10 Ocak 2020 Cuma

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • yarım kutu sıvı krema (100 ml)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu parmesan peyniri (tercihe bağlı)
  • 1 avuç arpacık soğan

Köri Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

Köri soslu tavuk yapımına öncelikle göğüs etini hazırlamakla başlayalım. Etimizi tercihen julyen (parmak gibi) doğrayalım. Bir kaba alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim. Kekik, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip karıştıralım. Üzerini streç folyo ile kapatıp birkaç saat dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden de devam edebilirsiniz. İtiraf edeyim ben de her zaman önceden hazırlayamıyorum, sıkıntı yapmayın :)
  1. Genişçe bir tavayı kızdırın. Gerekirse az sıvı yağ ilave edin veya marine ederken eklediğiniz yağ zaten yeterli olacaktır.
  2. Tavuk etlerini tavaya alın. Suyunu salmasına fırsat vermeden tavukları pişirin, burada önemli olan etler üstüste dolu dolu olmasın. Eğer her bir parça ayrı ayrı yağa temas etmezse etiniz sulanacaktır. Bu durumda kuru ve lezzetsiz bir tavuk olur. Çoklukla göğüs etinin lezzetsiz bulunmasının nedeni de budur zaten, ama siz bu şekilde pişirirseniz lokum gibi olacağına emin olabilirsiniz.
  3. Tavukları çevirerek pişirin, 2-3 dk sonra arpacık soğanları da ilave edin.
  4. Tavukların her tarafı altın rengi olunca sıvı kremayı ve köri ve tuzu ekleyin. Karıştırın, 1-2 dk pişirin.
  5. Son aşamada ben biraz kıvam da vermesi için evde varsa 1 yemek kaşığı parmesan peyniri ekliyorum. Bir iki çevirip hemen sıcağıyla servis edelim. Afiyetler olsun :)


  • Her zaman her evde olamayabilir, yerine ne kullanılır diye sormak isteyenler için cevabım bir şey kullanmasanız da olur, bazı yabancı sayfalarda yine kıvam için çok az (1-2 çay kaşığı gibi) un veya mısır nişastası kullanıldığını da çokça görüyorum. Ben parmesan peynirini tavukta ve makarnalarda seviyorum. Küçük poşetlerde toz halde marketlerde bulunuyor, paketi açılmadıkça uzun süre buzdolabında saklanabiliyor, ara sıra ben de alıp dolapta bulunduruyorum, sizlerle de paylaşmak istedim, bazen farklı lezzetleri denemek güzeldir :)
  • Ben ölçülerimi özellikle az tuttum. Çünkü tavayı tavukla doldurunca aynı lezzeti yakalayamıyorum, o yüzden de böyle 1-2 kişilik porsiyonlar halinde pişirmeyi tercih ediyorum, eğer çok miktarda yapmak isterseniz ölçüleri kendinize göre artırabilirsiniz. Size de tavsiyem geniş bir tava kullanabilirsiniz veya iki ayrı tavada yan yana pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder