10 Ocak 2020 Cuma

Yoğurtlu Bulgurlu Pazı Salatası Tarifi

Yoğurtlu Bulgurlu Pazı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Yarım tatlı kaşığı tuz (haşlama suyu için)
  • Su (haşlamak için)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • İsteğe bağlı sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz ( yoğurt için)
Üzeri için ( isteğe bağlı);
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı dolusu pulbiber ya da kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı nane

Yoğurtlu Bulgurlu Pazı Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 tencereye biraz su doldurulur, bulgur da yıkanır eklenir kaynamaya bırakılır.
  2. Pazıları yıkayıp doğrayalım. Tenceredeki bulgur kaynadıktan 10 dk sonra pazıyı ekleyip karıştıralım pişmeye bırakalım.
  3. Pazının piştiğini anlamak için kaymayan pazının sap kısmından alıp elimizle ezelim eziliyorsa pişmiş demektir.
  4. Sonra ocaktan alıp süzelim.
  5. Soğuduktan sonra suyunu sıkalım. ((İsterseniz Bu sekilde dolapta saklayabilir ertesi gün sofranızı hazırlarken yoğurtlama işlemi yapabilirsiniz. ))
  6. Yoğurtlamak için geniş bir kaseye 5 yemek kaşığı dolusu yoğurdu ve azıcık tuz ekleyin çırpalım isteyen sarımsak da ekleyebilir.
  7. Sonra pazıyı da ekleyip karıştıralım servis tabağına alalım.
  8. Üzeri için tereyağı eritilir kırmızı toz biber ve nane eklenir ocak kapatılır yoğurtlu pazının üzerine gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder