1 Ağustos 2020 Cumartesi

Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi

Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml )
  • 1 çay bardağı süt (115 ml )
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su ( 100 ml )
  • 5 – 5.5 su bardağı un ( 600 – 650 gram )
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker ( 720 gram )
  • 4 su bardağı su ( 800 ml )
İçi için;
  • Ceviz veya fındık içi
Üzerine dökmek için;
  • 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Su bardağı ölçüm 200 ml
  • Çay bardağı ölçüm 100 ml

Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için olan bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
  2. Daha sonra hamuru 12 parçaya bölelim bezeleri yuvarlayıp üzerilerini kapatıp buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
  3. Şerbetini yapalım şekerimiz tamamen eridikten sonra şerbetin altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  4. 2 saat sonra hamurları 2 şer 2 şer birleştirip nişasta ile açalım ilk olarak 6 bezeyi 2 şer 2 şer birleştirip 3 sefer açalım tepsimize dizelim.
  5. 3. Kata gelince cevizlerimizi dökelim.
  6. Ve geriye kalan 6 bezeyi de birleştirip 2 şer 2 şer birleştirip açalım.
  7. Üzerini istediğimiz gibi keselim.
  8. Ertmiş olduğumuz tereyağını üzerine dökelim.
  9. 165 derecede 1- 1. 5 saat kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder