4 Eylül 2020 Cuma

Muhteşem Tadıyla Dalgona Tarifi

Muhteşem Tadıyla Dalgona Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı cafex gold kahve
  • 1/3 sıcak su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
  • Buz
Süslemek için ;
  • Çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Kırık fındık (arzuya göre)

Muhteşem Tadıyla Dalgona Tarifi Yapılışı

  1. Filtre kahveyi çırpma kabına alıyoruz.
  2. Sıcak suyu şekeri ekleyip çırpıcının yüksek ayarıyla 3-4 dakika çırpıyoruz.
  3. Köpük kabın 200 ml kadar kabarması lazım.
  4. Sonra sütü bardağa 2 parmak eksik koyuyoruz .
  5. Buzu koyup köpük kahveyi ekliyoruz .
  6. Sonra süslemesini yapıyoruz.
Tadını seveceğinizden eminim bende tereddüt ettim içerken ama yanılmışım. Sizlerle paylaşmak istedim. Şimdiden afiyet olsun.

Bebek Keşkek Tarifi

Bebek Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük tavuk baget
  • Küçük çay bardağının yarısıyla pirinç
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Bebek Keşkek Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu ve pirinçi yıkayın birlikte haşlayın.
  2. Piştikten sonra tavuğu ayıklayıp tekrar tencereye koyun .
  3. Blendırda bir iki tur çevirin içine yoğurduda ekleyin hazır.

3 Eylül 2020 Perşembe

Teremyağlı Profiterol Tarifi

Teremyağlı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 su bardağı su
  •  1 su bardağı un
  •  125 gram teremyağ
  •  3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Kreması için;
  •  2, 5 su bardağı süt
  •  3 yemek kaşığı un
  •  1, 5 çay bardağı şeker
  •  1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 1 paket çikolata sos
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Teremyağlı Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için tencereye su ve teremyağını alarak eriyene kadar kaynatalım.
  2. Tamamen eriyince unu ilave edip iyice karıştıralım ve 2 dakika kadar kavuralım.
  3. 10 dakika soğutarak yumurtaları teker teker ilave ederek karıştıralım.
  4. Yani hamurun üzerine bir yumurta kırıp, iyice yediriyoruz sonra 2. Yumurtaya geçiyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla hazırlanan hamurumuz dan alalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
  7. O pişerken kremayı hazırlayalım.
  8. Vanilya hariç diğer malzemeleri alarak kıvam alana kadar pişirelim.
  9. En son vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
  10. Çikolata sosu pakette yazılan tarife göre yapalım.
  11. Kıvama gelen çikolata sosa damla çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  12. Pişen hamurlarımızın arasına krema yerleştirelim.
  13. İster sıkma torbasıyla, ister ortalarından keserek kaşık ile doldurabilirsiniz.
  14. Soğuyan çikolata sosu da üzerine gezdirerek servis edelim.
Afiyet olsun.

Teremyağlı Muhteşem Şeftali Marmelatı Tarifi

Teremyağlı Muhteşem Şeftali Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg.şeftali
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3-4 adet limon tuzu
  • 1 kaşık teremyağ

Teremyağlı Muhteşem Şeftali Marmelatı Tarifi Yapılışı


  1. Şeftaliyi yıkarız, kabuğunu soyar, çekirdeklerini çıkarırız.
  2. Rondodan geçirerek, tencereye alırız, üzerine şekeri koyarız.
  3. Pişirmeye başlarız. 20 dakika sonunda limon tuzunu ve teremyağı koyarız.
  4. Ocağı kapatırız, sıcak olarak kavanozlara koyarak sıkıca kapatır, serin bir yerde muhafaza ederiz.
Afiyet olsun.

Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye

Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Geceden ıslattığım fasulyeyi bir tencerede kaynatıyoruz.
  2. Ardından dan küp küp doğradığım soğanımı kavuruyorum.
  3. Kavrulmuş olan soğanıma salçayı, pul biberi kavurup tekrardan kavuruyorum.
  4. Haşlanmış fasulyemi tencereye döküp üzerine geçecek miktarda sıcak su koyup pişiriyoruz.

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg.tam buğday unu
  • 1 paket kuru veya yaş maya
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Tuz
  • Bir miktar ılık su

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi Yapılışı


  1. Geniş bir kabın içine unu boşaltırız.
  2. Havuz şeklinde ortasını açar, mayayı koyarız, ılık su ile eritiriz, teremyağını, tuzunu koyarız.
  3. Daha sonra ılık sudan biraz daha unun üzerine dökerek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğururuz.
  4. Üzerini kapatır, mayalanmaya bırakırız.
  5. 3-4 saat sonunda kabarmış olan hamuru dörde bölerek, elimizde yuvarlak bir şekil vererek, yağlanmış tepsiye 4 adet koyarız.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişiririz.
  7. Sıcak veya soğumuş olarak afiyetle yiyiniz.

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 fincan un
  • 3 fincan şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket teremyağ
Üzerini süslemek için;
  • Çikolata sosu
  • 1 şeftali
  • Armut

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencereye sütümüzü boşaltıyoruz üzerine şeker ve unu boşaltıp ocağın üzerine alarak orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha karıştırarak içerisine 80 gr. teremyağ ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Tencereyi ocaktan alıp içerisine bir paket vanilya ilave ederek mikserle 5 dk çırpıyoruz.
  4. Islatılmış borcama boşaltıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Servis yapacağımız zaman üzerine ben hazır çikolata sosu kullandım.
  6. Şeftali ve armudu ince doğrayıp servis tabağımıza ilave ediyoruz. Afiyet şeker olsun.

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ilik süt
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ortalama 4 su bardağı)
İç harcı için;
  • Maydanoz
  • Beyaz peynir
Üzeri için;
  • 2 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık sütle maya karıştırılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır.
  2.  Un hariç bütün hamur malzemeleri karıştırılır.
  3. Dinlenen süt ve maya karışıma eklenir.
  4. Yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur ve ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir.
  5.  Hamur güneş altında 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  6. Eğer güneş imkanınız yoksa fırını 150 derece ısıtıp kapatıp o sıcaklıkta mayalayabilirsiniz.
  7. İç harcı için maydanoz doğranır ve beyaz peynir ile karıştırılır.
  8. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük toplar yapılarak elimizde açılır.
  9. İçerisine harç konarak yarım ay şeklinde kapatılır ve uçları birleştirilir.
  10.  Şekil verdiğimiz hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  11. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
  12. 170 derece fırında ortalama 40 dakika pişirilir.
  13.  Pişmesi fırından fırına değişir o yüzden kontrollü pişirelim.
  14.  Pişen poğaçaları soğuduktan sonra servis edelim.
Afiyet olsunn.

Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi

Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi İçin Malzemeler

Çorbası için :
  • 2 su bardağı kuru fasulye(bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 adet kuru soğan (büyükse 1 tanede olabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı ülker teremyağ
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 (yarım) adet limon
Köftesi(topalak)için:
  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıcak su
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un (iki yemek kaşığı içine iki yemek kaşığı bulamak için)
  • 1  tatlı kaşığı tuz
  • 1  tatlı kaşığı nane
  • 1  tatlı kaşığı  toz biber
  • 1  tatlı kaşığı  kimyon (dilediğiniz baharatlar)
  • Ve köfteleri yuvarlarken ellerimizi ıslatmaya az yeteri kadar su

Teremyağlı Ekşili Topalak Çorbam Tarifi Yapılışı


  1. Düdüklü tenceremizi ocağa alıyoruz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir dolu yemek kaşığı tereyağ alınır ve ince ince doğradığımız soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Salça eklenip karıştırılır. Fasulyeler eklenip beş dk kadar kaçırdıktan sonra sıcak su ve tuzu ilave edilip düdüklünün kapağı kapatılıp, düdüğünü indirdikten sonra 20 dk kadar pişirilir ve ocak kapatılır.
  3. Köfte malzemelerimiz ve baharatları karıştırıldıktan sonra elimizi hafifçe suya batırıp ufak ufak köfteler yuvarlanıp iki yemek kaşığı un serptiğimiz kapta toplanır.
  4. Köftelerimiz unundan ayrılıp pişen fasulyemizin olduğu tencereye aktarılır.
  5. Sarımsağımız rendelenir, limonumuz sıkılır yirmi dk kadar kaynatılıp köfteler pişince ocak kapatılır.
  6. Afyon yöresine ait lezzetimiz doyurucu ve lezzetiyle beğenilen bir çorbadır. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun☺️.

Çıtır Kasede Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi

Çıtır Kasede Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Labneli salata için;
  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • 4 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 200 gram labne peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım bağ dereotu
  • Tuz

Çıtır Kasede Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri koyuyoruz karıştırıp unu kontrollü olarak ekliyoruz.
  2. Ele yapışmayan bir hamur kıvamında olacak şekilde yoğuruyoruz.
  3. Un serptiğimiz tezgahta 1 cm kalınlığında açıp yuvarlak kalıpla kesiyoruz.
  4. Muffin kalına yağlamadan(kase olacak şekilde) koyuyoruz. 180° derece fırında pişiriyoruz.
  5. Salatası için közlemiş patlıcan ve biberi küçük doğruyoruz.
  6. Sonra diğer malzemeleri koyuyoruz karıştırıp yaptığımız kaselere paylaştırıp servis ediyoruz.

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı yeşil mercimek
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı nohut
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı erişte
Terbiyesi için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Nane

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimekler ve nohut yıkanıp ayrı ayrı haşlanır.
  2. Tencereye 4-5 su bardağı sıcak su konarak kaynatılır.
  3. Kaynayan suya haşlanmış nohut ve mercimeklerle erişte eklenir.
  4. Bu arada ayrı bir kapta terbiye hazırlanır.
  5. Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılır.
  6. Erişteler pişince çorbanın suyundan biraz alınarak terbiyeye ilave edilir. (terbiye ılıtılarak çorbamıza eklenir).
  7. Tuzu da ilave edilerek 5-6dk kaynatılır.
  8. Tavada soğan kavrulur, karamelize olunca nane eklenip çorbaya karıştırılır. Servise hazır.
  9. Selçuklulardan günümüze gelmiş, doğu anadolu’da yaygın olarak yapılan tutmaç çorbası’nı eminim çok beğeneceksiniz 😊🌸afiyet olsun🌸.

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet patates
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber, kekik
Tavuk sote için;
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2-3 adet biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim. 🌼🌼🌼
  1. İlk önce patatesler soyulur, resimdeki gibi ince ince daire şeklinde dilimlenir.
  2. Fırın kabına alınır, yağ, tuz ve baharatlarla harmanlanır. Dilerseniz patateslerinizi ayrı bir kaba alıp baharatlarını ve yağını ekleyip karıştırdıktan sonra fırın kabına da dizebilirsiniz.
  3. Boşluk kalmayacak şekilde dizilip 200° fırında 20-25 dk pişirilir. Tavuk sote pişinceye kadar patatesler de pişmiş oluyor zaten. 👍
  4. Tavuk sote için tavuklar ve diğer malzemeler küp küp doğranır.
  5. Tavaya sıvı yağ koyup önce tavuklar 5-10 dakika sotelenir, ardından doğranmış sivri biber eklenip sotelenir.
  6. Ardından tereyağı eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
  7. Domates, salça, tuz ve baharatlar eklenir ve kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
  8. Tavuklar yumuşayınca pişmiş demektir. Suyu çok azalırsa 1 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Ben kısık ateşte ve ağzı kapalı pişirdiğim için gerek olmuyor.
  9. Fırınlanmış patateslerin üzerine tavuk sote güzelce yayılır.
  10. Bir yandan da beşamel sosu hazırlayalım. Un tereyağında 3-4 dk güzelce kavrulur.
  11. El çırpıcısıyla, soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştırılır.
  12. Kaynayıp göz göz olunca tuz ve karabiberi eklenip ocaktan alınır.
  13. Beşamel sos dökülür.
  14. Rendelenmiş kaşar peyniri serpilip 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  15. Yemeğimiz hazır. İlk sıcağı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz. 😊
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN. 🌸

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1,5 su bardağı sıcak su (varsa yarı yarıya tavuk suyu)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağı alınır şehriye de eklenir, pembeleşene kadar pişirilir.
  2. Şehriyeler biraz kızarmaya başlayınca, bir kaşık tereyağ eklenir.
  3. Yağımız da eridikten sonra, yıkanmış pirinç eklenir ve 4-5 dakika ara ara karıştırılarak pirincimiz kavrulur.
  4. Kavrulan pirince sıcak su ve tuz da eklenip, kapağı kapatılır.
  5. 3 dakika hızlı ateşte, sonrasında orta ateşte ve suyunu çekince de bir kaç dakika en kısık ateşte pişmesini beklenir.
  6. 5-10 dakika geçtikten sonra, sos tavasına 2 kaşık tereyağ eritilip pilavımıza eklenir güzelce karıştırılıp mis gibi tereyağı kokusu, tavuk suyun lezzeti miss miss 😋😋
  7. Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.