25 Temmuz 2020 Cumartesi

Çoban Salata Tarifi

Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet salatalık
  • Maydanoz
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı

Çoban Salata Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.
  2. Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.
  3. İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.
  4. Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.
  5. Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Nohutlu Buğdaylı Fresh Soğuk Çorba (Yaz Aylarının Vazgeçilmezi) Tarifi

Nohutlu Buğdaylı Fresh Soğuk Çorba (Yaz Aylarının Vazgeçilmezi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 buçuk su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • Tuz
Unu çözdürmek için ;
  • Yarım su bardağı su
Yoğurdu sulandırmak için ;
  • 2 su bardağı su

Nohutlu Buğdaylı Fresh Soğuk Çorba (Yaz Aylarının Vazgeçilmezi) Tarifi Yapılışı

  1. Önceden haşlanmış nohut ve buğdayı tencereye alıp üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
  2. 10 dakika kaynadıktan sonra suyla çözdürdüğümüz unu ekliyoruz. (topaklanmaması için bu aşamada sürekli karıştırıyoruz. )
  3. Ara sıra karıştırarak 10 dakika da bu şekilde pişirip altını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. (kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın ve üzerini açık bırakmayın. )
  4. Yoğurdu suyla çözdürüp ılıyan çorbaya karıştırarak ilave ediyoruz.
  5. İsteğe göre üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis ediyoruz. 🍲.
  6. Yaz aylarının vazgeçilmezi çok pratik ve lezzetli bu çorbamızda bir kase asla yetmeyecek. 😍.
  7. İçinde yağ olmadığından diyet için de uygun bir tarif. 👍.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği (5 Dakikada 1 Tencere Yemek) Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği (5 Dakikada 1 Tencere Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane ince doğranmış domates
  • 4 diş sarımsak
  • Bir miktar tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tane ince doğranmış soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 tane küçük patlıcan

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği (5 Dakikada 1 Tencere Yemek) Tarifi Yapılışı

Yazın yapılacak en güzel zeytinyağlılardan. Hem hafif hemde çok lezzetli mutlaka deneyin 🌺.
  1. Patlıcanlarımızı pijama desenli soyuyoruz.
  2. İstediğimiz şekilde dilimliyoruz.
  3. Kuru soğanı dilimliyoruz.
  4. Tencereye koyuyoruz.
  5. Üzerine dilimlediğimiz patlıcanları ekliyoruz.
  6. Zeytin yağını ekleyip hafif kavuruyoruz.
  7. Üzerine domates ve sarımsak da ekleyip.
  8. Yarım bardak su ekliyoruz.
  9. Tuzunu ve şekerini de ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  10. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte patlıcanlar çok dağılmayacak şekilde pişiriyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun 

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tereyağı (isterseniz zeytinyağı da koyabilirsiniz.)
  • 2, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Bulyon (isteğe bağlı)

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tencerede eritiyoruz.
  2. Üzerine tel şehriyeleri atıp kızarana kadar kavuruyoruz.
  3. Tel şehriyeler kızarınca bulgurları üzerine ekleyip birkaç dakika da böyle kavuruyoruz.
  4. Önceden haşladığımız nohutu da karıştırıp üzerine içinde bulyon erittiğimiz 2, 5 bardak suyu ve tuzu koyuyoruz.
  5. Bir iki kez kaşıkla çevirip kapağını kapatıyoruz, kısık ateşte suyunu çekene kadar hiç ellemiyoruz.
  6. Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu serip demlenmeye bırakıyoruz.
  7. On dakika demlemeden sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Çiçek Kurabiye Tarifi

Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nisasta
  • Kabartma tozu
  • 2 -2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Kakao hariç bütün malzemeleri karıştıralım, unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  2. Hamuru 2 ye bölelim yarısına kakao koyalım.
  3. Misket büyüklüğünde yuvarlayalım.
  4. Ortasına 1 tane kakaolu kenarlarına sade humurumuzdan veyahut tam terside olabilir çiçekler yapalım.
  5. Üzerine dilerseniz çizikler atabilirsiniz.
  6. 180 derecede fırında pişirelim( hafif pembeleşmesi yeterli).
Afiyet olsun.

Kuru Meyveli Baton Kek Tarifi

Kuru Meyveli Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Bir avuç fındık- ceviz parçaları
  • Bir avuç yaban mersini
  • Bir avuç kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı silme tarçın

Kuru Meyveli Baton Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kalıba tereyağı sürerek unluyoruz.
  4. Hamuru kalıba dökerek 180 derece de içi iyice pişene kadar fırınlıyoruz.
  5. Kekimiz soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun 🤗.

Zeytinli Kaşarlı Poğaça Tarifi

Zeytinli Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kase çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
Üzeri için;
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Susam -çörekotu

Zeytinli Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Toz şeker ve mayayı yoğurma kabına döküyoruz.
  2. Üzerine ılık sütümüzü döküp karıştırıyoruz.
  3. 5 dk mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
  4. Daha sonra un ve tuzu en son eklemek kaydıyla diğer malzemeleri ekliyoruz.
  5. Unu dikkatli ekleyiniz.Yumuşak ele yapışmayan harika bir hamur elde ediyoruz.
  6. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. İç harcı için kaşar peyniri rendeliyoruz.
  8. Zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp ikiye bölüyoruz.
  9. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak avucumuzda düzleştirip açıyoruz.
  10. Bir tutam kaşar 3-4 adet zeytin koyuyoruz.
  11. Etrafından birleştirip yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  12. 10 dk tepsi mayası için bekletiyoruz.
  13. Yumurta sarılarının üzerine zeytinyağı ekleyip çırpıyoruz.
  14. Poğçalarımızın üzerine yumurta sürüp çatalla şekil çiziyoruz.
  15. İsteğe göre susam-çörekotu serpip 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kaşık kırmızı mercimek
  • 1 kaşık kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük boy patates
  • 1 kepçe ilikli kemik suyu
  • Tuz
  • Kimyon
  • 2 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı bebek salçası
  • 1 tatlı kaşığı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize zeytinyağımızı alarak üzerine 2 yemek kaşığı mercimek küp küp doğranmış soğan sarımsak patates ve kıymayı koyarak rengi değişene kadar kavurun.
  2. Ardından kemik suyunu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Suyunu çektikten sonra blenderdan iyice geçirin.
  4. Başka bir yerde unu kokusu çıkana kadar kavurun daha sonra üzerine salça ekleyin ve 1-2 dakika kadar daha kavurun.
  5. Üzerine su ilave ederek karıştırın ve çorbayı ilave edin.
  6. Baharatları ve tereyağını da ekleyin. Su miktarını çorbanızın yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kraker Kurabiye Tarifi

Kraker Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • Un

Kraker Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Bütün malzemeyi karıştıralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru kare olacak şekilde mardaneyle açalım.
  3. Kalınlığı 1 parmak kalınlığında birazdaha ince olacak.
  4. Üzerine isterseniz tekrar susam ve çörek otu ekip küçük kareler halinde keselim.
  5. 180 derecede pişirelim.
    Afiyet olsun.

Kahvaltılık Ekmekçikler Tarifi

Kahvaltılık Ekmekçikler Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 dilim ekmek
Üzerlerine Sürmek İçin;
  • Yumuşak tereyağı
  • Yeteri kadar kaşar dilimleri
  • Yeteri kadar sucuk dilimleri
  • Arzuya göre kekik

Kahvaltılık Ekmekçikler Tarifi Yapılışı

  1. 🥖Ekmek dilimlerini fırın tepsisine alalım.
  2. Malzemeleri hazırlarken, fırını açabilirsiniz.
  3. Üzerlerine incecik tereyağı sürelim.
  4. Onun üzerine, kaşar peyniri ve sucuk ekleyelim.
  5. Son olarak kekik serpiştirebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt üst ayarda kaşarlar eriyene kadar 10-15 dk pişirin.
  7. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun🌸🌸.

Evde İskender Yapımı Tarifi

Evde İskender Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Eti için
  • Yarım kilo tüm bonfile et
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz istenilen miktara göre
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı salça
  • 2 tane küp şeker
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz istenilen miktara göre
  • 6 su bardağı su
Alt tabanına
  • 3 tane pide ekmek
Üzerine
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Közlenmiş biber
  • Domates dilimleri
  • Yanında süzme yoğurt

Evde İskender Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Etin hazırlanışı.Tüm et buzlukta dondurulur. Buzluktan çıkan et dışarıda 10 dk bekletildikten sonra ince ince yaprak döner şeklinde kesilip bir miktar haşlanır.
  2. Haşlanan et eritilen tereyağında tuzu atılarak kızartılır.
  3. Sosun hazırlanışı.Bir tencerede tereyağ kızartılır.
  4. Sonra içerisine salçası konulup oda biraz yağda kızartılır.
  5. İçerisine tuz, karabiber, pul biber, küp şeker ve suyu konulup kıvam alana kadar kaynatılır.
  6. Ekmekler ince ince küp şeklinde kesilip kayık tabaklara dizilip sonra fırında 10 dk ısıtılır.
  7. Sonra fırından alınır.
  8. Isınan ekmeklerin üzerine eti dizilir, onun üstüne sosu dökülür.
  9. En üstede kızartılan tereyağı dökülür.
  10. Közlenmiş biber ve domates dilimi konulup süzme yoğurt ile servis edilir. Herkese afiyet olsun ☺️.

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sütlü sos için:
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Karamel sos için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sıvı krema
Süslemek için:
  • Krem santi

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene kadar çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.
  3. 170°lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.
  4. Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt ve toz şekeri karıştıralım buzdolabında bekletelim.
  5. Karamel sosu için, bir tavaya şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım. Açık bir renk alınca tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
  6. Son olarak sıvı kremayı da ekleyip kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.
  7. Ilımış olan kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
  8. Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim. 1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
  9. Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
  10. Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim. 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.

2 Ana Malzemeyle Lavaş Tarifi

2 Ana Malzemeyle Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 su bardağı un yada alabildiği kadar
  • 1 yemek kaşığı hamur kabartma tozu

2 Ana Malzemeyle Lavaş Tarifi Yapılışı

  1. Un ,yoğurt ve kabartma tozunu karıştırma kabına koyup ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  2. Kullandığınız yoğurda göre 1 su bardağı un cıvık olur.
  3. Yavaş yavaş un ekleyebilirsiniz.
  4. Benim kullandığım yoğurt sulu olduğu için 2, 5 su bardağı ekledim.
  5. Hamurumdan 4 lavaş çıktı. (biz biraz kalın seviyoruz çokta güzel oldu😅)
  6. Merdaneyle tavanıza göre açın, her iki tarafını kızartın.
  7. Sunum tabağa alır almaz her iki tarafına tereyağ sürün daha lezzetli olur 👍🏼.
Afiyet olsun ☺️🥰.