8 Eylül 2020 Salı

Su Böreği Tadında Sodalı Börek Tarifi

Su Böreği Tadında Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 şişe soda (Maden Suyu)
İç harcı İçin;
  • Beyaz peynir
Sosu İçin;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
Üzeri İçin;
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Su Böreği Tadında Sodalı Börek Tarifi Yapılışı

Merhaba,annemin eskiden beri özellikle kışın yaptığı bu böreği uzun süredir paylaşmak istiyordum sizde deneyin, eminim memnun kalacaksınız. Ben dikdörtgen fırın kabına (27*37) 4 yufka ile yaptım, siz dilerseniz 6 yufka ile yapabilirsiniz. Pişerken ne kadar çok kabardığına inanamayacaksınız,piştikten sonra ise içi aynen su böreği gibi kat kat tane tane oluyor.
  1. 1 tane yufkamızı üçgen şekilde katlayıp, 3 parmak kalınlığında kenarlarından kesiyoruz. Bunu yapma amacımız biraz daha küçük bir daire elde etmek.
  2. Kestiğimiz fazlalığı da böreğimizin içerisinde kullanmak üzere kenara ayırıyoruz.
  3. Daire olan kısmı ise düzgün görünmesi için en son üzerine kapatacağız.
  4. İlk yufkamızı tepsimizin içerisine yerleştiriyoruz, iyice çırpmış olduğumuz sos malzemelerimizden 3 yemek kaşığı ekleyip, pasta fırçası ile yufkamızın her yerine dağıtıyoruz.
  5. 2. Yufkamızın yarısını elimizle koparıp, tepsimize diziyoruz.
  6. Sosumuzdan 3 yemek kaşığı ekleyip, fırça yardımıyla yufkamızın her yerine dağıtıyoruz.
  7. İlk başta kenarlarını kestiğimiz yufkamızın artan kısımlarını küçük parçalara ayırıp, tepsimize dizip, tekrar sosumuzdan döküyoruz.
  8. 3. Yufkamızı tüm bir şekilde yerleştiriyoruz (düz bir şekilde değil kırıştırarak), sosumuzdan döküp fırça ile tekrar dağıtıyoruz, üzerine peynirimizi ekleyip 2. yufkamızın yarısı kalmıştı onu da peynirimizin üzerine koyup, sosumuzdan biraz daha döküyoruz.
  9. En alta koyduğumuz yufkamızın her bir kenarını tepsimizin üzerine katlayıp üzerini kapatıyoruz.
  10. İlk başta kenarlarını kesip ayırmış olduğumuz yufkamızı tepsimizin üzerine kapatıp, kenarlarında kalan fazlalıkları böreğimizin altına katlıyoruz, yani böreğimizi bir elimizle kaldırıp fazlalıkları altına sıkıştırıyor.
  11. Böreğimizi istediğimiz büyüklükteki dilimlere ayırıp, 1 şişe maden suyunu her yerine eşit şekilde döküyoruz.
  12. Tepsimizin üzerini streç filmle kaplayıp, sabaha kadar bekletmek için serin bir yere kaldırıyoruz.
  13. Ertesi gün pişirmek için üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımımızı sürüyoruz.
  14. 200 derecedeki önceden ısıttığımız fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  15. Su böreği görünümü ve tadıyla böreğimiz hazır, afiyet olsun😊

Köfteli Çorba Tarifi

Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
Çorba için;
  • 1 adet havuç
  • 1 litre su
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Köfteli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Köftesi için soğan ve sarımsağı rendeleyip bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine kıyma ve baharatları ilave edip yoğuruyoruz. Dolapta 15 dakika dinlendikten sonra elimiz fındık kadar parçalar alıp üzeri iki kaşık unla serpilmiş tepsiye diziyoruz.
  3. Bütün kıyma bittikten sonra tepsiyi elimizle hafif sallayıp bütün köftelerin dışının unlanmasını sağlıyoruz.
  4. Havucu rendeleyip tencereye alıyoruz.
  5. Üzerine yağ döküp kısık ateşte kavuruyoruz. Suyu ilave edip kaynamasını bekliyoruz.
  6. Kaynadıktan sonra yavaş yavaş köfteleri içine atıyoruz.
  7. Bu sırada terbiyesi için gerekli malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz.
  8. Çorbanın üzerine gezdiriyoruz ve tuz ilavesi yapıyoruz.
  9. 15 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatabilirisiniz. Çok katı olursa su ilavesi yapabilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun.

Melanzane (Bu Lezzet Kaçmaz!!) Tarifi

Melanzane (Bu Lezzet Kaçmaz!!) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patlıcan
Domates sosu için;
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 5-6 yaprak fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
Araları için;
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Melanzane (Bu Lezzet Kaçmaz!!) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanı dilimleyip yağda kızartalım.
  2. Kızaran patlıcanı altına kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  3. Kuru soğanı doğrayıp derin bir kabın içerisinde kavuralım.
  4. Sarımsağı doğrayıp içerisine ekleyelim.
  5. Yaklaşık iki dakika kadar güzelce ateşte çevirelim.
  6. Rendelenmiş domatesi içerisine ekleyelim.
  7. Tuzu karabiberi ve toz şekeri ekleyip karıştıralım.
  8. İçerisine fesleğeni ve 1 yemek kaşığı suyu ekleyelim ve karıştıralım.
  9. Pişen domates sosunu blendırdan geçirip pürüzsüz hale getirelim.
  10. Kıvamı katı gelirse çok az su ekleyip akışkan kıvama getirebilirsiniz.
  11. Kullanacağımız fırın kabına ya da borcama domates sosundan koyup tabanına yayalım.
  12. Üzerine patlıcanları dizelim.
  13. Dizilen patlıcanın üstüne kaşar peyniri serpiştirelim.
  14. Domates sosunu üzerine gezdirelim.
  15. İkinci kat patlıcanı dizelim üzerine peyniri serpiştirelim.
  16. Kabınızın büyüklüğüne göre işlemleri tekrarlayın.
  17. Son kata domates sosundan döküp üzerine kaşar peynir serpiştirelim.
  18. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerindeki peynir eriyene kadar kızartın.
Tarifimiz servise hazırdır afiyet olsun🤗💜.

Ölçülü Ezogelin Çorbası Tarifi

Ölçülü Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • Yarım fincan bulgur
  • Çeyrek fincan pirinç
  • Küçük bir parça kemik
  • 1lt + 2 su bardağı su
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağ sıvı yağ
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 silme yemek kaşık un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı kaynar su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarim limon

Ölçülü Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Soğanlar küçük küçük doğranır, sarımsak rendelenir.
  2. Tencereye 1 yemek kaşığı yağ ve 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir, biraz ısınınca soğan ve sarımsak eklenir. Bulyona karşı olduğum için burda bir parça kemik ekledim.
  3. Soğanlar yavaş yavaş sararıncaya kadar kavrulur. Bol suda yıkanmış mercimek bulgur ve pirinç bu tencereye eklenir, soğanlarla bakliyat 5 dakika kavrulur sonra yaklaşık 1. 5lt kaynar su eklenir ve üstü hafif kapatılır altı kısılır.
  4. Yanda karışım kaynarken ayrı bir tavaya. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. 1 yemek kaşığı silme unu ekleyip un kavrulur. Dikkat edin topak olmasın.
  5. Sonra salçadan eklenir ve kavrulur.
  6. Üstüne kaynar su dökülür ve çırpıcı ile karıştırılır. Baharatlar eklenir ve bir iki dakika altı kısık kaynatılır.
  7. Tavada sosu yapasıya zaten bakliyat yumuşuyor. Bu tavadaki karışım kaynayan tencereye eklenir. Yaklaşık 5- 10 dakika kaynatılır. En son yarım limon suyu eklenir. Not. Limon ve şekeri katınca lezzetini anlayacaksınız durdukça katılaşan bir çorbadır. Sıcak tüketilir. Ertesi güne kalırsa ve katılaşırsa azıcık kaynar su ve biraz tuz ekleyin.Afiyet olsun 🌺.

Çilekli Tart Tarifi

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için:
  • 60 gram pudra şekeri
  • Aldığı kadar un (Hamur ele yapışmayacak)
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
Muhallebi için:
  • 3 kaşık un
  • 5 kaşık şeker
  • 1 vanilya
  • 500 ml süt
  • 50 gram tereyağı (Pişince içine eklenecek)
  • 80 gram beyaz çikolata (Pişince içine eklenecek)
Üzeri için:
  • Çilek
  • Muz

Çilekli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri yoğurma kabına alalım. Hamur hazır olunca yağlanmış tart kalıbına yayalım.
  2. Çatalla her yerini delelim.
  3. 160-170 derece fırında 15-20 dk pişirelim.
  4. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  5. Muhallebisi için; şeker, un, süt ve vanilyayı pişirelim. Altını kapatıp içine tereyağı ve çikolatayı ekleyelim, karıştıralım.
  6. Tartın içine dökelim.
  7. İyice soğuyunca üzerine çilekleri ve muzları dizelim.Not: teşekkürler gülsüm teyze 😘🥰Afiyet olsun 😋.

Patates Kavurması Tarifi

Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates büyük boy
  • 1 adet kuru soğan
  • Göz kararı ayçiçek yağı
  • Göz kararı tuz
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı salça benim salçam ev salçası olduğu için tuz eklemedim
  • Pul biber

Patates Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Soğanımızı tencerede öldürüyoruz.
  2. Salçamızı küp küp doğradınız patatesleri ekliyoruz suyunu ve baharatını ekledikten sonra karıştırıyoruz
  3. Suyunu çekip patatesler ezilme kıvamında ise yemeğimiz olmuş demektir deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🙏

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo aşurelik buğday (3 su bardağı geliyor)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Bir kase nohut (Aksamdan ıslatın)
  • 1 kase fasulye (Aksamdan ıslatın)
  • 1 kase üzüm
  • 1 kase doğranmış kayısı
  • 1 kase doğranmış incir
  • 3 adet elma
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı şeker (Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Bir portakal kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
  • 4 buçuk litre su
Üzeri İçin
  • Ceviz, fındık, fıstık
  • İstediğiniz kuruyemişle süsleyebilirsiniz

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı güzelce yıkayıp üzerine 3 parmak geçecek kadar sıcak şu koyup 2 dakika kaynatıp altını kapatın.
  2. Tencerenin kapağını kapatın. Sabaha kadar şişsin.
  3. Islanan nohut ve fasulyeyi düdüklüde ayrı ayrı 10 dakika pişirin.
  4. İnciri, üzümü ve kayısı sıcak suya ıslatın.
  5. Tencereye 4 lt su koyun kaynayınca içine ıslattığınız buğdayı ve yıkadığınız pirinci dökün yarım saat pişirin.
  6. Sonra haşladığınız fasulye ile nohutu koyup 15 dakika daha kaynatın kayısı ve üzümü koyup 10 dakika daha kaynatın.
  7. Doğradığınız elma, portakal kabuğu, sütü ve şekeri ilave edin.
  8. Eğer seviyorsanız bu aşama da fındık fıstığı katabilirsiniz ben üzerinde kullanıyorum. 10 dakika daha kaynatın.
  9. Suyuna bakın az ise biraz sıcak su ilave edin. Şekerini damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz.
  10. Altını kapatıp inciri ilave edip karıştırın. İnciri önceden atarsanız aşurenizin rengi kararır.
  11. Biraz dinlendirin, sonra kaselere alıp istediğiniz gibi süsleyin.

Teremyağlı Mantarlı Spagetti Tarifi

Teremyağlı Mantarlı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti
  • 100 gram dana kıyma
  • 100 gram kültür mantarı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 kuru soğan
  • 1 yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Teremyağlı Mantarlı Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Spagettimizi pişirmek için 2 lt suyu ocağa alıyoruz, suyuna 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz.
  2. Kaynayan suya spagettiyi atıp paketin üzerindeki pişme süresini ve damak zevkimizi dikkate alarak pişiriyoruz.
  3. Ben fazla pişmiş sevdiğim için tüm makarnaları paketin üzerinde önerilen pişme süresinden 3 dakika kadar fazla pişiriyorum.
  4. Diğer yanda küçük küçük doğradığımız soğan, yeşil biber ve kıymayı kavuruyoruz.
  5. Dilimlediğimiz mantar ve kapya biber, ve baharatları sosumuza ekleyip 5 dakika kadar çeviriyoruz.
  6. İyice yumuşayan spagettimizi süzüp hazırladığımız sosla karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Tarhana Çorbası (Ev Yapımı Tarhana İle) Tarifi

Tarhana Çorbası (Ev Yapımı Tarhana İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 5-6 bardak su
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane ve
  • Tuz

Tarhana Çorbası (Ev Yapımı Tarhana İle) Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize sıvı yağ, tereyağ ve salçalarımızı ilave ederek iyice pişiriyoruz.
  2. Daha sonra 1 bardak su ile ıslatmış olduğumuz tarhanalarımızı ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
  3. Nane ve tuzumuzu ilave ediyoruz ve kalan suyu içine ekliyoruz kaynayana kadar tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra altı kısık bir şekilde 10 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun 😍.

Peynirli Sebzeli Renkli Erişte Tarifi

Peynirli Sebzeli Renkli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3- kase renkli erişte
  • 2 yemek dolu kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase beyaz veya lor peyniri
  • 2 lt kaynar su
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Yeterince tuz

Peynirli Sebzeli Renkli Erişte Tarifi Yapılışı

  1. 2 lt suyu kaynatalım 3 kase renkli erişteyi koyalım.
  2. Tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek haşlayalım.
  3. Erişteler pişince ocağın ateşini kapatalım.1 su bardağı soğuk su ekleyelim tane tane olsun diye.
  4. Başka bir tavada 2 dolu yemek kaşığı tereyağı eritelim.
  5. Suyunu süzdüğümüz eriştelerin üzerine tereyağını ekleyelim ezmeyecek şekilde hafifçe karıştıralım tereyağı.
  6. 1 kase beyaz peyniri ezelim veya lor peyniri’de olabilir ben beyaz peynir kullandım.
  7. Servis tabağına erişteleleri alıp üzerine peynir ekleyip afiyetle yiyin.Not: her kase 250 gr su bardağı na eşit bir kase bir porsiyon.Sebzeli erişte olduğu için dokunmaz kilo aldırmaz tadı nefis doyurucu ve hafif denemenizi tavsiye ederim.Hoşçakal sağlıkla kalın.

Teremyağlı Kolay Sultan Tatlısı Tarifi

Teremyağlı Kolay Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı ülker teremyağ
Etrafını bulamak için
  • Fındık kırığı
Üzerini süslemek için
  • Çilekli jel

Teremyağlı Kolay Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Teremyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz ve kıvam alana kadar sürekli karıştırıyoruz.
  2. Muhallebisi göz göz olduktan sonra ülker teremyağ ve vanilyasını ekleyip beş dk daha bekletip olaktan alıyoruz. Mikserle çırpıp pürüzsüz hale getiriyoruz.
  3. Ben 200 ml su bardağı kullandım. Daha öncesinde içi hafifçe ıslatılmış bardaklarımıza (daha kolay çıkması için kalıptan)muhallebimizi paylaştırıyoruz. Benim 6 adet bardak muhallebim oldu.
  4. Bardaklarımızı buzdolabına kaldırıyoruz ve 6-8saat kadar bekletiyoruz.
  5. Sonra bardakları ters çevirip içindeki muhallebiyi ben ortadan kesip bir bardaktan iki porsiyon muhallebi elde ettim.
  6. Kalıplasmıs muhallebilerimizin etrafını fındığa buluyoruz.
  7. Ben üstlerine çilek jölesini borcama döküp su bardağıyla keserek şekillendirerek sunum yaptım.Görüntüsü ve lezzeti harika. Yapacaklara afiyet olsun. 😊.

Böğürtlen Reçeli Tarifi

Böğürtlen Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg böğürtlen
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarim limon suyu
  • Yarim çay bardağı su

Böğürtlen Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Bir gece önceden böğürtlenleri şekerde belirtiyoruz.
  2. Ertesi gün orta ateşte kaynatıyoruz arada sırada kıvamını kontrol edip isteğin kıvama geldiğinde limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatmadan kavanozlara sıcakken koyup sıkıca kapatıyoruz.
  3. Ben toplamda 35 dakika kaynattım çok hafif akışkan oldu benimki biraz daha koyu istiyorsanız 10 dakika daha kaynatabilirsiniz.
  4. Bu mükemmel lezzeti denemenizi tavsiye ederim.

Teremyağlı Mozaik Pasta Tarifi

Teremyağlı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket sade bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gram teremyağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • Fındık fıstık ceviz damla çikolata (Arzuya göre )

Teremyağlı Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Erimiş teremyağ, süt, kakao, şeker çırpılarak sos haline getirilir.
  2. Bisküviler iri bir şekilde parçalanır ve ekstra eklenmek istenen ceviz fındık vs malzemeler eklenir.
  3. Karışım sosla buluşturulur ve karıştırılır.
  4. Folyo ya da streç yardımıyla rulo şekli verilerek buzlukta iki saat dinlendirilir.
  5. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.