Nefis Barbeküs Tavuk Menüsü Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kadar kemikleri ve derisi alınmış but veya göğüs
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber ve göz kararı tuz
- 2 yarım Kaliforniya biberi – kırmızı ve sarı biberi karışık kullandım (yarın kapya biber ve yarım yeşil biber de olur)
- 3 yemek kaşığı dolusu barbekü sosu
- 1 yemek kaşığı dolusu ketçap
Makarnası için;
- Yarım paket penne makarna
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı toz fesleğen veya nane
- Yarım su bardağı krema
- Yanına yeşil salata
Nefis Barbeküs Tavuk Menüsü Tarifi Yapılışı
- Tavukları küp küp doğrayın. Bir kasede zeytinyağı, süt, sarımsak ve baharatları karıştırıp tavuklara ekleyin ve güzelce harmanlayın. Bu şekilde en az yarım saat tercihen 2 saat buzdolabında beklemeli.
- Marine ettiğiniz tavukları kızgın tavaya alıp tahta kaşıkla dokunduğunuzda ayrılacak kıvama gelene dek pişirin.
- Ayrı bir tavada jülyen doğranmış biberleri az yağda soteleyip tavuklara ekleyin. Bu işlemi tavuklar ile aynı tavada da yapabilirsiniz.
- Barbekü sosu ile ketçabı karıştırıp biberleri ve sosu pişmiş olan tavuklara ekleyin. İki tur çevirip ocaktan alın.
- Makarnası için kaynamakta olan suya zerdeçalı ilave edin, eriyince makarnaları da ekleyip haşlayın ve suyunu süzün.
- Tereyağını eritip baharatı ve ardından makarnalar ile kremayı ilave edin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın. Menümüz hazır.