25 Temmuz 2020 Cumartesi

Oppo A72 5G tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Kısa süre önce Geekbench üzerinde performans testleri ortaya çıkan orta seviye Oppo A72 5G özellikleri ve fiyatı ile resmi olarak ortaya çıktı. Oppo’nun temel tasarım öğelerini üzerinde taşıyan akıllı telefonun, fiyat performans pazarında da etkili bir oyuncu olması bekleniyor.

Oppo A72 5G özellikleri ve fiyatı

A72 5G, daha önce ortaya çıkan özelliklerinin yanında, kullanıcıları memnun edecek farklı teknik özelliklere de sahip. Akıllı telefon yüzde 90,5 ekran gövde oranı ile karşımıza çıkıyor. Telefonun ekran tarafında ise 6,5 inç büyüklüğünde, full HD + yani 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde bir LCD ekran ile donatılmış. Bu ekranın yenileme hızı ise 90 Hz şeklinde belirtilmiş.Kamera açısından  A72 5G, arka tarafta üçlü kamera kurulumu ile karşımıza çıkıyor. Ana kamera 16 Megapiksel çözünürlüğe sahip, ultra geniş açılı kamera 8 Megapiksel ve 2 Megapiksel çözünürlüğe sahip siyah beyaz bir lens bulunuyor.
oppo a72 5g, oppo a72 5g özellikleri ve fiyatı, oppo a72 5g özellikleri, oppo a72 5g fiyatı

İşlemci olarak ise beklendiği gibi telefonda MediaTek 720 SoC kullanılmış. Bu işlemci 8 çekirdekli ve Geekbench testinde 2.0 Ghz çalışma hızıyla karşımıza çıkmıştı. Telefonun Android 10 temelli ColorOS 7.2 ile geleceğini de eklemek gerekiyor.
Depolama tarafında ise A72 5G, 128 GB bellek ve 8GB RAM ile donatılmış durumda. Pil olarak 4040 mAh büyüklüğünde bir batarya ile gelen telefon, 18W hızlı şarj desteği de sunuyor.

Oppo A72 5G fiyatı

Oppo A72 5G fiyatı ile de akıllı telefon piyasasını sallayacağa benziyor. Resmi açıklamaya göre telefon Çin’de 31 Temmuz tarihinde piyasaya çıkacak. Globalde ne zaman piyasaya çıkacağı henüz bilinmeyen cihazın vergiler hariç fiyatı ise 1899 yuan yani bugünün kuruyla 1853 Türk lirası. Fiyat performans canavarı olması beklenen akıllı telefon, 7,9 mm kalınlığında ve 175 gram ağırlığına sahip.

24 Temmuz 2020 Cuma

Tane Tane Sebzeli Bahar Pilavı (Püf Noktaları İle) Tarifi

Tane Tane Sebzeli Bahar Pilavı (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 küçük kase bezelye
  • 1 küçük kase haşlanmış mısır
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Tane Tane Sebzeli Bahar Pilavı (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar. Sizlerle çok sevdiğim sebzeli bahar pilavı tarifimi paylaşmak istiyorum çok lezzetli görüntüsü de çok iç açıcı harika bir pilav !! masalarınızı renklendirecek ve severek yiyeceğiniz bir lezzet 👌.
Püf noktaları ile birlikte izlemek isterseniz alt kısma videosunu ekledim.
  1. Öncelikle pirinci ılık suda yirmi dk civarı bekletiyoruz bu arada soğanı ince ince yemeklik doğruyoruz.
  2. Havucu da küçük küpler şeklinde doğrayıp hazır ediyoruz.
  3. Tencereye sıvı yağı alıyoruz üzerine doğranmış soğanı ekleyip sönene dek kavuruyoruz havuçları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Pirinçi bol su ile yıkayıp güzelce süzüyoruz tencereye ekleyip 10 dakika civarı güzelce kavuruyoruz.
  5. İçerisine tereyağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz tuzu bezelye dereotu ve mısırı da ekleyip bir iki tur daha kavurup 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip en kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye dek kapağını açmadan pişiriyoruz.
  6. Suyunu tamamen çektikten sonra dikkatlice karıştırıp 1-2  dakika daha ocakta tutup ocaktan alıyoruz.
  7. Üzerine kuru bez örtüp 15 dakika demlenmeye bırakıp servis ediyoruz.

Muhteşem Köz Sebzeli Semizotu Salatası Tarifi

Muhteşem Köz Sebzeli Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş kapya biber
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 adet kırmızı kuru soğan
  • 1 bağ semizotu
  • 1 adet limon
  • 2 dış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Muhteşem Köz Sebzeli Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanmış ve hiç suyu kalmamış bir bağ semiz otunu elinizle küçük küçük koparın,, mümkünse çok kalın saplarını kullanmayın.
  2. Kuru soğanı minik minik doğrayın,, közlenmiş kapya biberleri ve patlıcanları küp küp doğrayın.
  3. Bir kasenin için de ezilmiş sarımsak zeytinyağı, bir limon suyunu, nar ekşisini, tuzu ve pul biberi bir güzel karıştırın.
  4. Bütün malzemeyi ilave edin, çok ezmeden harmanlayın ve salata tabağına alın, servis yapın.
Not : bu salatayı tek başına bile yiyebilirsiniz gayet sağlıklı ve doyurucu olduğu için diyet yapanlar rahatça yiyebilir, isterseniz servis etmeden önce biraz bekletebilirsiniz, 15 dakika kadar sonra bütün sosunu daha iyi çekecektir, lezzetini daha iyi hissedersiniz.
Afiyetler olsun.

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
Köfte harcı için;
  • 500g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik, tuz
Salçalı Sos İçin;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Kekik, karabiber, pul biber, toz biber, tuz

    Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

    1. İlk olarak patlıcanların sap kısımlarını keselim. Daha sonra sonra uzunlamasına ikiye bölelim.
    2. Patlıcanın tabanına kadar inmeden aralıklarla kesikler atalım. Burada tabanına kadar inmeyi benim gibi patlıcanın yanına çöp şişler koyarak engelleyebilirsiniz.
    3. Daha sonra her biri 8 – 9 dilimden oluşacak şekilde keserek yelpazelerimizi hazırlayalım ve tuzlu suda beklemeye bırakalım.
    4. Patlıcanlarımız suda beklerken bizde köfte harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaptaki kıymamıza rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak baharatları ve tuzu ekleyelim ve malzemeler birbiri ile özleşene kadar güzelce yoğuralım.
    5. Patlıcanlarımızı tuzlu sudan aldıktan sonra yıkayıp kurulayalım ve kesiklerin arasını hazırladığımız köfte harcı ile dolduralım. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
    6. Yelpaze patlıcanlarımızı tepsiye dizelim ve üzerine salçalı sosumuzu gezdirelim.
    7. 200°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
    8. Güzelce kızaran yelpaze patlıcanlarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba (Bağışıklık Güçlendirir) Tarifi

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba (Bağışıklık Güçlendirir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 parça göğüs eti
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
  • 4 yemek kaşığı çorba suyu

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorba (Bağışıklık Güçlendirir) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsümüzü ( bir adet butta olabilir) tencereye koyup 4 bardak suyla haşlayalım.
  2. Haşlanan tavuğumuzu ince ince parçalara ayıralım.
  3. Tencerede tereyağı ile beraber unumuzu kavuralım.
  4. Ardından tavuğu haşladığımız suyu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim ve üzerine 3 bardak su daha ekleyelim.
  5. İçerisine arpa şehriye ve tavuk parçalarımızı atalım.
  6. Rendelenmiş havucumuzu ve sarımsağımızı ekleyelim. Şehriyeler pişene kadar kısık ateşte kaynatalım.
  7. Çorbamızın terbiyesini yapalım. Yumurta sarısına bir limon suyunu sıkıp, içine 3-4 yemek kaşığı çorba suyundan alıp açalım ve iyice çırpalım.
  8. Terbiyemizi çorbamıza yavaş yavaş karıştırarak dökelim.
  9. En son üzerine tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilavesi yapıp altını kapatalım.
Afiyet olsun👩🏻‍🍳.

Tam Buğday Unlu Meyveli Kek Tarifi

Tam Buğday Unlu Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 adet kayısı
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 5 adet ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı tam buğday unu ( kek kıvamına göre unu ayarlayabilirsiniz her un aynı olmuyor )

Tam Buğday Unlu Meyveli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sıvı malzemeleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Sonra meyvelerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra kuru malzemelerimizi de koyup karıştırıyoruz.
  5. İstediğiniz kalıba döküp 180 derece fırında 35 dk pişiriyoruz afiyet olsun.

İster Kahvaltıya İster Et Yemeğinin Yanına Sebze Sote Tarifi

İster Kahvaltıya İster Et Yemeğinin Yanına Sebze Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane Patates
  • 1 tane Kabak
  • 1 tane Kırmızı biber (kapya)
  • 1 tane Yeşil biber
  • 2 adet Domates
  • Tuz
Kavurmak için;
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

İster Kahvaltıya İster Et Yemeğinin Yanına Sebze Sote Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri küp küp doğruyoruz.
  2. Tavada sıvı yağı kızdırıyoruz.
  3. Patatesi pişiriyoruz ardından kabağı koyuyoruz hafif kızardıktan sonra biberleri koyuyoruz.
  4. Pişen karışımın üzerine domatesi koyup tuzunu atıyoruz.
  5. Pişen sebze sotelerimizi tabağa alıp servis yapıyoruz.
  6. Kahvaltı için yapıyorsak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyebilirsiniz çok yakışıyor. Afiyet olsun☺️.

Acı Biber Kızartması Tarifi

Acı Biber Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo acıbiber
  • Yarım şişe domates rendesi
  • 4 diş sarımsak

Acı Biber Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri kızarttıktan sonra üzerine domates sos ve sarımsak ekleyip altını kapattım:)
  2. İster kahvaltıda ister akşam yemeğinde her zaman favorim🌶.

Etli Garnitürlü Pilav Tarifi

Etli Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet küçük soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Süslemek için;
  • İnce kıyılmış maydanoz

Etli Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle tavayı ısıtalım ve etleri mühürleyelim sonra iki su bardağı su ve tuz ilave edelim ve çekene kadar ağzını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  2. Bu sıra da patates, patlıcan, domatesi halka halka doğrayın ve kızartın domatesi ben tavada çevirdim sadece aşırı kızartmayın.
  3. Soğanı halka halka doğrayın ve pişen etlere biraz yağ ilave edin soğanları da ekleyip biraz kavurun .
  4. Ocaktan alın ve kızartmış olduğunuz sebzeleri sırayla üzerine dizin .
  5. 2 su bardağı pirinçi iki kere yıkayın ve sebzelerin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
  6. Pirinçlere üzerine çıkana denk sıcak su ilave edelim ve ocağa alalım kısık ateşte suyunu çekene denk pişirelim.
  7. Piştikten sonra ocaktan alalım ve bir iki saat ılıyana kadar dinlendirelim .
  8. Dinlenen pilavı uygun bir sunum tabağına ters çevirerek alalım ve kenarlarına ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun 🤗.

Çikolata Soslu Üçgen Kek Tarifi

Çikolata Soslu Üçgen Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Sos için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket sütlü çikolata
Bulamak için;
  • Hindistan cevizi veya fındık

Çikolata Soslu Üçgen Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şeker çırpılır.
  2. Daha sonra su ve yağ eklenir çırpmaya devam edilir.
  3. Ardından ise vanilya kabartma tozu ve un ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
  4. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür ve 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
  5. Kek pişerken sos malzemesi uygun bir tencereye alınır ve kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  6. Daha sonra pisen kek fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
  7. Soğuduktan sonra üçgen olarak dilimlendikten sonra soğumuş olan sosa batırılır.
  8. Ardından ise hindistan cevizi veya ince çekilmiş fındığa bulanır.
  9. Dolapta soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Kolay Mantı Tarifi

Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Su
İç harcı için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerinin yoğurdu için;
  • 2 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Üzerinin sosu için;
  • Sıvı yağ veya zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Kolay Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu bütün malzemeleriyle yoğurup kenara alıyoruz.
  2. Soğanımızı ve maydanozumuzu rondoda çekiyoruz isterseniz ince ince de doğrayabilirsiniz.
  3. Bütün malzemeleri karıştırıp onu da kenara alıyoruz.
  4. Hamurumuzu açıp 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz.
  5. İç harcımızı içine dizip hamuru kapatıp küçük küçük bıçakla kesiyoruz.
  6. Tencerede bulunan kaynar suya atıyoruz yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz.
  7. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.

Kıymalı Menemen Tarifi

Kıymalı Menemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet yeşil biber (küçük doğranacak)
  • 1 adet soğan (küçük doğranacak)
  • 2 adet domates (küçük doğranacak)
  • 300gr kıyma
  • Tuz ,karabiber, pul biber
  • Sıvı yağ
  • Salça
  • 4 yumurta

Kıymalı Menemen Tarifi Yapılışı

  1. Tavamıza yağı döküp kızdırıyoruz.
  2. Üzerine soğanları döküyoruz .
  3. Pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  4. Yeşil biberi ekleyip azıcık kavuruyoruz.
  5. Ardından kıymayı ekleyip kavuruyoruz ve rengi donmuş olan kıymanın üzerine salçamızı ekliyoruz.
  6. Ardından domatesleri ekliyoruz güzelce kavuruyoruz.
  7. Suyunu çektikten sonra 4 adet yumurtayı kırıp karıştırıyoruz.
  8. Tuzu ,baharatları da ekleyip altını kapatalım ve servis edelim afiyet olsun 🤗.

Çıtır Çıtır Ekmek Tarifi

Çıtır Çıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 300 ml su
  • 1 küçük paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı su

Çıtır Çıtır Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler karıştırılarak ekmek hamurunu elde edelim.
  2. Elimize yapışmayan humurumuzu mayalanması için.
  3. Üzerini streç filmle kapatarak 1 saat kadar dinlendirelim.
  4. Daha sonra mayalanan hamurumuzu alıp istediğimiz şekli vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim ve üzerini herhangi nemli bez veya kağıt havluyu hafif ıslatarak her tarafını kapatacak şekilde üzerini örtelim ve bu şekilde 25 dakika tepsi mayalanması sağlayalım.
  5. Hamur beklerken fırını 225 derece fansız olacak şekilde çalıştıralım ve fırının en altına ısıya dayanıklı bir kap içerisine kaynar su koyalım ki böylelikle ekmeklerimiz kurumadan pişebilsin.
  6. Tepsi mayası bittikten sonra ekmeklerimizin üzerine suyla karıştırdığımız yoğurdu sürerek, tepsiyi fırına yerleştirelim kontrollü bir şekilde 20 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun🎈.