13 Mayıs 2020 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 400 gram kıyma
  • 2 orta boy yeşil biber
  • 2 orta boy kapya biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber
  • Sarımsaklı yoğurt

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

Hayatımda yediğim en lezzetli yemek diyebilirim gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir ana yemek. 😍
  1. Öncelikle biberleri doğrayalım ve sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavuralım.
  2. Daha sonra kıymayı da ekleyerek biraz daha kavurduktan sonra salçasını ve baharatları ekleyelim ve yarım çay bardağı su koyup biraz pişirelim.
  3. Hafif sulu kalacak.
  4. Daha sonra patateslerimizi soyalım ve kibritçi çöpü kadar incelikte doğrayıp kızartalım .Patatesler çıtır olmalı.
  5. Tabağa ilk olarak patates, üzerine sarımsaklı yoğurt ,onun üstüne de kıymalı harçtan alarak servis yapalım. Afiyet olsun 🥰.

Kolay Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kolay Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Kadayifi için
  • 2 kase muhallebilik kadayif (Bimden aldım)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Muhallebi için
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 6 su bardağı sut

Kolay Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Yapışmaz tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını alalım. Eriyince kadayıfı ekleyip biraz kavuralım üzerine şekeri ekleyip biraz çevirip cevizi ekleyelim ve ocaktan alalım.
  2. Tencereye muhallebinin tüm malzemelerini koyup ocağı yakmadan iyice karıştıralım karışınca ocağı yakalım muhallebi pisince mikserle iyice karıştıralım.
  3. Kaselerin dibine 2 şer 3 er kaşık kadayıf karışımından koyalım kaselere muhallebiyi eşit miktarda dökelim
  4. Üzerlerine kalan kadayıfı paylaştıralım. Antep fıstıklı draje çikolatayla süsleyebilirsinizNot:.
    Tarifte bimde satılan muhallebilik kadayıf paketinin yarısı kullanılmıştır.
    Bu tariften 6 büyük kase tatlı çıkmıştır.
    Draje çikolatalarda bimden alınmıştır.
    Bu tatlı tariflerinde genelde krema var ama ben koymadım koymadanda harika bir tat. Tedirginliğe düşmeden yapabilirsiniz. Afiyet olsun😇.

Soğan Salatası Tarifi

Soğan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük soğan (Tercihen beyaz veya kırmızı kabuklu soğan)
  • Yarım deste maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Soğan Salatası Tarifi Yapılışı


  1. Soğanı soyduktan sonra ikiye ayırıyoruz. Zar kısımları kesme tahtasına değecek şekilde koyup boyuna ince ince dilimler halinde doğruyoruz.
  2. Sonra soğanların üstüne limon suyunu döküp elimizle (veya kaşıkla) iyice karıştırıyoruz ki acı suyu kalmasın. Soğanları bir kaseye alıyoruz.
  3. Maydanozları ayıklayıp yapraklara kadar olan sap kısmını attıktan sonra büyük parçalar halinde kalacak şekilde enine ve boyuna bir defa kesiyoruz ve kaseye alıyoruz.
  4. Sumakları eklemeden 3-4 dk önce bir yarım çay bardağı kadar ılık bir suyun içerisinde karıştırıp bekletiyoruz (amacımız sumağı aktif hale getirmek)
  5. Sonra suyun yarısını süzüp sumağı da kaseye ekliyoruz.
  6. Zeytinyağını da ekledikten sonra servise yakın bir zamanda tuzunu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Afiyet olsun 😋.

Hoşaf Tarifi

Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 su bardağı sıcak su
  • 1.5 su bardağı kuru üzüm
  • 2.5 su bardağı ufak ufak doğranmış kayısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Hoşaf Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kuru üzümler yumuşayana kadar suda pişirilir.
  2. Kayısı şeker ve limon tuzu beraber eklenir kayısılarda bi tık yumuşayınca ocaktan alınır ve soğutulur.

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı seker
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı nutella yada sarrelle artık ne varsa çikolataya dair evinizde
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta 6-7 dk çırpılır.
  2. Süt, şeker, yağ eklenip tekrar çırpılır.
  3. Kakao, un, vanilin, kabartma tozu elenerek karıştırılır.
  4. En son nutella ve damla çikolata eklenip karıştırılır.
  5. Muffin kaplarının yarısından fazlasına kek harcı konulur.
  6. 180 derecede 25-30 dk pişirilir.
  7. Üzerine krem şanti ile doğum günleriniz ve özel günler için süsleyebilirsiniz.

Katmer Poğaça (Kat Kat) Tarifi

Katmer Poğaça (Kat Kat) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (oda sıcaklığında mutlaka)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm kullandım)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (250 ml)
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
Arasına sürmek için;
  • 6 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu
İçi için;
  • Çökelek veya kaşar peyniri (tercihen)

Katmer Poğaça (Kat Kat) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle derin bir kapta yaş maya, süt ve şekerimizi çırpıcıyla karıştırıyoruz, 10 dk bekliyoruz.
  2. Daha sonra sıvı yağ, sirke, tuzumuzu ekliyoruz ve 2/3 dk karıştırıyoruz, kontrollü şekilde unumuzu katıyoruz ve yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve 45 dk mayalandıralım.
  4. Hamurumuz mayalanırken iç harcımızı hazırlıyoruz.
  5. Tereyağımızı bir sahanda eritiyoruz kısık ateşte ve eridikten sonra ılıtalım.
  6. Hamurumuzu tezgahın üstüne alalım 1/2 dk yoğuralım 4 eşit bezeye ayıralım.
  7. Bezeler yufka şeklinde inceltilebildiği kadar açılır.
  8. Arasına fırça yardımıyla eşit şekilde eritilmiş tereyağı sürelim.
  9. Uzunlamasına 5 cm genişliğinde katlanır, 6/7 cm aralıklı kareler kesilir donması için buzdolabına konur. (12 dk yeterli).
  10. Diğer bezelerimizi de aynı şekilde yapalım.
  11. Dolapta donmuş olan hamur karesi biraz açarak inceltilir, arasına peynir koyup zarf şeklinde kapatıp, kapatılan alt tarafa gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  12. Üzerine sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
[ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ] 🥐.
Not: yaklaşık 23/24 adet çıkıyor.

Porsiyonluk Haşhaşlı Revani Tarifi

Porsiyonluk Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2.5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı siyah haşhaş
Şerbeti için:
  • 1.5 su şeker
  • 2 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
  • Krem şanti

Porsiyonluk Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu ocağa koyup kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan sonra limon ekleyip 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
  3. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırptıktan sonra sırasıyla malzemeleri ekleyelim.
  4. Yağlanmış kalıba kek harcımızdan döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  5. Revani soğuduktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim ve şerbeti çektikten sonra kalıptan çıkaralım.
  6. Eğer sizin kalıbınız silikon kalıptan degilse çıkardıktan sonra şerbetleyin çünkü şerbeti çektikten sonra kalıptan çıkarırken parçalanma riski artıyor.
  7. Son olarak üzerine krem şanti sıkıp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Not: eğer bu tatlıyı borcamda yapacaksanız yumurtayı 3 adet kırın malzemeleri de su bardağıyla ekleyin şerbet icin de 2 su bardağı şeker 2. 5 su bardağı su kullanın🥰.
Afiyet şifa olsun💜.

Ezme Tarifi

Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy domates
  • 1 orta boy soğan
  • 6 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ezme Tarifi Yapılışı


  1. Domates ve soğanları soyup maydanozları iyice ayıklayıp yapraklı olan kısımlardan öncesini (sap kısmını) atıyoruz.
  2. Bir kesim tahtası (usulü gereği) üzerinde domatesleri ikiye böldükten sonra her bir parçayı (çekirdekli iç kısmı tahtaya değmeli) önce boyuna ince ince kesiyoruz.
  3. Kesim yaparken domates dilimlerini bir arada tutmaya devam edip sonra enine ince ince kesiyoruz.
  4. Tüm domates parçalarını aynı şekilde kestikten sonra bir araya getirip bıçakla enine boyuna kesmeye devam ederek domates parçalarını iyice küçük hale getiriyoruz.
  5. Domates parçalarını ve suyunu bir kaseye aktarıyoruz.
  6. Ardından soğanı ikiye bölüp her bir parçayı (zar kısmı tahtaya değmeli) yine aynı yönde ortasından kesip bir arada tutuyoruz. Sonra boyuna ve enine kesip bir araya getirerek oldukça küçük parçalar haline getiriyoruz.
  7. Limon suyunu doğramış olduğumuz soğanların üzerine döküp elimizle (veya kaşıkla) 1-2 dk karıştırdıktan sonra kaseye alıyoruz (bu işlem soğanın acı suyunu almak için😉).
  8. Ardından maydanoz yapraklarını sıkıca tutarak enine ve boyuna kesip çok küçük parçalar elde ediyoruz.
  9. Maydanozu da kaseye alıp süzmüş olduğumuz limon suyunu, nar ekşisini, pul biberi ve zeytinyağını ekliyoruz.
  10. Sumakları eklemeden 3-4 dk önce ılık bir suda bekletiyoruz. Sonra suyu süzüp sumağı da kaseye ekliyoruz.
  11. Tuzu, salatanın suyunu bırakmaması için servise yakın bir zamanda atıyoruz. Elimizle veya bir kaşık yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra ezme salatamız hazır. Afiyet olsun. 😋.

Ağlayan Pastanın Kardeşi Tarifi

Ağlayan Pastanın Kardeşi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 2 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket pasta kreması (Paketin ardındaki süt miktarı kadar)
  • 1 paket çikolata sosu (Paketteki tarifte yazan süt miktarı)

Ağlayan Pastanın Kardeşi Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtalar çırpılır.
  2. Süt, sıvı yağ, kakao, eklenip çırpılır. 1 çay bardağı kenara sıvı karışım ayrılır. Cezvede bi taşım kaynatılır.
  3. Sonra un, kabartma tozu, vanilya eklenerek çırpılır.
  4. Yuvarlak borcama kek dökülür.
  5. 180 derecede pişirilir.
  6. Bir kenarda pasta kreması arkasındaki tarifle hazırlanır ve çikolata sosunu da hazır edelim tarife göre.
  7. Pişen kekin üzerine ilk sıcaklık çıkınca sos dökülür.
  8. Kremamızı kekin üzerine döküp düzeltelim.
  9. Üzerine çikolata sosunu da döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Soğuyunca dolaba kaldırabiliriz.Not 1= dilerseniz ıslak kek gibi yapmayıp sadece keki pişirip sütle ıslatabilirsiniz. Diğerleri aynı kalır. O zaman sütü ve şekeri 1buçuk çay bardağı koyun derim. Not 2= kısaca ıslak kekin üzerine krema ve çikolata sosu döküp denedik. Sonuç ve tat gayet güzel oldu. Deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun🌺🤗.

Acılı Ezme En Kolayı Tarifi

Acılı Ezme En Kolayı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy domates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı

Acılı Ezme En Kolayı Tarifi Yapılışı

  1. Ne kadar kolaymış diyeceksiniz, sürekli yapar oldum diyebilirim.
  2. Önce bütün sebzeleri çok ezmeden, rondodan veya robottan geçiriyorsunuz.
  3. Süzgece alıp, fazla suyunu süzüyoruz.
  4. Ayrı kapta, içine salçasını ve tuzunu da ekleyip karıştırıyorsunuz.
  5. Servis yapacağınız zaman, nar ekşisi ve zeytinyağını arzu ettiğiniz kadar gezdiriniz.
Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Nefis Enginar Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Nefis Enginar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 demet ince ince doğranmış taze soğan
  • 1 adet küp küp doğranmış patates
  • 6 -7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet isteğe bağlı bulyon
  • 1 silme tatlı kaşığı un (Akışkan seviyorsanız un kullanmayabilirsiniz
  • 3 buçuk su bardağı su
  • Çay kaşığı ucu ile tuz
  • Yarım limon suyu

Zeytinyağlı Nefis Enginar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle enginarların kararmamaları için bir kaba 1 adet limon suyu ve birazda su ekleyip karıştırın her bir enginarın kabuğunu soyup içini temizledikten hemen sonra limonlu suya atın çünkü çok çabuk kararıyorlar.
  2. Enginarların temizleme işlemi bitince biraz irice parçalar biçiminde limonlu suyun içine doğrayın suda beklesin.
  3. O arada yağı tencereye döküp ocağa alın soğanı ilave edip biraz kavurun enginarları yıkayıp süzdürüp ekleyin patatesi de ilave edip birlikte bir kaç dakika kavurmaya devam edi.
  4. Sonra tuzu bulyonu, limon suyunu, dereotunu ve unu ekleyip karıştırın.
  5. Son olarak üzerini çok az geçecek kadar suyu ekleyip bir kaç kez karıştırdıktan sonra kısığa yakın orta ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Not. Unu yemeğe kıvam vermek ekliyoruz eğer kullanamayacaksanız bu durumda suyu biraz azaltın.

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 litre su
Meyanesi için;
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Baharatlar;
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Hayırlı ramazanlar dilerim. Nefis bir çorba tarifiyle geldim. Lokantalarda beğenerek içtiğimiz tavuk çorbası hatta çok daha lezzetlisi diyebilirim 😍😋 tarifi mutlaka kaydedin iftar sofralarında favoriniz olacak ❤.
  1. Tavuk butu yıkanır derileri çıkarılmadan 2 litre su ile düdüklü tencerede 10 dakika pişirilir.
  2. Normal tencerede tavuk pişene kadar kaynatın.
  3. Suyunu daha sonra kullanmak üzere bir kaba süzelim.
  4. Tavuğun derisini sıyırıp atalım ve etini didikleyelim.
  5. Tencereye yağ ve şehriye alınır.
  6. Rengi dönene kadar kavrulur 2 yemek kaşığı un ilave edilerek bir iki tur karıştırıp tavuk suyu ilave edilir.
  7. Karabiber, nane ve tavuk ilave edilerek pişmeye bırakılır.
  8. Meyanesi için yoğurt, yumurta, un ve limon suyu çırpılır.
  9. Şehriye pişince suyundan bir kepçe alınır ve meyaneye ilave edilir.
  10. Bu işlem hızlıca çırpılarak yapılır.
  11. Ardından hemen tencereye ilave edilir.
  12. Kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
  13. Kaynama gelince tuzu eklenir ve ocaktan alınır. Afiyet şifa olsun inşâallah.

Evde Nefis İskender Tarifi

Evde Nefis İskender Tarifi İçin Malzemeler

  • Pratik Et Döner (Linke tıklayınız)
  • Her bir kişiye 6-7 dilim gelecek şekilde et döner
Alt tabanı için;
  • 6 adet tost ekmeği ( ya da istediğiniz tür ekmek)
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
Domates sosu için;
  • 2-3 adet rendelenmiş domates
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım silme çay kaşığı toz şeker
Üzerine dökmek için;
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
Ekstra Yanında Kullanılan Malzemeler;
  • 3- 4 adet yeşil köy biber
  • 3-4 adet çeri domates veya 2 adet domates
  • Yoğurt

Evde Nefis İskender Tarifi Yapılışı

Bu İskender tarifi için daha önce hazırlanan ve buzlukta muhafaza edilen et döner kullanıldı, sayfama girip tarife göz atabilirsiniz.
  1. Öncelikle tost ekmekleri iri küpler halinde doğranır.
  2. Kısık ateşte yanmaz tavada kıtır hale getirilir ve bir tabağa alınır.
  3. Aynı tavaya tereyağ, sıvı yağ rendelenmiş sarımsak ve kekik eklenir.
  4. Tereyağ eriyip sarımsaklar kokusunu bıraktıktan sonra kıtır ekmekler eklenir ve karıştırılır. (Hemen hemen her ekmeğe bu sostan gelmesine özen gösterilir. )
  5. Domates sosu için domatesler ve sarımsaklar rendelenir, bir tavaya alınır.
  6. Üzerine sıvı yağ, tuz ve şeker eklenir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  7. Domatesler suyunu salıp çekmeye başlayınca altı kapatılır. ( biraz sulu kalmasına özen gösterilir ki kıtır ekmekler için kullanılabilinsin)
  8. Domates sosu yapmak istemeyenler salçalı sos da yapabilirsiniz.
  9. Bir tost makinesinde veya fırında domates ve biberler diri kapacak şekilde çiğliği giderilir.
  10. Servis etmeye yakın buzluktan et döner çıkarılır. Yarım cm kalınlığında kesilir ve hemen yanmaz tavaya alınır. Biraz sıvı yağ eklenir ve arkalı önlü pişirilir. ( Bu aşamada hızlı olmak gerekiyor, etler yumuşamadan pişmeli ki dağılmasın)
  11. Üzerine dökmek için; tereyağ tavada kızdırılır.
  12. Servis için uzunca bir tabak tercih edilir.
  13. Tabağın bir köşesine domates sosuna bandırıIan tereyağlı kıtır ekmekler dizilir.
  14. Üzerine et dönerler dizilir.
  15. Tabağın diğer yanına iki kaşık yoğurt koyulur.
  16. Et dönerlerin üzerine önce domates sos ardından kızgın tereyağı gezdirilir.
  17. En son domates ve biberler ile süslenir. Afiyet olsun.