Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram yumuşak margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatmaya başlayalım.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 20 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Bir kaba margarin pudra şekeri sıvı yağı ve yumurtayı koyup iyice karıştıralım.
- Üzerine vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
- Sonra azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.
- Hamuru rendenin ince tarafına koyup üzerine bastırarak şekil verip tepsiye aralıklı olarak dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve yarım saat şerbetini çektikten sonra süsleyip servis edebiliriz :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder