Yoğurtlu Bulgurlu Pazı Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ pazı
- 1 çay bardağı bulgur
- Yarım tatlı kaşığı tuz (haşlama suyu için)
- Su (haşlamak için)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- İsteğe bağlı sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz ( yoğurt için)
Üzeri için ( isteğe bağlı);
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı dolusu pulbiber ya da kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı nane
Yoğurtlu Bulgurlu Pazı Salatası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 1 tencereye biraz su doldurulur, bulgur da yıkanır eklenir kaynamaya bırakılır.
- Pazıları yıkayıp doğrayalım. Tenceredeki bulgur kaynadıktan 10 dk sonra pazıyı ekleyip karıştıralım pişmeye bırakalım.
- Pazının piştiğini anlamak için kaymayan pazının sap kısmından alıp elimizle ezelim eziliyorsa pişmiş demektir.
- Sonra ocaktan alıp süzelim.
- Soğuduktan sonra suyunu sıkalım. ((İsterseniz Bu sekilde dolapta saklayabilir ertesi gün sofranızı hazırlarken yoğurtlama işlemi yapabilirsiniz. ))
- Yoğurtlamak için geniş bir kaseye 5 yemek kaşığı dolusu yoğurdu ve azıcık tuz ekleyin çırpalım isteyen sarımsak da ekleyebilir.
- Sonra pazıyı da ekleyip karıştıralım servis tabağına alalım.
- Üzeri için tereyağı eritilir kırmızı toz biber ve nane eklenir ocak kapatılır yoğurtlu pazının üzerine gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder