1 Ağustos 2020 Cumartesi

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi İçin Malzemeler

2 büyük ya da 4 küçük porsiyon için:
  • 500 gram taze mantar (birkaç çeşit kullanırsanız, daha zengin bir tat alırsınız. ben bu sefer 300 gram istiridye mantarı ve büyük avuç kuru orman mantarını kullandım)
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 200 ml krema (bende 20% yağlı)
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 fiske tuz (bende vegeta)
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske muskat
  • 1 fiske kuru kekik
  • 8 damla trüf yağı (varsa)
Üzerine:
  • Kaşar rendesi (birkaç çeşit peynir kullanılabilir)

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları ve soğanı soyup, jülyen kesin.
  2. Tavada yağı ısıtıp, soğanı biraz tuzlayıp (ben vegeta ekledim) soteleyin ve ateşi yükseltip, mantarları ekleyin. Mantarların sulanmaması için yüksek ateşte kızarttın.
  3. Tavadaki karışım hafif kızarınca ve artan nem gidince, ateşi kısaltıp, krema ve soya sosunu döküp, karıştırın ve birkaç dakika arada karıştırarak pişirin. O arada fırını ısıtın.
  4. Ateşten alınca baharatları ve eğer varsa trüf yağını ekleyip, tekrar karıştırın.
  5. Küçük borcam ya da güveç kalıplara paylaştırıp, üzerine birer avuç rendelenmiş peyniri serpip, birkaç dakika fırınlayın. Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder