Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olur)
- 1 kutu konserve mısır
- Tuz
Üzerine Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi Yapılışı
- Un, tereyağ ve sıvı yağla birlikte yaklaşık 5-6 dakika kavrulur. Bu aşamada sürekli karıştıralım ki unumuz yanmasın.
- Kavrulan una süt ve su eklenir (ikisi de normal olacak ısıtmaya gerek yok) kaynayana kadar karıştırılır.
- Çorbamız kaynayınca konserve mısır da ilave edilir ve karıştırılır.
- Ardından tuz da eklenerek 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
- Üzeri için bir tavada tereyağ eritilir ve pul biber de eklenerek kızdırılır, sos elde edilir. Hazırlanan sos çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.
NOT: Un miktarı kişi başı yarım yemek kaşığı olarak ayarlanır. Eğer çorba gözünüze çok kıvamlı gelirse sıcak su eklemesi yapın lütfen. Çok sulu olmayacak kıvamlı olması gerekir. Afiyet olsun hanımlar, sevgiler.