10 Ocak 2020 Cuma

Şekerpare ( Pastahane Usul ) Tarifi

Şekerpare ( Pastahane Usul ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 5 çay bardağı un
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı kakao
Şerbeti için;
  • 2. 5 su bardağı şeker
  • 2. 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şekerpare ( Pastahane Usul ) Tarifi Yapılışı

  1.  Önce şerbeti hazırlayalım. Tüm malzemeleri tencereye alınır ve 6-7 dakika kaynatılır. Tamamen soğumaya bırakılır.
  2.  Bir kabın içerisine tereyağ, yumurta, pudra şekeri ve diğer tüm malzemeler katılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. ( Un markasına göre miktar değişiklik gösterebilir )
  3.  Şekil verdirerek tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı ve karıştırdığımız kakaoyu sürelim.
  4.  Çatalla üzerine çizikler çizilir.Önceden ısıtılmış 180 °C fırında pişirilir.
  5.  Fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekletilir. Soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökülür.
  6. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder