Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi İçin Malzemeler
Çorbası için :
- 2 su bardağı kuru fasulye(bir gece önceden ıslatılmış)
- 2 adet kuru soğan (büyükse 1 tanede olabilir)
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı ülker teremyağ
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 (yarım) adet limon
Köftesi(topalak)için:
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıcak su
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı un (iki yemek kaşığı içine iki yemek kaşığı bulamak için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon (dilediğiniz baharatlar)
- Ve köfteleri yuvarlarken ellerimizi ıslatmaya az yeteri kadar su
Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi Yapılışı
- Düdüklü tenceremizi ocağa alıyoruz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir dolu yemek kaşığı tereyağ alınır ve ince ince doğradığımız soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Salça eklenip karıştırılır. Fasulyeler eklenip beş dk kadar kaçırdıktan sonra sıcak su ve tuzu ilave edilip düdüklünün kapağı kapatılıp, düdüğünü indirdikten sonra 20 dk kadar pişirilir ve ocak kapatılır.
- Köfte malzemelerimiz ve baharatları karıştırıldıktan sonra elimizi hafifçe suya batırıp ufak ufak köfteler yuvarlanıp iki yemek kaşığı un serptiğimiz kapta toplanır.
- Köftelerimiz unundan ayrılıp pişen fasulyemizin olduğu tencereye aktarılır.
- Sarımsağımız rendelenir, limonumuz sıkılır yirmi dk kadar kaynatılıp köfteler pişince ocak kapatılır.
- Afyon yöresine ait lezzetimiz doyurucu ve lezzetiyle beğenilen bir çorbadır. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun☺️.