Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler
- Kişi sayısına göre tavuk baget( kazanınıza açtırın)
- 4,5 adet patates
- 3,4 adet domates
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 baş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
Antep Tava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tüm malzemeleri güzelce yıkayıp, soyuyoruz.
- Patates, kuru soğan, biber, domates tüm malzemeleri elma dilim şeklinde doğrayalım.
- Sarımsaklar diş diş kullanılacak.
- Sonrasında büyükçe bir kabın içinde tüm malzemeyi harmanlayın.
- Üzerine tüm baharatları ve suda erittiğiniz salçayı da yağıda ekleyin ve fırın tepsisine dizin.
- 200 derece fırında 45 dk kadar pişirin.
Oldukça kolay ve lezzetli bir ana yemek olacaktır. Afiyetle kalın ❤.