3 Mayıs 2020 Pazar

İnanılmaz görüntüler! Türk astrofotoğrafçı o anı görüntüledi

2 Mayıs 2020 Cumartesi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: Ajda çay bardağı (170 ml)
  • 2 çay bardağı arpa şehriye (Barilla)
  • 4 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kapya biber
  • 1 adet orta boy çarliston biber
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy soğan
Baharatlar:
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı silme karabiber

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biber, çarliston biber ve soğanı minik küpler şeklinde kesiyoruz.
  2. Havucu soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
  3. Uygun bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp erimesini bekliyoruz.
  4. Eriyen yağa sebzelerimizi ve baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz ve 5 dakika boyunca orta büyüklükte ocakta orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.
  5. 5 dakikanın sonunda şehriyeleri ilave edip 3 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
  6. Sıcak su ilavesini yapıp son kez karıştırıp tencereyi küçük ocakta orta ateşe alıp kapağını kapatıyoruz ve suyunu çekmeye bırakıyoruz.
  7. Yaklaşık 12-13 dakika içinde suyunu çekmiş olacak.
  8. Pişen pilavımızın altını kapatıp kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
    Pilavımız hazır.
Deneyenlere afiyet olsun.

Kolay Piyaz Tarifi

Kolay Piyaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 çeri domates
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 soğan
  • 1 tutam maydanoz
Sos için;
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Karabiber, pulbiber, tuz

Kolay Piyaz Tarifi Yapılışı

Kolay, az malzemeli ama bir o kadar lezzetli☺️En kolayından piyaz
  1. Fasulye haşlanır, maydanoz, soğan ve domatesler doğranır.
  2. Bütün malzemeler derin kapta karıştırılır.
  3. Sos malzemeleride karıştırılıp eklenir. Harmalanır.
  4. Aslında en önemlisi sosu tavsiye ederim☺️ lezzete lezzet katıyor.

Simit Kebabı Tarifi

Simit Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı simit(ince bulgur)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme karışık salça
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Simit Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ilk olarak bulgurumuzu 1 çay bardağı su ile ıslatalım.
  2. Soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
  3. Bulgurlar şişince kıyma ve diğer malzemeleri de ekleyerek ara ara su ilave ederek yoğuralım.
  4. Köftemizden mandalina büyüklüğünde kopararak çöp şişlerimize saplayalım.
  5. Su ile elimizi ıslatarak şekil verelim.
  6. Aynı işlemi diğer şişlerimizede uygulayalım.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine etlerimizi dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirelim deneyeceklere Şimdiden afiyet olsun.

Arpa Şehriyeli Soğuk Çorba (5 Dakikada Hazır) Tarifi

Arpa Şehriyeli Soğuk Çorba (5 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri İçin;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ (Veya zeytinyağı)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Arpa Şehriyeli Soğuk Çorba (5 Dakikada Hazır) Tarifi Yapılışı

Merhabalar🙋😊
Harika bir tarifim var, hem oldukça pratik hemde fazlasıyla lezzetli buna bayılacaksınız👏🤗Haydi başlayalım.
  1. Tencerenizde 3 su bardağı suyu kaynatın.
  2. Kaynayan suda bir su bardağı arpa şehriyeyi kısık ateşte haşlayın.
  3. Şehriye pişince suyunu süzüp tencereye alın, üzerine bir su bardağı haşlanmış nohutu, iki su bardağı yoğurdu, iki su bardağı soğuk suyu, rendelenmiş iki diş sarımsağı ve bir buçuk tatlı kaşığı tuzu ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tuz miktarını damak lezzetinize göre ayarlayabilirsiniz.
  4. Küçük bir tavaya yağları koyun kızdırın nanesini atın karıştırın çok yakmadan kapatın ve çorbanın üzerine gezdirin.
    Mükemmel çorbamız hazır😉👌
    Afiyet Olsun😋😋👌

Tam Buğday Unu Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Unu Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su

Tam Buğday Unu Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Unu kaba alalım. Ortasını açıp, su hariç bütün malzemeleri ekleyelim. Yavaş yavaş suyu da ekleyerek yoğuralım.
  2. Un istediğimiz kıvamı aldıktan sonra (ele yapışmayacak) 10 dakika kadar yoğurmaya devam edelim.
  3. Ardından yaklaşık 1 saat üzerini örtüp, mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalandıktan sonra şekil verip, unladığımız tepsiye alalım.
  5. 1 saat kadar tepside mayalayalım.
  6. 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 15 dakika).
  7. Üzeri kızardıktan sonra, fırını 160 dereceye düşürelim (yaklaşık 15 dakika).
Afiyet olsun 🥰🥰🥰.

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt (1 litre süt)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 küçük çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2, 5 silme yemek kaşığı mısır nişastası (silme olacak mutlaka)
  • Yarım türk kahvesi fincanı su (nişastayı inceltmek için)
  • 1 paket vanilya
Pirinci haşlamak için;
  • 2 çay bardağı su

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak pirinçi güzelce yıkayıp iki katı suda haşlayalım. Dikkat edin tikir kalmasin.
  2. Pişen pirinçlerin üzerine sütü ve toz şekeri ekleyelim.
  3.  Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  4.  Bir kasede yumurta sarısı, nişasta ve yarım türk kahve fincanı suyu karıştıralım tamamen pürüzsüz hale gelsin.
  5. Üzerine kaynayan sütten yavaşça ilave edip karıştıralım ve alınmış olan karışımı tencereye boşaltalım hızlıca karıştıralım. Hemen kıvam alacaktır.
  6. 5-6 dakika kısık ateşte kaynatıp kenara alalım.
  7. Isıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım 5-6 porsiyon çıkıyor.
  8. Kaseleri fırın tepsisine dizelim.
  9. Ve tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su dolduralım.
  10. Fırının üst rafina koyup üzerlerinin kızarmasını sağlayalım.
  11. Ardından soğutup buzdolabına kaldıralım.

Saya Çöreği (Tel Tel Oluyor) Tarifi

Saya Çöreği (Tel Tel Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme)
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yumurta akı (sarısı üstüne)
  • 5 buçuk su bardağı un (her un farklılık gösterebiliyor ondan dolayı azar azar ekleyelim. ayrıca yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak)
İçine sürülecek malzeme:
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Saya Çöreği (Tel Tel Oluyor) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru için tüm sıvı malzemeleri derin bir kaseye ekleyin karıştırın daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin.
  2. Yoğuralım hazırladığınız hamuru 8 eşit bezeye ayırın ve dinlendirelim. En az 15 dakika dinlensin hamurumuz.
  3. Hamur dilenirken yağı eritip içine de sıvı yağ i ekleyip ılıması için kenara alalım. İlk bezeyi hafif unladığınız tezgaha alıp açın ve yağ sürün ilk dört bezeyi bu şekilde yapalım ve
  4. En üst 4. bezeye yağ sürmeyelim diğer 4 beze de bu şekilde yapıp hamuru dinlendirelim sonrasında ilk açtığımız hamuru elimizde çekiştirerek uzatıp açalım.
  5. (ince olmayacak şekilde açın) ve sonra yağ sürüp rulo yapıp gül böreği şeklinde yapalım diğer 4 beze de bu şekilde yapalım.
  6. 15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu üzerine hafif hafif bastırarak büyük servis tabağı büyüklüğünde yapalım sonra tepsimize alıp üstüne yumurta sürüp çatalla şekil verelim.
  7. 210 derece fırında iyice üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
  8. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Çok güzel ve lezzetli bir çörek oldu yapar yapmaz bitirdiler bile 😀😊.

Supangle Tarifi

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 100 gram bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk su
Üzeri İçin;
  • 10-15 adet fındık
  • Çeyrek muz

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye şeker, un ve yumurta sarısını alalım ve yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştıralım.
  2. Ocakta muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim.
  3. Ocaktan aldığımız karışıma çikolata ve tereyağını ekleyerek, eriyene kadar karıştıralım.
  4. Ara ara karıştırarak, yaklaşık 10 dakika boyunca ılınmasını bekleyelim.
  5. Sonrasında soğuk suyu dökelim ve iyice karıştıralım.
  6. Servis kuplarına servis ederek, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet uzun patlıcan
  • Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
Köfte için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Nane
  • Tuz
  • Yarım su bardağı kadar galeta unu ya da ekmek içi (galeta ununu köftenin kıvamına göre azaltabilir veya artırabilirsiniz)
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için:
  • Kürdan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet yeşil biber

İslim Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde kesip tuzlu suda 15 – 20 dk bekletelim.
  2. Bir yandan da köfte harcımızı yapalım.
  3. Bir kaba soğan ve sarımsakları rendeleyelim. Sonra kıyma, yumurta, galete unu ve baharatlarını ilave edelim ve yoğuralım.
  4. Cevizden biraz büyük şekiller elde edelim.
  5. Tuzla suda beklettiğimiz patlıcanları kağıt havluyla kurulayıp kızartalım sonrasında köfteleri de kızartalım. (kızarttığımız patlıcan ve köfteleri kağıt havlu serili kaba koyalım fazla yağı çeksin diye).
  6. 2 adet patlıcanı artı olucak şekilde koyup ortasına bir veya iki köfte koyalım.
  7. Patlıcanların uçlarını köftenin üzerine gelecek şekilde koyup bohça gibi yapalım.
  8. Üzerine biber ve domates yerleştirip kürdanla tutturalım.
  9. Ayrı bir kapta salçalı su yapıp patlıcanların üzerinde gezdirelim.
  10. 180 derece fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirelim.