1 Ağustos 2020 Cumartesi

Kalbura Bastı Tarifi

Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için
  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su

Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatmaya başlayalım.
  2. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 20 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Bir kaba margarin pudra şekeri sıvı yağı ve yumurtayı koyup iyice karıştıralım.
  4. Üzerine vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
  5. Sonra azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  6. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.
  7. Hamuru rendenin ince tarafına koyup üzerine bastırarak şekil verip tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve yarım saat şerbetini çektikten sonra süsleyip servis edebiliriz :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder