Şekerpare ( Pastahane Usul ) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 çay bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı kakao
Şerbeti için;
- 2. 5 su bardağı şeker
- 2. 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şekerpare ( Pastahane Usul ) Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayalım. Tüm malzemeleri tencereye alınır ve 6-7 dakika kaynatılır. Tamamen soğumaya bırakılır.
- Bir kabın içerisine tereyağ, yumurta, pudra şekeri ve diğer tüm malzemeler katılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. ( Un markasına göre miktar değişiklik gösterebilir )
- Şekil verdirerek tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı ve karıştırdığımız kakaoyu sürelim.
- Çatalla üzerine çizikler çizilir.Önceden ısıtılmış 180 °C fırında pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekletilir. Soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökülür.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder