17 Haziran 2020 Çarşamba

Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi

Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olur)
  • 1 kutu konserve mısır
  • Tuz
Üzerine Sos İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi Yapılışı

  1. Un, tereyağ ve sıvı yağla birlikte yaklaşık 5-6 dakika kavrulur. Bu aşamada sürekli karıştıralım ki unumuz yanmasın.
  2. Kavrulan una süt ve su eklenir (ikisi de normal olacak ısıtmaya gerek yok) kaynayana kadar karıştırılır.
  3. Çorbamız kaynayınca konserve mısır da ilave edilir ve karıştırılır.
  4. Ardından tuz da eklenerek 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  5. Üzeri için bir tavada tereyağ eritilir ve pul biber de eklenerek kızdırılır, sos elde edilir. Hazırlanan sos çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.
NOT: Un miktarı kişi başı yarım yemek kaşığı olarak ayarlanır. Eğer çorba gözünüze çok kıvamlı gelirse sıcak su eklemesi yapın lütfen. Çok sulu olmayacak kıvamlı olması gerekir. Afiyet olsun hanımlar, sevgiler.

Çoban Böreği Ana Yemeğin Güzeli Tarifi İçin Malzemeler

Püresi için;
  • 4-5 adet patates (Haşlanmış)
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • Karabiber
Kıymalı harcı için;
  • 400 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • 1 hazır konserve garnitür
  • Tuz
  • Karabiber

    Çoban Böreği Ana Yemeğin Güzeli Tarifi Yapılışı

    Hayırlı hafta sonu diliyorum herkese. Börek dediğime bakmayın nefis bir ana yemek olur kendisi bugün ne yapsam diye düşünenler sizin için de fikir olsun kaydedip beğenmeniz dileğiyle.
    1. Patatesleri soyup dilimleyin suda haşlayın. Bu arada kıymalı harcı hazırlayalım.
    2. Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
    3. Sıvı yağ ekleyip soğanı ince ince doğrayıp ekleyip kavurun. 1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırın.
    4. Salçayı ilave edip suyu ekleyip karıştırın.
    5. Biraz daha kavurup garnitür, tuzu ve karabiberi ekleyip biraz daha pişirip büyük boy kare borcama döküp yayın.
    6. Haşladığımız patateslerin suyunu süzüp tuzu, tereyağı, karabiberi ekleyip çatalla ezin.
    7. Son olarak kaşar peyniri ve sütü ekleyip iyice ezerek karıştırın.
    8. Kıymalı harcın üzerine her yerine gelecek şekilde dökerek yayın üzerini düzleştirin.
    9. Son olarak çatalla çizik yapıp 180 derece fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis yapın.

Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze bağ yaprağı
  • 4 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı bulgur
  • 5-6 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı dağ kekiği
  • Üzerine çıkıncaya kadar su yaklaşık 4 su bardağı
Suyu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 2 bardak et suyu (veya bulyon)
  • 2 bardak su

Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Öncelikle yapraklarımızın saplarından ayıklayıp güzelce sudan geçirildikten sonra.
  2. Yapraklar bir miktar alınarak genişçe bir tencerede kaynamış suya atılır rengi dönünce yaklaşık 2 dakika sonra çıkartılır.
  3. Bu işlem bütün yapraklara yapılıp suyu süzülmesi için ayrı bir köşeye alınır.
  4. İç harcı için; ince ince yemeklik doğranmış soğanlar yağ ile birlikte kavrulur pembeleşince yıkanmış pirinç ve bulgurlar eklenir.
  5. 5 dakika kavrulduktan sonra baharatlar ve salça eklenerek üzerine sıcak su ilave edilir.
  6. Tam yumuşak bir iç değil hafif diri bir iç harç elde etmiş olacaksınız.
  7. Sarılışı; yapraklar tek tek alınıp bir tatlı kaşığına yakın iç harç içerisine konularak sıkıca sarılır.
  8. Bütün malzemeye bu işlem yapıldıktan sonra tencereye dizilir.
  9. Suyu salçayla karıştırılıp tencereye dökülür.
  10. Üzerine ağırlık yada bir tabak koyabilirsiniz.
  11. Yaklaşık yapraklar yumuşayıncaya kadar, 40 dakika kısık ateşte pişirilir.
  12. Daha sonra isterseniz sade isterseniz yoğurtlu tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun 👨🏼‍🍳👌🏻.

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (yoksa normal yoğurt)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Yapılışı

Hafif mi hafif, yaz aylarına çok yakışacak bir tarif.
  1. Kabakları yıkayıp rendeleyelim.
  2. Bir tavaya zeytinyağımızı koyup, kabaklarımızı ekleyelim.
  3. Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika soteleyelim.
  4. Ardından tuzumuzu ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
  5. Bir kapta yoğurt, mayonez, ince kıyılmış dereotu ve rendelenmiş sarımsağımızı ekleyip, karıştıralım.
  6. Soğuyan kabaklarımızı da ekleyelim.
  7. Servis tabağına alalım. İsteğe göre üzerine ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsunn. ❣️.

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo çilek
  • 8 su bardağı (200 ml) şeker
  • Yarım limon

Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Evvela çilekleri bir gece önceden şekerde bekletin. Vaktiniz yoksa bir saat de bekletebilirsiniz.
  2. Ardından 1 saat boyunca ocakta kaynatın.
  3. Ocaktan almanıza yakın yarım limon sıkın.
  4. Ve ocaktan alıp sıcakken kavanozlara kapatın.
  5. Kavanozları ters çevirin.
  6. Soğuyunca buzdolabına yada karanlık bir yere koyun.Afiyetle inşaallah🙂

Sarı Burma (Göçmen Böreği) çok Hafif Ve Garanti Bir Börek Tarifi

Sarı Burma (Göçmen Böreği) çok Hafif Ve Garanti Bir Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 adet haşlanmış patates
  • Az tuz
  • Çok az karabiber
Üzeri için :
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çok az tuz

Sarı Burma (Göçmen Böreği) çok Hafif Ve Garanti Bir Börek Tarifi Yapılışı

  1. Önce patatesler haşlanır, rendelenir, içine çok az ve çok az karabiber serpilir (karabiber isteğe bağlı).
  2. Bir yufka masaya serilir, üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir, (çok sıvı yağ dökmeyin az gelmiyor merak etmeyin).
  3. Üzerine resimde gördüğünüz gibi rendelenmiş patates serpilir, büyük rulolar halinde çok sıkmadan sarılır ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye etrafında dolanacak şekilde sarılır (tüm yufkalar kol böreği gibi uc uca dolanır), tüm yufka lara aynı işlem yapılır.
  4. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta, çok az tuz atılıp biraz çırpılıp, böreğin her yerine sürülür, 180′ ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dak. (fırına göre değişebiliyor).
  5. Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir,.
  6. Soğuyunca dilim olarak kesilip servis yapılır.Yiyenler tarifini istiyor, garanti bir börek afiyet olsun.

Patates Kroket Tarifi

Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram kaşar
  • Kızartmak için bolca yağ
  • 1 tatlı kaşığı un

Patates Kroket Tarifi Yapılışı

  1. İlk işimiz patateslerimizi soyup ikiye bölüp yıkamak patateslerimizi tencereye alıp üzerini geçecek kadar suyumuzla dolduruyoruz. Tuzunu da ekleyip haşlıyoruz.
  2. Ardından haşlanan patateslerimizi eziyoruz eziciniz yoksa ele hamur yoğurur gibi yoğurun.
  3. Elinizde poğaça açar gibi açıp içerisine küçük dilim halinde kestiğiniz kaşarı yerleştirip yuvarlayın.
  4. Daha sora bunları önce una sonra çırptığınız yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp dolapda bir ik saat dinlendirip bol kızgın yağda kızartıyoruz tadı harika oluyor deneyenlere afiyet olsun

Kremalı Pasta Tarifi

Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 4 kaşık nişasta
  • 1 kaşık un
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 30 gr çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakou
  • 1 yemek kaşığı krem şanti
  • 3 paket petibör (1 paketin yarısı arttı)
Üzeri için:
  • Ceviz

Kremalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt su kakaoyu şeker ,un, nişasta, çikolata bu malzemeleri tencere ye alıp kaynayana kadar karıştırdım.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısın.
  3. Bir iki dakika kaynaması yeterli.
  4. Kaynarken de karıştırın dibine yapışmaz söndürdükten sonra krem şantiyi de ekleyip karıştırın.
  5. Sonra bisküvi leri orta boy dikdörtgen borcama dizin.
  6. Arasına kremayı sürün üç kat bisküvi dizdim. Toplam yeterli oldu.
  7. Sonra da en üstüne ufaltılmış cevizi serpin. Afiyet olsun.

Çatlak Kurabiye Tarifi

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram bitter çikolata
  • 75 gram tereyağ (Yemek kaşığı kadar)
  • 1, 5 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
Bulamak için
  • Pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağ ile çikolata benmari olarak eritilip soğumaya bırakılır.
  2. Ardından süt ve kakao da bu karışıma eklenir.
  3. Başka bir kapta şeker ve yumurtalar iyice çırpılır.
  4. Ardından çikolatalı karışım da bu karışıma eklenir.
  5. En son olarak vanilya kabartma tozu portakal kabuğu rendesi de eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır.
  6. Kurabiye hamuru gibi sert bir hamur olmayacaktır. Yapışkan kıvamda olması gerekli. Daha fazla un eklemeyin.
  7. Hamurun üzeri kapatılarak 3-4 saat buzdolabına kaldırılır.
  8. Durdukça kıvam alacaktır.
  9. Hamuru akşamdan yapıp buzdolabına koyarsanız hem daha kolay olur hem daha güzel olur.
  10. Buzdolabından çıkan hamuru hiç bekletmeden hızlı hızlı kaşık yardımıyla elimizle yuvarlayıp pudra şekerine iyice bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ne dizilir.Isıtılmıs 180 derecelik fırında 10-12 dk pişirilir.
  11. Fırında çok bekletmeyin sertleşir ve güzel sonuç alınmaz.
  12. Kurabiyeler çatlayınca piştiğini anlarız.
  13. Fırından çıkan kurabiyeler ilk başta yumuşak olabilir. Endişe etmeyin durdukça içini çekecektir. Şimdiden afiyet olsun 😊

Fit Dereotlu Poğaça Tarifi

Fit Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç dereotu
  • 1 adet havuç
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5-2 su bardağı tam buğday unu
İç malzemesi
  • Lor peyniri
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Fit Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet yumurtanın birinin sarışını üzeri için ayırıp sırasıyla yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, sirkeyi karıştırıyoruz.
  2. Dereotunu ince kıyıp, havucu rendeleyip karışıma ekliyoruz.
  3. Son olarak kontrollü şekilde un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
  4. Ele yapışan bi hamur olacak, unu olabildiğince az koyarsanız daha yumuşak bi poğaça elde edersiniz.
  5. Elinize buladığınız şu ya da yağ yardımıyla poğaçalarınıza şekil vermek daha kolay olacaktır. Ben daha sağlıklı olması için elimi şu ile ıslatıp şekil verdim.
  6. Arasına lor peynirini koyup, üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında ortalama 30-35 dakika civarında pişmeye bırakalım.

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 (yarım) çay bardağı bulgur
  • Semiz otu
  • Maydanoz
  • Yoğurt
  • Tuz
  • Kuru nane

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği 25 dakika, bulguru 15 dakika haşlıyoruz.
  2. Semiz otunu ve maydanozu doğruyoruz.
  3. Mercimek ve bulguru süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  4. Yoğurt miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz. İsteğe göre sarımsak da eklenebilir. Afiyet olsun:).

Ekşi Erik Şurubu Tarifi

Ekşi Erik Şurubu Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ekşi erik
  • 1 su bardağı şeker
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1.5 litre su
  • 1 şeker kaşığı limon tuzu

Ekşi Erik Şurubu Tarifi Yapılışı

Yaz aylarının vazgeçilmezi ” soğuk içecek”tir. Şimdi sizleri serinletecek hem farklı hemde güzel bir erik şerbeti yapalım ☺️ hadi başlayalım.
  1. Eriklerimizi güzelce yıkayıp tencerenin içine alalım.
  2. Üzerine şeker, elma sirkesi, su ve limon tuzunu koyup kaynatalım.
  3. 10 dk kaynadıktan sonra karanfili atıp altını kısalım. Bu işlemi eriklerin tam olarak ezilecek hale gelmesi için yapıyoruz.
  4. Tencerenin altını kapatıp suyunu ayrı bir kabın içine alıyoruz farklı bir kaba da üzerine süzek koyup haşlanan eriklerimizi koyuyoruz ve ezerek posasini çıkartıyoruz.
  5. Çıkan posayı erik suyunun içine koyup karıştıralım üzerine yeteri miktar da su ( ister cıvık yapın ister koyu size kalmış bir sunum olacaktır) ilave edelim. Yada buz ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun. 

Efsane Salçalı Makarna Tarifi

Efsane Salçalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (Ben filiz makarna yassı spagetti kullandım.)
Salçalı sos için:
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Su

Efsane Salçalı Makarna Tarifi Yapılışı

Merhabalar 😊 yemek yapmaya vakit bulamayanların batılacağı enfes ve pratik bir tarifle karşınızdayım. Efsane sosuyla gerçekten efsane bir lezzet, klasik bir yyecek salçalı makarna. Salçalı makarna tarifine kim. Nasıl hayir diyebilir ki?bir de şöyle bol salçalı sıcacık, dumanı üstünde. 🤤insanın ağzı sulanıyor. Bugün de ne yemek yapacağımız konusunda kararsızdık. İmdadımıza yetişti doğrusu. 🍝siz de şöyle pratik, şöyle lezzetli bir yemek arıyorum diyorsanız buyrun tarifiniz hazır. ☑️salçalı makarna yapmayı herkes bilir. Bilmeyenler de öğrendi zaten. Yine de siz lütfen defterinize ekleyip bana destek olun♥️ bunun gibi birçok tarif için hesabımı takip etmeyi unutmayın ki yapacağım her tariften haberiniz olsun♥️hadi geçelim tarife👇🏻👇🏻👇🏻.
  1. İlk olarak makarna tencerenizi yarısına kadar su ile doldurun ve kaynamaya bırakın.
  2. Kaynayan suya makarnayı dökün biraz yağ ve tuz ekleyip karıştırın.
  3. Makarnayı en az paketinde yazdığı kadar, yeterli olmazsa piştiğinden emin olana kadar pişirin. (benim paketimde 9 dk. Diyordu fakat benimki 12-13 dk. Sürdü).
  4. Pişen makarnanızı mutfak lavabosuna koyduğunuz süzgeçin üzerine dökün.
  5. O sırada sosunu hazırlayın.
  6. İçi boşalan makarna tenceresine salça ve yağı koyarak karıştırın.
  7. Yağın karıştığından emin pşun yoksa su ile yağ fışkırıp cızırdar.
  8. Ardından biraz su ve tuz ekleyip karıştırın.
  9. Üstüne süzgeçteki makarnayı dökün ve iyice karıştırın.
  10. Not:ben sos ile makarnayı karıştırdım ama siz sosu ayrı bir tavada yapıp en son üstüne dökebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden teşekkürler ♥️ afiyet olsun ♥️