3 Ekim 2020 Cumartesi

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 1 buçuk çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk Su bardağı su

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri 2 su bardağı suda haşlıyoruz.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine yarım su bardağı su döküp ardından süt ve nişastayı ekliyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edip kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
  4. Kıvam aldıktan sonra vanilyayı döküp porsiyonluyoruz afiyet olsun.

Muhteşem Magnolia Tarifi

 

Muhteşem Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema (yoksa krem şanti ve yarım su bardağı süt )

Muhteşem Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Vanilya, tereyağı, ve krema hariç bütün malzemeler derin bir tencereye alınarak iyice karıştırılır.
  2. Ardından ocağa alınarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
  3. Vanilya ve tereyağ eklenerek karıştırılır.
  4. Ilıdıktan sonra krema eklenir tekrar karıştırılır.
  5. Krem şanti eklerseniz içerisine yarım su bardağı da süt ekleyerek iyice karıştırıp bir kaba alının (daha çabuk soğuması için) üzeri streçlenerek dolaba kaldırılır.
  6. Kıvamı biraz cıvık oluyor bu sizi korkutmasın sorduktan sonra kıvamı oturuyor.
  7. ☆☆bu şekilde istediğiniz kadar bekletebilirsiniz sunum yapacağınız zaman çıkarır kuplara koyarsınız☆☆.
  8. İlk olarak kuplara ufalanmış bisküvi, ardından magnolia muhallebisi üzerine istediğiniz bir meyve ardından tekrar bisküvi ve magnolia muhallebi koyarak dolaba kaldırıyoruz.
  9. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak sıvı yağını tencereye alalım ,doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Ardından un ilave edelim ve kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
  3. Salça kullanmak istiyorsanız eğer salça ilave edelim.
  4. Kavurduktan sonra küp küp doğranmış havucu güzelce yıkayıp suyu süzdüğümüz mercimeklere ilave edelim.
  5. Üzerine 1 lt su ekleyip karıştıralım.
  6. Tencerenin kapağını kapatalım ve mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
  7. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezelim.
  8. Karabiber, tuz ve istiyorsanız eğer kimyon ekleyelim. Afiyet olsun😊💕

Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1,5 yemek kaşığı bulgur veya pirinç
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı kıyma
  • 1 tane soğan
  • Pulbiber
  • Tuz

Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklar yıkanır doğranır .
  2. Tencereye tereyağı konur ,soğan ,kıyma ,salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur .
  3. Pulbiber eklenir karıştırılır .
  4. Ardından doğranmış ıspanaklar eklenir tencerenin kapağı 5 dk kadar kapalı kalır.
  5. Ardından yıkanmış bulgur eklenir karıştırılır ,sıcak su eklenir tuzu ayarlanır.
  6. Bulgurlar piştikten sonra ocağın altı kapatılır.

Şimdiden afiyet olsun.

Islak Browni Kurabiye Tarifi

 

Islak Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao(ben dark kullandım)
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı un (kontrollü koyalım)

Şerbeti için ;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağından biraz fazla su

Islak Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım.Şeker ve suyu tenceremize koyalım.
  2. Kaynadıktan sonra 15 dk daha kaynatalım.
  3. Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Un hariç diğer malzemeleri kabımıza aktarıyoruz.
  5. Spatula veya kaşıkla karıştırıp unu ekliyoruz.
  6. Tamamen elinize yapışmayan kıvamda olunca yuvarlak yapıp tepsiye diziyoruz.
  7. Yağlı bir hamur olduğu için tepsiyi yağlamaya veya yağlı kağıt kullanmaya gerek yok.
  8. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
  9. Fırından çıkan tatlımızı ilk sıcağı çıkınca şerbete batırıp çıkarıyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️.

Salatalık Turşusu Tarifi

 

Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg salatalık ( normal ve kornişon karışık)
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç acı biber
  • 3 adet defne yaprağı
  • Yarım demet dereotu ve maydanoz
  • Az nohut
  • 5 lt cam kavanoz

Suyu:

  • 1, 5 litre kaynamış su
  • 4 kaşık turşu tuzu
  • 1,5 limon suyu
  • 350ml sirke
  • Nohut büyüklüğünde limon tuzu

Salatalık Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Kavanoza nohut ve sarımsak ekleyin.
  2. Salatalıkları dizerek doldurun.
  3. Aralarına sarımsakları ekleyerek dizmeye devam edin.
  4. En üstüne tane karabiber, kişniş, dereotu, maydanoz koyun.
  5. Sıkılmış limon ve sirke ekleyin.
  6. Kaynamış tuzlu suyu ilave ederek kapağını kapatın.

Muffin Kek Tarifi

 

Muffin Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket vanilin ve kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı kadar un (kontrollü ekleyiniz)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 poşet kremşanti
  • Pasta süsü

Muffin Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım.
  2. Sıvı yağı ve sütü ekleyelim biraz daha çırpalım.
  3. Elenmiş kakao un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş hareketlerle güzelce karıştıralım.
  4. Muffin kalıplarına pay edelim.(çok doldurmayalım).
  5. 170° fırında kontrollü şekilde pişirelim.
  6. Soğuyunca kremşantiyi hazırlayalım ve sıkma torbası ile üzerlerine sıkalım.
  7. Pasta süsü ile süsleyelim.

Fırında Sütlaç Tarifi

 

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 lt süt
  • 2 bardak şeker
  • 1 bardak pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı biraz tepeleme nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayalım.
  2. 4 bardak su ile pirinçlerimizi pişirelim.
  3. Sütünü ve vanilyasını da koyup kaynatalım.
  4. Şekerini ve 1 bardak su ile açtığımız nişastasını da koyup 15 dk pişirip altını kapatalım.
  5. Fırına dayanıklı kaplarımıza sütlaçlarımızı dökelim.
  6. Fırın tepsisini su koyalım .
  7. Sütlaçlarımızı tepsiye koyup 180 dercedeki fırına verelim.
  8. Üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz .Not: fırının en üst katına koydum.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı mikserle çırpın.
  2. Daha sonra kuru malzemeleri ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
  3. En son damla çikolatayı ekleyin. Tekrar yoğurun.
  4. Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi

 

Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Krem şanti
  • Süt

Krem Şantili Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için gereken tüm malzemeler tencereye alınır şeker eriyene kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. 5-6 dakika kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
  3. Kurabiyenin hamuru için pudra şekeri, margarin, yumurta karıştırılır.
  4. Daha sonra sıvı yağ karışıma eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  5. Sonrasında kakao, un, vanilin, kabartma tozu elenerek karışıma eklenir ve yoğurmaya başlanır.
  6. Ele yapışmayan hamur elde edilince küçük parçalar ayrılarak yuvarlak şekilde fırın tepsisine dizilir.
  7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar kontrollü pişirilir.
  8. İlk sıcaklığı çıkınca şerbete batırılarak tabağa alınır ve kalan şerbette üzerine gezdirilir.
  9. Şerbeti çeken kurabiyeler bu şekilde de servis edilebilir.
  10. İsteğe bağlı olarak ise krem şanti, servis esnasında soğumuş kurabiyenin üzerine istenilen şekilde eklenir ve servis edilir.

Ev Yapımı Erişte Tarifi

 

Ev Yapımı Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt su
  • 5 kilo un
  • Tuz
  • 15 adet yumurta

Ev Yapımı Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Unumuzu eledikten sonra yumurtalarımızı ekleyip ,tuzunu ekleyip, suyunu yavaş ekledikten sonra yoğuralım.
  2. Küçük bezeler haline alınıp çok kalın olmayacak şekilde iyice açılıp bi örtü üstüne serilir.
  3. Hamur az kuruduktan sonra uzun uzun kesip, yan alınıp ince ince kesilir ve kurutulur.Şimdiden afiyet olsun

Tart Kalıbında Vişne Soslu Kesme Muhallebi Tarifi

 

Tart Kalıbında Vişne Soslu Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üst sosu için;

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 su bardağı vişne sosu(200 ml bardak ölçüsü)

Tart Kalıbında Vişne Soslu Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt, irmik, toz şeker, tencereye alıp ocağa koyuyoruz .
  2. Dibine tutmaması için karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Muhallebi kıvamı alınca kapatıyoruz altını.
  4. İçine 1 kaşık tereyağ atıp eritiyoruz.
  5. İlk harı gittikten sonra vanilyayı da atıp karıştırıyoruz ve tart kalıbını hafif ıslatıyoruz.
  6. Muhallebiyi döküp tart kalıbını hafif vuruyoruz tezgaha vuruyoruz ki içerisindeki hafa kabarcıkları çıksın.
  7. Dolaba kaldırıyoruz 4 -5 saat bekletiyoruz.
  8. Dolaptan alıp kalıptan çıkartıyoruz.
  9. Dinlenirken biz sosu hazırlayalım 1 paket puding ve vişne sosunu tencereye alıp vişneli puding yapıyoruz .
  10. Piştikten sonra altını kapatıp hemen muhallebinin üzerine döküp dolaba kaldırıyoruz akşama kadar dinlendiriyoruz sonrada afiyetle tüketebiliriz.

Afiyet olsun 😊.

Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı k.tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Aldığı kadar un  (3, 5 -4 su bardağı un kullandım)

Cevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta, margarin, sıvı yağ ,pudra şekeri ve nişastayı mikserle çırpıyoruz .
  2. Daha sonra bütün malzemeleri ilave ediyoruz.
  3. Ceviz ve çikolata hariç kıvam aldıktan sonra en son çikolata ve cevizi ilave edebiliriz.
  4. İster kendi elinizle şekil verebilir veya dondurma kaşığı ile şekil verebilirsiniz.
  5. 170 derece fırında 15 -20 dk pişiriyoruz piştikten sonra kurabiyelerin soğumasını tepsisinde soğutalım. Herkese afiyetler olsun 👌