10 Temmuz 2020 Cuma

Annemin Mis Kokulu Çilek Reçeli Tarifi

Annemin Mis Kokulu Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kilo çilek
  • 1 kilo toz şeker
  • 1.5 limonun suyu

Annemin Mis Kokulu Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Çilekleri bol suyla yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra derin bir kabın içine alıyoruz.
  2. Üzerini kaplayacak şekilde toz şekeri döküp, buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.
  3. Böylece çilekler iyice sularını salıyor ve şeker tamamen eriyor.
  4. Suyunu salan çilekleri derin bir tencereye suyuyla birlikte alıyoruz ve orta ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
  5. Kaynamaya başladığında altını kısıp 15-20 dakika kadar daha pişirmeye devam ediyoruz ve ardından limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  6. Reçelimizi derin bir kaba alıp güneş alacak bir yere koyup, 2 gün güneşte bekletiyoruz.
  7. Güneşte bekletirken üzerine toz vs. Gelmemesi için file, tülbent vb. Bir şeyler kullanabilirsiniz.
  8. 2. Günde reçelimizi kavanozlara doldurup saklıyoruz.
  9. Güneşte bekletecek zamanınız veya mekanınız yok ise güneşte bekletmek yerine reçeliniz kaynamaya başladıktan sonra 30-35 dakika kadar pişirip, ılındıktan sonra kavanozlaya bilirsiniz.
  10. Aslında bu aşamada kıvamını nasıl seviyorsanız öyle ayarlamanız mümkün.
  11. Biz biraz daha sulu sevdiğimiz için çok kaynatmamayı tercih ettik, ne kadar çok kaynatırsanız o kadar çok kıvamlı hale gelecektir.
  12. Ne kadar lezzetli ve mis kokulu çilekler kullanırsanız o kadar lezzetli bir reçel elde edersiniz. 🤤

Fırında Sebzeli Patlıcan Tarifi

Fırında Sebzeli Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 küçük kase kaşar rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Az da kekik

Fırında Sebzeli Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar yıkanır ve ortadan uzunlamasına kesilir.
  2. Fırın tepsisine dizilerek üzerlerine tuz ve zeytinyağı gezdirilir, elimizle her tarafına sürülür.
  3. 220 derece ısıtılmış fırında içleri yumuşayana kadar 10-12 dakika pişirilir.
  4. Pişen patlıcanların içi tatlı kaşığıyla alınır.
  5. Küçük bir tavada iki kaşık zeytin yağında soğanlar, biberler, sarımsaklar sotelenmeye başlar.
  6. Ardından patlıcanların içi de eklenir.
  7. Bir iki dakika da böyle kavrulur, ardından domatesler eklenir.
  8. Suyunu bırakınca da baharatlar eklenir ve tamamdır.
  9. Fırın tepsisindeki patlıcanların içine bu harçtan koyulur, ortalarına da kaşar rendesi üzerine ince kıyım maydanoz ve bu sefer fırının 200 derece ızgara ayarına sürülür.
  10. 5-6 dakika sonra servise hazır 💗.

Cacık Tarifi

Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet salatalık
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 dal dereotu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı su (yoğurdun kıvamına göre ayarlayın)
  • Arzuya göre zeytinyağı
  • Tuz , pul biber

Cacık Tarifi Yapılışı

Merhabalar cacık sevmeyen yoktur herhalde 😊
Ben cacığı rendeleyerek değil çok minik küp halinde doğrayarak yapıyorum. daha güzel oluyor birde böyle deneyin derim 😊
  1. Yoğurdumuzu çırpalım salatalıkları ve dereotunu minik minik doğrayalım.
  2. Yoğurda suyu ekleyip tekrar çırpalım salatalıkları ve dereotunu ekleyelim.
  3. Tuzu da ekleyip karıştıralım. Tabaklara koyup üzerine zeytinyağı kuru nane ve pul biberle süsleyelim.

Bulgurlu Tavuk Baget Kapama Tarifi

Bulgurlu Tavuk Baget Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane tavuk baget
  • 1 tane domates
  • 4 tane biber
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu
  • 2 yemek kaşığı salça
Tavuğun üzerine sürmek için;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bulgurlu Tavuk Baget Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikler tavuk bagetleri yıkayıp 2 lt su ile haşlıyoruz. Haşlarken tuz ilave ediyoruz.
  2. Bagetler haşlanınca pilav için bir tencereye ince doğranmış soğanı ve tereyağını alıyoruz.
  3. Soğanı biraz kavurup salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Bulguru ve tuzunu da ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  5. Hazırladığımız pilavı su koymadan bir borcam veya fırın kabına alıyoruz.
  6. Bu aşamada pilava tavuk suyu ekliyoruz.
  7. Üzerine haşlanmış bagetleri aralıklı olarak diziyoruz.
  8. Bagetlerin aralarına dilimlenmiş biberleri ve domatesleri yerleştiriyoruz.
  9. Bagetlerin üzerine fırça yardımıyla hazırladığımız sostan sürüyoruz.
  10. Önceden ısınmış 180 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Köz Domates Biber Çorbası (Aşçı Tarifi )

Köz Domates Biber Çorbası (Aşçı Tarifi ) İçin Malzemeler

  • 10 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarımsak
  • Yarım paket krema
  • 1 kaşık salça
  • 4 bardak sıcak et suyu ( normal suya et bulyon ekleyebilirsiniz. )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Sıvı yağ veya zeytin yağı
  • Tereyağ

Köz Domates Biber Çorbası (Aşçı Tarifi ) Yapılışı

Merhabalar size bugün 5 yıldızlı otelde çalışan aşçı arkadaşımdan aldığım süper bir tarif vereceğim.
  1. Öncelikle domatesleri ikiye bölüp tepsiye dizin, üzerine karabiber, tuz ve sıvı yağ gezdirin.
  2. Fırında 15 dk pişirdikten sonra çıkartıp soğanları ve biberleri üzerlerine karabiber, tuz dökerek kenarlarına ekleyin.
  3. Sarımsakları aralarına dağıtın.
  4. Tekrar bi 15 dk pişirdikten sonra tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  5. Salçayı da ekleyip kavurun üzerine fırında olan tüm malzemeleri ekleyin.
  6. Üzerine et suyunu da ekleyip kaynatın.
  7. Baharatları da ilave edin.
  8. Yaklaşık 10 -15 dk kaynattıktan sonra blendr ile pürüzsüz hale gelecek kadar çekin .
  9. Çektikten sonra 1- 2 dk daha kaynatıp kremayı ekleyin.
  10. Tekrar bi tıkırdatın altını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Zeytinyağlı Kızartmadan İmambayıldı Tarifi

Fırında Zeytinyağlı Kızartmadan İmambayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan (yıkanıp pijama gibi soyulacak ortası v harfi şekilde burnunda köküne doğru dibini kesmeden kesilecek tuzlu suda 5 dakika bekletilecek )
İçi için :
  • 2 adet orta boy kuru soğan (soyulup piyazlık doğranmış )
  • 4 adet çarliston biber(çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranacak )
  • 1 adet kapya biber(çekirdeği çıkarılıp küçük doğranacak )
  • 10 diş sarımsak (soyulup ortadan ikiye kesilecek )
  • 1 adet orta boy domates(kabuğu soyulup küçük doğranacak )
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı paprika salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Suyu için :
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
Üzerine gezdirmek için :
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Patlıcanlara sürmek için :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çimdi çok az tuz
  • 1 çimdi çok az karabiber
  • 1 çimdi çok az toz tatlı biber

Fırında Zeytinyağlı Kızartmadan İmambayıldı Tarifi Yapılışı


  1. Bir tepsiye yağlı kağıt serelim patlıcanları havlu kağıt ile biraz kurulayalım fırçası ile yağı baharatlarla çırpalım.
  2. Patlıcanların üzerine yumurta fırça ile sürelim patlıcanları önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirelim.
  3. Sonra diğer tarafta tavaya yağı koyalım içi için olan doğradığımız sebzeleri karıştıralım koyalım salçaları ekleyelim tuz baharatları serpelim kısık ateşte 10 dakika pişirelim sonra ocağı kapatalım.
  4. Maydanozu serpelim karıştıralım tabağa alalım pişen patlıcanları başka fırın tepsisine alalım ortalarını kaşıkla çok az ezelim üst kısmı açalım kaşıkla pişirdiğimiz sebzeli içten iki üç yemek kaşığı dolduralım.
  5. Açtığımız patlıcanı üzerine kapatalım diğer tarafta suyu için olan malzemeleri çırpalım kenarından suyunu dökelim üzerine yağı gezdirerek dökelim .
  6. Üzerine su ile ıslatıp suyunu sıktığımız yağlı kapatalım önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirelim sonra üzerinden kağıdı alalım.
  7. 5 dakika daha 200 derecede pişirelim soğuyunca servis yapalım afiyet olsun yanında cacıkla çok iyi gidiyor.

Evde Domates Kurusu Yapımı Tarifi

Evde Domates Kurusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 kg domates
  • Kaya tuzu

Evde Domates Kurusu Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domateslerimizi tıkayıp ortadan ikiye keselim.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize içleri yukarı gelecek şekilde dizelim.
  3. Üzerlerine kaya tuzu döküp güneş alan balkon, teras gibi yere koyalım.
  4. Yaklaşık bir haftaya kadar kurutulmuş domateslerimiz hazır.
  5. Salata ve yemeklerinizde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz👩🏻‍🍳.
Afiyet olsun 😋

Çilekli Galette Tarifi

Çilekli Galette Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 125 gram soğuk tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı yulaf unu
  • 2 yemek kaşığı un
İçine sürmek için:
  • 1 yemek kaşığı fındık ezmesi
Çilekli harç:
  • 8-10 orta boy çilek
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker

Çilekli Galette Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için tereyağı yumurta şeker ve tuz rondoda homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  2. Üzerine yulaf unu ve beyaz un konularak tekrar çırpılır ve streç filme sarılırak dolapta 10-15 dakika beklemeye alınır.
  3. Hamura elimiz hiç değmeden, yoğurularak kaldırılır. Burada amaç tereyağının erimemesi.
  4. O arada çilekler ikiye, büyükse dörde bölünür. Üzerine nişasta ve şeker konulur karıştırılarak dolaba alınır.
  5. Yağlı kağıt üzerine alınan hamurun üzerine de yağlı kağıt sererek, merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açılır
  6. Üstteki yağlı kağıt açılır hamurun ortasına bir yemek kaşığı fındık ezmesi sürülür, kenarlardan 4 parmak boş kalacak şekilde tam ortaya çilekler yayılır ve yanlarda açık kalan hamur çileklerin üzerine resimde göründüğü gibi kapatılır.
  7. Çileklerden su kalmışsa o su hamurun üzerine sürülür, hamurun kenarlarına şeker serpilir ve 170 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında kızarana kadar pişmeye alınır.
Bu inanılmaz lezzetli ve hafif tarifi deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun

Patatesli Kek Tarifi

Patatesli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Patatesli Kek Tarifi Yapılışı

  1.  Patatesleri küp küp kesiyoruz.
  2.  Ardından yoğurt ve yağ ekleyip karıştırıyoruz.
  3.  Ardından diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4.  Borcama yağlı kağıt serip karışımı üzerine döküp önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına veriyoruz 30 dakika yeterli siz yine de arada bakın :).
Afiyet olsun 😋.

Mantar Kurabiye (Tam Kıvamında) Tarifi

Mantar Kurabiye (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında olmalı)
  • 2 paket buğday nişastası
  • 1 paket pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine kakao

Mantar Kurabiye (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve margarin iyice yoğrulur daha sonra nişasta elenerek ilave edilir yormaya devam edilir.
  2. Daha sonra pudra şekeri de elenerek ilave edilir pudra şekerini de yedirdikten sonra kabartma tozu ve vanilyayı eliyoruz .
  3. Unu birer bardak eleyerek dikkatli bir şekilde ekleyerek yoğuruyoruz hamurumuz toparlanana kadar un ilave ediyoruz .
  4. Yumuşak bir hamur elde edip tepsimizi margarinliyoruz hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz küçük bezeler koparıyoruz .
  5. Yuvarlayıp tepsiye diziyoruz bir tabağa kakao koyup bir kapak yardımıyla kapağı önce sıvı yağa sora kakaoya bandırıp bezelerin üzerine bastırıyoruz 200 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  6. Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌹.

Diyetteyiz Diye Biber Kızartması Yemeyelim Mi :) Tarifi

Diyetteyiz Diye Biber Kızartması Yemeyelim Mi :) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 6 çarliston biber
  • Yarım domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı yağ
  • Göz kararı tuz

Diyetteyiz Diye Biber Kızartması Yemeyelim Mi :) Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya bir tatlı kaşığı yağ koyup kızdıralım ardından temizleyip doğrayıp tuzladığımız biberleri ekleyelim .
  2. Kapağını kapatalım ara ara karıştırarak 15 dakika pişirelim ardından rendelenmiş domatesleri üzerine ekleyelim .
  3. 5 dakika da böyle pişirip altını kapatalım.
  4. Ben yanında süzme peynir ve 3 zeytin tercih ettim.
  5. Kahvaltıya değişiklik olsun diye tercih sizin ☺️
Afiyet olsun kilo olmasın.

Antep Fıstıklı Pudingli Kurabiye Tarifi

Antep Fıstıklı Pudingli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 1 paket Antep fıstıklı puding tozu
  • 2 su bardağı un

Antep Fıstıklı Pudingli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Unun dışında malzemelerin tamamı yoğurma kabına alınarak güzelce karıştırılır.
  2. Ardından yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve streç filme sarılarak dolaba kaldırılır.
  3. 10-15 dakika dolapta kıvam alması için beklenen hamur dolaptan çıkarılır ve kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  4. Hafif pembeleşene kadar 170 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında pişirilir.
  5. Süslemek için, arzu edilirse benmari usulü eritilmiş çikolataya ılıyan kurabiyeler batırılır, ardından üzerine Antep fıstığı serpilir ve afiyetle tüketilir🌺🌺.

Kefal Balığı Kızatması Tarifi

Kefal Balığı Kızatması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kefal balığı
  • Mısır unu
  • Un
  • Karabiber
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Kefal Balığı Kızatması Tarifi Yapılışı


  1. Balıklar temizlenir baş kısmı ayrılır. Dilimlere ayrılır ve tuzlanır.
  2. Bir kasede un ve mısır unu karıştırılır. İçerisine biraz tuz ve karabiber eklenip harmanlanır.
  3. Balıkların her tarafı un harcına bulanır. Kızgın yağda kızartılır.