Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml )
- 1 çay bardağı süt (115 ml )
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su ( 100 ml )
- 5 – 5.5 su bardağı un ( 600 – 650 gram )
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker ( 720 gram )
- 4 su bardağı su ( 800 ml )
İçi için;
- Ceviz veya fındık içi
Üzerine dökmek için;
- 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Su bardağı ölçüm 200 ml
- Çay bardağı ölçüm 100 ml
Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
- Hamuru için olan bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
- Daha sonra hamuru 12 parçaya bölelim bezeleri yuvarlayıp üzerilerini kapatıp buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
- Şerbetini yapalım şekerimiz tamamen eridikten sonra şerbetin altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- 2 saat sonra hamurları 2 şer 2 şer birleştirip nişasta ile açalım ilk olarak 6 bezeyi 2 şer 2 şer birleştirip 3 sefer açalım tepsimize dizelim.
- 3. Kata gelince cevizlerimizi dökelim.
- Ve geriye kalan 6 bezeyi de birleştirip 2 şer 2 şer birleştirip açalım.
- Üzerini istediğimiz gibi keselim.
- Ertmiş olduğumuz tereyağını üzerine dökelim.
- 165 derecede 1- 1. 5 saat kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder