1 Ekim 2020 Perşembe

Sumak Çayı Tarifi

Sumak Çayı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 fincan su
  • 1 dilim limon
  • 1 dilim elma (isteğe göre)

Sumak Çayı Nasıl Yapılır?

  • Bir fincan suyu çaydanlığa koyun ve içerisine 3-4 damla limon sıkın.
  • Kısık ateşte kaynatılan çaya elma dilimi ekleyin.
  • Su kaynadıktan sonra bardağa dökün ve içine bir tatlı kaşığı sumak ekleyip demlemeye bırakın.
  • 5-7 dakika sonra demlenen çaydan sumağı süzün ve çayın içerisine bir limon atarak için.
Sumak Çayı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Sumak çayını demledikten sonra, içinde sumak kalmayacak şekilde süzmeye özen gösterin.
  • Eğer sumağı tek başına tüketmek istemiyorsanız, salataların içerisine koyarak da tüketebilirsiniz.
  • Sumak çayını tok karna tüketebilirsiniz.
  • Sumak çayının faydalarından yararlanmak için haftada 2 fincan içmeniz yeterlidir.

Tavşan İçi Tarifi

Tavşan İçi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk (temizlenmiş)
  • 4-5 tane karabiber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 8 bardak su
  • 2-3 dal kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
Pilav için:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
Sosu için:
  • 200 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Tabanı için:
  • 3-4 adet kuru yufka

Tavşan İçi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuğu iyice yıkayın ve geniş bir tencerenin içine yerleştirin.
  • Soğan ve havucu dört parçaya bölün. Tencerenin içine havuç, soğan, karabiber, su, tuz ve kekik dallarını ekleyerek haşlayın.
  • Tavuğu haşladıktan sonra didikleyerek küçük parçalara ayırın.
  • Pilav için; Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Bulgurları yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin.
  • Üzerine su ve tuzu ilave ederek karıştırın. Sos tenceresine tereyağı ekletip eritin.
  • Eriyen yağın içine toz sarımsak ekleyin. Servis yapacağınız tencerenin içine kuru yufkalardan birini kırın.
  • Üzerine iki kepçe tavuk suyu koyun. Pişirdiğiniz pilavdan birkaç kaşık yufkaların üzerine ekleyin.
  • Üzerine didiklenmiş tavuk etini serpiştirin sarımsaklı sosu gezdirin.
  • Ardından tekrar kuru yufka kırın ve aynı işlemleri malzemeler bitene kadar uygulayın.
  • En üst kısma didiklenmiş tavuk etini koyun. Pul biberli sos hazırlayarak üzerinde gezdirin.
  • Tavşan içi yemeğini, biberle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtaları bir süre oda sıcaklığında bekletin. Bu sayede kıvamı daha kolay tutturabilirsiniz.
  • Karıştırma kabının içine yumurta ve toz şekeri ekleyin. Şeker eriyinceye kadar çırpın.
  • Bir tavanın içerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek kısık ateşte eritin.
  • Eriyen yağı soğuması için kenarda bekletin. Yeterince soğuduğunda yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Mısır nişastası, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek karışıma ekleyin.
  • Hamuru toparlanıncaya kadar yoğurun. Kurabiyelere şekil vermek için yağlanmış duy kullanın.
  • Hazırladığınız hamurdan bir miktar alın ve yağlanmış duya koyun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra, duya parmağınızla bastırın.
  • Uzun, tırtıklı ve ince kurabiye şekilleri hazırlayın.
  • Ağızda dağılan tırtıl kurabiyelerin kabaracağını unutmayın. Bu yüzden tepsi üzerinde belirli aralıklar bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kurabiyeleri ortalama 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Üzeri kızaran tırtıl kurabiyeleri, çayla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tırtıl Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarife başlamadan önce yumurtaları mutlaka oda sıcaklığında bekletin.
  • Tereyağını erittikten sonra yeterince soğuduğundan emin olun. Eğer sıcakken hamura eklerseniz, hamurun kıvamı bozulacaktır.
  • Kurabiyelere aroma katmak için vanilya, tarçın veya portakal kabuğu ilave edebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin rengini değiştirmek için bir tatlı kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelere şekil vermek için ucunda tırtıklı duy olan krema poşeti de kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız tırtıl kurabiyeleri, çikolata sosuna batırarak da servis edebilirsiniz.
1 Adet Tırtıl Kurabiye Kaç Kalori?
  • Orta boyutlarda bir adet tırtıl kurabiye, yaklaşık 25 kaloridir.

Bacaklı Çorba Tarifi

Bacaklı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • Yeşil mercimek 1 su bardağı haşlanmış 
  • Erişte (çubuk makarna) 1 çay bardağı 
  • Kuru soğan  1tane 
  • 3 tane yeşil biber 
  • 1yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 tane domates
  • Nane tuz karabiber pul biber 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 

Bacaklı Çorba Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimekleri haşlayın.
  • Haşladığınız mercimeklerin içerisine erişteleri atın.
  • Erişte pişerken bir tavaya tereyağı koyun.
  • Soğanı biberi kavurun sonra salça ve domatesi koyup onlar da pişince nane ve baharatları koyup tavadakileri tenceredeki mercimeğin içine dökün.
  • 2 dakika daha pişirdikten sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Yoğurtlu Köz Biber Tarifi

Yoğurtlu Köz Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase light yoğurt
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut 
  • Bir tutam maydanoz 
  • Biraz çörekotu
  • Zeytinyağı

Yoğurtlu Köz Biber Nasıl Yapılır?

  • Önce biberler ocakta veya fırında közlenir
  • Kabuklarını soyduktan sonra ince doğranır .
  • Sarımsak ezilir ve yoğurtla karıştırılır. 
  • İçine biber eklenir ve karıştırılır.
  •  Son olarak haşlanmış nohut ve ince kıyılmış maydanoz eklenir. 
  • Çörekotuyla süslenir ve zeytinyağı gezdirilir.

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker (120 gram)
  • 2 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı tereyağı (150 gram)
  • 100 gram zencefilli kurabiye
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 ml. elma suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 ml. elma suyu
  • 2 yemek kaşığı vişne ya da böğürtlen reçeli
  • 1 yemek kaşığı sıcak su

Runeberg Keki Nasıl Yapılır?

  • Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotundan geçirerek un kıvamına getirin.
  • Bir kabın içerisine tereyağı ve şekeri ekleyip çırparak krema kıvamına getirin.
  • Üzerine yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından elma suyunu da ilave edin ve çırpın.
  • Un, toz tarçın, karbonat ve toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri de karışıma ekleyin.
  • Tahta spatula ve mikser yardımıyla malzemelerin özdeşleşmesini sağlayın.
  • Muffin kalıplarını yağladıktan sonra, hazırladığınız kek harcını kalıplara paylaştırın.
  • Karışımı kalıba koyduktan sonra kaşık yardımıyla üzerini düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında muffinleri pişirin.
  • 20. dakikada kürdanı keklere batırın ve pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Kekler piştikten sonra oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Soğuyan kekleri kalıptan çıkarttıktan sonra her birinin üzerinde 1 yemek kaşığı elma suyu gezdirin.
  • Bir kasenin içinde kaynar su ve pudra şekerini karıştırın.
  • Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla keklerin üzerine daire şeklinde gezdirin.
  • Dairelerin orta kısmına reçel koyun. Afiyet olsun.
Runeberg Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Kek yapımında tam buğday yerine beyaz un da kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz çilek veya başka bir reçel de kullanabilirsiniz.
  • Elma suyu yerine şeftali suyu da kullanabilirsiniz.

Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifi

Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 vanilya şekeri
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce büyük bir kapta oda sıcaklığında tereyağ, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya, şekeri ,kabartma tozunu katıp elimizle güzelce yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduktan sonra yarısından az bi kısmını ayırıp içine kakao ve azıcık su ilave edip kakaolu bi hamur yapıyoruz.
  3. Bu kakaolu karışımı küçük ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
  4. Beyaz olan kısımdan alıyoruz elimizle bastırarak açıyoruz.
  5. İçine kakaolu toptan koyup kapatıyoruz.
  6. Başparmağımızla bastırıp ortasına şişe kapağıyla şekil veriyoruz.
  7. Ortasına fındık ceviz badem olur.
  8. Ben bitter damla çikolata koydum. 170 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz

Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase yoğurt (Suluydu biraz)
  • 1 yemek kaşığı un (Hafif tepeli)
  • 6 su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Tuz (Damak zevkinize göre ayarlayın)
Üzerine :
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Çorbamız için ilk olarak yoğurt ve unu tencereye alıp birbirine yedirene kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra yavaş yavaş suyu ekleyip karıştıralım.
  3. Tencereyi ocağa alalım ve devamlı karıştırarak çorbamızı kaynatalım.
  4. Kaynayan çorbaya yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte pirinçler pişene kadar kontrol ederek pişirelim.
  5. Pirinç piştikten sonra tuzunu ekleyelim ve üzeri için ayrı bir tarafta sıvı yağ nane pulbiberi yakmadan kızdıralım.
  6. Çorbanın üzerine yavaşca gezdirelim ocağın altını kapatalım. Çorbamız hazır.Afiyet şifa olsun❤️Not:ben içine pirinç kullandım ama dilerseniz şehriye de kullanabilirsiniz. Çorba 5 kase dolu dolu çıkıyor.

Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Birer tutam dere otu ve maydanoz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına 2 yumurta ,sıvı yağ ve yoğurdu alıp karıştıralım.
  2. Daha sonra rendelediğimiz peyniri, tuzu, maydanoz ve dere otunu ekleyip karıştıralım.
  3. Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
  4. Tavada çok az yağ ile birer kaşık dökerek arkalı önlü kızartalım.Şimdiden afiyet olsun.

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, pulbiber, nane

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Arpa şehriyemizi tereyağımızla birlikte güzelce kavuruyoruz.
  2. Salça, tuz ve baharatları da attıktan sonra birazda birlikte kavuruyoruz.
  3. Son olarak ince ince doğradığımız maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz.
  4. 3. Ben yaklaşık 6-7 su bardağı ılık su döktüm.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısıp bir 5 dakikada kısık ateşte pişirdim biraz dinlendikten sonra sıcak sıcak yanında limon ekleyerek afiyetle yiyin şifa olsun inşallah.Çocuklar için faydalı kurtarıcı çorbamiz.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 4 su bardağı un (Her bardağın üzerine 1 kaşık nişasta)

Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yarım paket margarini boş bir kaba yarım paket margarini boşaltalım.
  2. 2 tane yumurtayı kaba kıralım 1 su bardağı toz şeker katalım.
  3. Onları güzelce yoğuralım.
  4. Yoğurduktan sonra un koyalım unu da yoğurduktan sonra vanilyayı ekleyelim güzelce karıştıralım😎Tırtıl şekli verelim🐛.

Salçalı Sulu Köfte Tarifi

Salçalı Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık salça
  • Nane, karabiber, tuz
Köfte için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • Tuz, karabiber, yumurta

Salçalı Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemeleri bir kapta güzelce yoğrulur.
  2. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Ve bir tepside biriktiriyor.
  3. Bir tencereye 4 bardak su konulur.
  4. Sebzeler küp küp doğranarak tencereye koyulur ve biraz yumuşadıklarında tencereye köfteler ilave edilir.
  5. Tereyağı ve salça ve nane bir tavada kızdırılır. Yemeğin üstüne konur ve karıştırılır. Afiyet olsun. 🍲.

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, muskat rendesi, karabiber
  • 1 kilo dana kuşbaşı

Patates Yatağında Et Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Et düdüklüye konur kısık ateşte sulanıncaya kadar kavrulur.
  2. Üzerine 1 su bardağı daha su konur.
  3. Tuz konur ve kaynayınca ağzı kapatılıp kısıkta 40 dk pişirilir.
  4. Diğer taraftan patatesler haşlanır.
  5. Patatesler sıcakken kabuğu soyulup çatalla biraz ezilir.
  6. Üzerine tereyağı süt muskat rendesi karabiber konarak blendırdan pürüzsüz oluncaya kadar geçirilir.
  7. Servis tabağına alınır üzerine kuşbaşı etler konarak sunuma hazırlanır. Afiyet olsun 🥳.