Yoğurtlu Salça Soslu Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1, 5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Kaynar su
Sosu için;
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
Yoğurtlu Salça Soslu Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı
- Bulgur ve irmik bir kapta kaynar suyla ıslatılır (kısır ıslatır gibi miktarda su ile), ağzı kapalı 10 dk bekletilir.
- Malzemeler şişince un ve tuz ilave edilip yoğurulur, yoğururken yanınızda sıcak su bulundurun. Gerektiğinde elinizi suya batırıp yoğurmaya devam edersiniz.
- Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler elde edelim.
- Bir yandan da tencerede kaynamakta olan tuzlu suya köfteleri atıp 15 dk haşlıyoruz.
- Kevgir yardımıyla köfteleri servis tabağına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim.
- Tavada yağımızı kızartıp salçayı ilave edelim, kavrulan salçanın üzerine baharatı da atıp ocağı kapatalım.
- Yoğurtlanan köftelerin üzerine salçalı sosumuzu da döküp servis edelim.
- Bu arada köfteleri yedikten sonra da kalan yağlı sarımsaklı salçalı sosa ekmeğinizi bandırıp yemeyi unutmayın, en tatlı kısmı burası😊.
Afiyet olsun 🙂.