4 Eylül 2020 Cuma

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzerine :
  • Yumurta sarısı, susam

Sade Açma (Pastanedekilerden Daha Güzeli) Tarifi Yapılışı

  1. Şekeri ve mayayı bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine sıcağa yakın sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Sıvı yağı ekleyip yine karıştırıyoruz.
  4. Tuz ve ununu ilave edip yoğuruyoruz.
  5. Unu yavaş yavaş kontrollü ekleyelim hamur hafif elimize yapışacak.
  6. Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz yaklaşık 40 dakika.
  7. Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp uzun şeritler yapıyoruz.
  8. 2 şerit hamurun uçlarını birleştirip etrafına doluyoruz.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip 20 dakika kadarda tepside mayalandırıyoruz. (tepsinin üstüne nemli bir bez koyalım hamurumuz kurumasın)
  10. Üzerine yumurta sarısı ve susan serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kakaolu bisküvi
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi rendesi

İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alıyoruz, sürekli karıştırıyoruz.
  2. Kaynamasına yakın altını kısıp vanilini ekliyoruz biraz daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
  3. Servis yapacağımız borcama sıcakken yarısını döküyoruz bisküvileri de aralarına dizip diğer yarısını üzerine ekledikten sonra kalan bisküviyi üzerine küçük küçük kırıp ekliyoruz ve hindistan cevizi ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.

Soslu Karışık Kızartma Tarifi

Soslu Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 14 adet sivri biber
  • 2 adet kabak
Sos için;
  • 2 adet domates
  • 1 cin biber
  • İsteyen 1 diş sarımsak koyabilir ve bolda sıvı yağ

Soslu Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi soyup kızartmalık şekilde doğrayıp suyun içine koydum ve diğer malzemeleri doğradım.
  2. Yağı tavaya koydum. Ve ısınınca patateslerin kızarttım.
  3. Arka arkaya diğer malzemeleri de kızarttım.
  4. Kızarttığım sebzeleri tabağa havlu kağıt koydum onun üstüne aldım.
  5. Ayrıca başka tavaya domatesleri ve biberini koydum pişirdim.
  6. Kızartmanın üstüne döktüm.
  7. Servis yaparken sarımsaklı yoğurt dökün üzerine afiyet olsun .

Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı, susam yada çörek otu
İç harcı ;
  • Peynir, maydanoz

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sütü ve suyu ılıtıp derince bir kaba alalım.
  2. Sonra içerisine bir paket maya ve toz şekeri ilave edip iyice maya ve şeker eriyinceye kadar karıştırınız.
  3. Daha sonra tuzu sıvı yağı ilave edelim.
  4. Ardından ununu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğuralım ele yapışmayacak hale gelince üzerini bir kapak yada bez yardımıyla kapatıp hamurumuz iki katı büyüklüğünde olana kadar bekletelim(yaklaşık 40 dakika kadar olabilir. ).
  5. Hamurunuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım içerisine peynir ve maydanoz karışımını ekleyip toparlayalım .
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip ,üzerine yumurta sarını sürüp, susam ekledikten sonra önceden ısıttığımız 200° lik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Şimdiden afiyet olsun😊.

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg ince bulgur
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı nane taze nanede olabilir
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber, birazcık karabiber ve kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Nar ekşisi
  • 2 adet kuru soğan

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. İnce bulguru her tarafını ıslatacak kadar sıcak suyla ıslatıp 5 dakika dinlendirin.
  2. Bir tavaya soğanları doğrayıp kavurun ve salçaları ekleyin.
  3. Bulgurun üzerine dökün.
  4. Sonra baharatları, yağı, nar ekşisi ve maydanozu da ekleyip karıştıralım.
  5. Turşu ve nar ekşisi ile süsleyin.

Muhteşem Tadıyla Dalgona Tarifi

Muhteşem Tadıyla Dalgona Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı cafex gold kahve
  • 1/3 sıcak su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
  • Buz
Süslemek için ;
  • Çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Kırık fındık (arzuya göre)

Muhteşem Tadıyla Dalgona Tarifi Yapılışı

  1. Filtre kahveyi çırpma kabına alıyoruz.
  2. Sıcak suyu şekeri ekleyip çırpıcının yüksek ayarıyla 3-4 dakika çırpıyoruz.
  3. Köpük kabın 200 ml kadar kabarması lazım.
  4. Sonra sütü bardağa 2 parmak eksik koyuyoruz .
  5. Buzu koyup köpük kahveyi ekliyoruz .
  6. Sonra süslemesini yapıyoruz.
Tadını seveceğinizden eminim bende tereddüt ettim içerken ama yanılmışım. Sizlerle paylaşmak istedim. Şimdiden afiyet olsun.

Bebek Keşkek Tarifi

Bebek Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük tavuk baget
  • Küçük çay bardağının yarısıyla pirinç
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Bebek Keşkek Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu ve pirinçi yıkayın birlikte haşlayın.
  2. Piştikten sonra tavuğu ayıklayıp tekrar tencereye koyun .
  3. Blendırda bir iki tur çevirin içine yoğurduda ekleyin hazır.

3 Eylül 2020 Perşembe

Teremyağlı Profiterol Tarifi

Teremyağlı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 su bardağı su
  •  1 su bardağı un
  •  125 gram teremyağ
  •  3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Kreması için;
  •  2, 5 su bardağı süt
  •  3 yemek kaşığı un
  •  1, 5 çay bardağı şeker
  •  1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 1 paket çikolata sos
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Teremyağlı Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için tencereye su ve teremyağını alarak eriyene kadar kaynatalım.
  2. Tamamen eriyince unu ilave edip iyice karıştıralım ve 2 dakika kadar kavuralım.
  3. 10 dakika soğutarak yumurtaları teker teker ilave ederek karıştıralım.
  4. Yani hamurun üzerine bir yumurta kırıp, iyice yediriyoruz sonra 2. Yumurtaya geçiyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla hazırlanan hamurumuz dan alalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
  7. O pişerken kremayı hazırlayalım.
  8. Vanilya hariç diğer malzemeleri alarak kıvam alana kadar pişirelim.
  9. En son vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
  10. Çikolata sosu pakette yazılan tarife göre yapalım.
  11. Kıvama gelen çikolata sosa damla çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  12. Pişen hamurlarımızın arasına krema yerleştirelim.
  13. İster sıkma torbasıyla, ister ortalarından keserek kaşık ile doldurabilirsiniz.
  14. Soğuyan çikolata sosu da üzerine gezdirerek servis edelim.
Afiyet olsun.

Teremyağlı Muhteşem Şeftali Marmelatı Tarifi

Teremyağlı Muhteşem Şeftali Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg.şeftali
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3-4 adet limon tuzu
  • 1 kaşık teremyağ

Teremyağlı Muhteşem Şeftali Marmelatı Tarifi Yapılışı


  1. Şeftaliyi yıkarız, kabuğunu soyar, çekirdeklerini çıkarırız.
  2. Rondodan geçirerek, tencereye alırız, üzerine şekeri koyarız.
  3. Pişirmeye başlarız. 20 dakika sonunda limon tuzunu ve teremyağı koyarız.
  4. Ocağı kapatırız, sıcak olarak kavanozlara koyarak sıkıca kapatır, serin bir yerde muhafaza ederiz.
Afiyet olsun.

Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye

Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Geceden ıslattığım fasulyeyi bir tencerede kaynatıyoruz.
  2. Ardından dan küp küp doğradığım soğanımı kavuruyorum.
  3. Kavrulmuş olan soğanıma salçayı, pul biberi kavurup tekrardan kavuruyorum.
  4. Haşlanmış fasulyemi tencereye döküp üzerine geçecek miktarda sıcak su koyup pişiriyoruz.

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg.tam buğday unu
  • 1 paket kuru veya yaş maya
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Tuz
  • Bir miktar ılık su

Teremyağlı Nefisss Ekmek Tarifi Yapılışı


  1. Geniş bir kabın içine unu boşaltırız.
  2. Havuz şeklinde ortasını açar, mayayı koyarız, ılık su ile eritiriz, teremyağını, tuzunu koyarız.
  3. Daha sonra ılık sudan biraz daha unun üzerine dökerek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğururuz.
  4. Üzerini kapatır, mayalanmaya bırakırız.
  5. 3-4 saat sonunda kabarmış olan hamuru dörde bölerek, elimizde yuvarlak bir şekil vererek, yağlanmış tepsiye 4 adet koyarız.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişiririz.
  7. Sıcak veya soğumuş olarak afiyetle yiyiniz.

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 fincan un
  • 3 fincan şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket teremyağ
Üzerini süslemek için;
  • Çikolata sosu
  • 1 şeftali
  • Armut

Teremyağlı Nefis Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencereye sütümüzü boşaltıyoruz üzerine şeker ve unu boşaltıp ocağın üzerine alarak orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha karıştırarak içerisine 80 gr. teremyağ ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Tencereyi ocaktan alıp içerisine bir paket vanilya ilave ederek mikserle 5 dk çırpıyoruz.
  4. Islatılmış borcama boşaltıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Servis yapacağımız zaman üzerine ben hazır çikolata sosu kullandım.
  6. Şeftali ve armudu ince doğrayıp servis tabağımıza ilave ediyoruz. Afiyet şeker olsun.

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ilik süt
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ortalama 4 su bardağı)
İç harcı için;
  • Maydanoz
  • Beyaz peynir
Üzeri için;
  • 2 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık sütle maya karıştırılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır.
  2.  Un hariç bütün hamur malzemeleri karıştırılır.
  3. Dinlenen süt ve maya karışıma eklenir.
  4. Yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur ve ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir.
  5.  Hamur güneş altında 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  6. Eğer güneş imkanınız yoksa fırını 150 derece ısıtıp kapatıp o sıcaklıkta mayalayabilirsiniz.
  7. İç harcı için maydanoz doğranır ve beyaz peynir ile karıştırılır.
  8. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük toplar yapılarak elimizde açılır.
  9. İçerisine harç konarak yarım ay şeklinde kapatılır ve uçları birleştirilir.
  10.  Şekil verdiğimiz hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  11. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
  12. 170 derece fırında ortalama 40 dakika pişirilir.
  13.  Pişmesi fırından fırına değişir o yüzden kontrollü pişirelim.
  14.  Pişen poğaçaları soğuduktan sonra servis edelim.
Afiyet olsunn.