En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (15-17 adet oluyor içinde)
- 150 gram eritilmiş tereyağ (köpüğünü alıyoruz ki baklava kararmasın)
- Bol bol toz halinde çekilmiş ceviz içi / fıstık / fındık
Şerbeti için:
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limon
En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ki baklava pişene kadar oda sıcaklığına gelsin.
- Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
- İçine limonun suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Fırını 170 dereceye ısıtıyoruz.
- Yufkadan bir adet tezgaha seriyoruz ve bir fırça yardımıyla her yerini biraz tereyağ ile yağlıyoruz.
- Uç kısmına cevizden koyup sıkıca sarıyoruz.
- Tepsiye uzunlamasına diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.
- En son kalan tereyağı ile (eğer çok az gelirse ekleme yapın) yufkaların üzerini yağlıyoruz ve parmak uzunluğunda (daha küçükte olabilir) kesiyoruz.
- Fırına verip pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Pişen sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiriyoruz.
- Zaten hemen şerbetin tamamını çekecektir.
İşte bu kadar, afiyet olsun!.