Annemin Mis Kokulu Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 kilo çilek
- 1 kilo toz şeker
- 1.5 limonun suyu
Annemin Mis Kokulu Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı
- Çilekleri bol suyla yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra derin bir kabın içine alıyoruz.
- Üzerini kaplayacak şekilde toz şekeri döküp, buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.
- Böylece çilekler iyice sularını salıyor ve şeker tamamen eriyor.
- Suyunu salan çilekleri derin bir tencereye suyuyla birlikte alıyoruz ve orta ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
- Kaynamaya başladığında altını kısıp 15-20 dakika kadar daha pişirmeye devam ediyoruz ve ardından limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Reçelimizi derin bir kaba alıp güneş alacak bir yere koyup, 2 gün güneşte bekletiyoruz.
- Güneşte bekletirken üzerine toz vs. Gelmemesi için file, tülbent vb. Bir şeyler kullanabilirsiniz.
- 2. Günde reçelimizi kavanozlara doldurup saklıyoruz.
- Güneşte bekletecek zamanınız veya mekanınız yok ise güneşte bekletmek yerine reçeliniz kaynamaya başladıktan sonra 30-35 dakika kadar pişirip, ılındıktan sonra kavanozlaya bilirsiniz.
- Aslında bu aşamada kıvamını nasıl seviyorsanız öyle ayarlamanız mümkün.
- Biz biraz daha sulu sevdiğimiz için çok kaynatmamayı tercih ettik, ne kadar çok kaynatırsanız o kadar çok kıvamlı hale gelecektir.
- Ne kadar lezzetli ve mis kokulu çilekler kullanırsanız o kadar lezzetli bir reçel elde edersiniz. 🤤