4 Ekim 2020 Pazar

Louisiana Usulü Çıtır Tavuk Tarifi

 

Louisiana Usulü Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk but
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Pane

Blue Cheese sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram ekşi krema
  • 120 gram rokfor peyniri
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Soğan tozu
  • Sarımsak tozu
  • Kimyon

Louisiana Usulü Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine salça ve suyu alarak karıştırın.
  • Tavuk butlarını bu sosa ekleyerek iyice marine edin. Tavuk butlarını sosu çekmesi için 30 dakika salçalı suyun içerisinde bekletin.
  • Zamanınız varsa, sosu buzdolabı poşetine koyun. Tavukları da içerisine ekleyerek kilidini kapatın.
  • Elinizle tavukları harmanlayın. Daha lezzetli olması için, buzdolabında 4 saat bekletin.
  • Tavuklar sosu çektiğinde, pane harcının içerisine atın.
  • Bu esnada tencerenin içerisine yağ ekleyin. Tavukları elekten geçirerek derin yağın içerisine atın.
  • Tavukları 3-4 dakika kızarttıktan sonra çıkartın ve kağıt havluda bekletin.
  • Louisiana usulü çıtır tavuk yapmanın en önemli püf noktası, tavukları 7-8 saat soğuttuktan sonra kızgın yağda tekrar pişirmektir.
  • Vaktiniz yoksa, tavukları oda sıcaklığında soğutarak tekrar yağda kızartabilirsiniz.
  • Blue cheese dip sosu için; rokfor peyniri, krema, sirke, soğan tozu, sarımsak tozu ve kimyonu mutfak robotundan geçirin.
  • Koyu bir kıvama gelen sosu başka bir kaba alarak içine mayonez ekleyin ve karıştırın.
  • Sosun kıvamını tutturmak için, bir adet yumurta ilave edin ve malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız çıtır tavukları, blue cheese sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Krem Patiseri (Creme Patisserie) Tarifi

 

Krem Patiseri (Creme Patisserie) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz soğuk tereyağı
  • 70 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilin

Krem Patiseri (Creme Patisserie) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütü bir tencereye alın. İçerisine vanilyayı ve şekerin yarısını ekleyerek karıştırın.
  • Sütü kısık ateşte pişmeye bırakın. Başka bir kabın içerisine şekerin kalanını ve yumurta sarılarını ekleyerek çırpın.
  • Karışıma un ve nişastayı eleyerek ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Sütten bir kepçe alın ve yumurtalı karışıma azar azar ilave edin. Bu işlem temperleme olarak bilinir.
  • Temperleme işlemini 2-3 defa tekrar ettikten sonra, yumurtanın kıvamı pürüzsüz görünmelidir.
  • Yumurtalı karışımı, ocaktaki sütün üzerine azar azar ekleyin ve karıştırın.
  • Ocağın altını orta ateşe getirdikten sonra durmadan karıştırma işlemine devam edin.
  • Krem patiseri, yavaş yavaş katı bir kıvam almaya başlayacaktır.
  • Bu esnada ocaktan alın ve içine beyaz çikolata ile soğuk tereyağını ekleyin.
  • Karıştırma işleminin ardından tencerenin üzerini streç film ile kapatın ve 5-10 dakika soğumaya bırakın.
  • Hazırladığınız krem patiserini pavlova yapımında da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Krem Patiseri Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Temperleme, farklı sıcaklıktaki besinlerin yavaş yavaş karıştırılması için uygulanan bir tekniktir. Süt ve yumurtanın kesilmesini önler.
  • Krem patiseriyi hazırlarken mikser kullanabilirsiniz. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız tereyağının soğuk olması gerekir.
  • Tarifte vanilin yerine bir adet vanilya çubuğu da kullanabilirsiniz.

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

 

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 25-20 adet kabak çiçeği
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • Yarım bardak sıcak su
  • Dereotu (bir demetin üçte biri kadar)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanları küp küp doğrayın. Ortadan bölünen ve uç kısımları alınmış domatesleri ince kısımla rendeleyin. Elinizdeki dereotu yapraklarını ipince olacak şekilde kıyın.
  • Kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları yapraklara zarar vermemeye dikkat ederek çıkartın.
  • Yapraklara zarar vermeden, çiçeklerin içerisindeki sarı kısımları alın.
  • Zeytinyağının yarısını geniş bir tencereye döküp yağınız ısınınca kuru soğanları bu yağda renk alana kadar kavurun. Pirinçleri yıkayın ve soğanlarla kavurmaya devam edin.
  • Rendelenmiş domateslerle beraber karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ekleyerek düşük ateşte suyu çekilene kadar karıştırarak pişirin.
  • Sosun oturması için kısa bir süre dinlendirdikten sonra kıyılmış dereotunu ekleyip iyice karıştırarak harmanlayın.
  • Hazırladığınız dolma harcını çiçeklerin iç kısmına azar azar, çiçekleri zedelemeyecek seviyede doldurun. Çiçekleri, üstten içe doğru dikkatlice katlayıp katlanan yer altta kalacak şekilde tencereye dizin.
  • Kalan zeytinyağını tenceredeki dolmaların üzerlerinde gezdirip, dolmaların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kabak çiçeği dolmanızı kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  • Arzunuza göre limon dilimleriyle beraber ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Çiçeği Dolması Püf Noktaları Nelerdir?

Kabak çiçeği dolması tarifi kadar lezzeti için püf noktaları da önemlidir. İşte mükemmel bir lezzete sahip zeytinyağlı kabak çiçeği dolması için püf noktalar:

  • Kabak çiçeklerinin inceliğinden dolayı her zaman yırtılma riski vardır. Bu risk sebebiyle elinizdeki kabak çiçeklerini hazırladığınız iç harçla azar azar ve yavaş yavaş doldurun.
  • Dibinin tutması veya yanması riskine karşın zeytinyağlı dolma içini az ve kısık ateşte pişirirseniz kabak çiçeği dolmanız daha lezzetli olacaktır.
  • Arzunuza göre yemeğinizi bol baharatlı ve dolmalık fıstıklı zeytinyağı harcıyla da hazırlayabilirsiniz.
  • Dip tutması her yemekte var olan bir risktir. Bu riski minimuma indirmek için tencerenin dibine dereotu sapları yerleştirebilirsiniz.

1 Adet Kabak Çiçeği Dolması Kaç Kalori?

  • Bir adet zeytinyağlı kabak çiçeği dolması yaklaşık 50 kaloridir. İçerdiği vitamin ve minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve tokluk hissi verir. Düşük kalorili ve sağlığınıza yararlı bu tarifi diyet listenize de ekleyebilirsiniz.

Mıhlama Tarifi

 

Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Trabzon peyniri ( dil peyniri ya da çeçil peyniri de olur )

Mıhlama Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını sahana alıp eritin ve tereyağının yanmasına izin vermeyin.
  • Üzerine mısır ununu ekleyerek karıştırın. Mısır ununu kavurup rengi değişene kadar pişirin. Un kavrulurken tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.
  • Mısır unu kavrulunca üzerine 1 bardak suyu ilave edip iyice karıştırın. Sıcak un, soğuk su ile buluşunca topaklanacaktır. Bu yüzden hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.
  • Karıştıktan sonra kalan suyu da ilave edip pürüzsüz bir kıvama ulaşın.
  • Karışım kaynamaya başladığında altını biraz kısın. Kısık ateşte kaynayan karışımın kabarcıklarından üzerine tereyağlar çıkıp tavanın kenarlarında birikmeye başladığında bize artık peynir istediğini gösterir.
  • Trabzon peynirini elinizle tel tel ayırarak tavaya ekleyin. Ara ara karıştırarak mıhlamayı kısık ateşte pişirin.
  • Mıhlamayı, Karadeniz'in çok sevilen mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mıhlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mıhlamayı hazırlarken karıştırma işlemini yarıda kesmeyin. Aksi takdirde un tavaya yapışır ve kararmaya başlar.
  • Mıhlamayı yerken ağzınıza hamur topları gelsin istemezsiniz. Bu yüzden tahta kaşık ile hızlıca karıştırın.
  • Mıhlamayı çoğu yerde su yerine süt ile de yaparlar. Siz de tercih ettiğiniz şekilde tarifte oynamalar yapabilirsiniz.
  • Tarifteki Trabzon peynirinin yerine; çeçil, dil veya kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
  • Mıhlama peyniri olarak Trabson kolot peyniri, çeçil peyniri ya da dil peyniri kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Mıhlama Kaç Kaloridir?

İçerisinde bol miktarda tereyağı kullanılan mıhlamanın bir porsiyonu, yaklaşık 400 kaloridir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Köstebek Pasta Tarifi

 

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için

  • 4 yumurta
  • 1.5 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

İç harcı için

  • 1 kg kestane
  • 2 su bardağı krema
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 paket vanilya
  • 2 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık
  • Yarım su bardağı akide şekeri

Üzeri için

  • 250 g bitter çikolata

Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek için derin bir kapta yumurtalarla şekeri çırpın. Şeker eridikten sonra ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamurunu kare şekilli bir kalıba yayın.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kek ılındıktan sonra enine ikiye kesin.
  • Bir parçasını içi streç film ile kaplanmış bir kaseye elinizle bastırarak yerleştirin. Pastanın iç harcı için, kestaneleri bombeli taraflarından bıçak ucuyla çizdikten sonra haşlayın.
  • Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Kestanenin 100 gram kadarını ayırıp kalanı kremanın içine iri parçalar olarak kalacak şekilde ekleyin.
  • Şeker, ufalanmış ceviz, fındık, akide şekeri ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Hazırladığınız iç harcı kalıbın içine yaydığınız kekin üzerine aktarın. Diğer kek parçası ile kasenin üzerini kapatın. Derin dondurucuda 30 dakika bekletin.
  • Pastayı derin dondurucudan çıkarıp bir ızgara teli üzerine ters çevirin. Streç filmi üzerinden alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Çikolatayı pastanın tamamını kaplayacak şekilde üzerine dökün. Çikolata donduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Köstebek Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Keki hazırlarken geniş dikdörtgen bir kap kullanmaya özen gösterin. Bu sayede kek harcı daha ince olacaktır.
  • Keki pişirmeden önce fırını mutlaka ısıtın. Böylece kek eşit derecede pişecektir.
  • Hazırladığınız pastayı çikolata ve meyve sosları ile lezzetlendirebilirsiniz.

1 Porsiyon Köstebek Pasta Kaç Kalori?

  • Köstebek pastanın bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

R Harfi Pasta Tarifi

 

R Harfi Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Krema malzemeleri;

  • 5  su bardağı süt
  • 4 buçuk yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti ( kremayı iki ölçü yaparsanız krem şantiyi tekrar eklemenizi gerek yok).

R Harfi Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Süt, un, nişasta, şeker tencereye alınarak pütürlü kalmayana kadar karıştırılır.
  2. Ocağa alınır kaynayana kadar karıştırılır.
  3. Kaynamaya başlayınca altı kısılır iki üç dakika daha karıştırılarak kaynatılır.
  4.  Ocaktan alınır içine margarin ve vanilya eklenir.
  5.  Soğuduktan sonra krem şanti eklenir 2, 3 dakka mikserle çırpılır.
  6.  Beklemeden pastanizda kullanabilirsiniz.
  7. Pasta için; iki paket kedidili.
  8. Süsleme şekerleri; muz,  çikolata.
  9. Dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz🙂.
  10. Kedidili biskuvileri süte batırıp istediğiniz sekilde sıralayın.
  11. Kremayi krem şanti torbasına koyup üstüne ekleyin.
  12.  Tekrar kedidili ıslatıp ikinci katını yapın kremayı sürün.
  13. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyin.

Umarım beğenirsiniz çok lezzetli oluyor ve görüntüsü muhteşem

Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi

 

Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram et
  • 1 su bardağı pirinç(1.5 şu bardağı su)
  • 2 tane et suyu
  • 2 orta boy patates
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. 🧚‍♀️Eti küçük küçük doğrayıp kısık ateşte pişmeye bırakın yaklaşık 1 saat. Tuzunu kızarmaya başlayınca ekleyin.
  2. 🧚‍♀️Pirinçleri 30 dk sıcak suda beklettikten sonra nişastası gidene kadar yıkayıp süzelim.
  3. Sıvı yağ döktüğümüz tencerede birbirine yapışana kadar kavurup 1. 5 şu bardağı sıcak suyu, et suyunu ve tuzu ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın.
  4. 🧚‍♀️Kibrit kalınlığında doğradığımız patatesleri kızgın yağda kızartın.
  5. 🧚‍♀️İçi çukur bir kasenin altına önce eti sonra pilavı ekleyip sunum tabağına ters çevirin.
  6. Üzerine kızarttığımız patatesleri koyup, yanında salatayla servis ediniz.

🤤Afiyet olsun 🤤.

Balon Pişi Tarifi

 

Balon Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Balon Pişi Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yumurta, su, zeytinyağı, yumurta, sirke, tuz bütün malzemeleri alalım.
  2. Üzerine kabartma tozu ve yavaş yavaş un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  3. Un ekledikçe hamur elinizi bırakıyor. Avuç içinizle bastırarak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  4. Biraz un ile merdane ile hamuru açın. Çok ince yada çok kalın olmazsa daha güzel olur.
  5. Hamuru çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar halinde keselim. Kalan hamurları toplayıp aynı işlemi tekrarlayalım.
  6. Çok çabuk kızaran bir hamur olduğu için hepsine şekil verelim. Ve ondan sonra kızartmaya başlayalım.
  7. Tavaya ya da tencereye sıvı yağı koyalım. Ve oldukça kızdıralım ki pişilerimiz puf puf olabilsin😊. Alt üst ederek pembeleşinceye kadar kızartalım.
  8. Puf puf nefis pişilerimiz hazır. Kahvaltı için çok uygun.

Afiyet olsun👐.

Mısır Unlu Poğaça Tarifi

 

Mısır Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı lor peyniri kaşar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1-5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu

Mısır Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurtayı kırıp karıştıralım
  2. Zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip karıştırıp, peynirlerini koyalım baharatlarınıda ilave edip un ilavesi yapıp yoğuralım tepsiye dizelim.
  3. 15-20 dakika kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişirelim.

Tarhana Yapımı Tarifi

 

Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 baş sarımsak
  • 2 kg domates
  • 2 kg kapya biber
  • 2 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane
  • 1 çay bardağı kuru nane
  • 1 kg yeşil biber
  • 2 demet dereotu
  • Aldığı kadar un
  • 2 çay bardağı tuz

Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı


  1. Tarhana için malzemeler sırasıyla küçük küçük doğranır.
  2. Tencerede kaynamaya çıktıktan sonra 20 dk pişirilir.
  3. Daha sonra suyu süzülür.
  4. Tarhana’nın posası blender ile çekilir.
  5. Tarhanaya un eklenir.
  6. Mayalanması için bekletilir.
  7. Ardından temiz bir sofra bezine tek tek serilir.
  8. Kuruması için serin bir yerde bekletilir. Kuruyana kadar avuç içinde ufalanır. Elekten geçirilen tarhana kuruması için tekrar temiz bir bez üzerinde kurutulur.
  9. Pişirme önerisi tencereye bir miktar sıvı yağ konur.
  10. Ardından 1 çay bardağı tarhana eklenir. Tarhana bir süre kavurulur. Arzuya göre kıyma eklenip kavurulur.
  11. 2 lt soğuk su eklenip kaynayana kadar karıştırılır.
  12. Tavaya sıvı yağ konur. 1 çay kaşığı kuru nane eklenip tarhanaya eklenir.Nefis tarhana çorbası servise hazır artık deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kajun Baharatlı Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Kajun Baharatlı Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr Tavuk göğsü
  • 4 orta boy Patates
  • 2 yemek kaşığı Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı Kajun baharatı

Üzeri İçin

  • Yoğurt (1 porsiyon için 2 yemek kaşığı)

Kajun Baharatlı Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri mümkün olduğunca ince ince doğrayalım ve sonrasında kızartalım.
  2. Tavukları julyen doğrayıp az sıvı yağ ile hafif kızarana kadar pişirelim.
  3. Piştikten sonra kajun baharatı ekleyelim ve bu şekilde 3-4 dakika daha pişirelim.
  4. Patatesleri dizip üzerlerine yoğurt ve son olarak da hazırladığımız tavuklarımızı dizelim.

Afiyet olsun.

Ekmek Pizzası Tarifi

 

Ekmek Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • Salam
  • Sucuk
  • Kaşar
  • Mısır
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Kekik

Ekmek Pizzası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle salçamızı az bir suyla açıyoruz.
  2. Zeytinyağı ve kekik ekliyoruz.
  3. Ekmeklerimizin üzerine sosu sürüp malzemeleri küçük kestikten sonra sırayla ekliyoruz.
  4. 200derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun ❤️

Minik Eller Kıyır Kurabiye Tarifi

 

Minik Eller Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık sirke
  • 2 yumurta (Bir sarı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Minik Eller Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin yağ ve yumurtayı bir kaba alıp harmanlıyoruz.
  2. Daha sonra yoğurt sirke tuz ve toz şekeri ekliyoruz.
  3. Azar azar un alıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz hanımlar unu azar azar ekleyelim.
  4. Yumuşak bir hamur olunca dilediğimiz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.
  5. 180 derece de üzeri kızarınca servise hazır😋😛