7 Haziran 2020 Pazar

Apple Card ile iPad ve Mac almak kolaylaşıyor!

Apple’ın giderek popüler bir hale gelen ödeme sistemi Apple Card ile ilgili yeni bir gelişme daha kaydedildi. Bundan böyle çeşitli Apple ürünlerini almak isteyen kullanıcılara, Apple Card taksit imkanı sunulacak. Böylece kullanıcıların sadece iPhone modellerine ulaşımı değil, iPad ve Mac modellerine ulaşımları da Apple Card ile kolaylaştırılmış olacak.

Apple ürünlerine Apple Card taksit imkanı sunulacak

Bloomberg tarafından ortaya çıkartılan yeni bilgilere göre Apple Card’ın taksit imkanı iPadMac ve AirPods gibi ürünler için de geçerli olabilecek. Herhangi bir vade farkı olmadan 12 aylık ödeme sistemi sunulacağına dikkat çeliliyor. Tüm iPad ve Mac modelleri için geçerli olmakla birlikte Apple Pencil, iPad klavyeleri ve Mac XDR Display monitör gibi ürünlerde de 12 aylık bir taksit imkanı sunulacak.
apple card taksit
Bunların dışında HomePod ve Apple TV almak isteyen kullanıcılar için Apple Card taksit tutarı ise 6 ay ile sınırlandırılmış durumda. Söz konusu bu taksit seçeneklerinin, Apple Wallet uygulaması üzerinden gerçekleştirilebileceği de açıklamalar arasındaki dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.Hatırlatmak gerekirse 2019 yılında Apple, iPhone modellerini Apple Card ile alacak kullanıcılara 24 ay taksit imkanı sunuyordu. Buna ek olarak yüzde 3 nakit iadesi de yapılıyordu. Şimdi de 24 ay olmasa da 12 ay seçeneği ile Apple ürünlerinin taksitli satış imkanı, doğrudan doğruya Apple’ın ödeme sistemi ile mümkün hale getirilmiş oldu.
Bu yeni seçeneklerde yüzde 3 nakit iade işleminin, iPhone satışlarındaki gibi devam edip etmeyeceği konusunda ise şu an için net bir bilgi bulunmuyor. İlerleyen günlerde bu konularda da detaylı bilgilerin gündeme geleceğini ifade etmekte fayda var.

6 Haziran 2020 Cumartesi

Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi

Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı  Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle pirinci, fazla ovup tanelerini zedelemeden bir kaç su yıkayalım ve bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve bir tutam tuz ilavesiyle bir kere karıştıralım ve su soğuyana kadar beklemeye alalım. (15-20 dakika)
  2. Sonrasında pirincin suyunu süzelim ve yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayalım.
  3. Tencereye orta ateşte yağları alarak, erittikten sonra şehriyeleri ekleyelim ve güzelce renk alana kadar kavuralım.
  4. Ardından pirinci ekleyip, pirinç taneleri şeffaflaşıp, birbirinden ayrılmaya başladığı ana kadar kavurmaya devam edelim.
  5. Sıcak tavuk suyunu ve damak zevkine göre tuzunu da ekleyerek; tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pilavımızı pişmeye alalım.
  6. Suyunu çekip, pirinç taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyalım ve kapağını kapatarak pilavımızı demlenmeye alalım. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Yayla Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı tel şehriye ( 1 çay bardağı pirinçte veya arpa şehriye de kullanabilirsiniz )
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un ( tepeleme )
  • 1 adet yumurta
  • Pul biber
  • Nane
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar su (6-7 su bardağı)

Sarımsaklı Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tenceremize suyu alalım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Bir yandan da çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
  3. Yoğurdumuzun üzerine sarımsakları rendeleyelim, 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı unu ilave edelim ve çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  4. Suyumuz kaynadıktan sonra 2 kepçe suyu yoğurt karışımıza ilave edelim ve karıştıralım. ( bu işlem yoğurdun kesilmemesi için ).
  5. Daha sonra yoğurt karışımımızı tencereye yavaş yavaş ilave edip, tel şehriyeleri de ekleyip kısık ateşte şehriyeler pişip çorba kaynayana kadar pişirelim.
  6. Diğer yandan sosunu hazırlayalım. Yağımızı nane ve pul biber ile kızdıralım. Damak zevkinize göre ayarlayın.    ( çok bekletmeyelim nane ve pul biber yanmasın ).
  7. Kaynayan çorbamızın üzerine sosu döküp 1-2 karıştırdıktan sonra tuzunu da ilave edelim. Çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun 🤗

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuzu kuşbaşı (dana eti de kullanabilirsiniz)
  • 1 baş soğan
  • 1 adet havuç
  • 1-2 adet orta boy patates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 silme tatlı kaşığı domates salçası
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz ve kekik

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı etleri unlayıp kenara alın.
  2. Yapışmaz tencereye sıvı yağı alıp kızınca fazla ununu silkerek etleri mühürleyin.
  3. Etlerin rengi dönünce en kısık ateşe alıp kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene dek pişirin.
  4. Pişen etleri tencereden alıp kenara ayırıyoruz.
  5. Aynı tencereye tereyağın yarısı ile birlikte yemeklik doğanmış soğanları ve iri iri doğranmış havuçları alıp kavurun.
  6. Bir süre kavurduktan sonra patatesleri ve salçayı da ekleyip bir 5 dk daha kavurun. Etleri de tencereye ilave edin.
  7. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatarak orta ateşte 20 dk pişirin.
  8. Bezelyeleri ilave edip bir 10 dk daha yine kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra tuzunu ekleyip ocaktan alın.
  9. Kalan tereyağında 1 tatlı kaşığı kadar kekiği kavurup pişen yemeğin üzerine gezdirin. Deneyenlere afiyet olsun.

Nefis Domates Salatası Yaz Salatası Tarifi

Nefis Domates Salatası Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Adet Domates
  • 3 Adet Taze Biber Ben Bahçemizden Acı Sivri Biber Topladım Dileyen Kapya Veya Sivri Biber Kullanabilir Tercih Sizin
  • 1 Adet Kuru Soğan Ben Büyü Bir Soğanı 2 Yemekte Kullandım
Baharat Ve Sos İçin;
  • Çeyrek Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Yarım Limonun Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 1 Tepeleme Çay Kaşığı Kimyon
  • 1 Yemek Kaşığı Sumak
  • 1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • Bir Tutam Yeşillik Taze Nane, Fesleğen, Maydanoz

Nefis Domates Salatası Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar.
Sizlerle Nefis tadını çok seveceğiniz yazın et, tavuk, ve balığın yanına çok yakışacak bir salata tarifi paylaşacağım.
Normalde kışın roka salatası çok güzel oluyor ama yazın ben bu salatayı tercih ediyorum sizlerde denerseniz eminim ki beğeneceksiniz.
Mis gibi nane ve fesleğenin kokusu eşliğinde harika oluyor buyurun pratik yapımına başlayalım. 😀👍👍👌👌👌👌.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
  1. Öncelikle soğanı soyalım ve bütün malzemeleri iyice yıkayalım.
  2. Ardından biberlerin çekirdeklerini temizleyelim soğanla birlikte fotoğraftaki gibi doğrayalım.
  3. Şimdi doğranmış biber ve soğanların üzerine tuzu ,sumağı,pulbiberi ve kimyonu ilave edip elimizle iyice ovalım.
  4. Şimdi üzerlerine domatesleri küp küp doğrayalım karıştıralım ,kullanacağınız yeşillikleri de iyice yıkayıp ince ince doğrayalım.
  5. Karıştırıp zeytinyağını limon suyunu ve nar ekşisini ilave edelim.
  6. İyice karıştırıp harmanlayalım nefis salatamız servise hazır deneyecek arkadaşlara afiyet Sağlık olsun Sevgiyle kalın 😊😊👌👌👌👌👌

Virüs Düşmanı “Ginger Shot” Tarifi

Virüs Düşmanı “Ginger Shot” Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram taze zencefil
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı su

Virüs Düşmanı “Ginger Shot” Tarifi Yapılışı

  1. Zencefil ve limonumuzu soyup ufak parçalar haline getiriyoruz.
  2. Daha sonra parçalayıcımıza atıp püre haline getiriyoruz.
  3. Daha sonra ince bir süzgeçe alıp suyunu sıkarak süzüyoruz.
  4. Suyu azalınca tarifteki içme suyunu da ekleyip kuruyana dek sıkmaya devam ediyoruz.
  5. Hazırladığımız karışımı ayda bir kez bir hafta boyunca her sabah kahvaltıdan en az bir saat önce 2 yemek kaşığı olmak üzere içiyorum.
  6. 2 yemek kaşığı kadarını alıp bir bardağa koyup aniden içmek hem içmenizi kolaylaştıracak hem de etkisini daha iyi göstermesini sağlayacaktır.
  7. Eğer tadı size kötü geldiyse ayda 2 hafta boyunca her sabah bir yemek kaşığını ılık ballı suda karıştırıp içebilirsiniz. Gelelim bu karışımın faydalarına.
  8. Zencefil vücuttaki iltihaplarla savaşır, eklem ağrısı, diş ağrısı, migren ağrıları gibi ağrılara iyi gelir, bağırsakları çalıştırır, sindirim sistemini temizler, bağışıklığı güçlendirir ve gribi, soğuk algınlığını önler, ciltteki aknelere iyi gelir, kolesterolü düşürür. Daha bir çok faydasını internette bulabilirsiniz.
Sağlıklı günler dilerim, afiyet olsun.

Bombolone İtalyan Usulü Tarifi

Bombolone İtalyan Usulü Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2. 5-3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için:
  • Kızgın sıvı yağ
Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Bombolone İtalyan Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu malzemelerini hazırlayıp ve yoğurup 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  2. O sırada kreması için bütün malzemeleri tereyağ hariç bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Ve son olarak tereyağını ilave ediyoruz.
  4. Ve iyice soğutuyoruz.
  5. Hamurumuz geldikten sonra bir merdane yardımı ile 1 parmak kalınlığından açıp bir bardak ile kesiyoruz.
  6. Önceden hazırladığım kare yağlı kağıtları tepsiye yan yana dizip.
  7. Kestiğim hamurları tepsiye yapışmaması için kağıtlarım üzerine yerleştiriyorum.
  8. Üzeri kapalı bir şekilde yeniden mayalandırıyorum yarım 🕒 kadar.
  9. Hamuru elinize temas etmeden aksi taktirde şekilleri bozulur ve mayası söner.
  10. Bu yüzden tavaya indirirken kağıdın kenarıyla yavaşca indirin.
  11. İki yönlü kızartın. Soğuduktan sonra arasını bıçak ile kesin, kremasını sıkın ve üzeri pudra şeker ile servis edin.
  12. Krema yerine reçelde kullanabilirsiniz dolgusuna.
Afiyet olsun😊👌👍.

Çilekli Dilim Yaş Pasta (Sodalı Pandispanya İle) Tarifi

Çilekli Dilim Yaş Pasta (Sodalı Pandispanya İle) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker ( yarım parmak az )
  • 1 paket vanilya
  • Kabartma tozu
  • 1,5 çay bardağı minarelli su ( soda )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un 1, 5 – 2 çay bardağı ( hamur hafif cıvık olacak )
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Ara krema için
  • 1 paket krem Şanti
  • 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Küçük küpler halinde doğranmış çilek 6-7 adet
Üstü için
  • 1 paket krem santi
  • 1 çay bardağı süt
Süslemek için;
  • Hindistan cevizi
  • Çilek
  • Kivi

Çilekli Dilim Yaş Pasta (Sodalı Pandispanya İle) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, şeker ve vanilyayı  beyazlayana kadar çırpınız.
  2. Üzerine kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  3. Soda ve sıvı yağ ekleyiniz. Son olarak unu ve Hindistan cevizini ekleyip.
  4. Yağlanmış borcama dökünüz. 15-20 dakika arası 180 derece fırında kontrollü pişiriniz.
  5. Pişen pandispanyayı soğumaya bırakınız.
  6. 6 eşit parçaya bölünüz ve iki kat olacak şekilde tek tek aralarından kesiniz.
  7. Bir yandan ara krema için. Süt ve şantiyi çırpınız.
  8. İçerisine Hindistan cevizi ve labne ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  9. Son olarak küpler halinde doğranmış çilek ile karıştırıp pandispanya aralarını doldurunuz.
  10. Kapattığınız pandispayaları diş kremasını hazırlayıp kaplayınız.
  11. Hindistan cevizi serpip meyve ile süsleyiniz.
  12. Yumuşacık yaş pastanız hazır.
Afiyet olsun! :).

Tam Buğday Unundan Nefis Ekşi Mayalı Çıtır Simit Tarifi

am Buğday Unundan Nefis Ekşi Mayalı Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı tam buğday unu (450 gr)
  • 1 su bardağı su
  • 150 gram aktif ekşi maya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı su (tuzu eritmek için)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı susam
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su (pekmezli karışım için)

Tam Buğday Unundan Nefis Ekşi Mayalı Çıtır Simit Tarifi Yapılışı


  1. Su ve aktif ekşi mayayı, bir kaseye ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Ardından 2 su bardağı unu ekleyip, önce spatula ile karıştırdıktan sonra elimizle veya mikser ile, yoğurmaya başlıyoruz. Ekşi mayanın nasıl aktifleştirileceğini, önceki ekmek tariflerimizde anlatmıştık.
  3. Hamur ele yapışmayan ve çok da sert olmayan bir kıvam alana kadar, kalan 1 su bardağı unu azar azar hamura yediriyoruz. Çok az un serpili tezgaha alıp, 2 dk daha yoğurmaya devam ediyoruz.
  4. Zeytinyağı ile yağladığımız bir kasenin içerisine, hamuru koyup üzerini streç filmle sararak, 1 saat oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra buzdolabına alıp 10-12 saat dinlendiriyoruz.
  5. Hamuru buzdolabından çıkarıp un serptiğimiz tezgaha aldıktan sonra, 12 eşit parçaya bölüp hamurların üstüne bastırmadan beze haline getiriyoruz (ekşi maya ile oluşan kabarcıkların patlamaması için😉).
  6. Her 2 tane hamuru, uzun ince şekilde yuvarlayarak açıp, örgü yapıp yuvarlak şekli veriyoruz.
  7. Genişçe bir tabağa pekmez ve suyu koyup karıştırarak, pekmezli karışımı hazırlıyoruz.
  8. Susamları orta kısık ateş üzerindeki bir tavaya alıp, renkleri açık sarıya dönene kadar karıştırdıktan sonra genişçe bir tabağa alıyoruz.
  9. Yuvarlak şeklini verdiğimiz simitleri önce pekmeze, sonra susam karışımına batırıp tepsiye alıyoruz. Her tepsiye 3 simit yerleştirerek, 2 tepside ve ayrı ayrı pişirdik simitlerimizi.
  10. Simitleri fırın tepsilerine alıp, 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  11. Bu sırada fırınımızı alt-üst fan açık, 220 dereceye ayarlı olarak açıp, en alt kısmına ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyuyoruz.
  12. Mayalanma sonrası, simitleri fırında 15-20 dk pişirdikten sonra, afiyetle yiyebilirsiniz😋
Not: Simitlerimizden birini ay çekirdeği ve kabak çekirdeği karışımına batırdık. Dilerseniz, simitlerinizi bu şekilde farklılaştırabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Elmas Kurabiye Tarifi

Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;
  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 3-4 su bardağı un
Dışı İçin;
  • Toz şeker
Üzeri İçin;
  • Kahvaltı çikolatası ya da çikolata sosu

Elmas Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ve pudra şekerini derin bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Sonra yumurta, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Hamur kıvamına gelince, yuvarlak yapıp şekere buluyoruz.
  5. Tepsiye diziyoruz ve ortalarına içine çikolata koyacağımız için delik açıyoruz.
  6. 180 derece fırında, 30 dakika pişiriyoruz.
  7. Üstüne çikolatasını koyuyoruz.
Afiyet olsun🥰.

Cevizli Muhallebi Tarifi

Cevizli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 buçuk çay bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 300 gram ceviz

Cevizli Muhallebi Tarifi Yapılışı

Çocukluğumun muhallebisi 🥰 bayılarak yerdim tavsiye ediyorum 🤗
  1. Margarini eritelim üzerine unu koyup iyice kavuralım .
  2. Sütü de ekleyip pürüzsüz olana kadar güzelce karıştıralım.
  3. Şekeri de ekleyelim, koyulaşıp kaynayınca altını kapatalım.
  4. İçerisine cevizleri atıp blenderdan geçirelim ve kaselere eşit miktarda bölelim.
  5. Soğuduktan sonra servis edelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.

Saray Sarması Tarifi

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin;
  • 1 veya 2 paket petibör bisküvi
Muhallebisi İçin;
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao (1 paket)
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Arası İçin;
  • Toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Saray Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Tatlıyı yapacağınız tepsinin tavanına, robottan geçirilmiş 1 paket petibör bisküvimizi koyuyoruz ve dağıtıyoruz boşluk kalmayacak şekilde.
  2. Sonra muhallebimiz için; tencereye 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket sütü boşaltıyoruz ve kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarini ve 1 paket vanilyayı alıp, karıştırın.
  4. Sonra tepsiye koyduğumuz bisküvinin üstüne döküyoruz. 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  5. 1 su bardağı süt ile çırptığınız 1 paket krem şantiyi, buzdolabına koyunuz.
  6. Hepsi bekledikten sonra, krem şantiyi üzerine sürün. Sarın ve servis yapın.
Afiyet olsun 🥮🥰.

Baharatlı Ezogelin Çorbası Tarifi

Baharatlı Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı mercimek
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı acı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 litre su
  • Sıvı yağ
  • Tereyağı

Baharatlı Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Pirinç ,mercimek ve bulguru güzelce yıkayalım.
  2. Sıvı yağ ve tereyağı kızdıralım.
  3. Kızan yağa soğanları atıp, kavuralım.
  4. Tuz, kekik ve acı biberi ekleyelim.
  5. Salçasını koyalım, sarımsağı doğrayalım.
  6. Yıkanmış olan mercimek, pirinç ve bulguları koyalım.
  7. Üzerine suyunu koyup, kaynatalım.
Aşırı lezzetli bir çorba oluyor.
Afiyet olsun.