1 Ağustos 2020 Cumartesi

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo koyun bağısağı
  • 250 gr iri bulgur
  • 350 gr pirinç
  • 1 tane orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
Baharatlar arzuya göre;
  • Nane
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
  • Salça
  • Yag

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Bağırsakları bir güzel içinden su geçirerek yıkayın.
  2. Daha sonra tuzlu ve limon tuzu üstüne serpip bir güzel ovun.
  3. Ovduktan sonra 10 dakika bekletin tekrar içli dişli 3 kez daha yıkıyoruz.
  4. Tekrar tuz limon tuzu serpip tek tek yıkayıp süzgece alın.
  5. İç harcı için pricn ve burgulu bir güzel yıkayın bir kaba alıp soğanı küçük küçük doğrayıp ilave edin .
  6. Ardından maydanozu ayıklayıp onuda doğrayın baharatları yağı salçayı ilave edin karıştırın.
  7. Parmağınızla bağırsakları tek tek doldurun .
  8. Sonra tekrar bir kaba alıyoruz limon tuzu döküyoruz .
  9. O şekilde ovun ovduktan sonra yıkayıp düdüklüye alın üzerine kaynar su döküp 35 dakika kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder