Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo koyun bağısağı
- 250 gr iri bulgur
- 350 gr pirinç
- 1 tane orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
Baharatlar arzuya göre;
- Nane
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- Salça
- Yag
Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi Yapılışı
- Bağırsakları bir güzel içinden su geçirerek yıkayın.
- Daha sonra tuzlu ve limon tuzu üstüne serpip bir güzel ovun.
- Ovduktan sonra 10 dakika bekletin tekrar içli dişli 3 kez daha yıkıyoruz.
- Tekrar tuz limon tuzu serpip tek tek yıkayıp süzgece alın.
- İç harcı için pricn ve burgulu bir güzel yıkayın bir kaba alıp soğanı küçük küçük doğrayıp ilave edin .
- Ardından maydanozu ayıklayıp onuda doğrayın baharatları yağı salçayı ilave edin karıştırın.
- Parmağınızla bağırsakları tek tek doldurun .
- Sonra tekrar bir kaba alıyoruz limon tuzu döküyoruz .
- O şekilde ovun ovduktan sonra yıkayıp düdüklüye alın üzerine kaynar su döküp 35 dakika kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder