Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
- Yarım çay bardağı şehriye
- 1,5 su bardağı sıcak su (varsa yarı yarıya tavuk suyu)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavaya zeytinyağı alınır şehriye de eklenir, pembeleşene kadar pişirilir.
- Şehriyeler biraz kızarmaya başlayınca, bir kaşık tereyağ eklenir.
- Yağımız da eridikten sonra, yıkanmış pirinç eklenir ve 4-5 dakika ara ara karıştırılarak pirincimiz kavrulur.
- Kavrulan pirince sıcak su ve tuz da eklenip, kapağı kapatılır.
- 3 dakika hızlı ateşte, sonrasında orta ateşte ve suyunu çekince de bir kaç dakika en kısık ateşte pişmesini beklenir.
- 5-10 dakika geçtikten sonra, sos tavasına 2 kaşık tereyağ eritilip pilavımıza eklenir güzelce karıştırılıp mis gibi tereyağı kokusu, tavuk suyun lezzeti miss miss 😋😋
- Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Teremyağlı 3 Renkli Sihirli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 100 gram teremyağ
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından biraz eksik un
Teremyağlı 3 Renkli Sihirli Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurtanın sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara ayırın. Sarısını ayırdığınız kabı önünüze alın.
- Üzerine teremyağı dökün ve iyice çırpın. Daha sonra şekeri ilave edin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sütü kakaoyu ve unu da ekleyip 3 dakika kadar çırpın.
- Ayırdığınız diğer kaptaki yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın.
- Daha sonra kar haline gelen yumurta aklarını diğer karışıma yavaş yavaş ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
- Yağlanmış fırın kabına kek harcını boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
- 1 gece buzdolabında dinlendikten sonra kekinizi dilediğiniz şekilde kesip süsleyerek servis edebilirsiniz.
- 👉ben küçük boy kare borcamda yaptım. Malzeme ölçüleri ona göredir. Fırın kabım 22/22 cm boyutlarındadır.
Afiyet olsun 😋.
Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 kg vişne
- 5 şu bardağı toz şeker
- 5 adet limon tuzu
Vişne Reçeli Tarifi Yapılışı
- İlk önce vişnelerin saplarını ayıklayıp ( atmayın ödem atıcı özelliği var çayını yapıp içebilirsiniz) vişneleri güzelce yıkıyoruz.
- Yıkadığımız vişneleri tencereye alıp üzerine toz şeker ilavesini yapıp 10 saat kadar şekerim erimesini
- Vişnenin sulanmasını bekleyelim. Ben akşamdan yaptım bu işlemi daha rahat oluyor 🤍.
- Daha sonra tencereyi ocağa alıyoruz. Ortadan biraz daha kısık olarak 1. 5 saat ara ara karıştırarak kaynatıyoruz.
- Daha sonra kavanozlara alıp kapağını sıkıca kapatıp kışa saklayabilirsiniz, dilerseniz yaptığınız zaman da yiyebilirsiniz.
- Soğudukça kıvam alacaktır merak buyurmayınız 🥰🤍👍.
Sarımsaklı Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sarımsaklı Tavuk Köftesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle harika bir tarifle geldim. Köfte yemeyen tavuk eti yemeyen çocuklar için muhteşem bir tarif.
- Yaz sıcaklarında hafif ve lezzetli bir tarif.
- Öncelikle tavuk göğsünü işte bıçakla ister robotla çekelim.
- Sonra soğanı rendele suyunu sık ve tavuk kıymamıza katalım.
- Sonra sarımsak rendele koy sonra köri ve diğer malzemeleri koyup iyice yoğuralım.
- Galeta unu az gelirse az az ilave edebilirsiniz.
- Biraz dolapta bekletelim sonra yanımıza az tabağa galeta unu alıp köfte şekli verelim.
- Kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.
Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg.tam buğday unu
- 1 paket kuru veya yaş maya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- Tuz
- Bir miktar ılık su
Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kabın içine unu boşaltırız.
- Havuz şeklinde ortasını açar, mayayı koyarız, ılık su ile eritiriz, teremyağını, tuzunu koyarız.
- Daha sonra ılık sudan biraz daha unun üzerine dökerek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğururuz.
- Üzerini kapatır, mayalanmaya bırakırız.
- 3-4 saat sonunda kabarmış olan hamuru dörde bölerek, elimizde yuvarlak bir şekil vererek, yağlanmış tepsiye 4 adet koyarız.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişiririz.
- Sıcak veya soğumuş olarak afiyetle yiyiniz.
Lor Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tatlı lor
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 kaşık un
- 2 kaşık pirinç unu
- 2 kaşık sıvı yağ
Şerbet için;
- 3 bardak şeker
- 3 bardak su
Lor Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şerbet kaynatılır ılınmaya alınır.
- Tatlı için yumurta çırpılır ezilmiş lor ilave edilir mikserle birkaç dk daha çırpılır.
- Diğer malzemelerde eklendikten sonra sıkma torbası ile sıkılır kızgın fırına atılır .
- 170 derecede kızarana kadar pişirilir. Sıcakken ılık şerbetle haşlanır. Afiyet olsun.
Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 fincan un
- 3 fincan şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket teremyağ
Üzerini süslemek için;
- Çikolata sosu
- 1 şeftali
- Armut
Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencereye sütümüzü boşaltıyoruz üzerine şeker ve unu boşaltıp ocağın üzerine alarak orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha karıştırarak içerisine 80 gr. teremyağ ilave edip karıştırıyoruz.
- Tencereyi ocaktan alıp içerisine bir paket vanilya ilave ederek mikserle 5 dk çırpıyoruz.
- Islatılmış borcama boşaltıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
- Servis yapacağımız zaman üzerine ben hazır çikolata sosu kullandım.
- Şeftali ve armudu ince doğrayıp servis tabağımıza ilave ediyoruz. Afiyet şeker olsun.
Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk baget(6-8 tane)
- 4 adet milföy yaprağı
- 1 adet yumurta sarısı
Tavuğu haşlamak için;
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
Pilavı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuklarımızı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
- İçerisine tavuğu lezzetlendirmek için bir adet soğan 3, 4 diş sarımsak, tane karabiber tuz ve defne yaprağı koyarak pişirmeye bırakıyoruz.
- Haşlanan tavukları ayrı bir kaba alıp soğuması için biraz bekliyoruz.
- Bu sırada milföyleri hafif unlayarak uzunlamasına olacak şekilde biraz açıp inceltiyoruz.
- Yine uzunlamasına olacak şekilde hamurdan şeritler kesiyoruz.
- Soğuyan tavukların derilerini alıp şeritlere dolayarak uçlarını aliminyum folyo ile kaplıyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerilerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tavuğumuz pişerken pilavı hazırlıyoruz. Bir tencereye yağları alıp önceden ıslattığımız pirinçlerle birlikte kavurmaya başlıyoruz.
- İyice kavrulan pirinçlere haşladığımız tavuğun suyundan ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir su bardağı haşlanmış nohutları da ilave edip önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Pilavımız piştikten sonra demlenmesi için üzerine havlu kağıt örtüyoruz.
Afiyet olsun.
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (3 su bardağı sıcak suda bekletilip, süzülsün)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 adet limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Üzeri için ;
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sıvı yağını ve tel şehriyeyi pilav tenceremize alalım.
- Şehriyeler kızarana kadar kavuralım.
- Daha sonra yıkayıp, süzdüğümüz pirinçleri ekleyip birkaç dk kavuralım.
- Üzerine bir çay kaşığı şekeri, bir adet limon tuzunu ekleyelim.
- Pilavımızın sıcak suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzunu da koyup, karıştıralım.
- Orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗💙.
10 Dakikada Kahvaltik Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet bursa domatesi
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı kekik tuz
10 Dakikada Kahvaltik Tarifi Yapılışı
- Tavaya yağı alalım ısınsın üzerine domatesleri ince halka doğrayalım ağzını kapatalım pişirelim.
- Diğer tarafını da çevirip iyice pişmesini sağlayalım.
- Tuzumuzu damak tadına göre ayarlayalım kekiğini hepsini üstüne gelecek şekilde atalım.
- Üzerine kaşar peynirini koyup ağzını kapatalım kaşar peyniri sündüğün de kahvatılığımız hazır.
Kışlık Domates Kurusu Tarifi İçin Malzemeler
- İstediğiniz kadar armut domates çok sulu olmasın
- Sulu ise çabuk kurumaz ve salamura tuz
Kışlık Domates Kurusu Tarifi Yapılışı
- Domatesleri güzelce yıkayalım boydan ikiye bölüp ya da kalın dilimlerde yapabilirsiniz geniş tepsilere güzelce dizelim.
- Üzerlerine bol tuz serpiştirelim ve bol güneş alan açık alanlara balkon ya da bahçe duvarına yerleştirelim.
- Çok sıcak günlerde 1-2 günde kuruyacaktır.
- En geç bir haftada kurur.
- Altlarını kontrol edelim, nemli ise alt üst yapalım çevirelim.
- Yumuşaklığı gidip kıtır bir kıvam alınca kurumuş demektir.
- İster dolapta ister serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Ben poşetleyip buzdolabında saklıyorum, tazeliğini kaybetmiyor. Afiyet olsun.
Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kuşbaşı et
- 400 gram mantar
- 4 yemek kaşığı krema
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı
- Ben daha önceden haşladığım etle yaptım bu tarifi tavaya yağlarımızı ekliyoruz .
- Ardından etimizi ve piyaz doğranmış soğanı ekleyip 3 dk kadar orta ateşte ikisini kavuruyoruz.
- Ardından doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave ediyoruz biberleri de biraz kavurduktan sonra doğradığımız mantarları, tuzunu ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kısıyoruz.
- Kısık ateşte mantarlar suyunu bırakıp suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Ben ekstradan su eklemedim mantarların suyunu çekince kremamı da ekledim.
- 5 dk kadar kısık ateşte kavurdum çok lezzetli oldu deneyecek olanlara şimdiden afiyet osun.
Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı kaynar su
- Sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 4 – 5 dal yeşil soğan
- 1 adet kapya biber
- Mısır
- Limon
- Tuz
Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı
- Şehriyeler sıvı yağda hafif rengi pembeleşinceye kadar kavrulur .
- Üzerine kaynar su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
- Yeşillikler ve kırmızı biber doğranır.
- Soğuyan şehriyeleri doğradığınız malzemeler ve mısır eklenir limon ve tuz katıp karıştırılır.