3 Ekim 2020 Cumartesi

Salatalık Turşusu Tarifi

 

Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg salatalık ( normal ve kornişon karışık)
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç acı biber
  • 3 adet defne yaprağı
  • Yarım demet dereotu ve maydanoz
  • Az nohut
  • 5 lt cam kavanoz

Suyu:

  • 1, 5 litre kaynamış su
  • 4 kaşık turşu tuzu
  • 1,5 limon suyu
  • 350ml sirke
  • Nohut büyüklüğünde limon tuzu

Salatalık Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Kavanoza nohut ve sarımsak ekleyin.
  2. Salatalıkları dizerek doldurun.
  3. Aralarına sarımsakları ekleyerek dizmeye devam edin.
  4. En üstüne tane karabiber, kişniş, dereotu, maydanoz koyun.
  5. Sıkılmış limon ve sirke ekleyin.
  6. Kaynamış tuzlu suyu ilave ederek kapağını kapatın.

Muffin Kek Tarifi

 

Muffin Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket vanilin ve kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı kadar un (kontrollü ekleyiniz)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 poşet kremşanti
  • Pasta süsü

Muffin Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım.
  2. Sıvı yağı ve sütü ekleyelim biraz daha çırpalım.
  3. Elenmiş kakao un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş hareketlerle güzelce karıştıralım.
  4. Muffin kalıplarına pay edelim.(çok doldurmayalım).
  5. 170° fırında kontrollü şekilde pişirelim.
  6. Soğuyunca kremşantiyi hazırlayalım ve sıkma torbası ile üzerlerine sıkalım.
  7. Pasta süsü ile süsleyelim.

Fırında Sütlaç Tarifi

 

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 lt süt
  • 2 bardak şeker
  • 1 bardak pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı biraz tepeleme nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayalım.
  2. 4 bardak su ile pirinçlerimizi pişirelim.
  3. Sütünü ve vanilyasını da koyup kaynatalım.
  4. Şekerini ve 1 bardak su ile açtığımız nişastasını da koyup 15 dk pişirip altını kapatalım.
  5. Fırına dayanıklı kaplarımıza sütlaçlarımızı dökelim.
  6. Fırın tepsisini su koyalım .
  7. Sütlaçlarımızı tepsiye koyup 180 dercedeki fırına verelim.
  8. Üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz .Not: fırının en üst katına koydum.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı mikserle çırpın.
  2. Daha sonra kuru malzemeleri ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
  3. En son damla çikolatayı ekleyin. Tekrar yoğurun.
  4. Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi

 

Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Krem şanti
  • Süt

Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için gereken tüm malzemeler tencereye alınır şeker eriyene kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. 5-6 dakika kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
  3. Kurabiyenin hamuru için pudra şekeri, margarin, yumurta karıştırılır.
  4. Daha sonra sıvı yağ karışıma eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  5. Sonrasında kakao, un, vanilin, kabartma tozu elenerek karışıma eklenir ve yoğurmaya başlanır.
  6. Ele yapışmayan hamur elde edilince küçük parçalar ayrılarak yuvarlak şekilde fırın tepsisine dizilir.
  7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar kontrollü pişirilir.
  8. İlk sıcaklığı çıkınca şerbete batırılarak tabağa alınır ve kalan şerbette üzerine gezdirilir.
  9. Şerbeti çeken kurabiyeler bu şekilde de servis edilebilir.
  10. İsteğe bağlı olarak ise krem şanti, servis esnasında soğumuş kurabiyenin üzerine istenilen şekilde eklenir ve servis edilir.

Ev Yapımı Erişte Tarifi

 

Ev Yapımı Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt su
  • 5 kilo un
  • Tuz
  • 15 adet yumurta

Ev Yapımı Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Unumuzu eledikten sonra yumurtalarımızı ekleyip ,tuzunu ekleyip, suyunu yavaş ekledikten sonra yoğuralım.
  2. Küçük bezeler haline alınıp çok kalın olmayacak şekilde iyice açılıp bi örtü üstüne serilir.
  3. Hamur az kuruduktan sonra uzun uzun kesip, yan alınıp ince ince kesilir ve kurutulur.Şimdiden afiyet olsun

Tart Kalıbında Vişne Soslu Kesme Muhallebi Tarifi

 

Tart Kalıbında Vişne Soslu Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üst sosu için;

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 su bardağı vişne sosu(200 ml bardak ölçüsü)

Tart Kalıbında Vişne Soslu Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt, irmik, toz şeker, tencereye alıp ocağa koyuyoruz .
  2. Dibine tutmaması için karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Muhallebi kıvamı alınca kapatıyoruz altını.
  4. İçine 1 kaşık tereyağ atıp eritiyoruz.
  5. İlk harı gittikten sonra vanilyayı da atıp karıştırıyoruz ve tart kalıbını hafif ıslatıyoruz.
  6. Muhallebiyi döküp tart kalıbını hafif vuruyoruz tezgaha vuruyoruz ki içerisindeki hafa kabarcıkları çıksın.
  7. Dolaba kaldırıyoruz 4 -5 saat bekletiyoruz.
  8. Dolaptan alıp kalıptan çıkartıyoruz.
  9. Dinlenirken biz sosu hazırlayalım 1 paket puding ve vişne sosunu tencereye alıp vişneli puding yapıyoruz .
  10. Piştikten sonra altını kapatıp hemen muhallebinin üzerine döküp dolaba kaldırıyoruz akşama kadar dinlendiriyoruz sonrada afiyetle tüketebiliriz.

Afiyet olsun 😊.

Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı k.tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Aldığı kadar un  (3, 5 -4 su bardağı un kullandım)

Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta, margarin, sıvı yağ ,pudra şekeri ve nişastayı mikserle çırpıyoruz .
  2. Daha sonra bütün malzemeleri ilave ediyoruz.
  3. Ceviz ve çikolata hariç kıvam aldıktan sonra en son çikolata ve cevizi ilave edebiliriz.
  4. İster kendi elinizle şekil verebilir veya dondurma kaşığı ile şekil verebilirsiniz.
  5. 170 derece fırında 15 -20 dk pişiriyoruz piştikten sonra kurabiyelerin soğumasını tepsisinde soğutalım. Herkese afiyetler olsun 👌

Külah Pasta Tarifi

 

Külah Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5, 4 su bardağı un

Kreması için:

  • 1 lt süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • Vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerine:

  • Pudra şekeri

Külah Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yapıyoruz. Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım.
  2. Azar azar un ilavesi yaparak hamurumuzu yapalım.
  3. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölelim.
  4. İkisini de açalım ve iki parmak genişliğinde uzunlamasına keselim.
  5. Daha sonra külah yapma aparatına başından başlayarak dolayalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece de pişirelim.Not:kalıptan soğuyunca çıkıyor. Sıcakken acele edip çıkarmayın kırılabilir.
  7. Daha sonra muhallebimizi yapalım. Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye koyalım ve pişirelim.
  8. Kaynamaya başlayınca içine tereyağ ve vanilyayı koyalım güzelce çırpalım. Sonra altını kapatalım.
  9. Muhallebimizi sıkma torbasına koyalım.
  10. Hamurlarımız çıkınca kalıbından sıcakken muhallebili koyalım.
  11. Sıcak koyma sebebimiz hamuru biraz yumuşatmak. O zaman daha güzel oluyor. İşte bu kadar.
  12. Üstüne de pudra şekeri serpelim. Veee külah pastamız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hanımeller Kurabiye (Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Hanımeller Kurabiye (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 kahve fincanı kırılmış fındık

Hanımeller Kurabiye (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu ve vanilya yoğurma kabına alınır, iyice karıştırılır.
  2. Ardından nişasta ve kakao eklenir karıştırmaya devam edilir. Un azar azar eklenir ve yoğurulur böylece yoğurma işlemi tamamlanıp hamur elde edilir.
  3. Fındık eklenir her tarafına eşit gelecek şekilde güzelce karıştırılır.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak hafif yassılatılır (Çok yassılaştırılırsa fırında yayılır ) tepsiye dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biraz kızarana kadar pişirilir. Fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.
  6. Piştiğinde yumuşaklığı sizi yanıltmasın, soğudukça kıtırlaşır.

Afiyet olsun…

Doğum Günü Kurabiyesi Tarifi

 

Doğum Günü Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşamış margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı isteğe bağlı toz tarçın
  • 450 gr civarı un

Süslemek İçin

  • Şeker hamuru (Hazır)
  • Şekerlemeler

Doğum Günü Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ile şeker karışıtırılır krema gibi olur yumurta vanilya tarçın eklenip un yavaş yavaş ilave edilir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Yarım saat dolapta dinlendirilir çıkarınca merdane yardımı ile açılıp 1cm kalınlığında kalıplarla kesilir.
  3. 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir çıktıktan sonra soğuması beklenir.
  4. Hazırlanan şeker hamuru ile yada benmari usulü eritilen kuvertur çikolata ile süslenir.
  5. Doğum günü için hediye ikram etmek isterseniz poşetleyebilirsiniz bayatlamaz yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi

 

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Yarım paket eritilmiş margarin(125 gram)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

İçine;

  • Peynir

Üzerine;

  • Yumurta sarısı susam, çörekotu, keten tohumu

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve tuz iyice çırpılır.
  2. Yağ ve eritilmiş margarin karıştırılır eklenir.Yoğurt eklenir.
  3. Her aşamada çırpma işlemi devam ettirilir.
  4. Kabartma tozu ve un da azar eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamur elle toplanır. Küçük parçalar koparılır.
  6. İçine peynir yerleştirilip kapatılır.
  7. Üzerine yumurta sarısı isteğe bağlı keten tohumu susam yada çörek otu serpilir.
  8. Önceden ısıtılmış (175 derece) fırına verilir.
  9. 35-40 adet çıkıyor ben genelde 2 ölçü yapıp dondurucuya atıyorum.

Püf noktalar;hamur asla yoğrulmaz elle toplanır. Hamur yumuşak olmalıdır koparılan küçük parçalar bastırılmadan hafifçe açılır. Peynir koyup kapadıktan sonra da bastırmadan kenarlar birleştirilir. Böylece poğaçamız gevrek olur ve daha iyi kabarır.

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi

 

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haslanmış buğday
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt(ekşi olmasını istemezseniz koymayabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta(sarısı koyuysa çok az sarisini ve beyazını ekleyebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane (sevenler daha fazla kullanabilir)

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Buğday ve nohutu haşlıyoruz, beraber de haşlanabilir ayrı da.
  2. Yoğurt ve süzme yoğurdu karıştırıp çırpıyoruz .
  3. Yumurta ve unu da ekleyip topaklanması gidene kadar çırpıyoruz.
  4. Haşladığımız nohutu ve buğdayı birleştiriyoruz.
  5. 4 su bardağı su ekliyoruz yoğurtlu karışımı karıştırarak ekliyoruz ve devamlı karıştırıyoruz.
  6. Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte biraz daha kaynatıyoruz. Ekşiliği gitsin.
  7. Sonra tereyağı ,pulbiber ,sıvı yağ ve naneyi yakıyoruz çorbamızın üstüne döküyoruz. Yemeye hazır. Afiyet olsun.