2 Ekim 2020 Cuma

Zencefil Suyu Tarifi

Zencefil Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 1 adet limon
  • 1 adet salatlık
  • 1 adet lime
  • 700 ml su
  • 2-3 adet nane yaprağı

Zencefil Suyu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle salatalığın kabuklarını soyun ve ince dilimlere ayırın.
  • Ardından limon, lime ve zencefili de aynı şekilde dilimleyin.
  • Bir şişenin içerisine 2 litre su koyun ve nane yapraklarını ekleyin.
  • Dilimlediğiniz malzemeleri de suya koyarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Hazırladığınız zencefil suyunu, gün içerisinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zencefil Suyu Nasıl Kullanılır?
  • Zencefil suyunu günde 2-3 bardak aç karna olacak şekilde tüketin.
  • Özellikle sabah aç karna tüketmek, zencefil suyunun yağ yakıcı etkilerini hızlandırır.
  • Tat vermek için, bir tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.
  • Karışımı soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz.

Levrek Külbastı Tarifi

Levrek Külbastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet levrek balığı
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 paket krema (220 ml)
  • 4 diş sarımsak
  • 200 ml. süt
  • 2 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Domates sosu (isteğe göre)

Levrek Külbastı Nasıl Yapılır?

  • Levrekleri fileto şeklinde kesip, derisinden tamamen ayırın.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Kızgın yağda levrekleri önlü arkalı pişirin.
  • Pişirdiğiniz balıkları bir kenara alın ve bekletin.
  • Balık tavasına ince ince kıyılmış sarımsakları atın ve kavurun.
  • Ardından üzerine süt ve kremayı ilave edin.
  • Sos kaynamaya başladığında içine balıkları yerleştirin.
  • Balıklara kapari ve karabiber serpiştirin. Kapari turşusu tuzlu olduğu için, yemeğin tuzunu iyi ayarlayın.
  • Bu şekilde 6-7 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın.
  • Levrek külbastıyı patates püresi, havuç ve biber eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Levrek Külbastı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • İşi kolaylaştırmak için, levrekleri balıkçıdan fileto şeklinde alabilirsiniz.
  • Balıkları yağda kızarttıktan sonra, kağıt havluda fazla yağını çektirin.
  • Patates püresi yerine patatesleri kibrit şeklinde dilimleyebilirsiniz.
  • Krema sosu yerine rendelenmiş domates kullanarak domates sosu da hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Pasta Tarifi

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 300 gram ıspanak
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı labne peyniri
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı krem şanti (toz halinde)
Süslemesi için:
  • 10-15 adet yaban mersini

Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Krem şanti, labne peyniri, süt ve pudra şekerini geniş bir kaseye aktarın.
  • Malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar güzelce çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı buzdolabına koyun ve bekletin.
  • Pandispanya için; Ispanakları yıkayıp temizleyin. Tencereye su koyun ve kaynatın.
  • Ispanakları kaynar suyun içerisine atarak 20 saniye kadar bekletin. Ardından ıspanakları çıkartıp suyunu süzün.
  • Ispanakları bir kaseye koyduktan sonra üzerine buzlu su koyun. Bu sayede rengi canlı kalacak.
  • Ispanaklar soğuduktan sonra rondoya alın ve üzerine süt ekleyin.
  • Püre haline gelinceye kadar rondodan geçirin.
  • Derin bir kasenin içine şeker ve yumurtayı ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtalı karışımın içine ıspanak püresi ve sıvı yağ koyarak karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı mikserden geçirdikten sonra, yağlanmış kelepçeli kalıbın içerisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Ardından kürdanla pişip pişmediğine bakın.
  • Eğer pişmediyse kapağı kapatarak 10-15 dakika daha pişirin.
  • Pandispanya piştikten sonra, üst kısmını traşlayın. Bu kısımdan çıkarttığınız kek parçalarını rondodan geçirip kenarda bekletin.
  • Pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve ortasına krema sürerek her tarafa yayın.
  • Diğer pandispanyayı üzerine ekledikten sonra tekrar krema sürün.
  • Üzerine rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını serpiştirin.
  • Mevsim meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ispanaklı Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarifte kullanacağınız ıspanakları güzelce temizleyin.
  • Ispanakları rondoya eklemeden önce ince ince kıyın.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pişirme işleminin ilk 20 dakikasında fırın kapağını açmayın.

Sumak Çayı Tarifi

Sumak Çayı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 fincan su
  • 1 dilim limon
  • 1 dilim elma (isteğe göre)

Sumak Çayı Nasıl Yapılır?

  • Bir fincan suyu çaydanlığa koyun ve içerisine 3-4 damla limon sıkın.
  • Kısık ateşte kaynatılan çaya elma dilimi ekleyin.
  • Su kaynadıktan sonra bardağa dökün ve içine bir tatlı kaşığı sumak ekleyip demlemeye bırakın.
  • 5-7 dakika sonra demlenen çaydan sumağı süzün ve çayın içerisine bir limon atarak için.
Sumak Çayı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Sumak çayını demledikten sonra, içinde sumak kalmayacak şekilde süzmeye özen gösterin.
  • Eğer sumağı tek başına tüketmek istemiyorsanız, salataların içerisine koyarak da tüketebilirsiniz.
  • Sumak çayını tok karna tüketebilirsiniz.
  • Sumak çayının faydalarından yararlanmak için haftada 2 fincan içmeniz yeterlidir.

Tavşan İçi Tarifi

Tavşan İçi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk (temizlenmiş)
  • 4-5 tane karabiber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 8 bardak su
  • 2-3 dal kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
Pilav için:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
Sosu için:
  • 200 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Tabanı için:
  • 3-4 adet kuru yufka

Tavşan İçi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuğu iyice yıkayın ve geniş bir tencerenin içine yerleştirin.
  • Soğan ve havucu dört parçaya bölün. Tencerenin içine havuç, soğan, karabiber, su, tuz ve kekik dallarını ekleyerek haşlayın.
  • Tavuğu haşladıktan sonra didikleyerek küçük parçalara ayırın.
  • Pilav için; Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Bulgurları yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin.
  • Üzerine su ve tuzu ilave ederek karıştırın. Sos tenceresine tereyağı ekletip eritin.
  • Eriyen yağın içine toz sarımsak ekleyin. Servis yapacağınız tencerenin içine kuru yufkalardan birini kırın.
  • Üzerine iki kepçe tavuk suyu koyun. Pişirdiğiniz pilavdan birkaç kaşık yufkaların üzerine ekleyin.
  • Üzerine didiklenmiş tavuk etini serpiştirin sarımsaklı sosu gezdirin.
  • Ardından tekrar kuru yufka kırın ve aynı işlemleri malzemeler bitene kadar uygulayın.
  • En üst kısma didiklenmiş tavuk etini koyun. Pul biberli sos hazırlayarak üzerinde gezdirin.
  • Tavşan içi yemeğini, biberle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtaları bir süre oda sıcaklığında bekletin. Bu sayede kıvamı daha kolay tutturabilirsiniz.
  • Karıştırma kabının içine yumurta ve toz şekeri ekleyin. Şeker eriyinceye kadar çırpın.
  • Bir tavanın içerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek kısık ateşte eritin.
  • Eriyen yağı soğuması için kenarda bekletin. Yeterince soğuduğunda yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Mısır nişastası, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek karışıma ekleyin.
  • Hamuru toparlanıncaya kadar yoğurun. Kurabiyelere şekil vermek için yağlanmış duy kullanın.
  • Hazırladığınız hamurdan bir miktar alın ve yağlanmış duya koyun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra, duya parmağınızla bastırın.
  • Uzun, tırtıklı ve ince kurabiye şekilleri hazırlayın.
  • Ağızda dağılan tırtıl kurabiyelerin kabaracağını unutmayın. Bu yüzden tepsi üzerinde belirli aralıklar bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kurabiyeleri ortalama 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Üzeri kızaran tırtıl kurabiyeleri, çayla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tırtıl Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarife başlamadan önce yumurtaları mutlaka oda sıcaklığında bekletin.
  • Tereyağını erittikten sonra yeterince soğuduğundan emin olun. Eğer sıcakken hamura eklerseniz, hamurun kıvamı bozulacaktır.
  • Kurabiyelere aroma katmak için vanilya, tarçın veya portakal kabuğu ilave edebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin rengini değiştirmek için bir tatlı kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelere şekil vermek için ucunda tırtıklı duy olan krema poşeti de kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız tırtıl kurabiyeleri, çikolata sosuna batırarak da servis edebilirsiniz.
1 Adet Tırtıl Kurabiye Kaç Kalori?
  • Orta boyutlarda bir adet tırtıl kurabiye, yaklaşık 25 kaloridir.

Tahchin (Safranlı İran Pirinci) Tarifi

Tahchin (Safranlı İran Pirinci) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinci 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ safran yarım çay kaşığı(yoksa zerdeçal) 
  • Tuz 
  • Yarım çay kaşığı köri 
  • 1 yemek kaşığı kadar gojibery meyvesi ve antep fıstığı 

Tahchin (Safranlı İran Pirinci) Nasıl Yapılır?

  • Önce safran 2 yemek kaşığı ılık suda 1 saat kadar bekletilir. 
  • Pirinç tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlanır. 
  • Suyu süzülür bekletilir. 
  • Ardından suyu süzülen safran yumurta sarısı, köri, tuz ve sıvı yağ hafif çırpılır. 
  • Yoğurt ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
  •  Bu karışıma haşlanıp suyu süzülen pirinç yavaşça ilave edilir.
  •  Tercihen orta derinlikte 15 cm çapı olan teflon yada çelik tencere hafifçe yağlanır.
  • Hazırlanan karışımın yarısı tencereye hafifçe bastırarak yayılır. 
  • Burada bir spatula yada kaşık kullanabiliriz. 
  • Bu işlemden sonra gojiberry ve ayıklanan antep fıstığı araya serpiştirilir. 
  • Sonra geriye kalan diğer yarısı güzelce yayılır. 
  • Ağzı kapatılıp kısık ateşte 30 dk pişirilir. 
  • (Arada kontrol edip yanmamasına dikkat etmek lazım)
  • Altını kapatıp 15 dakika bekledikten sonra bir tabağa ters çevrilir. 
  • Altın sarısı hafif karamelize bir renk almalıdır.
  • Üzerine yine çok az yağda çevrilmiş gojiberry ve fıstıkla süsleyebiliriz.
  • Aslında orijinal tarifte arada tavuk sote var. 
  • Ama ben böyle daha hafif olsun diye tercih ettim.

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 alabalık fileto (Kişi sayısına göre)
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Her balık için 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıdımızı serelim.
  2. Temizlenip fileto olarak ikiye ayrılıp kılçıkları alınmış alabalığımızı yıkayalım.
  3. Süzülen balığı güzelce tuzlayalım ve tereyağını ince ince balığın üstüne serpelim.
  4. 180-200 derece ısıtılmış fırında orta rafta alabalık pembeleşinceye kadar 30-40 dk pişirelim.
  5. Pembeleşen balığın üzerine rende kaşarı da serpiştirip 5-10 dk üzerindeki kasar da eriyip pembelesene dek pişirelim.
  6. Fırın tepsisi yerine balık güveçlerde de yapabilirsiniz,.
  7. Alabalık ile 3 tane patatesi elma dilimi doğrayıp tuz, kırmızı pulbiber, kekik, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp birlikte fırınlayabilirsiniz benim gibi.Afiyetler olsun. 🙏🏻.

Domates Kabuklarıyla Hiç Sos Denedinizmi Tarifi

Domates Kabuklarıyla Hiç Sos Denedinizmi Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 kilo domates kabuğu
  • 3 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Pul biber (Sınırı size kalmış)
  • 8-9 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıvı yağ (Zeytin yağıda olabilir)

Domates Kabuklarıyla Hiç Sos Denedinizmi Tarifi Yapılışı

  1. Domates kabuklarını tencereye koyup suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısıp kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
  3. Sonra blenderdan geçiriyoruz.
  4. Daha sonra tüm baharatları, sarımsağı ve yağı ilave edip 10 dk. daha pişiriyoruz ve tekrar blenderdan geçirip sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
  5. Ağzını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Serin ve kuru yerde muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun 😊.

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçine
  • Kaşar rendesi
  • Sucuk
  • Tereyağ
  • 1 yumurta sarısı

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütümüzü çok az ılıtalım ve hamur yoğurma kabımıza alalım.
  2. Üzerine mayamızı koyalım. 5 dk mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
  3. Mayamız kabarınca şekeri ve tuzu ilave edip karıştıralım. Unumuzu da azar azar ilave edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun üzerini streçle kapatalım mayalanmaya bırakalım. Bizde bu arada sucuklarımızı dilimleyelim. Kaşarlarımızı rendeleyip hazır edelim.
  5. Mayalanan hamurumuzu toparlayalım ve eşit 4 bezeye ayıralım.
  6. Bezelerin her birini uzunlamasına açalım bolca kaşar rendesi serpelim üzerine sucuklarımızı dizelim.
  7. Kenarlarını katlayalım.
  8. Yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürelim.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  10. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkar çıkmaz herbirinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ koyup eriyince üzerine yaydıralım. Sıcak sıcak dumanı üstünde pidelerimiz hazır. Herkeslere afiyetler olsun 😋😋.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt irmik ve şekeri ekleyip tencereyi ocağa alıyoruz.
  2. Sürekli karıştırmaya özen gösteriyoruz. Koyun kıvam alana kadar karıştırıyoruz. İstenilen kıvama gelince ocağı kapatıp, 1 yemek kaşığı margarin ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Ben kek kalıbı kullanmayı tercih ettim suyla çalkalayın kalıbı.
  3. Sonra suyu süzüldükten sonra irmiği kalıba dökelim. Dolapta iyice soğuduktan sonra servise hazır şimdiden afiyet olsun.

Domatesli Ve Ispanaklı Saç Böreği Tarifi

Domatesli Ve Ispanaklı Saç Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 -4 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz maya,
  • 1, 5-2 bardak su
Domatesli börek için
  • 2 domates
  • 3 sivri biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 kaşık kıyma
  • Tuz, pul biber, karabiber
  • 2 dal maydanoz
  • Bir fiske tatlı toz biber
Ispanaklı börek için
  • 1 demet ıspanak
  • 5 yeşil soğan
  • 1 bardak beyaz peynir
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber, pul biber toz tatlı biber
  • Çok az tuz
  • 1 kaşık tereyağ

Domatesli Ve Ispanaklı Saç Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Önce hamurunu hazırlıyım. Un, maya, tuz u yoğurma kabına alalım orta yumuşaklıkta hamur elde ediyoruz.
  2. Üzerini örtüp bekletiyoruz.
  3. Ispanaklı içi ıspanakları yemeklik doğrayıp yeşil soğanı ince ince doğuruyor ve peynir katıp baharatlar 2 kaşık yağ ile karıştırıyoruz.
  4. Domatesli içi domatesi soğanı ,biberi ,maydanozu minik doğuruyor ve kıymayı katıp karıştırıyoruz. Yağ ve baharatları ekliyoruz içimiz hazır oluyor.
  5. Hamuru uzunlamasına tahtaya koyuyoruz ve 10 beze ye ayırıyoruz daire şeklinde unla açıp içini koyarak d şeklinde kapatıp saç da arkalı önlü pişiriyor ve tereyağla yağlıyoruz. Afiyet olsun. 👌.

Revani Tatlısı Tarifi

Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker bir kaba alınıp çırpılır.
  2. Ardından sıvı yağ, yoğurt eklenir karıştırılır.
  3. Vanilya kabartma tozu eklenir karıştırılır en son irmik ve un eklenip karıştırılır.
  4. Daha sonra hazırlanan harç yağlanmış borcama dökülür.
  5. 180° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Şerbet için malzemeler kaynatılır yarım limon suyu sıkılır.
  7. Tatlı fırından çıktıktan 3 dakika sonra biraz ılıtılmış şerbet üzerine dökülür. Tatlı bir gece dinlendirilirse daha güzel olur afiyet olsun.