2 Eylül 2020 Çarşamba

Yalancı Çökertme Kebabı (Tavuklu) Tarifi

Yalancı Çökertme Kebabı (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler

Çıtır patatesi;
  • 3 orta boy patates
  • Sıvı yağı, tuz
Tavuğu:
  • Yarım kilo doğranmış tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı süt
  • Kekik, tuz, karabiber
  • Tereyağı
Salça sosu:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Biraz su
  • Kekik, karabiber

Yalancı Çökertme Kebabı (Tavuklu) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları süt ve baharatlarla karıştırıp marineleyin. Ben dolapta bekletmedim yarım saat 1 saat bekletseniz de güzel olur.
  2. Tavaya tereyağı koyup tavukları pişirmeye bırakalım. Bu sırada patatesleri soyup incecik doğrayalım.
  3. Çıtır olması için patatesleri asla suya koymayın ve silmeyin.
  4. Patatesleri 3 4 parmak kalınlığında sıvı yağında kızartalım. Kızaranları kenara alalım.
  5. Salça sosunu yapmak için tavaya zeytinyağı ve salçayı koyup biraz karıştıralım.
  6. Domates rendesi de ekleyip karıştıralım. Biraz sulanınca üzerine sulandırmak için su ekleyelim. Tabaklayalım. Afiyet olsun 🤩.

Çikolatalı Toplar Tarifi

Çikolatalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 paket petibör bisküvi
  • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Çikolatalı Toplar Tarifi Yapılışı

  1. Misafirlere, özel günlerde, kahve ve çay yanında hafif görseli güzel ikramlıklar.
  2. Hazır çikolata sosunu tencereye alarak 2. 5 su bardağı sütle kaynatmaya başlıyoruz.
  3. Bu sırada petibör bisküvileri çok küçük olmayacak ağıza gelecek şekilde kırıyoruz.
  4. Bisküvilerin içine yarım su bardağı cevizi ilave ediyoruz daha sonra pişen sosumuzu bisküvilerin içine döküp iyice bütün hale gelene kadar karıştırıyoruz.
  5. Karışımı yuvarladıktan sonra dilediğimiz gibi Hindistan cevizi rendesine, cevize fıstığa buluyoruz.
Afiyet olsun deneyen herkese.

Teremyağlı Peynirli Poğaça Tarifi

Teremyağlı Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 75 gram teremyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz, kontrollü
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
İçine;
  • Beyaz peynir
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Teremyağlı Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce teremyağımızı oda ısısında bekletiyoruz.
  2. Derin bir kap içinde diğer malzemelerimizi ekleyerek teremyağını da koyarak ne katı ne yumuşak normal bir hamur haline getiriyoruz .
  3. Elimize küçük parçalar alarak içine bir parça peynir koyarak ağızlarını kapatıyoruz.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizerek üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serperek fırına veriyoruz.
  5. 180 derece de pişiriyoruz 🤗.

Antep Tava Tarifi

Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına göre tavuk baget( kazanınıza açtırın)
  • 4,5 adet patates
  • 3,4 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

Antep Tava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm malzemeleri güzelce yıkayıp, soyuyoruz.
  2. Patates, kuru soğan, biber, domates tüm malzemeleri elma dilim şeklinde doğrayalım.
  3. Sarımsaklar diş diş kullanılacak.
  4. Sonrasında büyükçe bir kabın içinde tüm malzemeyi harmanlayın.
  5. Üzerine tüm baharatları ve suda erittiğiniz salçayı da yağıda ekleyin ve fırın tepsisine dizin.
  6. 200 derece fırında 45 dk kadar pişirin.
Oldukça kolay ve lezzetli bir ana yemek olacaktır. Afiyetle kalın ❤.

Sağlıklı Bebek Çorbası Tarifi

Sağlıklı Bebek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram kıyma
  • 1 küçük boy patates
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı yoğurt

Sağlıklı Bebek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce biraz sıvı yağ ile naneyi kavurun .
  2. Ardından kıymayı ekleyip biraz daha kavurun .
  3. Sonra patatesleri küp küp doğrayıp ekleyin.
  4. Üzerine pişirin ve suyunu ekleyin.
  5. Kaynamaya bırakın .
  6. Kaynayınca ayrı bi kaba yoğurdu koyun ve çorbanın suyundan ekleyin.
  7. Bütün çorbayı birleştirin.
  8. Birazda tuz atın ,sonra blenderden geçirebilirsiniz .
  9. Benim oğlum 12 aylık bayılıyor bu çorbaya.

Pişmeyen Magma Kurabiye (Bu Tariften Başka Yerde Yok) Tarifi

Pişmeyen Magma Kurabiye (Bu Tariften Başka Yerde Yok) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 150 ml
  • 2 paket petibör bisküvi (50 tane, robottan çekilmiş un gibi)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
  • 1 su bardağı süt
İç sosu için:
  • 1,5 su bardağı böğürtlen ( dondurulmuş kullandım, tazeside olur)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • Fındık kadar tereyağı
Bulamak için:
  • 1 yemek kaşığı kakao

Pişmeyen Magma Kurabiye (Bu Tariften Başka Yerde Yok) Tarifi Yapılışı

  1. Böğürtlenleri ocağa alıp şekeri de ekleyerek birazcık pişirip, suda erittiğimiz nişastayı ve tereyağını ekleyip karıştırarak kaynayınca da ocağı kapatıyoruz.
  2. Aynı zamanda da robottan bisküvileri un gibi olacak kadar övütüp, kakao, tarçın ve şekeri kuru olarak karıştırıp, erimiş yağ ve sütü ekleyerek karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
  3. Kurabiye hamuru kıvamını alan bisküvili hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlatıp sonrada limon sıkacağının tersini döndürerek, streç film geçirip hamura, içli köftenin dışı gibi elimizle çevirerek ortasını açıp şekil veriyoruz.
  4. Ortası oyulan kurabiyelerin içine hazırladığımız böğürtlenli sostan bir tatlı kaşığı bırakarak, streç film yardımıyla böğürtlenli sosun üzerine kenarlarını kapatıyoruz. (fotoğraflara bakabilirsiniz).
  5. Kapattığımız kurabiyelerin sadece altını kakaoya bulayarak (çok değil hafifçe) bir tabağa diziyoruz.
  6. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp, kalan böğürtlenli sosu minik kurabiyelerin üzerinden azıcık azıcık dökerek dolaba alıyoruz.
  7. Mağma kurabiyeler servise hazır :) bu ölçüden 20 tane kurabiye çıkıyor, sosu üzerine dökmeyip sadece içinde de kulanabilirsiniz, her iki halde fotoğrafladım.
Deneyenlere afiyet-i şifa olsun 🙏.

Nektarili Anne Sütlacı Tarifi

Nektarili Anne Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (damak tadına göre değişebilir)
  • 2 paket vanilya
  • 4 adet nektari (benim küçük olduğu için 4 tane kullandım siz daha fazla, ya da az kullanabilirsiniz)

Nektarili Anne Sütlacı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra üzerine sütü ekleyip arada karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kapatmadan 5 dakika önce şekeri ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz.
  4. Kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  5. İstediğiniz şekilde nektarları kesip ekleme yapabilirsiniz.
  6. Ben önce kullandığım bardağın içine koydum daha sonra üzerini süslemede kullandım, tercih sizin.
  7. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 2.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2.5 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 2 su bardağı kuru üzüm
  • 2 su bardağı küp kesilmiş kuru kayısı
  • 2 su bardağı küp kesilmiş kuru incir
  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kaynamış karanfil suyu

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce buğdaylar iyice yıkanıp süzülür ve suda 10 dk haşlanır.
  2. Kararan su süzülür ve tekrar yıkanır ve haşlanır.
  3. 10 dk daha kaynatılan buğday süzülür ve yıkanıp tekrar süzülür.
  4. Yani yıkama ve kaynatma işi 2 defa yapılır.
  5. Aşurenin renginin koyu olmaması in bu adım önemlidir.
  6. Sonrasında 4 litre sıcak suda buğdaylar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dk kadar kaynatılır.
  7. Buğdayların iyice yumuşaması gerekiyor.
  8. Buğdayları kaynatma sırasında kuru üzüm kuru kayısı ve kuru incir ayrı kaplarda kaynamış suyun içerisinde 10 dk bekletilir ve suları süzülür.
  9. Buğdaylar kaynayıp yumuşadıktan sonra haşlanmış nohut ve fasülye, kuru üzüm, kayısı, incir ve yıkayıp süzülen pirinç ve bulgur eklenip 10 dk daha kaynatmaya devam edilir.
  10. Ardından fındık, şeker, sıcak süt, karanfil suyu ve tuz karabiber eklenip 10 dk daha kaynatılır.
  11. Kaynatma işlemlerinde dikkat edilmesi gereken su miktarıdır.
  12. Su eksildikçe kıvama ve arzunuza göre sıcak su ekleyebilirsiniz.
  13. Şeker oranını kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.
  14. Kaynama işlemi bittikten sonra ocaktan alıp kaselere paylaştırabilirsiniz.
  15. Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz.
  16. Ben kuru incir hindistan cevizi fındık ve kuş üzümü kullandım. Afiyet olsun 🌺

Çakma Özbek Pilavı Tarifi

Çakma Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 tutam dere otu
  • 2 kaşık zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 adet mantar tuz su
  • 1 adet et bulyon
  • 1 kase kavurma


Çakma Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri tuzlu suda yarım saat beklettim sıcak suda soğanları doğrayıp biraz kavurdum .
  2. Havuçu, bademi ,mantarı da ilave edip kavurdum .
  3. Pirinçleri iyice yıkayıp ekledim .
  4. Tuzu bulyonu kavurmayı da ilave edip iyice kavurdum .
  5. Üstünü geçecek şekilde sıcak su ekleyelim.
  6. Tereyağ koyup pirinçler pişene kadar pişirin.
  7. Üstüne dere otu ekleyip demlensin, servise hazır afiyet olsun.


Kolay Pratik Kek Tarifi

Kolay Pratik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kolay Pratik Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta bir kapta güzelce çırpılır .
  2. Daha sonra süt ,sıvı yağ eklenir karışır ve diğer malzemeler de karıştırılıp kek harcımız hazırlanır (kekin harcını kalıba dökerken yarım su bardağı kadar ayırıp kakao koyarak kakaoyu çırpıp mozaik şekilli yapabilirsiniz ).
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımız da 30 -35 dk kontrol edilerek kekimiz hazır olur.
Afiyet olsun.

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 tane kuru soğan (piyaz doğranmış olucak)
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Maydanoz, biberi, dereotunu ince kıyıyoruz .
  2. Diğer malzemeleri de ekliyoruz.
  3. Karıştırıp servis ediyoruz yapacaklara afiyet olsun çok doyurucu.

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 9 adet dolmalık biber
  • 3 adet cin biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet kabak
  • 4 çorba kaşığı sumak(önceden kaynar su içinde bekletilir
İçi için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 2-3 dal taze nane
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 400 gram kavurma (miktar isteğe bağlı)
  • 1 baş soğan

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar kesilip içleri oyulur, aynı şekilde diğer malzemelerimizin içlerini de temizleriz.
  2. İçini oyduğumuz domateslerin içlerini de iç harca ekleriz.
  3. Kuru soğan, maydanoz, domatesin içi, kavurma, cin biberler doğranır.
  4. Doğradığımız malzemelerin üzerine yağ, tuz ve pul biberimizi, yıkadığımız pirinçi de ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  5. Oyduğumuz patlıcan, biber vs içerisini iç malzememiz ile dolduruyoruz.
  6. Görseldeki gibi iç içe geçirip tencereye döşüyoruz.
  7. Üzerine dolma taşı yoksa da benim gibi cam bir düz tabak kapatın.
  8. Tabağımızın üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı zeytin yağı döküyoruz.
  9. Ayrı bir yerde kaynatmış olduğumuz 2 ölçü suyu tabağın üzerinden tencereye döküyoruz.
  10. Ateşe bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.
  11. 20 dk kaynadıktan sonra sumak suyunu döküyoruz ve 25 dk daha kaynatıyoruz.
Afiyet olsun🥰.

Köz Biberli Mantar Salatası Tarifi

Köz Biberli Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 3 tane kırmızı kapya biber (közlenmiş)
  • Küçük bir kase mısır
  • 10 tane biberli zeytin
  • 3-4 tane kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
Sosu İçin;
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Köz Biberli Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları doğrayıp, yarım limon sıkılmış suda haşlayın.
  2. Biberleri közleyin ve soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Kornişon, turşu ve zeytinleri de doğrayın.
  4. Dereotunu ve mısırı ekleyip, sos malzemelerini ilave edip karıştırın. Nefisss 👌😋 salatamız hazır.
Afiyet olsun.