3 Ekim 2020 Cumartesi

Külah Pasta Tarifi

 

Külah Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5, 4 su bardağı un

Kreması için:

  • 1 lt süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • Vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerine:

  • Pudra şekeri

Külah Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yapıyoruz. Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım.
  2. Azar azar un ilavesi yaparak hamurumuzu yapalım.
  3. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölelim.
  4. İkisini de açalım ve iki parmak genişliğinde uzunlamasına keselim.
  5. Daha sonra külah yapma aparatına başından başlayarak dolayalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece de pişirelim.Not:kalıptan soğuyunca çıkıyor. Sıcakken acele edip çıkarmayın kırılabilir.
  7. Daha sonra muhallebimizi yapalım. Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye koyalım ve pişirelim.
  8. Kaynamaya başlayınca içine tereyağ ve vanilyayı koyalım güzelce çırpalım. Sonra altını kapatalım.
  9. Muhallebimizi sıkma torbasına koyalım.
  10. Hamurlarımız çıkınca kalıbından sıcakken muhallebili koyalım.
  11. Sıcak koyma sebebimiz hamuru biraz yumuşatmak. O zaman daha güzel oluyor. İşte bu kadar.
  12. Üstüne de pudra şekeri serpelim. Veee külah pastamız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hanımeller Kurabiye (Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Hanımeller Kurabiye (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 kahve fincanı kırılmış fındık

Hanımeller Kurabiye (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu ve vanilya yoğurma kabına alınır, iyice karıştırılır.
  2. Ardından nişasta ve kakao eklenir karıştırmaya devam edilir. Un azar azar eklenir ve yoğurulur böylece yoğurma işlemi tamamlanıp hamur elde edilir.
  3. Fındık eklenir her tarafına eşit gelecek şekilde güzelce karıştırılır.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak hafif yassılatılır (Çok yassılaştırılırsa fırında yayılır ) tepsiye dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biraz kızarana kadar pişirilir. Fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.
  6. Piştiğinde yumuşaklığı sizi yanıltmasın, soğudukça kıtırlaşır.

Afiyet olsun…

Doğum Günü Kurabiyesi Tarifi

 

Doğum Günü Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşamış margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı isteğe bağlı toz tarçın
  • 450 gr civarı un

Süslemek İçin

  • Şeker hamuru (Hazır)
  • Şekerlemeler

Doğum Günü Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ile şeker karışıtırılır krema gibi olur yumurta vanilya tarçın eklenip un yavaş yavaş ilave edilir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Yarım saat dolapta dinlendirilir çıkarınca merdane yardımı ile açılıp 1cm kalınlığında kalıplarla kesilir.
  3. 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir çıktıktan sonra soğuması beklenir.
  4. Hazırlanan şeker hamuru ile yada benmari usulü eritilen kuvertur çikolata ile süslenir.
  5. Doğum günü için hediye ikram etmek isterseniz poşetleyebilirsiniz bayatlamaz yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi

 

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Yarım paket eritilmiş margarin(125 gram)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

İçine;

  • Peynir

Üzerine;

  • Yumurta sarısı susam, çörekotu, keten tohumu

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve tuz iyice çırpılır.
  2. Yağ ve eritilmiş margarin karıştırılır eklenir.Yoğurt eklenir.
  3. Her aşamada çırpma işlemi devam ettirilir.
  4. Kabartma tozu ve un da azar eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamur elle toplanır. Küçük parçalar koparılır.
  6. İçine peynir yerleştirilip kapatılır.
  7. Üzerine yumurta sarısı isteğe bağlı keten tohumu susam yada çörek otu serpilir.
  8. Önceden ısıtılmış (175 derece) fırına verilir.
  9. 35-40 adet çıkıyor ben genelde 2 ölçü yapıp dondurucuya atıyorum.

Püf noktalar;hamur asla yoğrulmaz elle toplanır. Hamur yumuşak olmalıdır koparılan küçük parçalar bastırılmadan hafifçe açılır. Peynir koyup kapadıktan sonra da bastırmadan kenarlar birleştirilir. Böylece poğaçamız gevrek olur ve daha iyi kabarır.

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi

 

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haslanmış buğday
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt(ekşi olmasını istemezseniz koymayabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta(sarısı koyuysa çok az sarisini ve beyazını ekleyebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane (sevenler daha fazla kullanabilir)

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Buğday ve nohutu haşlıyoruz, beraber de haşlanabilir ayrı da.
  2. Yoğurt ve süzme yoğurdu karıştırıp çırpıyoruz .
  3. Yumurta ve unu da ekleyip topaklanması gidene kadar çırpıyoruz.
  4. Haşladığımız nohutu ve buğdayı birleştiriyoruz.
  5. 4 su bardağı su ekliyoruz yoğurtlu karışımı karıştırarak ekliyoruz ve devamlı karıştırıyoruz.
  6. Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte biraz daha kaynatıyoruz. Ekşiliği gitsin.
  7. Sonra tereyağı ,pulbiber ,sıvı yağ ve naneyi yakıyoruz çorbamızın üstüne döküyoruz. Yemeye hazır. Afiyet olsun.

Sıvı Yağlı Minik Tuzlular Tarifi

 

Sıvı Yağlı Minik Tuzlular Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta(mısır/buğday fark etmez )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz(silme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un(kontrollü)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Sıvı Yağlı Minik Tuzlular Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  2. Ardından un kontrollü bir şekilde eklenir ve hamur yoğrulur.
  3. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan küçük parçalar kopararak şekil verilir.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  7. Susama bulayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Not; tarifin içerisinde nişasta olduğu için çok fazla pişirilmemeli. Çünkü zaten soğudukça sertleşecektir. Bu arada şimdi fark ettim de girişteki söylediklerim tarifin yapılışında daha uzunmuş gerçekten de fazla uzattık neyse kafanızı karıştırmadan 😁 iyi günler 💕💕 afiyet olsun 😍.

Çıtır Çıtır Sivas Katmeri Tarifi

 

Çıtır Çıtır Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1/5 ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 kaşık eritilmiş tereyağı
  • 250 gram rendelenmiş kaşar
  • 250 gram ezilmiş beyaz peynir
  • Tuz
  • Ceviz büyüklüğünde yaş maya
  • Un

Çıtır Çıtır Sivas Katmeri Tarifi Yapılışı

  1. Maya biraz sütle ezilir, tuz, yumurta akı, sıvı yağ ve kalan süt geniş bir kaba alınır alabildiğince un eklenip sert bir hamur yoğrulur.
  2. Hamurun üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır.
  3. Her iki peynir iyice karıştırır.
  4. Mayalanan hamur 8 eşit parçaya bölünür.
  5. Bir parçası olabildiğince ince açılır ,fırça ile her tarafına eritilen yağ sürülür.
  6. Karşı parçası avuç genişliğinde ortaya doğru katlanır.
  7. Katlanan parçaya tereyağ sürülür, katlanan parçanın karşısıda onun üstüne gelecek şekilde katlanır oda yağlanır .
  8. Hazırlanan peynir dört eşit parcaya ayrılır bir parçası her iki karşılıklı katladığımız yufkanın ortasına serilir ve kalan diğer iki tarafta sırasıyla katlanır.
  9. Üstüne yağ sürülür, bu şekilde bir zarf elde edilir ve bir kenara alınır.
  10. 2. Hamur açılır her tarafı açılır her iki tarafı diğer hamur gibi eşit bir şekilde katlanır ve yağlanır .
  11. Daha önce açıp kenara kaldırdığımız hamur ikinci hamurun ortasına bırakılır ve bununda sırasıyla kalan diğer iki tarafı katlanır ve yağlanır .
  12. En üstte yağ sürülmez ve yine elimizde kalan kare zarf şeklini uzunluğuna açıp dikdörtgen şekil verilir .
  13. Yağlı kağıt serili tepsiye iki tane sığacak şekilde yerleştirilir.
  14. Kalan diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır .
  15. Toplamda 4 tane katmer elde edilir.
  16. Kenara ayrılan yumurta sarısı üzerlerine sürülür.
  17. Bir bıçakla kısa kenardan başlayıp diğer kısa kenarda bitene kadar bir parmak genişliğinde çizgiler çok bastırmadan atılır.
  18. 180 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirilir.

Brownie (Bu Tada Bayılacaksınız) Tarifi

 

Brownie (Bu Tada Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket vanilin
  • 125 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ceviz
  • 100 gram çikolata

Brownie (Bu Tada Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı

  1. Önce tereyağını eritelim içine çikolatayı ekleyelim.
  2. Pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
  3. Daha sonra altını kapatalım.
  4. Bir kapta yumurta şeker ve vanilyalı çırpalım.
  5. Çikolatayı da ekleyelim.
  6. Bu aşamadan sonra elimizle çarpalım.
  7. Un ve cevizide ekleyelim karıştıralım.
  8. Küçük bir fırın kabı alalım.
  9. Islatmış olduğumuz fırın kağıdını yerleştirelim.
  10. Keki fırın kabına dökelim.
  11. 160 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
  12. Üstü çatlayınca piştiğini gösterir. Afiyet olsun 😊.

Elmalı Tersyüz Kek Tarifi

 

Elmalı Tersyüz Kek Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için ;

  • 2 adet elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ya da margarin

Keki için ;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı un
  • 2 adet vanilya
  • 2 adet kabartma tozu

Elmalı Tersyüz Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle derin bir tava ya da tencerede tercih ediyoruz.
  2. Tabanı için şekeri koyup kısık ateşte karamel olana kadar eritiyoruz.
  3. O sırada bir kapta yumurta, vanilyaları ve şekeri çırpıyoruz.
  4. Sıvı yağ ve sütü ekleyip 1- 2 tur karıştırın.
  5. Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyerek güzelce çırpın ve kenara alın.
  6. Karamel olan şekerimize tereyağını ekliyoruz. 5 dakika boyunca karıştırın.
  7. Dilimlediğimiz elmaları diziyoruz. Ben yarım ay şeklinde yaptım dilerseniz yuvarlakta keserek koyabilirsiniz.
  8. Kek harcınızı dökün ve 20 ile 25 dakika arası kontrollü bir şekilde kısık ateşte pişirin.
  9. Kekin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
  10. Pişen kekinizi 5 dakika dinlendirin ve servis tabağınıza dikkatlice ters çevirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin ❤️

Katı Yağsız Mahlepli Kurabiye Tarifi

 

Katı Yağsız Mahlepli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı un kontrollü ekleyelim lütfen
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu vs.

Katı Yağsız Mahlepli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta beyazı, sıvı yağ, sirkeyi çırpıyoruz.
  2. Mahlebi ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  3. Un hariç diğer katı malzemeleri iyice karıştıralım.
  4. Unu yavaş yavaş ekliyoruz.Ele yapışmayan bir hamur olacak.
  5. Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekli veriyoruz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  7. Yumurta sarısı sürüp, çörek otu susam ne varsa döküyoruz.
  8. Kurabiyelerimizi önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Ev Yapımı Erişte Tarifi

 

Ev Yapımı Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt su
  • 5 kilo un
  • Tuz
  • 15 adet yumurta

Ev Yapımı Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Unumuzu eledikten sonra yumurtalarımızı ekleyip ,tuzunu ekleyip, suyunu yavaş ekledikten sonra yoğuralım.
  2. Küçük bezeler haline alınıp çok kalın olmayacak şekilde iyice açılıp bi örtü üstüne serilir.
  3. Hamur az kuruduktan sonra uzun uzun kesip, yan alınıp ince ince kesilir ve kurutulur.Şimdiden afiyet olsun.

Patates Püresi Tarifi

 

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı kaşar peynir rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayalım.
  2. Doğradığımız patatesleri haşlayıp sıcakken ezelim.
  3. Ezdiğimiz patatesin içine tereyağ, kaşar peynir rendesi, süt, tuz ve karabiberi ekleyip blenderdan geçirelim.
  4. Kıvamına ve damak zevkinize göre süt ve kaşar peyniri artırabilir.

Afiyet olsun. ☺👍.

Yarmalı Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Yarmalı Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı yoğurt süzme de olur süzme olursa 1 kase yeterlidir
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase az haşlanmış yarma
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzerinin sosu için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı da )olabilir
  • 3 yemek kaşığı nane

Yarmalı Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize yoğurdumuzu alıyoruz üzerine yumurta ve un ekleyerek  bunları öncelikle çırpıyoruz.
  2. Bir yandanda soğuk suyumuzu ilave ediyoruz .
  3. Sonra nohut ve yarmamızı koyuyoruz.
  4. Ocağın altını yakıyoruz ,kaynayana kadar karıştırıyoruz .
  5. İyice kaynayınca koyuysa kıvamı biraz daha su koyabiliriz göz kararı .
  6. Üzerinin sosu için yağımızı biraz kızdırıp nanemizi içine atıp nanenin rengi dönene kadar karıştırıyoruz ,nane kokusu gelmesi lazım.
  7. Kaynayan çorbamızın içine döküp karıştıralım ve tuzu da kararınca atalım ve sosuyla pişmeye bırakalım .

Piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz .

Önemli bir püf nokta var; Çorbamızın kapağı soğuyacak soğuduktan sonra kapatmalıyız yoksa kesilir çorbanız dikkat edelim.