4 Eylül 2020 Cuma

Yoğurtlu Nohutlu Roka Salatası (Böylesini Hiç Yemediniz) Tarifi

Yoğurtlu Nohutlu Roka Salatası (Böylesini Hiç Yemediniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 avuç dolusu roka
  • 1 küçük salatalık
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dereotu
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı  zeytinyağı

Yoğurtlu Nohutlu Roka Salatası (Böylesini Hiç Yemediniz) Tarifi Yapılışı

  1. Rokaları ve salatalığı yıkayıp ince ince doğrayın.
  2. Cevizine ince ince kıyın ve hepsini bir kaba ekleyin.
  3. Yoğurdu baharatlar ile karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.
  4. Bir tavada zeytinyağı ve pul biberi hafif kızdırıp nohutları ekleyin ve 3-4 dakika kavurun.
  5. Salatanızın üzerine ekleyip servis edin. Afiyet olsun ❤️.

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Beğendisi için;
  • 6 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için;
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları yıkayıp 3-5 yerinden bıçakla delikler açalım.
  2. Köz tavasında yumuşayana kadar közleyelim. Soğuması için kenara alalım.
  3. Kuru soğanları yağda bir kaç dakika kavuralım.
  4. Kıymayı da ilave edelim kavurmaya devam edelim.
  5. Salçayı ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  6. Baharatlarını, tuzunu ve suyunu ilave edelim 2-3 dakika kavuralım. Beğendi için tereyağını tavada eritip unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Patlıcanları ve sütü de ekleyip homojenleşene kadar sürekli karıştırın. Beğendiyi tabakların ortasına yerleştirip üzerine kıymayı koyun ve sıcak servis edin. Afiyet olsun….

Bamya Kızartması Tarifi

Bamya Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo uzun ve iri bamya
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır unu(veya galeta unu )
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
Haşlamak için:
  • Su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
Kızartma için:
  • Sıvı yağ

Bamya Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Bamyaların sap kısımlarını kesin ve tuzlu limonlu suda bir kaç dakika bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanan bamyaları sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk veya buzlu suya batırıp çıkarın ve süzün.
  3. Ksğıt havlu ile güzelce bamyaları kurulayın 3 ayrı kaselere un, çırpılmış yumurta ve mısır ununu koyun.
  4. Sırasıyla bamyaları önce una sonra tuz ile çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayın.
  5. Kızgın yağda bamyalar pembeleşinceye kadar kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın. Sarımsaklı süzme yoğurt eşliğinde servis yapın.
Not ;sebzeleri az pişmiş seviyorsanız harşlama dan yapın benim gibi. Ama eşim iyi pişmiş yediği için benim bamyalarımı yemedi. Ben afiyetle yedim una ve yumurtaya bulayınca içi tam pişmemiş dedi sizinde bazen yaptıklarınızı beğenmeyenler çıkıyormu. Ben harşlamadan yaptım damak zevkinize göre yapın.

Tavuk Suyundan Havuçlu Kıtır Ekmekli Çorba Tarifi

Tavuk Suyundan Havuçlu Kıtır Ekmekli Çorba Tarifim İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk budu
  • 1 tane havuç
  • 1 baş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kekik
  • Fesleğen
  • 1 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Suyundan Havuçlu Kıtır Ekmekli Çorba Tarifim Yapılışı


  1. Düdüklü tencereme tavuk budu havuç bütün doğa üçe böldüğüm havucu ve bir diş sarımsağı koydum üzerine de yeterince su kaynattım (tavuk budunu tiftikleyip başka bir yemekte kullandım)
  2. Başka uygun bir çorba tenceresine bir yemek kaşığı tereyağı bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı unu ekleyip un pembeleşene kadar kavurdum.
  3. Üzerine bir su bardağı su ve düdüklüde başladığım havuç soğan sarımsak ve tavuk suyunu ilave edip kaynattım. 5 dakika kaynattıktan sonra bilendir ile pürüzsüz kıvam olana kadar çırptım be bir çay kaşığı tuz ekledim ve çorban hazır oldu.
  4. Bayat ekmeklerimi küçük küp şeklinde kestim küçük bir sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağı koyup erittim.
  5. Üzerine ekmekleri ekledim güzelce kızarttım ve kızaran ekmeklerin altını kapatınca üzerlerine bir çay kaşığı kekik ekledim.
  6. Çorbamı kaselere doldurdum. Çorbamın üzerine taze fesleğen yaprakları koydum kıtır ekmekleri de içine koydum çok güzel bir çorba oldu isterseniz krema veya süt bile ilave edebilirsiniz ölçüler az gelirse artırabilirsiniz buradaki püf nokta tavuk suyu tere yağında kızarmış kekikli ekmekler olmazsa tadını alamazsınız.

Yoğurtlu Ekmekli Kuşbaşı (Tadı Nefis) Tarifi

Yoğurtlu Ekmekli Kuşbaşı (Tadı Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı
  • 8 tane biber (büyük doğranmış)
  • Kişi sayısınca ekmek (bu tarz ekmek bulamazsanız lavaş da olur )
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber
  • Tereyağı

Yoğurtlu Ekmekli Kuşbaşı (Tadı Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşılarını düdüklü tencereye alıyoruz.
  2. Yeteri miktarda su ekleyip pişmeye bırakıyoruz .
  3. Pişen etlerimizi alıp, bir tavaya tereyağını koyup etlerimizi tereyağında soteliyoruz .
  4. Baharatları katıp iyice kavurulduktan sonra kızartma tenceremize biberleri atıp kızartıyoruz .
  5. Ekmeğimizi kesiyoruz tost makinasında ekmekleri hafif kızartıyoruz .
  6. Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
  7. Bütün malzemeler hazır olduktan sonra sırayla ekmeği koyuyoruz .
  8. Yoğurt biberler ve en son eti koyup üzerini maydanozla süslüyoruz.
Afiyet olsun 🤗.

Protein Tozu Tarifi

Protein Tozu Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram fıstık
  • 50 gram badem
  • 50 gram soya fasulyesi
  • 50 gram kabak çekirdeği içi
  • 50 gram yulaf
  • 50 gram süt tozu
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu

Protein Tozu Tarifi Yapılışı

  1. Fıstık, kabak çekirdeği içi, badem, yulaf ve soya fasulyesini tavada 2 dakika kavurun.
  2. Blenderda toz haline getirin.
  3. Süt tozunu ekleyin. Karışım hazır.
İsterseniz meyve salatası yapıp içine döküp yada ev yapımı milkshake yapıp içine koyup tüketebilirsiniz.
Not: günlük protein ihtiyacımızın % 10 unu karsılıyor.

Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi

Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze barbunya ( yazdan dondurucuya koyulanda olur)
  • 3-4 adet domates veya konserve domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 su bardağı su

Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya) Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağında yarım ay şeklinde doğradığımız havucu kavuruyoruz .
  2. Daha sonra doğradığımız soğanları ilave edip soğanlara ölene kadar kavurun.
  3. Domates ve salçayı ekliyoruz .
  4. Daha sonra barbunyaları koyup tuz ve şekeri ekleyip 2 su bardağı suyunu koyup tencerenin ağzı kapalı şekilde 1 saat pişiriyoruz afiyet olsun.

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 3 su bardağı şalgam
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 5-6 adet taze soğan
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı kutu mısır
Sosu için;
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye şalgam, su ve kuskusu ekleyip pişirelim.
  2. Kuskus piştikten sonra karıştırma kabına alıp soğumaya bırakalım.
  3. Kalan tüm malzemeyi doğrayalım.
  4. Soğumuş kuskusa hepsini ekleyip karıştıralım.
  5. Sosu kendi damak zevkinize göre miktarını ayarlayıp kuskus salatasına ilave edip karıştırıp, servis tabağına alalım. Afiyet olsun 😋.

Teremyağlı Patates Salatası Tarifi

Teremyağlı Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük patates
  • 1 tatlı kaşığı teremyağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Soslar için;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Teremyağlı Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup 2 bardak kadar suda haşlıyoruz.
  2. Yumuşacık pişince teremyağ, limon suyu, tuz ve pul biberi atıp eziyoruz.
  3. Üzerine rendelenmiş sarımsakla karıştırılmış yoğurdumuzu gezdiriyoruz.
  4. Bir tavada teremyağ ve salçayı salçanın kokusu çıkana kadar kavurup üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
İç malzemesi;
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 küçük fincan sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Beşamel sos malzemeleri :
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kıyma harcı hazırlayalım. Tencereye sıvı yağ ve kıymayı alıp kavuralım.
  2. Üzerine küp doğranmış kapya biber ve soğanı ekleyip biraz kavuralım.
  3. Salça ve baharatları ilave edip karıştırıp ocaktan alalım.
  4. Makarnayı haşlayalım.
  5. Bu tarifi büyük borcamda da yapabilirsiniz.
  6. Ben bugün güveç kullanmayı tercih ettim.
  7. Güvecin altına önce biraz makarna koyuyoruz.
  8. Daha sonra üzerine kıyma harç ve en üste tekrar makarna ekleyelim.
  9. Bu şekilde bütün güveçleri hazırlayalım.
  10. Beşamel sos için bir tencereye tereyağını alalım.
  11. Unu ekleyip kavuralım.
  12. Üzerine 4 su bardağı sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  13. Tuz ve karabiberi tercihinize göre ekleyebilirsiniz.
  14. Beşamel sosu güveçlerin üstüne paylaştıralım.
  15. Son olarak rendelenmiş kaşarı ilave edip daha önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı dolu limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı zerdeçal(rengine göre artırabilirsin)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı fındık

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. 4 yumurta, şeker, vanilya ve sıcak su iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra yağ ve süt eklenir. Spatula ile karıştırılır.
  3. Un ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır. Ve elenerek keke eklenir.
  4. Daha sonra limon kabuğu, limon suyu ve zerdeçal keke eklenir.
  5. Yağlanmış ve dolapta duran kek kalıbı alınır. İçerisine ikiye kesilmiş fındıklar dizilir.
  6. Isıtılmamış fırına alt üst açık fan kapalı bir şekilde 180 derecede atılır.
  7. 45 dakika da pişirilir.
Yiyenlere afiyet olsun. 🥰.

Fırında Çöp Şiş Köfte Tarifi

Fırında Çöp Şiş Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım bayat ekmek veya
  • 4 kaşık galeta unu
  • 3 kaşık zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
Baharatlar;
  • 1 tatlı kaşığı silme ile tuz ,karabiber, pulbiber ,kimyon

Fırında Çöp Şiş Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanı rendeleyelim kıymamıza ilave edelim.
  2. Bütün malzemeleri karıştıralım .
  3. İyice yoğuralım.
  4. Baharatlarımızı da ekleyelim .
  5. Köftemizi çöp şişlere şekil verelim.
  6. Fırını önceden ısıtalım 200 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Tam Ölçü Triliçe Tarifi

Tam Ölçü Triliçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 1 paket krema
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
Karamel sosu için;
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti

Tam Ölçü Triliçe Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı şekeri güzelce çırpalım.
  2. Daha sonra suyu, yağı, unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 170c fırına verelim.
  3. Karamelize için şekeri kısık ateşte eritelim şeker sertleşiyor ama karıştırınca güzelce eriyor üzerine tereyağını ve kremayı dökelim bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
  4. Süt şerbeti için sütü, kremayı ve şekeri güzelce bir kapta çırpalım.
  5. Bu sırada keki pişmiş oluyor ilk sıcağı çıktıktan sonra bu şerbeti yavaşça dökelim.
  6. İçini güzelce çeksin bu arada sütle krem santiyi çırpalım ve üzerine yayalım.
  7. Buzdolabında bir iki saat bekletelim.
  8. En son soğuyan karamelizeyi yayıp 5-6 saat en az buzdolabında beklettikten sonra servis edelim.
İnanın bana aynı hazır gibi oluyor 😊🌹.