Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı toz maya (Silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- Çeyrek su bardağı zeytinyağı
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İçi için:
Üzeri için:
- Susam veya çörek otu yumurta sarısı
Puf Poğaça Tarifi Yapılışı
- Süt, su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- 5 dakika bekleyip üzerine un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- En son unu da ekleyip yoğuruyoruz.
- Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kabaran hamurdan cevizden biraz büyük alıp içine çökelek ve maydanoz harcından koyarak istediğimiz şekli veriyoruz.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz, susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan poğaçaların üzerine temiz bir örtü örtüyoruz.Not: iç harcına çökelek değil de dilediğiniz başka bişey de koyabilirsiniz.
Yalancı Cheesecake (Bahar Pastası) Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı :
- 2 paket burçak bisküvi (300 gr)
- 100 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
Arası :
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üstü
- 2 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Yalancı Cheesecake (Bahar Pastası) Tarifi Yapılışı
- İlk önce bisküvileri rondodan geçirin.
- Süt ve erimiş tereyağı ile karıştırıp kalıbınızın tabanına yayın.
- Kalıbınızı dolaba koyun ve muhallebi yapmaya başlayın.
- Süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilyayı ocakta kaynayana kadar pişirin.
- Kalıbınızı dolaptan çıkarın ve pişen muhallebiyi üzerine dökün. O bir kenarda soğurken vişne suyu, nişasta ve şekeri karıştırıp kaynatarak sosunu hazırlayın.
- Sosunu kabuk tutan muhallebinin üzerine dökün ve tatlıyı 2-3 saat dinlenmeye bırakın yapıcaklara şimdiden afiyet olsun
Lavaş Ekmek (Mayasız Ve Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
- 1 çay kaşığı tuz
Aralara sürmek için
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kadar nişasta
Lavaş Ekmek (Mayasız Ve Çok Pratik) Tarifi Yapılışı
- Süt, un ve tuzu yoğurup yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurup 14 adet küçük hamur elde edelim ve üzerini bezle örtüp 10 dakika dinlendirelim.
- Bu sırada 1 çay kaşığı tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamurların hepsini çay tabağı boyutunda açalım ve kurumasın diye üstlerini örtmeye devam edelim.
- Açtığımız hamurların 7 tanesinin üzerine tereyağı karışımımızı sürüp üzerlerine de nişasta serpiştirelim.
- Ardından üzeri yağlanıp nişastalanan hamurların üzerine yine hazırda bekleyen 7 hamurumuzu bırakalım (her hamur 2 kat olmuş olacak).Yani hazırda açmak için toplam 7 hamur olacak. Bunları geniş tabak boyutunda açıp pişireceğiz.
- Hamurları pişirdikten sonra sıcak sıcak ayıracağız ve yine 14 adet incecik yufka ekmeğimiz olacak ( resimlerde mevcut ) Not: böyle anlatınca zor gibi geliyor ama resimlere bakınca ne kadar kolay ve pratik olduğunu anlayacaksınız 😅 Hepinize afiyet olsun 😋.
Sütlü Kahvaltı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı irmik
- Yarım elma veya armut
- Fındık veya ceviz
Sütlü Kahvaltı Tarifi Yapılışı
- Süt ve irmiği pişiriyoruz kaynadıktan sonra meyvemizi katıyoruz.
- Altını kısıp 2, 3 dakika daha pişiriyoruz.
- Servis tabağına alıp ceviz veya fındığı üzerine serpiyoruz.
- Ceviz olmadığı için ben üzerine bebe bisküvi serptim öyle de güzel oluyor.Bebişlere afiyet olsun. :))).
Fit Cips Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı yağ
- Yaklaşık 2 su bardağı tam buğday unu / normal un
Fit Cips Tarifi Yapılışı
- Domatesin kabuğunu soyup rondodan geçirin ve bi kaba alın.
- İçine tuz, kekik ve yağı ekleyip karıştırın ardından unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
- Hazır olan hamurunuzu açmaya başlayın ne kadar ince açarsanız o kadar iyi ardından tırtıklı olmasını isterseniz üzerini çizebilirsiniz (ben çizdim ama pişince kayboldu 🙈)
- Bardak yardımıyla (ben bi kısmını da üçgen kestim) şekil verip 180 derecelik fırında yaklaşık 15dk pişirin afiyet olsun 🤗 🤗.
Fırında Elma Dilimi Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Elma Dilimi Patates Tarifi Yapılışı
- Patatesleri elma soyar gibi elma dilimi şeklinde soyup dilimleyin.
- Daha sonra bütün malzemeleri katıp harmanlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sırasıyla dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yarım saat kadar pişirin.Afiyet olsun 😋.
Teremyağlı Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 8 yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5-6 yemek kaşığı sıcak su
İç ve dış kreması için
- 250 gram kuvertür çikolata
- 250 ml krema
- 2 yemek kaşığı teremyağ
Teremyağlı Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp, şekerin bir bardağını beyazına, bir bardağını sarısına ekliyoruz.
- Önce beyazı ters çevirdiğimizde düşmeyecek hale gelene kadar çırpıyoruz.
- Sonra sarıları çırpıp geri kalan tüm malzemeleri de sarıya ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra köpük haline getirdiğimiz yumurta beyazını azar azar sarı karışıma ekliyoruz ve alttan üste doğru söndürmeden spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsi ya da pasta çemberine döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken ganajımızı hazırlıyoruz.
- Kremamızı ocağa alıp kaynamaya yakınken ocaktan alıp, parçaladığımız kuvertur çikolataları ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Son olarak teremyağımızı da ekleyip soğuması ve kıvam alması için dolaba koyuyoruz. Pasta keki ve krema da hazır olunca pastamızı oluşturup kendi zevkimize göre süslüyoruz. Afiyet olsun.
Çok Pratik Kaşarlı Biberler Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- Az zeytinyağı
- Az tuz, pulbiber, nane
- İsteğe göre yumurtada kullanılabilir
Çok Pratik Kaşarlı Biberler Tarifi Yapılışı
- Öncelikle biberleri ayıklayıp, doğranılır.
- Tavaya zeytinyağı dökülür, yeşil ve kırmızı biberler tavada döndürülür.
- Biberlerin biraz yumuşaması beklenilir ve ardından tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Üstüne kaşar rendesi eklenir. Pişmeye bırakılır ve servis edilir.Afiyet olsun
Tam Buğdaylı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ (Oda ısısında yumuşamış)
- 1,5 çay bardağı dut pekmezi
- Yarım çay bardağı süt
- Alabildiği kadar tam buğday unu
Tam Buğdaylı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağı, sütü ve pekmezi bir kaba alıp karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Sonra yağlı kağıt üzerinde hamuru merdane ile açın.
- 1 cm kalınlığında olsun hamurunuz istediğiniz şekli verip fırına verin.
- 170 derece de 10 dk. Pişirin. Kontrollü pişirin fazla kızarmasın.
Browni Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
Çikolatalı sos için
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
İçi için
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi (İsteğe bağlı)
Üzeri için
Browni Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir kabın içinde yumurta ve şekeri rengi dönene kadar iyice çırpıyoruz.
- Üzerine yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Üzerine ceviz ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Pişireceğimiz kaba alıp 200 derecede kürdan testiyle kontrol ederek pişiriyoruz.
- O sırada 2 su bardağı sütü ve çikolatalı sosu bir tencerede ocağa alıp pişene kadar sürekli karıştıralım.
- Piştikten sonra 2 3 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım kabuk tutmaması için 2 3 dakika da bir karıştıralım.
- Pişen kekimiz ılıyınca bir kaba alıp elimizle ufalayalım. Üzerine 2 3 yemek kaşığı süt ilave edip karıştıralım.
- Çikolatalı sosun bir kısmını ayıralım (üzerini süslemek için) geri kalabını ufaladığımız kekin üzerine dökelim.
- Üzerine cevizi ve hindistan cevizini de ilave edip karıştıralım.
- Küçük kaselerin içine streç film serip kaşık ile içine alıp elimizle şekil verelim ve üzerini de streç ile kaplayıp 2- 3 saat dondurucuda bekletelim.
- Soğuyunca tabaklara alıp üzerine kalan çikolata sosu döküp toz fıstık ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Taze Fasulye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 250 gram yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 diş sarımsak
- Maydanoz ve dereotu birer tutum
- Karabiber
- Tuz
Üst malzeme
- 2 kaşık tereyağı bir kaşık zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Taze Fasulye Çorbası Tarifi Yapılışı
- 👍Taze fasulye yemeğinden artan bi kap yemeğimizi tencereye alıp üzerine 1 kg sıcak su ilave edip kaynatılır.
- Sarımsaklar dövülüp içine eklenir yarım çay kaşığı karabiber ve tuzu da ilave edilip karıştırılır. 🌹
- Derin bi kapta yumurta unu ve yoğurt iyice çırpılır. ⚘
- Kaynayan çorbamıza azar azar karıştırarak ilave edilir. Kaynayana kadar karıştırılır.
- Üzerine doğranmış maydanoz ve dereotu ilave edilir. 👍 🌹
- Tavaya tereyağı ve zeytin yağı konur yağ kızınca ocak kapatılıp, pul biber atılır.
- Çorbamıza ilave edilip karıştırılır. Afiyet olsun. Deneyimlerinizi görmek isterim. Inşaallah beğenirsiniz. Afiyet olsun🥰🥰🥰.
Kışlık Kapya Biber Tarifi İçin Malzemeler
Kışlık Kapya Biber Tarifi Yapılışı
- Biberleri küp küp doğruyoruz.
- Birazını da jülyen doğradım. Az az paketliyoruz.Fırın yemeklerinde şakşuka da enfes oluyor. Jülyen olanları köri soslu tavuk için koyuyorum :).
Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram aşurelik buğday
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 200 gram kuru kayısı
- 200 gram kuru üzüm
- 1 su bardağı fındık
- 3 lt su
- 2 su bardağı süt
- 4 su bardağı toz şeker
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı karanfil suyu
Üzerine
- Fındık
- Tarçın
- Nar
- Gül suyu
Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi Yapılışı
- Nohut ve fasulyeler ayrı ayrı haşlayalım.
- Aşurelik buğdayı yıkayalım tencereye koyalım.
- Üzerine kaynar su dökelim 10 dakika boyunca kaynatalım. Buğdayın suyunu süzelim ve üzerine tekrardan kaynar su dökelim. Buğdayı 50 dakika kadar haşlayım.
- Yumuşayan buğdayımıza haşladığımız nohutumuzu fasulyemizi, doğranmış kayısıyı kuru üzümü, ve yıkadığımız pirinci ekleyelim. 15 dakika daha kaynatalım.
- Şeker, tuz, sıcak süt, karabiber, fındık, ve karanfil suyumuzu ekleyelim. 15 dakika daha kaynatalım.
- Aşureyi kaselere bölüştürün.
- Aşure kaselerde biraz soğuduktan sonra üzerini fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm, kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyelim.
- Aşureyi pişirirken yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edin.