiyesi için
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yamek kaşığı un
- Yumurta
- Yarım limon
Terbiyeli Kerevizli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
Selamün aleyküm
- Öncelikle tavuğumuzu güzelce yıkıyoruz ve kaynaması için ocağa koyuyoruz.
- Tavuğumuz kaynaya kadar havuç patates kerevizlerimizi küp küp doğruyoruz.
- Tavuğumuz piştikten sonra suyunu ve tavuğu ayrı ayrı bi kaba alıyoruz.
- Tencerimize 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak doğradığımız sebzeleri bi 5 dk kadar soteliyoruz.
- Sebzeler sotelenirlen ayrı bi kaba yoğurt yumurta un yarım limon suyunu alıyoruz. İyice karıştırıyoruz.
- Üzerine yoğurt kesilmemesi için yavaş yavaş tavuk suyunu ilave ediyoruz.
- Topaklık oluşmaması için hızlıca çırpıyoruz.
- Sotelenen sebzelerin üzerine terbiyesini ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Çorbamız piştikten sonra üzerine karabiber ilave edip ocağımızın altını kapatıyoruz.
Not: arzuya bağlı çorbayı servis ederken üzerine terayağda yakılmış toz kırmızı biber ilave edebilirsiniz. Denicek olanlara afiyet olsun
Sulu Patates Yemeği Tarifi
Sulu Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 kaşık biber salçası
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın pul biber (isteğe bağlı )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıcak su
Sulu Patates Yemeği Tarifi Yapılışı
- İlk başta sıcak suyu hazırlıyoruz.
- Daha sonra soğanı ince ince doğrayıp yağı koyup kavuruyoruz.
- Pembeleşince salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra patatesi pul biberi tuzu ilave edip suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
İçi Kıymalı Patates Köftesi (Çok Lezzetli) Tarifi
İçi Kıymalı Patates Köftesi (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İç harcı için;
- 100 gram yağsız kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 dal maydanoz
Üstünü kaplamak için;
- 2 adet yumurta
- Yeteri kadar un
- Yeteri kadar galeta unu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İçi Kıymalı Patates Köftesi (Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Merhaba sizlerle çok lezzetli ve yapımı da oldukça kolay kıymalı patates köftesini tarif etmek istiyorum tarife geçiyorum.
- Önce patatesleri yıkayıp, haşlayın. Patatesler haşlanırken bir tavada soğanı yemeklik olarak doğrayın kavurun ve daha sonra kıymayı koyun ve onu da kavurun.
- Kavurma işlemi bittikten sonra maydanozları küçük küçük doğrayın ve kıymaya ekleyin. Tuzunu, karabiberini de koyun haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyun bir yoğurma kabının içine koyun.
- Daha sonra tuzunu, karabiberini de koyun ve yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra yuvarlak top şeklini verin, hafif oyun ve kıymalı harçtan koyup üstünü kapatın. Daha sonra yuvarlayıp yassıltın.
- Üzerlerini streçleyip buzdolabında 15 dakika dinlendirin ve daha sonra buzdolabından alın Önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve daha sonra galeta ununa bulayıp her yeri tamamen kaplanmış olarak bir tepsiye yerleştirin.
- Yağı kızdırın ve orta ateşte, altı üstü pembeleşinceye kadar kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alın ve daha sonra servis yapın.
- Bu olağanüstü lezzetli olan kıymalı patates köftesini muhakkak yapmanızı tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.
Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi
Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanillin
- 2, 5 çay bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri rengi dönene kadar iyice çırpın. Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyin ve tekrar çırpın.
- Yağlı kağıt serili ve kenarı yağlanmış kelepçeli fırın tepsisine (20 cm) hamuru eşit bir şekilde dökün.
- Elmayı soyup dilimleyin ve dilediğiniz gibi kekin üzerine dizin.
- Son olarak üzerine tarçın serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında dikkatli pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Garnitürlü Patates Püresi Tarifi
Garnitürlü Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet reyhan
- 1 avuç havuç garnitür
- 1 avuç kornişon garnitür
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
Sos için:
- Mor lahana
- Mayonez
Garnitürlü Patates Püresi Tarifi Yapılışı
- Patatesler önce haşlayıp soyuyoruz, soğan, reyhan, maydanozu ince ince doğruyoruz.
- Daha sonra küp küp doğranan garnitürleri ekleyip baharat ve tuzu ve zeytin yağı ekleyip, patetes eziciyle ezelim.
- Mor lahanayı küp küp doğrayıp blendırda biraz ezip, üzerine mayonez dökün, tekrar blendırla püre haline getirin.
- Bir kaseye streç koyup üzerine patates koyup ters çevirelim, ( kek kalıplarına da yapabilirsiniz) üzerine hazırladığımız sosu dökün en son.
Afiyet olsun.
Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi
Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı domates sos yada 4-5 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı arpa yda tel şehriye
- 1 su bardağı tavuk suyu yarım tavuk suyu tableti
- 1 litre su
- Tuz
- Maydanoz
- (İsteğe göre içine nohutta atılabilir)
Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve zeytinyağı tencereye konup eritilir, ardından domates sos ya da domatesler eklenir. Salça da ilave edilir.
- Biraz karıştırdıktan sonra şehriyeler konulur ve kısık ateşte bir kaç dakika kavrulur.
(Nohut eklemek isterseniz bu aşamada eklenebilir) - Tavuk suyu ya da tablet ilave edilir.
- Son olarak su eklenir ve kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler pişene kadar pişirilir.
- Pişmesine bir kaç dakika kala ince ince kıyılmış maydanozlar ve tuz ilave edilir.
Biraz dinlenen çorba servise hazırdır.
♡ Afiyet olsun.
Su Böreği Tarifi
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 6 tane yumurta
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un(200ml’lik)
Arası için
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ara kat:
- Beyaz peynir.
Kaynatmak için :
- 8 litre su
- 1. 5 yemek kaşığı tuz
Soğuklamak için
- Soğuk su
Su Böreği Tarifi Yapılışı
Selamlarrr. Uzun bir aradan sonra tadı damağınızda kalacak bir tarifle karşınızdayım. Hemen tarife geçmek istiyorum.
- Böreğimize hamurunu yaparak başlıyoruz. Yumurta ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla güzelce çırpıyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Yumurta boyutları aynı olmadığı için unu eklerken dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Hafif ele yapışan, yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamuru 11 bezeye ayırıp dinlenmesi için 20 dk üzerine nemli bez örterek bekleyiniz.
- Hamuru açarken kalın olmamasına dikkat edin.
- Yufkanız hazır yufkalar gibi ince olmalı. Hepsini açıp üzerlerinin hafif kurumasını bekleyin.
- Tereyağını ve sıvı yağı ocakta karıştırarak eritelim. Ayranını süzelim.
- Kaynamış tuzlu ve yağlı suyunuza (ilk yaptığınız yufkadan başlayarak) yufkanızı yavaş yavaş batırarak bırakın.
- Kevgir yardımıyla katlanan yerlerini açarak yapışmasına izin vermeyelim. 30 sn beklettikten sonra hamurumuzu sudan çıkarıp soğuk suya atalım.
- Elimizle sıyırarak fazla suyunu alıp süzgecin üzerine koyalım.
- Hamurlardan 2 tanesi kaynatılmayacak. Biri tepsinin üzerine diğeri altına koyulacak.
- Tepsi yağlanarak kaynatmadığımız hamuru tepsiye yerleştirelim. Yağ karışımından sürelim. Bu işlemi her kata yapalım.
- Süzdüğümüz yufkaları kırıştırarak tepsiye yerleştirelim.
- Yağ sürelim. Eğer kaynatma suyu azalırsa ilave edelim. Yufkaları tek tek pişirelim. Soğuk suyun soğuk kalmasına dikkat edelim.
- 5. Katta peynirini verelim. En üst kuru yufkamızın üzerini de yağlayıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerini havlu ile kapatıp dinledikten sonra dilimleyerek servis edelim. Şimdiden afiyet olsun
Soslu Levrek Balığı Kızartma Tarifi
Soslu Levrek Balığı Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet levrek balığı (Ayıklanıp temizlenmiş olucak )
Sosu için :
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 su bardağı maden sodası
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, toz tatlı biber
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
Bulamak için :
- 1 subardağı normal un
- kızartmak için :sıvı yağ
Soslu Levrek Balığı Kızartma Tarifi Yapılışı
- Sos malzemeleri derim bir kasede iyice çırpalım. Balığı önce sosa bulayalım Biraz süzdürelim.
- Sonra normal una bulayıp silkelim.
- Orta ateşte kızgın yağda iki tarafını çevirerek nar gibi kızartalım
- Havlu kağıt serili tabağa alalım afiyet olsun
Kahvaltıya 10 Dakika Hazır Sebzeli Kaşarlı Yumurta Tarifi
Kahvaltıya 10 Dakika Hazır Sebzeli Kaşarlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 adet yeşil biber
- 2-3yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Kahvaltıya 10 Dakika Hazır Sebzeli Kaşarlı Yumurta Tarifi Yapılışı
Mehaba arkadaşlar çayınız demleninceye kadar hazırlayacağız şahane lezzette olan bu enfes tarifi ailecek çok beğendiğimiz için sizlerle paylaşmak istedim
- Yumurtaları haşlayalım ve ortadan ikiye keselim.
- Domateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde keselim.
- Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küçük keselim.
- Yağları ısıtıp biberleri karıştırarak pişirelim üzerine domatesleri dizip tavanın kapağını kapatalım ve yumuşayıncaya kadar pişirelim
- Üzerine yumurtaları yerleştirip baharatları tuzu dökelim.
- Son olarak kaşar peynirini de serpiştirip peynirler eriyinceye kadar pişirelim
Sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.
Şahane Lezzetiyle Fellah Köftesi Tarifi
Şahane Lezzetiyle Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- Kimyon
- Tuz
Üzeri için:
- Maydanoz
Şahane Lezzetiyle Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı
- İnce bulguru kaynar suyla ıslatıp üzerini kapatalım.
- 15 dk sonra kalan malzemeyi ekleyip yoğuralım. Dağılmaması için elimizi ıslatarak güzelce yoğuruyoruz.
- Yuvarlayıp ortasına parmağımızla bastırıp unlanmış kaba alalım.
- Tencereye suyu alıp kaynadıktan sonra yaptığımız köfteleri atalım. 10-15 dk kadar haşlayıp kevgirle alıp sosu hazırlayalım.
- Köfteleri servis tabağına alıp sosu dökelim. Maydanozla servis edelim.
Afiyet Şifa Olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)