3 Eylül 2020 Perşembe

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1,5 su bardağı sıcak su (varsa yarı yarıya tavuk suyu)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağı alınır şehriye de eklenir, pembeleşene kadar pişirilir.
  2. Şehriyeler biraz kızarmaya başlayınca, bir kaşık tereyağ eklenir.
  3. Yağımız da eridikten sonra, yıkanmış pirinç eklenir ve 4-5 dakika ara ara karıştırılarak pirincimiz kavrulur.
  4. Kavrulan pirince sıcak su ve tuz da eklenip, kapağı kapatılır.
  5. 3 dakika hızlı ateşte, sonrasında orta ateşte ve suyunu çekince de bir kaç dakika en kısık ateşte pişmesini beklenir.
  6. 5-10 dakika geçtikten sonra, sos tavasına 2 kaşık tereyağ eritilip pilavımıza eklenir güzelce karıştırılıp mis gibi tereyağı kokusu, tavuk suyun lezzeti miss miss 😋😋
  7. Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Teremyağlı 3 Renkli Sihirli Kek Tarifi

Teremyağlı 3 Renkli Sihirli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 100 gram teremyağ
  • 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından biraz eksik un

Teremyağlı 3 Renkli Sihirli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara ayırın. Sarısını ayırdığınız kabı önünüze alın.
  2. Üzerine teremyağı dökün ve iyice çırpın. Daha sonra şekeri ilave edin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Sütü kakaoyu ve unu da ekleyip 3 dakika kadar çırpın.
  4. Ayırdığınız diğer kaptaki yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın.
  5. Daha sonra kar haline gelen yumurta aklarını diğer karışıma yavaş yavaş ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
  6. Yağlanmış fırın kabına kek harcını boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
  7. 1 gece buzdolabında dinlendikten sonra kekinizi dilediğiniz şekilde kesip süsleyerek servis edebilirsiniz.
  8. 👉ben küçük boy kare borcamda yaptım. Malzeme ölçüleri ona göredir. Fırın kabım 22/22 cm boyutlarındadır.
Afiyet olsun 😋.

Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kg vişne
  • 5 şu bardağı toz şeker
  • 5 adet limon tuzu

Vişne Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce vişnelerin saplarını ayıklayıp ( atmayın ödem atıcı özelliği var çayını yapıp içebilirsiniz) vişneleri güzelce yıkıyoruz.
  2. Yıkadığımız vişneleri tencereye alıp üzerine toz şeker ilavesini yapıp 10 saat kadar şekerim erimesini
  3. Vişnenin sulanmasını bekleyelim. Ben akşamdan yaptım bu işlemi daha rahat oluyor 🤍.
  4. Daha sonra tencereyi ocağa alıyoruz. Ortadan biraz daha kısık olarak 1. 5 saat ara ara karıştırarak kaynatıyoruz.
  5. Daha sonra kavanozlara alıp kapağını sıkıca kapatıp kışa saklayabilirsiniz, dilerseniz yaptığınız zaman da yiyebilirsiniz.
  6. Soğudukça kıvam alacaktır merak buyurmayınız 🥰🤍👍.

Sarımsaklı Tavuk Köftesi Tarifi

Sarımsaklı Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sarımsaklı Tavuk Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle harika bir tarifle geldim. Köfte yemeyen tavuk eti yemeyen çocuklar için muhteşem bir tarif.
  2. Yaz sıcaklarında hafif ve lezzetli bir tarif.
  3. Öncelikle tavuk göğsünü işte bıçakla ister robotla çekelim.
  4. Sonra soğanı rendele suyunu sık ve tavuk kıymamıza katalım.
  5. Sonra sarımsak rendele koy sonra köri ve diğer malzemeleri koyup iyice yoğuralım.
  6. Galeta unu az gelirse az az ilave edebilirsiniz.
  7. Biraz dolapta bekletelim sonra yanımıza az tabağa galeta unu alıp köfte şekli verelim.
  8. Kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun.

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg.tam buğday unu
  • 1 paket kuru veya yaş maya
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Tuz
  • Bir miktar ılık su

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi Yapılışı


  1. Geniş bir kabın içine unu boşaltırız.
  2. Havuz şeklinde ortasını açar, mayayı koyarız, ılık su ile eritiriz, teremyağını, tuzunu koyarız.
  3. Daha sonra ılık sudan biraz daha unun üzerine dökerek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğururuz.
  4. Üzerini kapatır, mayalanmaya bırakırız.
  5. 3-4 saat sonunda kabarmış olan hamuru dörde bölerek, elimizde yuvarlak bir şekil vererek, yağlanmış tepsiye 4 adet koyarız.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişiririz.
  7. Sıcak veya soğumuş olarak afiyetle yiyiniz.

Lor Tatlısı Tarifi

Lor Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tatlı lor
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 kaşık un
  • 2 kaşık pirinç unu
  • 2 kaşık sıvı yağ
Şerbet  için;
  • 3 bardak şeker
  • 3 bardak su

Lor Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbet kaynatılır ılınmaya alınır.
  2. Tatlı için yumurta çırpılır ezilmiş lor ilave edilir mikserle birkaç dk daha çırpılır.
  3. Diğer malzemelerde eklendikten sonra sıkma torbası ile sıkılır kızgın fırına atılır .
  4. 170 derecede kızarana kadar pişirilir. Sıcakken ılık şerbetle haşlanır. Afiyet olsun.

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 fincan un
  • 3 fincan şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket teremyağ
Üzerini süslemek için;
  • Çikolata sosu
  • 1 şeftali
  • Armut

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencereye sütümüzü boşaltıyoruz üzerine şeker ve unu boşaltıp ocağın üzerine alarak orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha karıştırarak içerisine 80 gr. teremyağ ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Tencereyi ocaktan alıp içerisine bir paket vanilya ilave ederek mikserle 5 dk çırpıyoruz.
  4. Islatılmış borcama boşaltıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Servis yapacağımız zaman üzerine ben hazır çikolata sosu kullandım.
  6. Şeftali ve armudu ince doğrayıp servis tabağımıza ilave ediyoruz. Afiyet şeker olsun.

Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi

Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk baget(6-8 tane)
  • 4 adet milföy yaprağı
  • 1 adet yumurta sarısı
Tavuğu haşlamak için;
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
Pilavı için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Teremyağlı Nohutlu Pilav Ve Milföylü Sarma Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuklarımızı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
  2. İçerisine tavuğu lezzetlendirmek için bir adet soğan 3, 4 diş sarımsak, tane karabiber tuz ve defne yaprağı koyarak pişirmeye bırakıyoruz.
  3. Haşlanan tavukları ayrı bir kaba alıp soğuması için biraz bekliyoruz.
  4. Bu sırada milföyleri hafif unlayarak uzunlamasına olacak şekilde biraz açıp inceltiyoruz.
  5. Yine uzunlamasına olacak şekilde hamurdan şeritler kesiyoruz.
  6. Soğuyan tavukların derilerini alıp şeritlere dolayarak uçlarını aliminyum folyo ile kaplıyoruz.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerilerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Tavuğumuz pişerken pilavı hazırlıyoruz. Bir tencereye yağları alıp önceden ıslattığımız pirinçlerle birlikte kavurmaya başlıyoruz.
  10. İyice kavrulan pirinçlere haşladığımız tavuğun suyundan ekleyip karıştırıyoruz.
  11. Bir su bardağı haşlanmış nohutları da ilave edip  önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  12. Pilavımız piştikten sonra demlenmesi için üzerine havlu kağıt örtüyoruz.
Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç (3 su bardağı sıcak suda bekletilip, süzülsün)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 adet limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
Üzeri için ;
  • Karabiber

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağını ve tel şehriyeyi pilav tenceremize alalım.
  2. Şehriyeler kızarana kadar kavuralım.
  3. Daha sonra yıkayıp, süzdüğümüz pirinçleri ekleyip birkaç dk kavuralım.
  4. Üzerine bir çay kaşığı şekeri, bir adet limon tuzunu ekleyelim.
  5. Pilavımızın sıcak suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzunu da koyup, karıştıralım.
  6. Orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗💙.

10 Dakikada Kahvaltik Tarifi

10 Dakikada Kahvaltik Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bursa domatesi
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kekik tuz

10 Dakikada Kahvaltik Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya yağı alalım ısınsın üzerine domatesleri ince halka doğrayalım ağzını kapatalım pişirelim.
  2. Diğer tarafını da çevirip iyice pişmesini sağlayalım.
  3. Tuzumuzu damak tadına göre ayarlayalım kekiğini hepsini üstüne gelecek şekilde atalım.
  4. Üzerine kaşar peynirini koyup ağzını kapatalım kaşar peyniri sündüğün de kahvatılığımız hazır.

Kışlık Domates Kurusu Tarifi

Kışlık Domates Kurusu Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar armut domates çok sulu olmasın
  • Sulu ise çabuk kurumaz ve salamura tuz

Kışlık Domates Kurusu Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri güzelce yıkayalım boydan ikiye bölüp ya da kalın dilimlerde yapabilirsiniz geniş tepsilere güzelce dizelim.
  2. Üzerlerine bol tuz serpiştirelim ve bol güneş alan açık alanlara balkon ya da bahçe duvarına yerleştirelim.
  3. Çok sıcak günlerde 1-2 günde kuruyacaktır.
  4. En geç bir haftada kurur.
  5. Altlarını kontrol edelim, nemli ise alt üst yapalım çevirelim.
  6. Yumuşaklığı gidip kıtır bir kıvam alınca kurumuş demektir.
  7. İster dolapta ister serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Ben poşetleyip buzdolabında saklıyorum, tazeliğini kaybetmiyor. Afiyet olsun.

Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi

Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 400 gram mantar
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Ben daha önceden haşladığım etle yaptım bu tarifi tavaya yağlarımızı ekliyoruz .
  2. Ardından etimizi ve piyaz doğranmış soğanı ekleyip 3 dk kadar orta ateşte ikisini kavuruyoruz.
  3. Ardından doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave ediyoruz biberleri de biraz kavurduktan sonra doğradığımız mantarları, tuzunu ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kısıyoruz.
  4. Kısık ateşte mantarlar suyunu bırakıp suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Ben ekstradan su eklemedim mantarların suyunu çekince kremamı da ekledim.
  6. 5 dk kadar kısık ateşte kavurdum çok lezzetli oldu deneyecek olanlara şimdiden afiyet osun.

Şehriye Salatası Tarifi

Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 4 – 5 dal yeşil soğan
  • 1 adet kapya biber
  • Mısır
  • Limon
  • Tuz

Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Şehriyeler sıvı yağda hafif rengi pembeleşinceye kadar kavrulur .
  2. Üzerine kaynar su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
  3. Yeşillikler ve kırmızı biber doğranır.
  4. Soğuyan şehriyeleri doğradığınız malzemeler ve mısır eklenir limon ve tuz katıp karıştırılır.