8 Ocak 2020 Çarşamba

Televizyonlar artık böyle olacak! HiSense Laser TV

CES 2020’yi sizlerle birlikte gezmeye devam ediyoruz. MediaMarkt sponsorluğunda, bu kez HiSense standındayız. LCD televizyonlara alternatif olarak geliştirilen HiSense Laser TV modeline yakından bakıyoruz. HiSense L5 Laser TV özellikleri neler, kullanıcılara neler sunuyor?

HiSense L5 Laser TV özellikleri

HiSense, CES 2020’de birçok televizyon modelini sergiliyor. Ancak, bunlardan en dikkat çekeni hiç kuşkusuz Laser TV. HiSense L5 Laser TV özellikleri ile öne çıkmayı başarıyor.
75 inç ve 100 inç olmak üzere iki farklı alternatifi bulunan televizyon, 4K görüntü desteğine sahip.  Trichrome teknolojisi sayesinde insan gözünün algıladığı renklerin yüzde 90’ına ulaşan TV, aynı zamanda göz yormamasıyla da öne çıkıyor.
Evdeki akıllı cihazlarla da iletişime geçebilen TV üzerinden bu cihazlara komut vermek de mümkün.
OLED ve LED gibi teknolojilerin karşısında durmaya hazırlanan Laser TV‘nin fiyatı da oldukça rekabetçi. Nisan 2020’de satışa sunulması planlanan televizyonun başlangıç fiyatı 6.ooo dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu arada HiSense markasının ülkemizde faaliyet göstermediğini de söyleyelim.

Apple yeni rekoru açıkladı

Apple yayınladığı basın bülteni ile App Store hakkında bir takım bilgileri bizlerle paylaştı. Yayınlanan bültende, App Store üzerinden yapılan harcamalarda rekor kırıldığı belirten Apple, App Store için farklı bilgiler de verdi. İşte App Store istatistikleri ve Apple rekor açıklaması.

App Store, yeni yıla girerken rekor kırdı!

Apple bugün yayınladığı bülten ile yeni bir rekorun kırıldığını bizlerle paylaştı. Apple’ın açıkladığı verilere göre Noel haftası ile yılbaşı arasında geçen sürede kullanıcılar App Store’da 1.42 milyar dolar harcadı. Bu harcama tutarı, 2008 yılından beri hayatımızda olan App Store için bir rekor.

App Store istatistikleri

Açıklanan verilerde yeni yılın ilk gününde yapılan harcama da açıklandı. Buna göre yeni yılın ilk gününde sadece 24 saat içerisinde tüm dünyada  386 milyon dolar tutarında harcama yapıldı. Ve bu rakam da Apple tarafından rekor olarak açıklandı.
Rakamların geneli baktığımızda şaşırtıcı seviyede yüksek tutarlar olduğunu görüyoruz. Bu rakamlar ile geçen yıl arasında fark da oldukça yüksek seviyede. Buna göre, geçen yıl Noel ile yılbaşı arasındaki harcama tutarında yüzde 16, yılın ilk günü harcaması arasında ise yüzde 20 fark var. Apple rekor rakamları gösteriyor ki, kullanıcıların sayısı ve kullanıcıların yaptığı harcamalar her yıl giderek daha da artıyor.
App Store hayatımıza 2008 yılında girdi ve şu anda tam 155 ülkede ulaşılabilir durumda. Kullanıcılar için hayatın her alanını kolaylaştıracak uygulamalar, en iyi oyunlar ve en özel çözümleri sunan platform, dünyanın en büyük pazarı olarak anılıyor.

Her Derde Deva: Her Gün Badem Yediğinizde Vücudunuzda Değişecek 5 Şey

Sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin vazgeçilmezi badem, hem protein hem de sağlıklı yağlar açısından oldukça zengindir. Sabah kahvaltılarında güzel bir smoothie kasesi hazırlayarak ya da ara öğünlerde atıştırarak tüketebileceğiniz bu mucizevi besinin faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanların “her derde deva” diyerek nitelendirdiği badem, düzenli tüketildiğinde birçok sağlık probleminin de önüne geçiyor.

Her gün badem yediğinizde vücudunuzda değişecekleri yazdık. İşte her gün badem yemeniz için 5 neden...

1. Sindirim sisteminiz hızlanır
Eğer sindirim sistemiyle ilgili problemleriniz varsa badem tüketmek, sindirim sisteminizi hızlandırır ve düzenler. Özellikle sabahları tüketeceğiniz bir avuç badem; bağırsak mikrobiyotlarınızı olumlu etkiler ve metabolizmanızı hızlandırır. Sindirim sisteminizle ilgili problemlerin önüne geçmek için siz de bademe bir şans verebilir, sabah kahvaltılarınızı bademle renklendirebilirsiniz.

2. Tokluk hissiniz artar
Eğer kilo problemi yaşıyorsanız ya da aşırı yeme problemleriyle mücadele ediyorsanız badem tam size göre! Her gün bir avuç badem tüketmek; içerisinde bulunan protein, sağlıklı yağ ve lif sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar. Uzmanlar, kilo kontrolü için badem tüketenlerin özellikle sabah saatlerinde tüketmeye özen göstermeleri gerektiğinin de altını çiziyor.

3. Kalp ve kemik sağlığınız gelişir
Her gün bir avuç badem tüketmek, kalp damar sağlığınızı olumlu yönde etkiler. Yapılan araştırmalar her gün badem tüketen insanların kötü kolesterolden kaynaklanan hastalıklara yakalanma riskinin tüketmeyen insanlara göre daha düşük olduğunu gösteriyor. Ek olarak bademin içerisinde bulunan magnezyum ve fosfor, kemik sağlığınızı korurken daha güçlü kemiklere sahip olmanızı da sağlıyor.

4. Enerjiniz artar
Badem, içerisinde bol miktarda karbonhidrat ve protein barındırır. Bu sayede günde bir avuç badem tükettiğinizde kendinizi zinde ve enerji dolu hissedersiniz. Ayrıca badem tüketmek, vücudunuzdaki yağ ve karbonhidratları metabolize ederek vücudunuzun enerji üretimine katkıda bulunur. Vücudunuzdaki magnezyumu da açığa çıkaran badem, kronik yorgunlukla ve kas ağrılarıyla mücadele etmek için birebirdir.

5. Hafızanız güçlenir
Eğer daha güçlü bir hafızaya sahip olmak istiyorsanız yapmanız gereken şey oldukça basit: her gün badem tüketmek! Yapılan araştırmalar her gün badem tüketen insanların daha enerjik ve zinde bir beyne sahip olduğunu kanıtlıyor. Dolayısıyla unutkanlık ya da zihinsel yorgunluk gibi problemlerle mücadele ediyorsanız her gün badem tüketerek hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

7 Ocak 2020 Salı

Çıtır Tavuk (Yok Böyle Bir Çıtırlık) Tarifi

Çıtır Tavuk (Yok Böyle Bir Çıtırlık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiği alınmış tavuk göğsü
  • 2 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için;
  • 13 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 adet yumurta
  • 5 Yemek kaşığı un
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Çıtır Tavuk (Yok Böyle Bir Çıtırlık) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar bugün size hazırları aratmayacak 👍👏 ısırdığınızda çıtırtısını duyacağınız içi yumuşacık olan çıtır tavuk🍗🍗 tarifimi paylaşıyorum inanın siz ve çocuklarınız bayılarak 😋yiyeceksiniz 💯
  1. Eti üç parmak eninde ince olacak biçimde kesip doğrayın.
  2. Güzelce yıkayıp suyunu süzdürün tuzu ve toz biberini ekleyip karıştırın.
  3. Sonra tek tek önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.
  4. Ardından kızdırılmış yağa bırakın ve her yanını nar gibi kızartın, deneyecek olanlara afiyet olsun

Kuru Domates Salatası Tarifi

Kuru Domates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük kase kuru domates
  • 1 küçük kase kuru biber
  • 3 dal taze soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Bir avuç ceviz içi
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi

Kuru Domates Salatası Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar
  1. Salatamıza öncelikle kuru domates ve biberi bir küçük tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup 10-15 dakika yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp biraz elimizle bastırarak fazla suyunu da atalım.
  3. Onları soğumaya bırakıp bir kaba taze soğanı, maydanozu ve dereotunu doğrayalım.
  4. Cevizleri de elimizle çok küçük olmayacak şekilde parçalayıp ekleyelim.
  5. Doğradığımız yeşilliğin üzerine ılıyan domates ve biberleri ekleyelim. (Soğutmamızın sebebi çok sıcak olurlarsa yeşilliklerimiz ölür. )
  6. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip bir güzel karıştıralım. Salatamız hazır. Kahvaltıya, et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.
    NOT:Tuz koymamamızın sebebi domatesler kurtulurken tuz atıldığı için fazla tuzlu olmasın diye atılmaz. Domatesin tuzu yeterlidir.

Fırında Brokoli Gratin Tarifi

Fırında Brokoli Gratin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy Brokoli
  • 1 küçük boy Karnabahar
  • 2 orta boy Havuç
  • 3-4 Patates
Beşamel sosu;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Muskat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Brokoli Gratin Tarifi Yapılışı

  1. Bütün sebzeleri haşlayalım. Suyunu süzüp az soğutup borcama yayalım.
  2. Beşamel sosunu hazırlayalım: Bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alıp sebzelerin üzerine eşit şekilde yayalım.
  4. Üzerine kaşar peyniri rendeleyelim ve ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim.. .
AFİYET OLSUN..

Pırasalı Kış Çorbası Tarifi

Pırasalı Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 3 tane pırasa
  • 3 diş sarımsak
  • Doğranmış kereviz sapları (aroma sağlayıcı)
  • Et veya Kemik suyu + geri kalan miktara da göz kararı kaynar su
  • Tuz, karabiber, zencefil, zerdeçal
Üzerine için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber ve nane

Pırasalı Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

Kışın içinizi ısıtacak bool vitaminli muhteşem Sebzeli Pırasa Çorbası. Yiyenlerden tam not aldığına göre sizin de denemenizi tavsiye ederim 👌 🦋 İçindeki sebzelerin uyumu ve lezzetinden dolayı pırasa sevmeyenler bile rahatlıkla yiyebilir :))
  1. Bütün sebzeler minik minik doğranır. Zeytinyağı eklenip önce yüksek ateşte biraz kavrulur, sonra orta ateşe alınır, et suyu veya kemik suyu eklenir.
  2. Bir miktar da üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
  3. Tuz, karabiber, zencefil, zerdeçal (istenilen baharatlar) eklenir. Sebzeler yumuşayınca pişmiş demektir. Blenderden geçirilir.
  4. Küçük tavada tereyağı eritilir, nane ve pul biber eklenerek kızdırılır. Ardından blenderden geçirmiş olduğumuz çorbaya gezdirilir. Afiyetle sıcak sıcak içilir. İsteğe göre limon sıkılabilir :))

Nişastalı Kurabiye Tarifi

Nişastalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ (veya margarin oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı nişasta (buğday veya mısır)
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Nişastalı Kurabiye Tarifi Yapılışı




  1. Derin bir kabın içerisine nişasta, pudra şekeri ve kabartma tozu elenerek konur.
  2. Üzerine yumurta ve tereyağ eklenerek karıştırmaya başlanır.
  3. Azar azar un eklenerek kıvam alana kadar yoğrulur.
  4. İstenilen şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 170° fırında 15 dk pişirilir. Afiyet olsun✔️

Fıstıklı Baklava Kurabiye (16 Adet) Tarifi

Fıstıklı Baklava Kurabiye (16 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta akı
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1, 5 çay bardağı toz antep fıstığı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için
  • 35 gram (1/2 (yarım) paket) bitter çikolatayı benmari usulü eritip batırıyoruz

Fıstıklı Baklava Kurabiye (16 Adet) Tarifi Yapılışı

Merhabalar, nasılsınız? 🦌 Çok çok şahane bir kurabiye tarifim var. Böyle şipşak 5 dakikada hazırlanıyor ve tadı efsane! 👌 Mutlaka deneyin olur mu? 🙈
Fıstıklı baklava kurabiye:
  1. 1 yumurta akı 🥚,1 paket burçak bisküvi 🍪,1, 5 çay bardağı toz antep fıstığı 🥜,1 çay bardağı pudra şekeri 🍬 bisküviyi un haline gelecek şekilde robottan geçirip tüm malzemeleri karıştırarak yoğuralım.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 dakika pişirelim.Üzerine de 35 gram (1/2 paket) bitter çikolatayı benmari usulü eritip batırıyoruz. Fıstık kırıklarıyla da süslüyoruz
    📌 Sakın hamur sanıp daha fazla fırında tutmayın, soğudukça kıvam alıp sertleşiyor.
    📌 Bu ölçülerle 16 adet kurabiye çıkıyor.

Tam Ölçülü İrmik Helvası Tarifi

Tam Ölçülü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 50 gr margarin
  • Fıstık
Şerbeti için;
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt

Tam Ölçülü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şekeri 5 dk kaynatıyoruz, sütü ekliyoruz şerbet kaynarken biz yağı bir tavaya koyup eritiyoruz.
  2. Üzerine irmik ve fıstığı ekliyoruz rengi size kalmış iyice kavurup kaynar şerbeti ekliyoruz.
  3. Üzerinize sıçramaması için yavaş yavaş ekleyiniz, kısık ateşte daha sonra suyunu çeksin.
  4. Altını kapatınız demlensin ve isteğe göre şekil veriniz, afiyetle kalınız 

(Küçük Kek Kalıbında) Portakallı Fındıklı Kek Tarifi

(Küçük Kek Kalıbında) Portakallı Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 avuç dövülmüş fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 fincan un
  • 1 adet portakalın kabuğu ve suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz kakao
Kalıba sürmek için
  • Az miktarda tereyağı

(Küçük Kek Kalıbında) Portakallı Fındıklı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır.
  2. Sonra yağ süt portakal suyu eklenir ve yine çırpılır.
  3. Sonra un vanilya ve kabartma tozu elekte elenir.
  4. Ardından portakal kabuğu eklenir.
  5. Resimde gördüğünüz şekilde kalıp hazırlanır ve hazırladığımız kek malzemesi kalıba boşaltılır.
  6. Kalıp önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürülür.

Kol Böreği Tepsi Böreği Ispanaklı Börek Tarifi

Kol Böreği Tepsi Böreği Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram böreklik lor peyniri
  • 3-4 adet pırasa
  • Yarım kg ıspanak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 adet yufka
  • Büyük boy yuvarlak tepsi
Sosu için;
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 kaşık suyundan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ mısır tercihen
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Kol Böreği Tepsi Böreği Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  1. İç harcına, ıspanakları çok büyük olmayacak şekilde doğrayın ve yıkayıp süzün pırasaları halka şeklinde doğrayın.
  2. Ispanağın içerisine ekleyin daha sonra içerisine lor peynirini ekleyin ve karıştırın peynirler büyük parçalar halinde kalmasın, tuzu ve pul biberi ekleyin yağı da ekleyip karıştırın.
  3. Sosu için: Yumurtayı yoğurt ve sıvı yağla karıştırın içerisine tuzu ve pul biberi ekleyin.
  4. Yapılma şekli: Yufkayı ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde kesin birini alın içerisine fırçayla hazırladığınız sos karışımını sürün daha sonra kestiğiniz tarafa iç harcı koyun ve fotoğraftaki gibi sarın yağlanmış yuvarlak tepsiye sararak dizin.
  5. Üzerine geri kalan sosu bolca fırçayla sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
    Afiyet olsun 

Sebzeli Kemik Suyu Tarifi

Sebzeli Kemik Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 kg ilikli kemik suyu
  • 10 yaprak kereviz
  • 1 adet kabak
  • 5 çiçek brokoli
  • 5 çiçek karnabahar

Sebzeli Kemik Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Kemikleri akşamdan suya koyup üzerine biraz sirke ilave edip sabaha kadar bekletiyoruz ki sabaha kadar kanları çıksın.
  2. Sabah kemikleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca en küçük ocakta en kısık ateşte 12 saat kaynatıyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra kemikleri alıp sebzeleri ekliyoruz sebzeler yumuşayıncaya blenderden geçirip soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuyunca buz posetlerine koyup buzluğa koyuyoruz.