1 Ağustos 2020 Cumartesi

Buz Gibi Limonata Tarifi

Buz Gibi Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 limon
  • 3 kaşık şeker
  • 3 bardak su

Buz Gibi Limonata Tarifi Yapılışı

  1. 1 limon kabuğunu beyazını almadan rendeleyelim.
  2. 3 kaşık şekerle ovalım.
  3. Limonu sıkalım ve 3 bardak su ekleyelim.
  4. Biraz bekletelim ve süzelim.
Afiyet olsun😊.

Kükü Tarifi

Kükü Tarifi İçin Malzemeler

Yeşillikler isteğe göre;
  • 2 -3 dal maydanoz
  • 2-3 dal ıspanak
  • 2-3 dal kişniş
  • 2-3 dal nane
  • 2-3 dal dereotu (olabilir ben kişniş ve taze soğan kullandım)
  •  4-5 yumurta
  • 1 çay kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber (isteye bağlı)
Kızartmak için;
  • Yağ

Kükü Tarifi Yapılışı

  1. Yeşillikleri doğrayalım.
  2. Yumurtanı kırıp un tuz ekleyip karıştıralım.
  3. Kızgın yağa ilave edelim.
  4. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü çevirelim. Kükümüz hazır.

Lor Peynirli Patatesli Salata Tarifi

Lor Peynirli Patatesli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 yeşil soğan
  • Yarım limon
  • Tuz

Lor Peynirli Patatesli Salata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtayı haşlanması için ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan 3-4 dakika sonra altını kapatıp bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Ardından patatesi soyup küp küp doğradıktan sonra iyice yıkayıp bir çay kaşığı tuz ile iyice karıştırıyoruz .
  3. 1 tatlı kaşığı sıvı yağla kızartmak için tava ya da küçük bir tencereye koyup kızartıyoruz.
  4. Maydanoz ve naneleri ve soğanı güzelce yıkayıp ince ince doğuyoruz. Geniş bir kapta üzerine limon da sıkarak karıştırıyoruz. Ve lor peynirini üzerine ekliyoruz.
  5. Kızaran patatesimizi kaba ekleyip üzerine de haşlanmış yumurtayı doğruyoruz.
Not 📌; Tava da kızartmak isteyenler için teflon tavayı öneriyorum. Fırında da pişirebilirsiniz.

Kalbura Bastı Tarifi

Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için
  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su

Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatmaya başlayalım.
  2. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 20 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Bir kaba margarin pudra şekeri sıvı yağı ve yumurtayı koyup iyice karıştıralım.
  4. Üzerine vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
  5. Sonra azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  6. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.
  7. Hamuru rendenin ince tarafına koyup üzerine bastırarak şekil verip tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve yarım saat şerbetini çektikten sonra süsleyip servis edebiliriz :).

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo koyun bağısağı
  • 250 gr iri bulgur
  • 350 gr pirinç
  • 1 tane orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
Baharatlar arzuya göre;
  • Nane
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
  • Salça
  • Yag

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Bağırsakları bir güzel içinden su geçirerek yıkayın.
  2. Daha sonra tuzlu ve limon tuzu üstüne serpip bir güzel ovun.
  3. Ovduktan sonra 10 dakika bekletin tekrar içli dişli 3 kez daha yıkıyoruz.
  4. Tekrar tuz limon tuzu serpip tek tek yıkayıp süzgece alın.
  5. İç harcı için pricn ve burgulu bir güzel yıkayın bir kaba alıp soğanı küçük küçük doğrayıp ilave edin .
  6. Ardından maydanozu ayıklayıp onuda doğrayın baharatları yağı salçayı ilave edin karıştırın.
  7. Parmağınızla bağırsakları tek tek doldurun .
  8. Sonra tekrar bir kaba alıyoruz limon tuzu döküyoruz .
  9. O şekilde ovun ovduktan sonra yıkayıp düdüklüye alın üzerine kaynar su döküp 35 dakika kısık ateşte pişirin.

Taze İncir Reçeli Tarifi

Taze İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze incir
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tozu

Taze İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İncirlerimiz fazla olgunlaşmamış olanı alalım.
  2. İncirleri güzelce yıkayalım kenara alalım.
  3. Şerbetimizi hazırlayalım 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su büyük bir tencereye katıp hafif koyu kıvamlı bir şerbet olmalı .
  4. İncirleri ister tüm isterseniz küçültebilirsiniz ben incirleri 2 ye böldüm kaynayan şerbete atalım ve kaynamaya bırakalım .
  5. İndirmeye yakın 1 çay kaşığı limon tozu ekleyelim.
  6. Yaklaşık orta ateş de 50 dakika pişirelim soğuduktan sonra kavanoza katabilirsiniz.

Mayasiz Pizza Hamuru Tarifi

Mayasiz Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı kek unu
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Mayasiz Pizza Hamuru Tarifi Yapılışı

  1. Pizza hamurunu ince sevenler için bu tarif.
  2. 1 adet büyük pizza tarifidir. Dilerseniz çoğalta bilirsiniz.
  3. Bütün malzemeleri derin bir kaba koyuyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
  4. Anında kullanılabilir halde. Beklemenize hiç gerek yok.
  5. Borcamınızı yağlayıp istediğiniz büyüklükte elleriniz ile yada merdane ile açabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun!.

Kurutulmuş Mis Kokulu Nane Tarifi

Kurutulmuş Mis Kokulu Nane Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 tane kurutmalık büyük boy nane

Kurutulmuş Mis Kokulu Nane Tarifi Yapılışı

  1. Nane yapraklarını tek tek dallarından ayırın.
  2. Bir kaba alarak çok güzle suyu arınana denk yıkayın.
  3. Daha sonra süzgece alın süzüldükten sonra temiz bir beze serip 2 gün güneşin altında bırakın.
  4. Kuruduktan sonra süzgeç yardımıyla övüp eleyin.
  5. Daha sonra bir poşetin içine alıp muhafaza edebilir.
  6. Arzu ettiğinizde yemeklerinize kullana bilirsiniz.

Erik Hoşafı Tarifi

Erik Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg erik (sarı ve kırmızı)
  • 1.5 litre su
  • İsteyen 1. 5 bardak şeker

Erik Hoşafı Tarifi Yapılışı

  1. Erikleri güzelce yıkıyoruz.
  2. Daha sonra tencereye ekleyip üzerine suyu ilave ediyoruz.
  3. Kabukları soyulana kadar kaynatıyoruz.
  4. Daha sonra altını kapatıp biraz soğumasını bekliyoruz.
  5. Süzgecin altına bir tencere veya kap alıp erikleri süzgece döküp eziyoruz.
  6. Daha sonra bir cam şişeye katıyoruz afiyetle tüketiyoruz.

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi İçin Malzemeler

2 büyük ya da 4 küçük porsiyon için:
  • 500 gram taze mantar (birkaç çeşit kullanırsanız, daha zengin bir tat alırsınız. ben bu sefer 300 gram istiridye mantarı ve büyük avuç kuru orman mantarını kullandım)
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 200 ml krema (bende 20% yağlı)
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 fiske tuz (bende vegeta)
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske muskat
  • 1 fiske kuru kekik
  • 8 damla trüf yağı (varsa)
Üzerine:
  • Kaşar rendesi (birkaç çeşit peynir kullanılabilir)

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları ve soğanı soyup, jülyen kesin.
  2. Tavada yağı ısıtıp, soğanı biraz tuzlayıp (ben vegeta ekledim) soteleyin ve ateşi yükseltip, mantarları ekleyin. Mantarların sulanmaması için yüksek ateşte kızarttın.
  3. Tavadaki karışım hafif kızarınca ve artan nem gidince, ateşi kısaltıp, krema ve soya sosunu döküp, karıştırın ve birkaç dakika arada karıştırarak pişirin. O arada fırını ısıtın.
  4. Ateşten alınca baharatları ve eğer varsa trüf yağını ekleyip, tekrar karıştırın.
  5. Küçük borcam ya da güveç kalıplara paylaştırıp, üzerine birer avuç rendelenmiş peyniri serpip, birkaç dakika fırınlayın. Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun!.

Kemik Suyu Tarifi

Kemik Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • İlikli kemik

Kemik Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Kemiğimizi iyice yıkıyoruz. Düdüklü tencereye koyuyoruz. Kemiğimizin miktarına göre üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde su ekliyoruz.(ben tencerenin maksimum ölçüsüne kadar su ekliyorum)
  2. Daha sonra havucumuzu ve soğanımızı soyup birkaç parçaya bölüyoruz ve tenceremize alıyoruz. Kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz.
  3. Düdüklü tencereden ses geldikten sonra en az 2 saat kaynatıyoruz. Süre dolduktan sonra et suyumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  4. Gündüz yapacaksanız eğer soğuduktan sonra 2-3 saat buzdolabın da bekletin. Buzdolabına koyunca katılaşıyor bu şekilde bardaklara koyup kaldırmak kolay oluyor.
  5. Ya da benim gibi geceden yaparsanız veya vaktiniz yok ise soğuduktan sonra iri delikli süzgeçten süzüp kullanacağınız ölçülerde bardaklara koyabilirsiniz.
Not ; ben minik kutulardakini oğlum için ayırdım çorbalara vs koymak için. Malum ek gıda zamanı başladı 🥰 bu arada minik kutuların bazılarında süzüp suyunu ayırdığım kemik suyundan geriye kalan ilik ve havuç var. İlik ve havucu elime eldiven geçirerek süzgeçte ezdim. Bunları da miniğime şifa olsun diye kaldırdım çorbalarda kullanmak için 🤭.

Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi

Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml )
  • 1 çay bardağı süt (115 ml )
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su ( 100 ml )
  • 5 – 5.5 su bardağı un ( 600 – 650 gram )
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker ( 720 gram )
  • 4 su bardağı su ( 800 ml )
İçi için;
  • Ceviz veya fındık içi
Üzerine dökmek için;
  • 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Su bardağı ölçüm 200 ml
  • Çay bardağı ölçüm 100 ml

Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için olan bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
  2. Daha sonra hamuru 12 parçaya bölelim bezeleri yuvarlayıp üzerilerini kapatıp buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
  3. Şerbetini yapalım şekerimiz tamamen eridikten sonra şerbetin altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  4. 2 saat sonra hamurları 2 şer 2 şer birleştirip nişasta ile açalım ilk olarak 6 bezeyi 2 şer 2 şer birleştirip 3 sefer açalım tepsimize dizelim.
  5. 3. Kata gelince cevizlerimizi dökelim.
  6. Ve geriye kalan 6 bezeyi de birleştirip 2 şer 2 şer birleştirip açalım.
  7. Üzerini istediğimiz gibi keselim.
  8. Ertmiş olduğumuz tereyağını üzerine dökelim.
  9. 165 derecede 1- 1. 5 saat kadar pişirelim.

Limonata Tarifi

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 lt su

Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Limon ve portakalı dörde bölüp en az bir gün önce dondurucuya atıyoruz.
  2. Şeker ile beraber un gibi olana kadar blenderden çekiyoruz.
  3. Limon tuzunu da ekleyip üç litre su ilave ediyoruz.
  4. Buzdolabında üç dört saat bekletip süzüyoruz.
Afiyet olsun.