2 Ağustos 2020 Pazar

Sebzeli Pastırmalı Omlet Tarifi

Sebzeli Pastırmalı Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • Pastırma
  • 1 adet kapya biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 çırpılmış yumurta

Sebzeli Pastırmalı Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Pastırma ve biberi tavaya alıp güzelce kavuruyoruz.
  2. Sonra yumurtaları çırpıp üzerine ekleyip üzerine maydanoz mis gibi 😅.
Hadi afiyet olsun 😋

En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi

En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (15-17 adet oluyor içinde)
  • 150 gram eritilmiş tereyağ (köpüğünü alıyoruz ki baklava kararmasın)
  • Bol bol toz halinde çekilmiş ceviz içi / fıstık / fındık
Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon

En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ki baklava pişene kadar oda sıcaklığına gelsin.
  2. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
  3. İçine limonun suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Fırını 170 dereceye ısıtıyoruz.
  5. Yufkadan bir adet tezgaha seriyoruz ve bir fırça yardımıyla her yerini biraz tereyağ ile yağlıyoruz.
  6. Uç kısmına cevizden koyup sıkıca sarıyoruz.
  7. Tepsiye uzunlamasına diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.
  8. En son kalan tereyağı ile (eğer çok az gelirse ekleme yapın) yufkaların üzerini yağlıyoruz ve parmak uzunluğunda (daha küçükte olabilir) kesiyoruz.
  9. Fırına verip pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  10. Pişen sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiriyoruz.
  11. Zaten hemen şerbetin tamamını çekecektir.
İşte bu kadar, afiyet olsun!.

Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta akı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un
  • Tuz
Arası için ;
  • 3 adet orta boy  patates
  • Pul biber
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri alıp karıştıralım.
  2. Sonra unu azar azar ilave ederek hamuru toparlayalım.
  3. 1 saat dinlendirelim. Sonra şekiller verip üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.
  4. 200 derece fırında yaklaşık olarak 40-45 dk pişirin ve servis yapabilirsiniz.

Bol Meyveli Ara Öğün +7 Ay Tarifi

Bol Meyveli Ara Öğün +7 Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç yaban mersini
  • 1 adet şeftali
  • Yarım muz
  • 1 adet hurma
  • 1 adet kuru incir
  • Yeteri kadar yulaf ezmesi

Bol Meyveli Ara Öğün +7 Ay Tarifi Yapılışı

  1. Şeftalinin kabuklarını soyup suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Hurma ve inciri yumuşaması için sıcak suda bekletiyoruz.
  3. Yulaf ezmesi yumuşayana kadar suda pişiriyoruz.
  4. Hepsini bir arada rondodan geçirip kavanozlara paylaştırıyoruz.

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı pişmiş kıyma
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yıkayıp soyup doğrayın tencereye zeytin yağını koyup kuru soğanı doğrayıp kızartın.
  2. Üzerine doğranmış kabakları ilave edip 10 dakika çevirin domatesleri kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
  3. Yemeğe ilave edin tuz ve karabiberi koyup üzerine pişmiş kıymayı ekleyip 1 çay bardağı sıcak su koyup pişirin .
  4. Suyunu çekince yağıyla 10 dakika daha çevirin.
Afiyet olsun.

Vegan Pankek Tarifi

Vegan Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 cup tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 2 cup soya, badem, yulaf veya herhangi bir vegan süt
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu ( öğütülmüş)
  • 6 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı bal veya pekmez
  • Zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı

Vegan Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Ilk olarak keten tohumu ve suyu karıştırıp 5 dk bekletiyoruz.
  2. Bunu yumurta yerine kullanacağız o yüzden jelleşmesi için bekliyoruz.
  3. Kuru malzemelerimizi bir kapta, sıvı malzemelerimizi ( keten tohumu ve su dahil ) ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
  4. Kuru ve sıvı karşımları birleştiriyoruz bir kapta.
  5. Ben genelde kuru malzemeyi karıştırarak sıvı malzemeyi ekliyorum.
  6. Yapışmaz bir tavada veya çok az yağ kullanarak pişiriyoruz  pankeklerimizi.
  7. Benim ufak tek pişirimlik pankek makinam var, onunla pişirdim.
  8. Yaklaşık 12 tane pankek çıkıyor bu tarifle.
  9. İsterseniz waffle da yapabilirsiniz bu tarifle.
Afiyet olsun.

Nefis Kahvaltılık Etimekli Patlıcan Tarifi

Nefis Kahvaltılık Etimekli Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane iri patlıcan
  • 2 tane sivri biber
  • 2 adet olgun domates
  • 1 kase yoğurt
  • 1 paket kızarmış etimek
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz , karabiber ,pul biber

Nefis Kahvaltılık Etimekli Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar küçük küp şeklinde doğranır.
  2. Tuzlu suda 10-15 dakika bekletilir. İyice süzülüp kurulanıp kızgın yağa atılır.
  3. Biberlerde doğranır patlıcanlar biraz kızarmaya başlayınca onlarda yağa atılır birlikte kızartılır.
  4. Domatesler ve sarımsak doğranıp iki kaşık zeytin yağında sotelenir tuz ve baharatlarla harmanlanır kızaran patlıcanlar bu sosun içine atılır.
  5. Soğumaya bırakılır. Etimeklere süzme yoğurt sürülür hazırlanan sos bu yoğurdun üstüne konup servis edilir.

Diyet Kahvaltı Tabağım Tarifi

Diyet Kahvaltı Tabağım Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet domates
  • Yarım salatalık
  • 5 adet siyah zeytin
  • 1dilim peynir
  • 2 adet haşlanmış yumurta

Diyet Kahvaltı Tabağım Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları haşladım.
  2. Sebzeleri doğradım.
  3. Gayet yeterli bir kahvaltı tabağı.
Afiyet olsun 😊.

Pileli Perde Tatlısı Tarifi

Pileli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi (sade cevizde kullanabilirsiniz sade Hindistan cevizi de ben karışık kullanmak istedim)
Sosu için ;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su çeyrek limon

Pileli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz (10 dk yeterli olacak).
  2. Yufkamızı açıp eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı yağımızı fırçayla sürüyoruz ceviz ve Hindistan cevizini karıştırıp gezdiriyoruz elimi ile perde şeklinde toplayarak yağlanmamış fırın tepsisine diziyoruz.
  3. Yufkalar bitesiye bu şekil tepsiye dolduruyoruz 190 derece önceden ısınmış fırında 20 dk ön pişirme yapıyoruz .
  4. Sosumuz için uygun bir gapta yumurtayı iyice çırpıyoruz süt ve yağı da koyup karıştırıyoruz .
  5. İrmik ,vanilya,  karartma tozunu da ilave edip limonu da rendeleyip iyi karıştırıyoruz .
  6. Fırından çıkan tatlımızın üstüne eşit bir şekilde gezdiriyoruz tekrar fırına verip yarım saat pişiriyoruz (altı ve üstü nar gibi kızarsın).
  7. Çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı afif gidince soğuk şerbetimizi döküyoruz .
Soğuyunca servise hazırdır❤Afiyet olsun⚘.

Kıyma Köftesi Tarifi

  Kıyma Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Az yağlı kıyma bir portakal büyüklüğünde
  • 2 dilim pide ekmek
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber kimyon
  • 10 dal kadar maydanoz
  • 4 büyük diş sarımsak
  • 1 soğan

 Kıyma Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve sarımsağı rondodan geçirip kıymaya ekledim.
  2. Ardından ekmeği rondodan geçirip ekledim yağ ve baharatlar eklenip yumurtayı kırdım.
  3. Maydanozu küçük küçük doğrayıp güzelce yoğurdum.
  4. Küçük köfteler şeklini verip arkalı önlü az yağda pişirdim.

Kıyır Kıyır Kahvaltı Poğaça Tarifi

Kıyır Kıyır Kahvaltı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardak sıvı yağı
  • 1/2 (yarım) bardak yoğurt(yarım su bardak)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yumurta akı hamura katıyoruz
  • Tuz
  • 1 yumurta sarisi +1 tatlı kaşık pekmez
Üzerine sürmek için;
  • 3,5 bardak un
  • Susan
İç harcı;
  • Sucuk
  • Peynir

Kıyır Kıyır Kahvaltı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta sarisi ve pekmez hariç tüm malzemeler mutfakşefe koyup yoğuruyoruz.
  2. Sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine harcını koyuyoruz.
  3. Bir tepsiye yağılı kağıt koyup poğaçaları tepsiye dizelim.
  4. Son olarak üzerine yumurta sarısı ve pekmez sürelim ve susama batıralım.
  5. Ben aksamdan hazırladım ve buzdolabında bekletelim.
  6. Sabah taze pişirdim. 200 derecede alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
Yapıp ve deneyenlere afiyet olsun 💞☺️.

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker eriyince 5 dk kaynatılır soğumaya bırakılır.
  2. Ardından hamur için tüm malzemeler katılır.
  3. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılıp çay bardağının ağzıyla hamurun üstüne dalga şekli verilir.
  4. Daha sonra daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirilir.
  5. Piştikten sonra fırından çıkarılıp üzerine soğuk şerbet dökülür.
  6. Tatlı şerbeti çekene kadar dinlendirilir.
  7. Ardından üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Bebeklere Yazlık Hafif Yoğurtlu Atıştırmalık +8 Ay Tarifi

Bebeklere Yazlık Hafif Yoğurtlu Atıştırmalık +8 Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük salata
  • Yarım havuç
  • Yarım avokado
  • Yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı labne
  • 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş ceviz

Bebeklere Yazlık Hafif Yoğurtlu Atıştırmalık +8 Ay Tarifi Yapılışı

  1. Hepsini ince rendeden geçirerek yoğurt ve labne ile karıştırıyoruz.
Not: biz taneli gıdaya geçtiğimiz için rende kullandım siz dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz.