Külah Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5, 4 su bardağı un
Kreması için:
- 1 lt süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- Vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine:
- Pudra şekeri
Külah Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu yapıyoruz. Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım.
- Azar azar un ilavesi yaparak hamurumuzu yapalım.
- Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölelim.
- İkisini de açalım ve iki parmak genişliğinde uzunlamasına keselim.
- Daha sonra külah yapma aparatına başından başlayarak dolayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece de pişirelim.Not:kalıptan soğuyunca çıkıyor. Sıcakken acele edip çıkarmayın kırılabilir.
- Daha sonra muhallebimizi yapalım. Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye koyalım ve pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca içine tereyağ ve vanilyayı koyalım güzelce çırpalım. Sonra altını kapatalım.
- Muhallebimizi sıkma torbasına koyalım.
- Hamurlarımız çıkınca kalıbından sıcakken muhallebili koyalım.
- Sıcak koyma sebebimiz hamuru biraz yumuşatmak. O zaman daha güzel oluyor. İşte bu kadar.
- Üstüne de pudra şekeri serpelim. Veee külah pastamız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.