Teremyağlı Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı erişte
- 6 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Teremyağlı Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye 6 su bardağı su konulur kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca erişteler ilave edilir ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Bir kapta terbiye için tüm malzemeler iyice pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Erişteler yumuşadıktan sonra terbiyesine erişteli sudan alınır ve karıştırılır. Ilımış terbiye yavaşça tencereye ilave edilir ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2 dk pişirilir.
- Pişerken bir kapta teremyağ eritilir ve nane ilave edilir, kızınca çorbanın içine boşaltılır.
- 2 dakika da bu şekilde kaynadıktan sonra altı kapatılır.Afiyet olsun :).