11 Ocak 2020 Cumartesi

Gün Boyu Tok Kalmanızı Sağlayacak 5 Yulaflı Smoothie

Zengin bir karbonhidrat ve lif kaynağı olan yulaf, sağlıklı beslenenlerin vazgeçilmez besinlerinden biri olmaya devam ediyor! Tükettiğinizde tokluk hissinizi uzatarak kilo kontrolünü kolaylaştıran bu mucizevi besini tüketmenin en keyifli yollarından biri de elbette smoothieler! Sizler için derlediğimiz bu smoothie tarifleri sayesinde hem lezzetli hem de besleyici kahvaltılar yapabilir, gün boyu tok hissetmenin keyfini sürebilirsiniz.

İşte gün boyu tok kalmanızı sağlayacak birbirinden lezzetli 5 yulaflı smoothie tarifi...

1. Çikolatalı ve Yulaflı Smoothie
Bir blender’ın içerisine yarım su bardağı yulaf, 1 yemek kaşığı chia tohumu, 1 yemek kaşığı badem yağı, 2 yemek kaşığı şekersiz kakao tozu, 1 su bardağı vanilyalı badem sütü, 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ve yarım çay kaşığı vanilya aroması ekleyin, güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir kaseye aktarın ve üzerini kapatarak buzdolabına kaldırın. En az üç saat dinlendirdiğiniz karışımı tekrardan blender’a alın ve dilediğiniz kadar vanilyalı badem sütü ekleyerek ideal kıvama getirin. İşte bu kadar kolay!

2. Kahveli ve Yulaflı Smoothie
1 su bardağı sütsüz kahveyi buz kalıplarına doldurarak dondurun. Bir blender’ın içerisine hazırladığınız kahve buzlarını, 1 adet muzu, yarım su bardağı yulafı, 1 yemek kaşığı şekersiz kakaoyu, bir çimdik tarçını, 1 su bardağı soya sütünü ve 1 çay kaşığı balı ekleyerek güzelce karıştırın. İşte bu kadar, afiyet olsun!

3. Muzlu ve Yulaflı Smoothie
Bir blender’ın içerisine 2 adet dondurulmuş muzu, 1 su bardağı badem sütünü, yarım su bardağı yulafı, yarım su bardağı süzme yoğurdu, 1 çay kaşığı vanilya aromasını, bir çimdik tarçını, bir çimdik muskatı ve bir çimdik tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın, afiyet olsun!

4. Şeftalili ve Yulaflı Smoothie
Bir blender’ın içerisine 2 adet kabuğu soyulmuş ve doğranmış şeftali, 1 yemek kaşığı chia tohumu, çeyrek su bardağı yulaf, yarım dondurulmuş muz, çeyrek su bardağı portakal suyu, yarım su bardağı badem sütü ve 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Chia tohumunun ve yulafın iyice şişmesi için 5 dakika kadar bekleyin ve ardından tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Smoothie’niz hazır!

5. Çilekli ve Yulaflı Smoothie
Bir blender’ın içerisine 1 su bardağı dondurulmuş çilek, yarım su bardağı yulaf, yarım su bardağı süzme yoğurt, 1.5 yemek kaşığı esmer şeker, bir çimdik tarçın, 3 yemek kaşığı içme suyu ve birkaç damla vanilya aroması ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız smoothie’yi bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın, afiyet olsun!

10 Ocak 2020 Cuma

Yoğurtlu Bulgurlu Pazı Salatası Tarifi

Yoğurtlu Bulgurlu Pazı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Yarım tatlı kaşığı tuz (haşlama suyu için)
  • Su (haşlamak için)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • İsteğe bağlı sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz ( yoğurt için)
Üzeri için ( isteğe bağlı);
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı dolusu pulbiber ya da kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı nane

Yoğurtlu Bulgurlu Pazı Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 tencereye biraz su doldurulur, bulgur da yıkanır eklenir kaynamaya bırakılır.
  2. Pazıları yıkayıp doğrayalım. Tenceredeki bulgur kaynadıktan 10 dk sonra pazıyı ekleyip karıştıralım pişmeye bırakalım.
  3. Pazının piştiğini anlamak için kaymayan pazının sap kısmından alıp elimizle ezelim eziliyorsa pişmiş demektir.
  4. Sonra ocaktan alıp süzelim.
  5. Soğuduktan sonra suyunu sıkalım. ((İsterseniz Bu sekilde dolapta saklayabilir ertesi gün sofranızı hazırlarken yoğurtlama işlemi yapabilirsiniz. ))
  6. Yoğurtlamak için geniş bir kaseye 5 yemek kaşığı dolusu yoğurdu ve azıcık tuz ekleyin çırpalım isteyen sarımsak da ekleyebilir.
  7. Sonra pazıyı da ekleyip karıştıralım servis tabağına alalım.
  8. Üzeri için tereyağı eritilir kırmızı toz biber ve nane eklenir ocak kapatılır yoğurtlu pazının üzerine gezdirilir.

Fırında Bol Peynirli Makarna Tarifi

Fırında Bol Peynirli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 kase peynir
  • Maydanoz
  • Pul biber
Beşamel sosu:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Bol Peynirli Makarna Tarifi Yapılışı


  1. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzelim.
  2. Peynir, maydanoz ve pul biberi karıştıralım.
  3. Beşamel sosu için tereyağında unu hafif kavuralım.
  4. Sütü ilave edip karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  5. Karabiber ve tuz ilave edip altını kapatalım.
  6. Süzülmüş makarnaya beşamel sosu ilave edip karıştıralım.
  7. Yağlanmış fırın kabına makarnanın yarısını alalım.
  8. Üzerine peyniri yayalım.
  9. Kalan makarnayı peynirin üzerine döküp yayalım.
  10. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.


Afiyet olsun

Pirinçli Süt Çorbası Tarifi

Pirinçli Süt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 limon suyu
Sosu:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Pirinçli Süt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 1 çay bardağı pirinci iki şu bardağı şu ile ayrı bir tencerede tuz ekleyip pişiriyoruz.
  2. Başka bir tencereye 3 kaşık sıvı yağı koyuyoruz.
  3. Tepeleme dolu bir kaşık unu ilave edip kavuruyoruz.
  4. İçine 2 su bardağı süt, 2 su bardağı su ilave ediyoruz.
  5. Çırpma teli ile topaklanmasına fırsat vermeden pişirin.
  6. Çok koyu olursa su veya sütle tercih size kalmış seyreltiyoruz.
  7. Kaynamaya başlayınca pişirmiş olduğumuz pirinci suyu ile birlikte kaynayan karışıma ekleyip karıştırın.Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra kapayın.İndirmeye yakın 1 limonun suyunu sıkıp karıştıra karıştıra çorbaya katıyoruz.2 dakika daha kaynatın sonrada ocaktan alıyoruz.
  8. Üzerine için:2 yemek kaşığı sıvı yağı küçük bir tavaya koyun.
  9. Salça, kuru nane ve pul biberi ekleyip kızartın.Kaseye aldığımız çorbanın üzerine ekleyip servis yapılır.
Sıcak olarak servis yapınız.

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • yarım kutu sıvı krema (100 ml)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu parmesan peyniri (tercihe bağlı)
  • 1 avuç arpacık soğan

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

Köri soslu tavuk yapımına öncelikle göğüs etini hazırlamakla başlayalım. Etimizi tercihen julyen (parmak gibi) doğrayalım. Bir kaba alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim. Kekik, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip karıştıralım. Üzerini streç folyo ile kapatıp birkaç saat dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden de devam edebilirsiniz. İtiraf edeyim ben de her zaman önceden hazırlayamıyorum, sıkıntı yapmayın :)
  1. Genişçe bir tavayı kızdırın. Gerekirse az sıvı yağ ilave edin veya marine ederken eklediğiniz yağ zaten yeterli olacaktır.
  2. Tavuk etlerini tavaya alın. Suyunu salmasına fırsat vermeden tavukları pişirin, burada önemli olan etler üstüste dolu dolu olmasın. Eğer her bir parça ayrı ayrı yağa temas etmezse etiniz sulanacaktır. Bu durumda kuru ve lezzetsiz bir tavuk olur. Çoklukla göğüs etinin lezzetsiz bulunmasının nedeni de budur zaten, ama siz bu şekilde pişirirseniz lokum gibi olacağına emin olabilirsiniz.
  3. Tavukları çevirerek pişirin, 2-3 dk sonra arpacık soğanları da ilave edin.
  4. Tavukların her tarafı altın rengi olunca sıvı kremayı ve köri ve tuzu ekleyin. Karıştırın, 1-2 dk pişirin.
  5. Son aşamada ben biraz kıvam da vermesi için evde varsa 1 yemek kaşığı parmesan peyniri ekliyorum. Bir iki çevirip hemen sıcağıyla servis edelim. Afiyetler olsun :)


  • Her zaman her evde olamayabilir, yerine ne kullanılır diye sormak isteyenler için cevabım bir şey kullanmasanız da olur, bazı yabancı sayfalarda yine kıvam için çok az (1-2 çay kaşığı gibi) un veya mısır nişastası kullanıldığını da çokça görüyorum. Ben parmesan peynirini tavukta ve makarnalarda seviyorum. Küçük poşetlerde toz halde marketlerde bulunuyor, paketi açılmadıkça uzun süre buzdolabında saklanabiliyor, ara sıra ben de alıp dolapta bulunduruyorum, sizlerle de paylaşmak istedim, bazen farklı lezzetleri denemek güzeldir :)
  • Ben ölçülerimi özellikle az tuttum. Çünkü tavayı tavukla doldurunca aynı lezzeti yakalayamıyorum, o yüzden de böyle 1-2 kişilik porsiyonlar halinde pişirmeyi tercih ediyorum, eğer çok miktarda yapmak isterseniz ölçüleri kendinize göre artırabilirsiniz. Size de tavsiyem geniş bir tava kullanabilirsiniz veya iki ayrı tavada yan yana pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)

Yalancı Tavuk Döner (Gerçeğini Aratmayan) Tarifi

Yalancı Tavuk Döner (Gerçeğini Aratmayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy tavuk göğüsü
Haşlamak için;
  • Sıcak su
Sotelemek için ;
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tavuk baharatı

Yalancı Tavuk Döner (Gerçeğini Aratmayan) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle uygun bir tencereye sıcak suyu alalım. Tavuk göğüslerini koyup haşlayalım.
  2. Haşlanmış tavuk göğüslerini soğumaya bırakalım. Soğumuş tavuk göğüslerini ince ince didelim.
  3. Uygun bir tavaya alıp sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kekik, tavuk baharatı ekleyip orta ateşte 5-6 dakika soteleyelim.
  4. İster pilav yani ister ekmek arası olarak servis yapalım. Afiyet olsun

Ispanak Yemeği (12+) Bebekler İçinde Uygun Tarifi

Ispanak Yemeği (12+) Bebekler İçinde Uygun Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tane havuç
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 7 su bardağı su ( 2 su bardağını et suyu koydum)
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • Tuz (isteğinize göre ayalayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber, kırmızı toz biber

Ispanak Yemeği (12+) Bebekler İçinde Uygun Tarifi Yapılışı

Kışın çok sık yaptığım bir yemek çok lezzetli ve oğlumda bu yemeği yoğurtla severek yiyor sizde deneyebilirsiniz bebişlere her şey değer 🙏😊Tarifimize geçelim.
  1. İlk olarak tencereye soğanımızı koyalım soğanımızı ince ince doğrayıp tenceremize koyalım kavrulsun.
  2. 1 su bardağı su ekleyelim soğanlar daha çabuk ölür 😬 pirincinizi ekleyelim 1 su bardağı su daha ekleyelim.
  3. Biraz suyunu çekene kadar pişsin salçalarımızı da ekleyelim biraz karıştıralım.
  4. Sonra ince ince doğradığımız ıspanaklarımızı tenceremize ekleyelim biraz öyle kavuralım.
  5. Tuzumuzu baharatlarımızı ekleyelim karıştıralım kalan 5 su bardağı suyumuzu da koyalım pişmeye bırakalım.
  6. Piştiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp servis yapabilirsiniz, afiyet olsun 

Kadayıflı Kupta Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Kupta Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (200 gr)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet damla sakızı
  • 2 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 200 gr tel kadayıf
Üzeri için;
  • Fındık ve ceviz
  • Çikolata sos

Kadayıflı Kupta Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencere tereyağı hariç bütün malzemeleri koyup koyulaşıncaya kıvam alana kadar kaynatıyoruz. Kapatmadan önce tereyağını ilave edip karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra ocağı kapatıp üzerine vanilya ekliyoruz ve mikser ile 2-3 dakika kadar çırpıyoruz çok güzel bir kıvam alıyor kıvam vermesi açısından mikser ile kesinlikle karıştırın.
  3.  Son olarak kuplara kadayıfları koyup üzerine muhallebiyi döküyoruz bu şekilde ara ara kat atarak bu işlemi sonlandırıyoruz.
Not: Ben vanilyayı çok seviyorum o yüzden 2 adet kullandım sizler isterseniz 1 adet kullanabilirsiniz. Tereyağı da kullanmadan yapabilirsiniz her iki türlü de çok lezzetli oluyor. ( Tel kadayıfı hazır kullandım. ) Ben ceviz tüketemiyorum o yüzden kendim için tercihen fındık kullandım. Afiyet olsun😋

Şekerpare ( Pastahane Usul ) Tarifi

Şekerpare ( Pastahane Usul ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 5 çay bardağı un
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı kakao
Şerbeti için;
  • 2. 5 su bardağı şeker
  • 2. 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şekerpare ( Pastahane Usul ) Tarifi Yapılışı

  1.  Önce şerbeti hazırlayalım. Tüm malzemeleri tencereye alınır ve 6-7 dakika kaynatılır. Tamamen soğumaya bırakılır.
  2.  Bir kabın içerisine tereyağ, yumurta, pudra şekeri ve diğer tüm malzemeler katılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. ( Un markasına göre miktar değişiklik gösterebilir )
  3.  Şekil verdirerek tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı ve karıştırdığımız kakaoyu sürelim.
  4.  Çatalla üzerine çizikler çizilir.Önceden ısıtılmış 180 °C fırında pişirilir.
  5.  Fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekletilir. Soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökülür.
  6. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤

Sıcacık Simit Pizza Tarifi

Sıcacık Simit Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un ( yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam
  • Peynir, zeytin, biber, domates

Sıcacık Simit Pizza Tarifi Yapılışı



  1. Hamur için un hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru 5 dk kadar yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamur bezelere ayrılır pekmez karışımına daha sonra da susama batırılarak tepsiye yerleştirilir.
  4. Üzerine istenen peynir zeytin domates ve biber konur.
  5. 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirilir.
    Afiyet olsun.

Mor Kahana Salatası Tarifi

Mor Kahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kara lahana
  • 1 adet salata
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım soğan
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz

Mor Kahana Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Lahanayı salatayı ve soğanı rendeliyoruz.
  2. İçine sarımsağı da rendeliyoruz.
  3. Sonra yoğurdu ve mayonezi ekliyoruz. Tuzunu da ekleyip servise hazır afiyet olsun

Havuçlu Rulo Kurabiye Tarifi

Havuçlu Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Un (yaklaşık 5 su bardağı)
İçine için;
  • 6-7 adet orta boy havuç
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

Havuçlu Rulo Kurabiye Tarifi Yapılışı

Selamün Aleyküm ☺


  1. İlk olarak havuçları soyup rendeleyelim ve tavaya koyalım.
  2. Üzerine şekeri ekleyelim yumuşayıncaya kadar pişirelim en son tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
  3. Sonra kurabiye hamurumuzu yumuşak bi kıvamda yoğuralım. Hamurdan büyük parçalar alalım oklavayla açalım.
  4. Havuçlu harcımızdan her yerine eşit miktarda koyalım rulo şeklinde saralım.
  5. İki parmak kalınlığında keselim tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 20 dk kadar pişirelim.
  6. Üzerine pudra şekeri serpelim. Herkese Afiyet Olsun👌 Ben birazının üzerine pekmez gezdirdim harika oldu😋👌

Fıncanda Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Fıncanda Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kemal paşa
  • 5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Fıncanda Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kemal paşa tatlısını tarifine göre pişirelim sonra muhallebisi için vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıp pişirelim.
  2. Koyulaşınca ocağı kapatıp içine vanilyayı ilave edip karıştıralım sonra kahve fincanlarımızın içini ıslayıp her birine biraz muhallebi koyalım.
  3. Üzerine 1 tane kemal paşa tatlısını koyup tekrar üzerine muhallebiyle kapatalım ve 5-6 saat buzdolabında bekletelim.
  4. Sonra fincanları ters çevirelim Hindistan cevizine bulayalım üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN 👌