Kemik Suyu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- İlikli kemik
Kemik Suyu Tarifi Yapılışı
- Kemiğimizi iyice yıkıyoruz. Düdüklü tencereye koyuyoruz. Kemiğimizin miktarına göre üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde su ekliyoruz.(ben tencerenin maksimum ölçüsüne kadar su ekliyorum)
- Daha sonra havucumuzu ve soğanımızı soyup birkaç parçaya bölüyoruz ve tenceremize alıyoruz. Kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz.
- Düdüklü tencereden ses geldikten sonra en az 2 saat kaynatıyoruz. Süre dolduktan sonra et suyumuzu soğumaya bırakıyoruz.
- Gündüz yapacaksanız eğer soğuduktan sonra 2-3 saat buzdolabın da bekletin. Buzdolabına koyunca katılaşıyor bu şekilde bardaklara koyup kaldırmak kolay oluyor.
- Ya da benim gibi geceden yaparsanız veya vaktiniz yok ise soğuduktan sonra iri delikli süzgeçten süzüp kullanacağınız ölçülerde bardaklara koyabilirsiniz.
Not ; ben minik kutulardakini oğlum için ayırdım çorbalara vs koymak için. Malum ek gıda zamanı başladı 🥰 bu arada minik kutuların bazılarında süzüp suyunu ayırdığım kemik suyundan geriye kalan ilik ve havuç var. İlik ve havucu elime eldiven geçirerek süzgeçte ezdim. Bunları da miniğime şifa olsun diye kaldırdım çorbalarda kullanmak için 🤭.