3 Eylül 2020 Perşembe

Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi

Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi İçin Malzemeler

Çorbası için :
  • 2 su bardağı kuru fasulye(bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 adet kuru soğan (büyükse 1 tanede olabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı ülker teremyağ
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 (yarım) adet limon
Köftesi(topalak)için:
  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıcak su
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un (iki yemek kaşığı içine iki yemek kaşığı bulamak için)
  • 1  tatlı kaşığı tuz
  • 1  tatlı kaşığı nane
  • 1  tatlı kaşığı  toz biber
  • 1  tatlı kaşığı  kimyon (dilediğiniz baharatlar)
  • Ve köfteleri yuvarlarken ellerimizi ıslatmaya az yeteri kadar su

Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi Yapılışı


  1. Düdüklü tenceremizi ocağa alıyoruz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir dolu yemek kaşığı tereyağ alınır ve ince ince doğradığımız soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Salça eklenip karıştırılır. Fasulyeler eklenip beş dk kadar kaçırdıktan sonra sıcak su ve tuzu ilave edilip düdüklünün kapağı kapatılıp, düdüğünü indirdikten sonra 20 dk kadar pişirilir ve ocak kapatılır.
  3. Köfte malzemelerimiz ve baharatları karıştırıldıktan sonra elimizi hafifçe suya batırıp ufak ufak köfteler yuvarlanıp iki yemek kaşığı un serptiğimiz kapta toplanır.
  4. Köftelerimiz unundan ayrılıp pişen fasulyemizin olduğu tencereye aktarılır.
  5. Sarımsağımız rendelenir, limonumuz sıkılır yirmi dk kadar kaynatılıp köfteler pişince ocak kapatılır.
  6. Afyon yöresine ait lezzetimiz doyurucu ve lezzetiyle beğenilen bir çorbadır. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun☺️.

Çıtır Kasede Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi

Çıtır Kasede Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Labneli salata için;
  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • 4 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 200 gram labne peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım bağ dereotu
  • Tuz

Çıtır Kasede Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri koyuyoruz karıştırıp unu kontrollü olarak ekliyoruz.
  2. Ele yapışmayan bir hamur kıvamında olacak şekilde yoğuruyoruz.
  3. Un serptiğimiz tezgahta 1 cm kalınlığında açıp yuvarlak kalıpla kesiyoruz.
  4. Muffin kalına yağlamadan(kase olacak şekilde) koyuyoruz. 180° derece fırında pişiriyoruz.
  5. Salatası için közlemiş patlıcan ve biberi küçük doğruyoruz.
  6. Sonra diğer malzemeleri koyuyoruz karıştırıp yaptığımız kaselere paylaştırıp servis ediyoruz.

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı yeşil mercimek
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı nohut
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı erişte
Terbiyesi için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Nane

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimekler ve nohut yıkanıp ayrı ayrı haşlanır.
  2. Tencereye 4-5 su bardağı sıcak su konarak kaynatılır.
  3. Kaynayan suya haşlanmış nohut ve mercimeklerle erişte eklenir.
  4. Bu arada ayrı bir kapta terbiye hazırlanır.
  5. Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılır.
  6. Erişteler pişince çorbanın suyundan biraz alınarak terbiyeye ilave edilir. (terbiye ılıtılarak çorbamıza eklenir).
  7. Tuzu da ilave edilerek 5-6dk kaynatılır.
  8. Tavada soğan kavrulur, karamelize olunca nane eklenip çorbaya karıştırılır. Servise hazır.
  9. Selçuklulardan günümüze gelmiş, doğu anadolu’da yaygın olarak yapılan tutmaç çorbası’nı eminim çok beğeneceksiniz 😊🌸afiyet olsun🌸.

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet patates
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber, kekik
Tavuk sote için;
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2-3 adet biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim. 🌼🌼🌼
  1. İlk önce patatesler soyulur, resimdeki gibi ince ince daire şeklinde dilimlenir.
  2. Fırın kabına alınır, yağ, tuz ve baharatlarla harmanlanır. Dilerseniz patateslerinizi ayrı bir kaba alıp baharatlarını ve yağını ekleyip karıştırdıktan sonra fırın kabına da dizebilirsiniz.
  3. Boşluk kalmayacak şekilde dizilip 200° fırında 20-25 dk pişirilir. Tavuk sote pişinceye kadar patatesler de pişmiş oluyor zaten. 👍
  4. Tavuk sote için tavuklar ve diğer malzemeler küp küp doğranır.
  5. Tavaya sıvı yağ koyup önce tavuklar 5-10 dakika sotelenir, ardından doğranmış sivri biber eklenip sotelenir.
  6. Ardından tereyağı eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
  7. Domates, salça, tuz ve baharatlar eklenir ve kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
  8. Tavuklar yumuşayınca pişmiş demektir. Suyu çok azalırsa 1 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Ben kısık ateşte ve ağzı kapalı pişirdiğim için gerek olmuyor.
  9. Fırınlanmış patateslerin üzerine tavuk sote güzelce yayılır.
  10. Bir yandan da beşamel sosu hazırlayalım. Un tereyağında 3-4 dk güzelce kavrulur.
  11. El çırpıcısıyla, soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştırılır.
  12. Kaynayıp göz göz olunca tuz ve karabiberi eklenip ocaktan alınır.
  13. Beşamel sos dökülür.
  14. Rendelenmiş kaşar peyniri serpilip 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  15. Yemeğimiz hazır. İlk sıcağı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz. 😊
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN. 🌸

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1,5 su bardağı sıcak su (varsa yarı yarıya tavuk suyu)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağı alınır şehriye de eklenir, pembeleşene kadar pişirilir.
  2. Şehriyeler biraz kızarmaya başlayınca, bir kaşık tereyağ eklenir.
  3. Yağımız da eridikten sonra, yıkanmış pirinç eklenir ve 4-5 dakika ara ara karıştırılarak pirincimiz kavrulur.
  4. Kavrulan pirince sıcak su ve tuz da eklenip, kapağı kapatılır.
  5. 3 dakika hızlı ateşte, sonrasında orta ateşte ve suyunu çekince de bir kaç dakika en kısık ateşte pişmesini beklenir.
  6. 5-10 dakika geçtikten sonra, sos tavasına 2 kaşık tereyağ eritilip pilavımıza eklenir güzelce karıştırılıp mis gibi tereyağı kokusu, tavuk suyun lezzeti miss miss 😋😋
  7. Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Teremyağlı 3 Renkli Sihirli Kek Tarifi

Teremyağlı 3 Renkli Sihirli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 100 gram teremyağ
  • 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından biraz eksik un

Teremyağlı 3 Renkli Sihirli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara ayırın. Sarısını ayırdığınız kabı önünüze alın.
  2. Üzerine teremyağı dökün ve iyice çırpın. Daha sonra şekeri ilave edin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Sütü kakaoyu ve unu da ekleyip 3 dakika kadar çırpın.
  4. Ayırdığınız diğer kaptaki yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın.
  5. Daha sonra kar haline gelen yumurta aklarını diğer karışıma yavaş yavaş ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
  6. Yağlanmış fırın kabına kek harcını boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
  7. 1 gece buzdolabında dinlendikten sonra kekinizi dilediğiniz şekilde kesip süsleyerek servis edebilirsiniz.
  8. 👉ben küçük boy kare borcamda yaptım. Malzeme ölçüleri ona göredir. Fırın kabım 22/22 cm boyutlarındadır.
Afiyet olsun 😋.

Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kg vişne
  • 5 şu bardağı toz şeker
  • 5 adet limon tuzu

Vişne Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce vişnelerin saplarını ayıklayıp ( atmayın ödem atıcı özelliği var çayını yapıp içebilirsiniz) vişneleri güzelce yıkıyoruz.
  2. Yıkadığımız vişneleri tencereye alıp üzerine toz şeker ilavesini yapıp 10 saat kadar şekerim erimesini
  3. Vişnenin sulanmasını bekleyelim. Ben akşamdan yaptım bu işlemi daha rahat oluyor 🤍.
  4. Daha sonra tencereyi ocağa alıyoruz. Ortadan biraz daha kısık olarak 1. 5 saat ara ara karıştırarak kaynatıyoruz.
  5. Daha sonra kavanozlara alıp kapağını sıkıca kapatıp kışa saklayabilirsiniz, dilerseniz yaptığınız zaman da yiyebilirsiniz.
  6. Soğudukça kıvam alacaktır merak buyurmayınız 🥰🤍👍.

Sarımsaklı Tavuk Köftesi Tarifi

Sarımsaklı Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sarımsaklı Tavuk Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle harika bir tarifle geldim. Köfte yemeyen tavuk eti yemeyen çocuklar için muhteşem bir tarif.
  2. Yaz sıcaklarında hafif ve lezzetli bir tarif.
  3. Öncelikle tavuk göğsünü işte bıçakla ister robotla çekelim.
  4. Sonra soğanı rendele suyunu sık ve tavuk kıymamıza katalım.
  5. Sonra sarımsak rendele koy sonra köri ve diğer malzemeleri koyup iyice yoğuralım.
  6. Galeta unu az gelirse az az ilave edebilirsiniz.
  7. Biraz dolapta bekletelim sonra yanımıza az tabağa galeta unu alıp köfte şekli verelim.
  8. Kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg.tam buğday unu
  • 1 paket kuru veya yaş maya
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Tuz
  • Bir miktar ılık su

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi Yapılışı


  1. Geniş bir kabın içine unu boşaltırız.
  2. Havuz şeklinde ortasını açar, mayayı koyarız, ılık su ile eritiriz, teremyağını, tuzunu koyarız.
  3. Daha sonra ılık sudan biraz daha unun üzerine dökerek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğururuz.
  4. Üzerini kapatır, mayalanmaya bırakırız.
  5. 3-4 saat sonunda kabarmış olan hamuru dörde bölerek, elimizde yuvarlak bir şekil vererek, yağlanmış tepsiye 4 adet koyarız.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişiririz.
  7. Sıcak veya soğumuş olarak afiyetle yiyiniz.

Lor Tatlısı Tarifi

Lor Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tatlı lor
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 kaşık un
  • 2 kaşık pirinç unu
  • 2 kaşık sıvı yağ
Şerbet  için;
  • 3 bardak şeker
  • 3 bardak su

Lor Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbet kaynatılır ılınmaya alınır.
  2. Tatlı için yumurta çırpılır ezilmiş lor ilave edilir mikserle birkaç dk daha çırpılır.
  3. Diğer malzemelerde eklendikten sonra sıkma torbası ile sıkılır kızgın fırına atılır .
  4. 170 derecede kızarana kadar pişirilir. Sıcakken ılık şerbetle haşlanır. Afiyet olsun.

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 fincan un
  • 3 fincan şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket teremyağ
Üzerini süslemek için;
  • Çikolata sosu
  • 1 şeftali
  • Armut

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencereye sütümüzü boşaltıyoruz üzerine şeker ve unu boşaltıp ocağın üzerine alarak orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha karıştırarak içerisine 80 gr. teremyağ ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Tencereyi ocaktan alıp içerisine bir paket vanilya ilave ederek mikserle 5 dk çırpıyoruz.
  4. Islatılmış borcama boşaltıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Servis yapacağımız zaman üzerine ben hazır çikolata sosu kullandım.
  6. Şeftali ve armudu ince doğrayıp servis tabağımıza ilave ediyoruz. Afiyet şeker olsun.

Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi

Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk baget(6-8 tane)
  • 4 adet milföy yaprağı
  • 1 adet yumurta sarısı
Tavuğu haşlamak için;
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
Pilavı için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuklarımızı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
  2. İçerisine tavuğu lezzetlendirmek için bir adet soğan 3, 4 diş sarımsak, tane karabiber tuz ve defne yaprağı koyarak pişirmeye bırakıyoruz.
  3. Haşlanan tavukları ayrı bir kaba alıp soğuması için biraz bekliyoruz.
  4. Bu sırada milföyleri hafif unlayarak uzunlamasına olacak şekilde biraz açıp inceltiyoruz.
  5. Yine uzunlamasına olacak şekilde hamurdan şeritler kesiyoruz.
  6. Soğuyan tavukların derilerini alıp şeritlere dolayarak uçlarını aliminyum folyo ile kaplıyoruz.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerilerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Tavuğumuz pişerken pilavı hazırlıyoruz. Bir tencereye yağları alıp önceden ıslattığımız pirinçlerle birlikte kavurmaya başlıyoruz.
  10. İyice kavrulan pirinçlere haşladığımız tavuğun suyundan ekleyip karıştırıyoruz.
  11. Bir su bardağı haşlanmış nohutları da ilave edip  önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  12. Pilavımız piştikten sonra demlenmesi için üzerine havlu kağıt örtüyoruz.
Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç (3 su bardağı sıcak suda bekletilip, süzülsün)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 adet limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
Üzeri için ;
  • Karabiber

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağını ve tel şehriyeyi pilav tenceremize alalım.
  2. Şehriyeler kızarana kadar kavuralım.
  3. Daha sonra yıkayıp, süzdüğümüz pirinçleri ekleyip birkaç dk kavuralım.
  4. Üzerine bir çay kaşığı şekeri, bir adet limon tuzunu ekleyelim.
  5. Pilavımızın sıcak suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzunu da koyup, karıştıralım.
  6. Orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗💙.