9 Eylül 2020 Çarşamba

Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için:
  • 500 gram yağsız kıyma (köftelik)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Kızartmak için:
  • Galeta unu
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ

Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci haşlayıp süzelim.
  2. Soğanı yemeklik olarak doğrayalım, tavaya koyduğumuz az sıvı yağda öldürelim.
  3. Üzerine kıymanın yarısını koyup orta derecede kavuralım.
  4. Yağını tamamen süzüp yayvan bir kaba aktaralım.
  5. İçine yumurtayı, pirinçi, tuzu, karabiberi ve kalan kıymayı koyup yoğuralım.
  6. Malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesini sağlayalım.
  7. Harcı en az yarım saat dinlendirelim.
  8. Sonra harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırladığımız köfteleri galeta ununa bulayalım.
  9. Daha sonra çırptığımız yumurtalara batıralım.
  10. Tavada iyice kızan sıvı yağa köfteleri koyalım ve iki yönünü de kızartalım.
  11. Kızaran köfteleri peçeteye koyalım ve fazla yağı alalım.

Mozaik Kek Tarifi

Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao

Mozaik Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şeker ve yumurta yaklaşık 5 dakika çırpılır.
  2. Daha sonra süt ve sıvı yağ ilave edilerek tekrar çırpılır.
  3. Vanilya, kabartma tozu ve un eklenip tekrar çırpılır.
  4. Yağlanmış kalıba hamurun yarısından biraz fazlası dökülür.
  5. Kalan karışıma kakao ilave edilip çırpılır ve kalıptaki hamurun üzerine dökülerek isteğe bağlı kürdanla şekil verilir.
  6. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Pratik Peynirli Milföy Pide Tarifi

Pratik Peynirli Milföy Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane milföy hamuru
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 yumurta (sarısı)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Maydanoz
  • Un

Pratik Peynirli Milföy Pide Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak milföy hamurlarının biraz yumuşamasını beklemeliyiz. Onu beklerken iç harcımızı hazırlayalım ( peynir+ maydanoz ).
  2. Yumuşayan milföylerimizi merdaneyle açabileceğimiz bir alana alıyoruz ve unlayıp merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz.
  3. Bir çatal yardımıyla hamurun orta kısmını deliyoruz.
  4. Hamurun üzerine iç harcımızı koyup pide şeklinde kapatıyoruz.
  5. Tepsiye koyduğumuz pidelerin üstüne yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürüp 180 derecede fırına atıyoruz.
  6. Yaklaşık on dakika pişiriyoruz ve pidelerimiz hazır.
İç harç olarak ben peynir tercih ettim fakat patates veya kıymalı sevenler o şekilde de yapabilir. Resimlerde her aşamasını gösterdim kolaylıklar dilerim.
Afiyet olsun :).

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük çay bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 buçuk çorba kaşığı silme nişasta
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci yıkamadan iki çay bardağı su ile haşlıyoruz.
  2. Bir kasede, bir bardak süt ile nişasta, pirinç unu ve yumurtayı karıştırıyoruz.
  3. Haşlanan pirinçin içine kalan sütümüzün tamamını, şekeri ve vanilyayı ekleyip kaynatıyoruz.
  4. Kaynayan sütümüzün içine, azar azar kasedeki karışımı ekliyoruz.
  5. Bunu yaparken tenceredeki sütümüzü hızlı hızlı karıştırmamız gerek.
  6. Birkaç dakika bu şekilde karıştırıyoruz.
  7. Fırın kaselerine bölüp, kaselerin yarısına kadar su doldurduğumuz fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Fırını en yüksek derecede ısıtıp üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Siyez Unlu Bebe Bisküvisi Tarifi

Siyez Unlu Bebe Bisküvisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (oda ısısında)
  • 1 muz
  • 1 elma
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar öğütülmüş siyez unu

Siyez Unlu Bebe Bisküvisi Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza tereyağını koyup oda ısısına gelmesini bekliyoruz.
  2. Cam rendeden geçirdiğimiz muz, elma ve pirinç ununu katıp, karbonatı ilave ediyoruz.
  3. Karbonatın üzerine limon suyu ilave edip aktif hale getiriyoruz.
  4. En son siyez ununu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Merdanede yada elde şekil verebilirsiniz.
  6. Fırınınızın ayarına göre 150 ile 175 arası pişirebilirsiniz.
  7. Bu tarif ile yaklaşık 40 adet bisküvi çıktı.

Lokanta Usulü Çiğ Köfte (Çok Pratik) Tarifi

Lokanta Usulü Çiğ Köfte (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Varsa köftelik baharat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı isot
  • 3 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet orta boy haşlanmış patates

Lokanta Usulü Çiğ Köfte (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak üç su bardağı köftelik bulgurumuzu kabımıza alıyoruz üzerine 1, 5 su bardağı kaynar su ile ıslatıyoruz.
  2. Üzerini kapatıp 15 dakika kadar bulgurun şişmesini bekliyoruz.
  3. Bulgur şiştikten sonra üzerine bir soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
  4. Başka bir kabın içine zeytin yağı hariç geriye kalan bütün malzemeleri ekleyip blender ile karıştırıyoruz sosumuzu azar azar bulgura ekleyip yoğuruyoruz köftemiz yumuşayana kadar daha sonra haşlanmış patatesi ekleyip blender ile karıştırıyoruz.
  5. İyice ezilip kıvam alınca da elimizi zeytin yağına batırıp sıkarak şekil veriyoruz.
  6. Eğer vaktiniz varsa üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bir saat kadar dinlendirirseniz çok daha iyi kıvam alacak ve şekillenecektir.
Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya (Havuçsuz) Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya (Havuçsuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg barbunya (kuru) (önceden haşladım)
  • 2 büyük soğan
  • 1 büyük patates
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kimyon

Zeytinyağlı Barbunya (Havuçsuz) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra tenceremizin içine soğanları kavuracağımız kadar zeytinyağı koyuyoruz .
  3. Soğanları tencereye ilave ediyoruz .
  4. Salçamızı da ilave ederek kavuruyoruz .
  5. Daha sonra küp küp doğradığımız patatesleride ilave ediyoruz.
  6. Karıştırdıktan sonra önceden haşladığımız barbunyaları ilave ederek tuz ve kimyonu ekleyerek üzerini geçecek kadar su koyarak pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Ton Balıklı Salata Tarifi

Ton Balıklı Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Ton balığı (80 gr iki kutu)
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 yeşil soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Kornişon turşu
  • 2 çay kaşığı dijon hardalı
  • 3 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biber
  • 6 dilim ekmek

Ton Balıklı Salata Tarifi Yapılışı

  1. Sonra kerevizi, yeşil soğanı ve dereotunu doğrayın. Ben bunları çok küçük parçalara ayırmaktan hoşlanıyorum ama siz istediğiniz kadar ince kesebilirsiniz.
  2. Artık her şey kesildiğine göre, kasedeki tüm malzemeleri ton balığı ile birleştirin.  tadına bakın ve daha fazla turşu veya gerektiği kadar tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Glütensiz ekmekler kızartılmadıkça en iyi tadı vermiyor, bu yüzden bazen elimdeki ekmeğe bağlı olarak ekmeğimi kızartıyorum.
  4. Ton balığı karışımından 2-4 kaşık alıp ekmeğin bir tarafına koyun ve diğer parça ekmeğin üzerine koyun.  diğer ekmek dilimleriyle tekrarlayın veya sonrası için saklayın (veya üzerine bir salata koyun).

Erzurum Usulü Lor Dolması Tarifi

Erzurum Usulü Lor Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 2 su bardağı bulgur
  • 500 gram tam yağlı çökelek
  • 300 gram krema
  • 1 adet kuru soğan (Büyük boy)
  • 250 gram teremyağ
  • Tuz

Erzurum Usulü Lor Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Pazı yaprakları sapından ayrılıp yıkanıp kaynayan tuzlu suda daha sonra soğuk suya alınarak şoklanır.
  2. 2 su bardağı bulguru, 2 su bardağı sıcak su ile şişirilir.
  3. Kuru soğan teremyağında kavrulur.
  4. Şişen bulgura kavrulan soğan, 200 gram krema, çökelek, yeterince tuz konularak iç harç hazırlanır.
  5. Şoklanan pazılara dolma şeklinde sarılır.
  6. Fırın tepsisine dizilir.
  7. Üzerine 100 gram krema dökülür.
  8. 200 c° lik önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun🍴.

Teremyağlı Bisküvi Topları Tarifi

Teremyağlı Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sade bisküvi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı teremyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri veya toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
  • Robottan çekilmiş bİsküvi (nasıl isterseniz )

Teremyağlı Bisküvi Topları Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bisküvileri robottan geçirelim. (toz haline gelene kadar).
  2. Bir kaba boşaltıp sütümüzü ekleyip biraz daha yoğuruyoruz.
  3. Ardından erittiğimiz teremyağımızı ve pudra şekeri ( toz şeker veya) ekleyip biraz daha yoğuruyoruz.
  4. En son olarak kakao ve vanilya ekleyip biraz daha yoğuruyoruz.
  5. Bir kaseye hindistan cevizi, antep fıstığı, toz haline gelmiş bisküvi hangisini isterseniz ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayıp içine bulayın. İşte bu kadar. 😋.

Turp Yapraklı Semizotlu Salata Tarifi

Turp Yapraklı Semizotlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 /3 yaprak marul
  • Bir tutam semizotu
  • Bir tutam turp yaprağı
  • 2  domates
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • İsteğe bağlı sirke

Turp Yapraklı Semizotlu Salata Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeyi güzelce yıkayın de doğrayıp karıştırın.
  2. Limon, sirke ,tuz ilave edin. Afiyet olsun.

Tereyağlı Atom Meze Tarifi

Tereyağlı Atom Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 7-8 adet kurutulmuş süs acı biber
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • 1 diş sarımsak

Tereyağlı Atom Meze Tarifi Yapılışı

  1. Kuru biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz.
  2. Tereyağımızı uygun bi tavaya alıp eritiyoruz.
  3. Eriyen tereyağının üstüne biberlerimizi ilave edip biberler ile kavuruyoruz. Biberler çıtırlaşınca pulbiberi döküp ocağı kapatıyoruz.
  4. Sarımsağı rendeleyip yoğurda karıştırıyoruz.
  5. Yoğurdumuzu servis tabağımıza alıyoruz.
  6. Biberleri sıcak sıcak yoğurdun üzerine döküyoruz.Not: yağı donacağı için yiyeceğiniz zaman yoğurdun üstüne dökmeniz daha iyi olacaktır.Afiyet olsun :).

Yumuşacık Açma Tarifi

Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • Alabildiği kadar un (yumuşak bir kıvamda olacak)

Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı

  1. Süt su ve mayayı karıştırıyoruz.
  2. Tuz ve şekeride ekliyoruz.
  3. Köpük köpük olanana kadar yaklaşık 20 dk bekliyoruz.
  4. Yumurta akı ve sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Alabildiği kadar un kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekliyoruz yumuşak bir hamur olacak.
  6. Mayalanması için ağzını kapatıp 40 dk bekliyoruz.
  7. Ve hamurumuz kabarmış mis gibi :) içine istediğimiz harcı koyup şekil verebilirsiniz.
  8. Hamurdan bir parça alıp iki şerit halinde çubuklar yapıp örgü şeklinde birbirine doluyoruz ve simit şekli veriyoruz.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  10. 175 derece fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz
Afiyet olsun 😋.