3 Eylül 2020 Perşembe

10 Dakikada Kahvaltik Tarifi

10 Dakikada Kahvaltik Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bursa domatesi
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kekik tuz

10 Dakikada Kahvaltik Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağı alalım ısınsın üzerine domatesleri ince halka doğrayalım ağzını kapatalım pişirelim.
  2. Diğer tarafını da çevirip iyice pişmesini sağlayalım.
  3. Tuzumuzu damak tadına göre ayarlayalım kekiğini hepsini üstüne gelecek şekilde atalım.
  4. Üzerine kaşar peynirini koyup ağzını kapatalım kaşar peyniri sündüğün de kahvatılığımız hazır.

Kışlık Domates Kurusu Tarifi

Kışlık Domates Kurusu Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar armut domates çok sulu olmasın
  • Sulu ise çabuk kurumaz ve salamura tuz

Kışlık Domates Kurusu Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri güzelce yıkayalım boydan ikiye bölüp ya da kalın dilimlerde yapabilirsiniz geniş tepsilere güzelce dizelim.
  2. Üzerlerine bol tuz serpiştirelim ve bol güneş alan açık alanlara balkon ya da bahçe duvarına yerleştirelim.
  3. Çok sıcak günlerde 1-2 günde kuruyacaktır.
  4. En geç bir haftada kurur.
  5. Altlarını kontrol edelim, nemli ise alt üst yapalım çevirelim.
  6. Yumuşaklığı gidip kıtır bir kıvam alınca kurumuş demektir.
  7. İster dolapta ister serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Ben poşetleyip buzdolabında saklıyorum, tazeliğini kaybetmiyor. Afiyet olsun.

Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi

Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 400 gram mantar
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Ben daha önceden haşladığım etle yaptım bu tarifi tavaya yağlarımızı ekliyoruz .
  2. Ardından etimizi ve piyaz doğranmış soğanı ekleyip 3 dk kadar orta ateşte ikisini kavuruyoruz.
  3. Ardından doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave ediyoruz biberleri de biraz kavurduktan sonra doğradığımız mantarları, tuzunu ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kısıyoruz.
  4. Kısık ateşte mantarlar suyunu bırakıp suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Ben ekstradan su eklemedim mantarların suyunu çekince kremamı da ekledim.
  6. 5 dk kadar kısık ateşte kavurdum çok lezzetli oldu deneyecek olanlara şimdiden afiyet osun.

Şehriye Salatası Tarifi

Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 4 – 5 dal yeşil soğan
  • 1 adet kapya biber
  • Mısır
  • Limon
  • Tuz

Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Şehriyeler sıvı yağda hafif rengi pembeleşinceye kadar kavrulur .
  2. Üzerine kaynar su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
  3. Yeşillikler ve kırmızı biber doğranır.
  4. Soğuyan şehriyeleri doğradığınız malzemeler ve mısır eklenir limon ve tuz katıp karıştırılır.

Tost Ekmeğinde Mini Pizza Tarifi

Tost Ekmeğinde Mini Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • Tost ekmeği
  • Küçük dilimlenmiş sivri biber
  • Küçük dilimlenmiş sucuk
  • Küçük dilimlenmiş domates
  • Haşlanmış mısır
  • Çekirdeği çıkartılmış zeytin
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı süt

Tost Ekmeğinde Mini Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Bir kap içerisine bütün malzemeleri alalım.
  2. Kaşık yardımı ile karıştıralım iç harcımızı tost ekmeklerimizin üzerine dökelim.
  3. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Not : fırından fırına değişiklik gösterebilir, kontrollü bir şekilde pişirin.
Afiyet olsun.

Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye

Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Geceden ıslattığım fasulyeyi bir tencerede kaynatıyoruz.
  2. Ardından dan küp küp doğradığım soğanımı kavuruyorum.
  3. Kavrulmuş olan soğanıma salçayı, pul biberi kavurup tekrardan kavuruyorum.
  4. Haşlanmış fasulyemi tencereye döküp üzerine geçecek miktarda sıcak su koyup pişiriyoruz.

Ev Yapımı Pizza Tarifi

Ev Yapımı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 kilodan fazlaca un
  • 2 yemek kaşığı süt kaymağı(olmasa da olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
  • Domates püresi
  • Fesleğen
  • Zeytinyağ
Üstüne;
  • Kaşar
  • Renkli biberler
  • Mantar
  • Mısır
  • Yeşil zeytin
  • Sucuk
  • Sosis
  • Bir kaç parça tereyağ

Ev Yapımı Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru önce sıvı malzemeleri karıştırıp sonra tüm malzemeleri katıp yoğuralım.
  2. 1 saat mayalandıralım. Bu arada üstü için tüm malzemeleri doğrayıp hazırlayalım.
  3. Sos için malzemeleri de başka bir kapta karıştıralım. Bu malzemelerden en az 4 büyük fırın tepsisi çıkıyor.
  4. Ben üç beze alıp sonuncusunu pişi yapmak için buzdolabına attım.
  5. Bezeleri açıp yağlı kağıt serili tepsiye yayalım. Üzerine sosdan sürüp tüm malzemeleri üzerine yayalım.
  6. En son bir kaç parça tereyağ atıp fırına verelim. Fırının alt raflarına koyarsak ve hamuru kalın açmazsak hamur olmaz ve altıda güzel pişer!!! afiyet olsun 😋.

Çam Fıstıklı Kek Tarifi

Çam Fıstıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilyalı şeker
  • 1 çay bardağı kıyılmış cam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı limon rendesi
Üzerine;
  • 1 paket çikolata ve ceviz ile süsleyebilirsiniz

Çam Fıstıklı Kek Tarifi Yapılışı


  1. Yapılış yumurtayla şekeri mikserle güzelce çırpalım
  2. 6-7 dakika kadar tereyağını da ilave edip karıştıralım .
  3. Unu kabartma tozunu vanilyayı da eleyerek karışıma ilave edip el çırpıcısıyla karıştırıp cam fıstığı ve limon rendesini de ilave edip.
  4. Kek kalıbına dökebilirsiniz önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kontrollü olarak pişirelim,  .

2 Eylül 2020 Çarşamba

Çin Usulu Tatlı Ekşili Tavuk Tarifi

Çin Usulu Tatlı Ekşili Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk küp küp kesilmiş
  • 4 yemek kaşığı  sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 4 biber
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı  soya sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı  ketçap
  • 2 yemek kaşığı  şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ananas isteğe bağlı
  • 1 yemek kaşığı  nişasta
  • Yarım çay bardağı su (nişastayı karıştırmak için)
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • Karabiber
  • Üzerine serpmek için az susam
Tavuğu bulamak için;
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sut
  • Göz karar nişasta
  • Tavuğu kızartmak için bol sıvı yağ

Çin Usulu Tatlı Ekşili Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Küp küp kesilmiş tavuklarımızı bi tabağa alıyoruz ve az tuz ve karabiber serpiyoruz.
  2. Yumurta ve sütü çırpıyoruz.
  3. Tavuğu önce yumurta karışımına batırıyoruz sonra nişastaya bulayıp kızgın bol sıvı yağımıza koyuyoruz.
  4. Rengi altınlaşana kadar kavuruyoruz ve kağıt havlu ile serilmiş tabağa alıyoruz.
  5. Soğanımızı ve biberimizi büyük küpler halinde kesiyoruz, sarımsağımızı da küçük kesiyoruz ve 4 yemek kaşığı sıvı yağa 3 dk hepsini kavuruyoruz.
  6. Sebzeler hafif kıtır kalmalı. Sonra geride kalan tüm malzemelerimizi katıyoruz ve 3 dk sosun kıvama gelmesi için kaynatıyoruz.
  7. En son tavuklarımızı da katıyoruz, sosun tavuğun her yerine gelmesi için iyice karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  8. Servis tabağımıza alınca üzerine az susam serpiyoruz ve hazır!.
  9. Yemek pişer pişmez  yenmeli yoksa tavuk kıtırlığını kaybeder.
Şimdiden afiyet olsun!.

Kaymaklı Sebzeli Börek Tarifi

Kaymaklı Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç harç;
  • Dilediğiniz kadar yağsız, tuzsuz peynir veya lor
  • 2 büyük kabak
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 büyük kuru  soğan
  • 1/2 (yarım) bağ sapları alınmış maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) bağ dere otu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5 adet yufka (ben yırtarak 4 kullanıyorum)
Sosu için;
  • 2 kaşık yoğurt kaymağı veya normal kaymak
  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) şişe soda
  • 1 çay bardağı ev yoğurdu veya normal yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu

Kaymaklı Sebzeli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sosu bir kapta hazırlayarak el rondosuyla pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
  2. Kabak, havuç ve patatesi rendeleyerek bir kaba koyun ve tuzu üzerin e atın o sırada sosu hazırlayabilirsiniz bir süre bekleyecek.
  3. Sonra sularını süzün ve diğer malzemeleri çok küçük doğrayarak içine koyun. İç harcımız hazır.
  4. Ben dikdörtgen fırın tepsisinde yaptım. Tepsiyi yağlıyoruz ardından yufkanın bir tanesini en alta serip dışarı taşan bölümleri keserek ortaya seriyoruz.
  5. 2. Yufkanın yarısını da yırtarak seriyoruz ve sos, ardından iç harç koyarak devam ediyoruz böreğimize.
  6. Son olarak son yufka en üste gelecek şekilde sosu ve harcı koymaya devam ediyoruz.
  7. En son kalan sosu komple tepsideki böreğin üzerine dökerek kesip susam ve çörek otuyla süslüyoruz.
  8. 18 derece fırında üzeri kızarana kadar alt üst ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun efendim.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 4 yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
Kraması için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
Arası için:
  • 2 muz

Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazlarını yarım çay bardağı şekerle kar kıvamına gelene kadar çırpın. Sarılarını 1 çay bardağı şekerler rengi açılana kadar çırpın.
  2.  Kuru malzemeleri ve suyu yumurtaların sarısına eleyerek ekleyin ve çırpın.
  3. Daha sonra beyazlarını da spatula yardımıyla köpüklerni söndürmeden ekleyin ve karışımınızı bir genişçe bir tepsiye 1-2 cm kalınlığında olacak şekilde dökün.
  4. 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Çok ince katman halinde olduğu için çabuk pişecektir.
  5. Kekiniz fırında iken kremasını yapmak için krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak fokurdayana kadar pişirin.
  6. Soğuduktan sonra vanilya ve krem şantiyi de ekleyin ve karıştırın.
  7. Kekiniz fırından çıktıktan sonra başka bir yağlı kağıda pudra şekeri serpin ve kekinizi onun üstüne ters çevirip rulo haline getirip 5-10 dakika bu şekilde bekletin.
  8. Rulonuzu açtıktan sonra kekinizi eşit dikdörtgen dilimlere bölün ve içine kremanızı, dilimlediğiniz muzları da koyup sarın. Ben toplam 8 dilim çıkardım.
  9. Soğuması için dolapta beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz 😊

Bomba Kurabiye Tarifi

Bomba Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3, 5-4 su bardağı un (3 bardaktan sonrasını kontrollü ekleyin)
  • 1 paket vanilya
  • Nutella

Bomba Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce nutellayı tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt koyduğunuz bir tabağa koyup buzluğa atın.
  2. Kurabiye malzemelerinin hepsini karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin
  3. Unu eklerken kontrollü ekleyin lütfen.
  4. Buzdolabında hamurunuzu 30 dakika dinlendirin.
  5.  Buzdolabından çıkardıktan sonra küçük yuvarlak şekiller verin. Avucunuzda içini oyacak şekli verin ve buzluktan çıkardığınız çikolataları çıkarıp içerisine yerleştirin.
  6.  Çikolatalar dışarıda hemen eridiği için teker teker çıkarmanız daha iyi olacaktır.
  7.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsuun.

Waffle Kurabiye Tarifi

Waffle Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3 kaşık şeker
  • 3 kaşık tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 bardak un

Waffle Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
  2. Daha sonra küçük küçük yuvarlayıp waffle makinasında pişireceğiz. Afiyet olsun