Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi İçin Malzemeler
2 büyük ya da 4 küçük porsiyon için:
- 500 gram taze mantar (birkaç çeşit kullanırsanız, daha zengin bir tat alırsınız. ben bu sefer 300 gram istiridye mantarı ve büyük avuç kuru orman mantarını kullandım)
- 1 soğan
- 3 çorba kaşığı zeytin yağı
- 200 ml krema (bende 20% yağlı)
- 3 çorba kaşığı soya sosu
- 1 fiske tuz (bende vegeta)
- 1 fiske karabiber
- 1 fiske muskat
- 1 fiske kuru kekik
- 8 damla trüf yağı (varsa)
Üzerine:
- Kaşar rendesi (birkaç çeşit peynir kullanılabilir)
Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi Yapılışı
- Mantarları ve soğanı soyup, jülyen kesin.
- Tavada yağı ısıtıp, soğanı biraz tuzlayıp (ben vegeta ekledim) soteleyin ve ateşi yükseltip, mantarları ekleyin. Mantarların sulanmaması için yüksek ateşte kızarttın.
- Tavadaki karışım hafif kızarınca ve artan nem gidince, ateşi kısaltıp, krema ve soya sosunu döküp, karıştırın ve birkaç dakika arada karıştırarak pişirin. O arada fırını ısıtın.
- Ateşten alınca baharatları ve eğer varsa trüf yağını ekleyip, tekrar karıştırın.
- Küçük borcam ya da güveç kalıplara paylaştırıp, üzerine birer avuç rendelenmiş peyniri serpip, birkaç dakika fırınlayın. Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder